Προς το περιεχόμενο

Walkie Talkie - Πομποδέκτες


menthol1979

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω το εξής, εαν υπάρχει κανείς που να ασχολείται με αυτά. Θέλω να αγοράσω ένα ζεύγος πομποδεκτών γιατί μου χρειάζεται πολύ όταν βγάινω έξω σε κοντινές αποστάσεις από το σπίτι ή σε εκδρομές να μπορώ να μιλάω με το σπίτι εαν χρειαστεί κάτι άμεσα καθαρά χωρίς να μπλέκεται κινητό τηλέφωνο. Βασικά ένα καλό walkie talkie.

ΑΛΛΑ! Πριν από κανα δυο χρόνια πήρα ένα φτηνό ζευγάρι (δεν θυμάμαι καν μάρκα). Αυτό ήταν PTT (push-to-talk) και είχε εαν θυμάμαι καλά 8 συχνότητες και η καθεμια από καμια 15αριά κανάλια που μπορούσες να τα σετάρεις και να παίζουν. Και ενώ θεωρητικά είχα πάρα πολλούς διαθέσιμους συνδυασμούς, όπου και να το έβαζα, μέσα στην ημέρα άκουγα παρεμβολές. Οι περισσότερες ήταν δυσδιάκριτες αλλά και άλλες πιο καθαρές, ομιλία κτλ. Τελικά τα άφησα γιατί δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, συνεχώς άκουγα παρεμοβολές. Ότι συνδυασμό και να έβαζα άκουγα ανα διαστήματα παράσιτο.

Τι θέλω τώρα. Θέλω (εαν φυσικά υπάρχει τέτοιο πράγμα) ένα ζευγάρι, όχι παραπάνω μονάδες, που ο ένας πομποδέκτης να μιλά ΜΟΝΟ με τον άλλο. Δεν ξέρω εαν παίζει ρόλο να έχει κωδικοποίηση ή να είναι ψηφιακός (DMR νομίζω το λένε). Απλά να το πάρω και να μιλάω με το άλλο ανεμπόδιστα και να μην ακούω παράσιτα / παρεμβολές κτλ από άλλες μονάδες. Κόστος δεν μας απασχολεί.

Υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Ευχαριστώ,

Νίκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...