logistoulis Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 Δημοσ. 19 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, dvlsakos είπε εφόσον σε δηλώνει πάρτ ταιμ πρέπει να κάνεις μέχρι 20 ώρες τη βδομάδα η δεν είναι απαραίτητο ? α και κάτι άλλο, το ότι σε δηλώνει part δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να σου ζητήσει να δουλέψεις κι άλλο μπορεί και οφείλει φυσικά να σε πληρώσει για αυτό (μέχρι τις 40 πληρώνεται ως απλό ωρομίσθιο όχι υπερωρία ή υπερεργασία με προσαύξηση) και οφείλει να δηλωθεί κανονικά εκεί που πρέπει οφείλει φυσικά να σου δίνει δουλειά για τις τουλάχιστον 20 ώρες που συμφωνήσατε (δε μπορεί να σου πει δεν έχουμε δουλειά σήμερα μην έρθεις άρα δεν θα πληρωθείς.. αυτά δεν παίζουν), αλλά αν σε χρειαστεί παραπάνω πχ σε εορταστικό ωράριο ή επειδή συνέβη κάτι έκτακτο ή επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες μπορεί να σου πει να δουλέψεις παραπάνω και οφείλεις να το δεχτείς απλά να μην γίνεται σε μόνιμη βάση, αν γίνεται σε μόνιμη βάση θα πρέπει να σου αλλάξει τη σύμβαση (πράγμα σημαντικό σε περίπτωση απόλυσης πχ που γίνεται με βάση τον βασικό μισθό σου, αλλά και για δώρα-επιδόματα) γενικά είναι τακτική πολλών μεγάλων (αλλά και μικρών) μαγαζιών να έχουν κάποιον 4ωρο και ανάλογα τις ανάγκες να τον απασχολούν και παραπάνω και συνήθως τα πληρώνουν όλα κανονικά, απλά υπάρχει αυτή η "ελαστική" σχέση εργασίας που βολεύει φυσικά τον εργοδότη, ο υπάλληλος πιστεύω θέλει να ξέρει από πριν ποια θα είναι τα ωράρια του και όχι να παίζουν ανάλογα με τις ανάγκες του μαγαζιού, το ίδιο και τα εισοδήματά του απλά υπάρχει η κατάσταση που υπάρχει και πολλές φορές άλλωστε υπάρχει και προθυμία από τον εργαζόμενο να κάνει παραπάνω ώρες για να βγάλει κάτι παραπάνω από τον χαμηλό μισθό του, υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου δουλεύεις αρκετά πάνω από το 40ωρο και δεν παίρνεις τίποτα ούτε δηλώνεται πουθενά Επεξ/σία 19 Απριλίου 2018 από logistoulis
tsioulak Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, logistoulis είπε για να μιλάμε για part time μιλάμε για βασικό, αλλιώς αν ήθελαν να δώσουν παραπάνω θα έπαιρναν 8ωρο αφού και το 8ωρο δεν είναι ακριβό το 8ωρο ( ή καλύτερα να πούμε 40 ώρες την εβδομάδα, αυτό σημαίνει πλήρη απασχόληση) σημαίνει 492 στο χέρι , το 4ωρο (20 ώρες, δηλαδή 4 ωρες επί 5 μέρες ) ακριβώς τα μισά 246 από κει και πέρα θα παίξεις μάλλον κάπου ενδιάμεσα, ανάλογα τις ώρες και ημέρες Αυτα αν είσαι άγαμος, ατεκνος και δεν είσαι κατω των 25.
AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Πάντως εφόσον έχεις υπογράψει πρόσληψη πχ την κλασσική σύμβαση 586€ μεικτά=492,3€ καθαρά βγαίνει 492,3:25 (ένσημα)=19,962€:8 ώρες=2.4615€ η 1 ώρα.Ο εργοδότης στην πλήρη απασχόληση είναι υποχρεωμένος να σε απασχολήσει τουλάχιστον 176 ώρες:8=22 8ωρα. 1)Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι εφόσον υπάρχει πχ η παραπάνω περίπτωση και ο εργοδότης πχ σε βάλει κάποια στιγμή 12 ωρα για μερικές βάρδιες αυτό δεν φαίνεται κάπου,διότι θα έπρεπε να πληρώσει τις 4 ώρες παραπάνω ως υπερεργασία +25 η 40%;Η σύμβαση αναφέρει για 8ωρο. 2) Ποιός είναι ο νόμιμος τρόπος σε αυτή την περίπτωση να φανούν αυτές οι παραπάνω ώρες;
logistoulis Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) το μεικτό ωρομίσθιο πάει 586.08/25 = 24.44 και μετά 23.44/6.666= 3.52 (το ωρομίσθιο πάει με βάση το 6ημερο, έτσι θα το γράφει και το έντυπο της πρόσληψης) , μετά αν θες κάνεις 3.52*0.84 για να βρεις το καθαρό τώρα όσο για τα 12ωρα κανονικά δεν πρέπει να σε βάλει κανείς 12ωρο, όταν είχα πάρει την επιθεώρηση να ρωτήσω πως μπορώ να το κάνω χωρίς πρόβλημα μου είπε μέχρι 11 ώρες τη μέρα, η πρώτη υπερεργασία και οι 2 επόμενες υπερωρία έτσι ώστε να βγαίνει μες στη βδομάδα οκ το μέγιστο προβλεπόμενο, παραπάνω είναι παράνομη υπερωρία και δες εδώ και κάποιες αλλαγές που έγιναν στο θέμα των υπερωριών γιατί είχε πολλές τρύπες αυτή η διαδικασία https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=205943 Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από logistoulis 1
AntiCambeR Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Εργάζομαι 15 χρόνια και ως τώρα δεν έχω δεχτεί χωρίς ένσημα,δώρα,άδεια,επίδομα αδείας.Λυπάμαι αν κάποια στιγμή αναγκαστώ να το κάνω και δεν θεωρώ σωστό να κατακρίνω όσους δέχονται που έχουν πραγματική ανάγκη λόγω χρεών η αν έχουν οικογένεια.Ούτε θα το παίξω ανώτερος η πιο έξυπνος.Ούτε πχ εχω δουλέψει 12ωρο και να πληρωθώ 8ωρο.Οσοι τα δέχονται ενώ δεν έχουν πολύ ανάγκη και δεν ψάχνουν αλλού κακό του κεφαλιού τους.Αν δεν δεχόταν κανείς μας η σημερινή κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Κάποιες υποχωρήσεις-συμβιβασμούς εχω κάνει και θα κάνω αλλά μέχρι εκεί. Τώρα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργασίας και μικρή προσφορά οι εργοδότες το εκμεταλλεύονται αφού το ίδιο το κράτος δεν τους αφήνει να επιβιώσουν. 2
ikaruga24 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Στις 19/4/2018 στις 12:59 ΜΜ, dvlsakos είπε Πάνω κάτω τα φαντάζομαι αυτά αλλά σε νούμερα ξέρουμε ? Υπολόγισε 6ωρο στις περισσότερες περιπτώσεις με καμιά 350-370 ευρώ το μήνα.
eidikos33 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Εργάζομαι 15 χρόνια και ως τώρα δεν έχω δεχτεί χωρίς ένσημα,δώρα,άδεια,επίδομα αδείας.Λυπάμαι αν κάποια στιγμή αναγκαστώ να το κάνω και δεν θεωρώ σωστό να κατακρίνω όσους δέχονται που έχουν πραγματική ανάγκη λόγω χρεών η αν έχουν οικογένεια.Ούτε θα το παίξω ανώτερος η πιο έξυπνος.Ούτε πχ εχω δουλέψει 12ωρο και να πληρωθώ 8ωρο.Οσοι τα δέχονται ενώ δεν έχουν πολύ ανάγκη και δεν ψάχνουν αλλού κακό του κεφαλιού τους.Αν δεν δεχόταν κανείς μας η σημερινή κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Κάποιες υποχωρήσεις-συμβιβασμούς εχω κάνει και θα κάνω αλλά μέχρι εκεί. Τώρα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση εργασίας και μικρή προσφορά οι εργοδότες το εκμεταλλεύονται αφού το ίδιο το κράτος δεν τους αφήνει να επιβιώσουν. Καλα ας σου πει και σενα δεν εχει υπερωρια και να δω τι θα του πεις...Εκ του ασφαλους ολοι ειμαστε σοφοι. Και αυτο που λετε "αμα εχεις αναγκη" δε μπορω να το καταλαβω...Οποιος δεν εχει αναγκη δεν δουλευει καθολου
