Vasivouzoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Ήρθε ένα γατάκι στην αυλή ( το έφερε η μαμά του ) και το άφησε. Το θέμα είναι πως εμένα με φοβάται και έχω και σκύλι που κλαίει και θέλει να πάει να το μυρίσει ( δεν τρώει γατιά το σκυλί μου, απλά του κάνει εντύπωση ) . Πως μπορώ να το πλησιάσω για να μην με φοβάται; Στη γειτονιά ταίζω τις γάτες και τους βάζω νερό αλλά με αυτό δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να με φοβάται, όποιος έχει καμιά ιδέα ας μου πει.
GothicCrusader Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Το προσεγγίζεις με φαγητό. Αν είναι μικρό δεν παίζει να μην έρθει και να μην γνωριστείτε.
Vasivouzoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 20 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε Το προσεγγίζεις με φαγητό. Αν είναι μικρό δεν παίζει να μην έρθει και να μην γνωριστείτε. τι φαγητό να του βάλω; ξηρά τροφή δεν νομίζω να τρώει αφού είναι μωρό
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν τα αφήνουν οι γάτες.Τα αγαπούν υπερβολικά και αν πας να τα πειράξεις όταν τα ταίζει θα σου κάνει επίθεση με άσχημες συνέπειες.Δυστυχώς τέτοιο καιρό κάποιοι που τις έχουν στο σπίτι και δεν τις έχουν στειρωμένες γεννάνε.Επειδή δεν θέλουν τα γατάκια τα βάζουν στο αυτοκίνητο και τα παρατάνε σε διάφορες γειτονιάς.Και τη δική μου έτσι τη βρήκα αλλά πήγα και τη στείρωσα γιατί δεν ήθελα τα γατάκια της να έχουν τη δική της τύχη. Γαλατάκι σε ένα μικρό μπολάκι ή γατοτροφή κονσέρβα που είναι μαλακιά αν είναι μεγαλίτερο.Την ξηρά τροφή μπορεί ακόμη να μην μπορεί να την σπάσει. Αν είναι του δρόμου δηλαδή έχει γεννηθεί έξω είναι δύσκολο να