ikaruga24 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Καλα ας σου πει και σενα δεν εχει υπερωρια και να δω τι θα του πεις...Εκ του ασφαλους ολοι ειμαστε σοφοι. Και αυτο που λετε "αμα εχεις αναγκη" δε μπορω να το καταλαβω...Οποιος δεν εχει αναγκη δεν δουλευει καθολου Το ανάγκη πάει στο αν έχεις υποχρεώσεις πέρα από τον κώλο σου. Κατά τα άλλα ούτε και εγώ έχω δουλέψει για πολύ καιρό χωρίς ένσημα και τα προβλεπόμενα γιατί επειδή είμαι μόνος μου εγώ και ο κώλος μου δεν έχω καμιά υποχρέωση να υποκύψω σε οποιαδήποτε όρεξη εργοδότη που αποφασίζει να με κλέψει στεγνά. Καταλαβαίνω απόλυτα τις δυσκολίες και τον τραμπουκισμό που δέχονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το κράτος αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κλέψει εμένα που στο κάτω κάτω θα του φέρνω και λεφτά στο μαγαζί του. 1
AntiCambeR Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 45 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Καλα ας σου πει και σενα δεν εχει υπερωρια και να δω τι θα του πεις...Εκ του ασφαλους ολοι ειμαστε σοφοι. Και αυτο που λετε "αμα εχεις αναγκη" δε μπορω να το καταλαβω...Οποιος δεν εχει αναγκη δεν δουλευει καθολου Εννοώ να εργαστείς 12 ωρο η 10 ωρο και να μην σου πληρώσει καθόλου τις ώρες αυτές,οχι να μην τις πληρώσει ως υπερωρία.Το 1ο δεν το δέχομαι με τίποτα,το 2ο ίσως αλλά για λίγες ημέρες.Δεν έχω δεχτεί τίποτα απο τα 2 έως τώρα.Τι θα του πω;Οτι με 8ωρο είμαι εντάξει.Θα με βάλει με το ζόρι; Ολοι έχουμε ανάγκη τα χρήματα... ΥΓ:Δεν κάνει παράθεση απο κινητό,άλλαξα keyboard και έκανα clear cache τον browser.Γράφει λίγα γράμματα και σταματάει,ούτε σβήνει ότι έγραψε.Αναγκάστηκα να γράψω σε σημείωση και μετά copy-paste. Είναι πρόβλημα του forum;
eidikos33 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Εννοώ να εργαστείς 12 ωρο η 10 ωρο και να μην σου πληρώσει καθόλου τις ώρες αυτές,οχι να μην τις πληρώσει ως υπερωρία.Το 1ο δεν το δέχομαι με τίποτα,το 2ο ίσως αλλά για λίγες ημέρες.Δεν έχω δεχτεί τίποτα απο τα 2 έως τώρα.Τι θα του πω;Οτι με 8ωρο είμαι εντάξει.Θα με βάλει με το ζόρι; Ολοι έχουμε ανάγκη τα χρήματα... ΥΓ:Δεν κάνει παράθεση απο κινητό,άλλαξα keyboard και έκανα clear cache τον browser.Γράφει λίγα γράμματα και σταματάει,ούτε σβήνει ότι έγραψε.Αναγκάστηκα να γράψω σε σημείωση και μετά copy-paste. Είναι πρόβλημα του forum; Και εγω σου λεω υποθετικα οτι θα σου πει οτι κατσε παραπανω και δε σε πληρωσει καθολου για τις επιπλεον ωρες,εσυ τι θα κανεις? θα του πεις οχι? Και αν σου πει περνα απο το λογιστηριο να παρεις την αποζημιωση σου? Ειναι πιστευεις κατι παραλογο στις μερες μας? Ξερεις τι προσφορα υπαρχει εκει εξω? Ασε που αμα σε διωξει μπορει καλιστα να παρει εναν απο καποιο προγραμμα του ΟΑΕΔ εντελως τζαμπα και χωρις να πληρωνει ενσημα.... Μιλαμε για εξωπραγματικες καταστασεις
AntiCambeR Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Θα απολυθώ παίρνοντας την αποζημίωση και ΟΑΕΔ ταμείο κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω απο την 1η μου σταθερή δουλειά 10 χρόνια γιατί χτύπησε πτώχευση αφού πρώτα στο τμήμα που εργαζόμουν έγινε απόσχιση με μαϊμού εταιρία μέσα στην υπάρχουσα και έχασα αποζημίωση 7.000 συν ταμείο 460€x12 μήνες.Δεν υπήρξε απόλυση.Ακόμα στα δικαστήρια είμαστε απο το 2009.Ταυτόχρονα θα ψάξω αλλού για δουλειά. Πέρυσι παραιτήθηκα απο μεγάλη εταιρία,αλλά έχω ήδη βρεί σε άλλες που πληρώνουν όλα τα νόμιμα.Μιλάω όμως για κλάδο που δεν συμφέρει να μην πληρωθείς όλα τα νόμιμα γιατί τότε τα χρήματα είναι 500€ και όχι 600-700€.Για αυτό τον λόγο κάνω 8ωρο,αφού δεν πληρώνουν υπερωρία τις παραπάνω.Ομως αν κάνω νύχτα θα πληρωθώ +25% και στην αργία +75%.Στην 1η μου δουλειά που η κάθε παραπάνω ώρα πληρωνόταν +75% η κάθε ώρα έκανα μερικές ώρες υπερωρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα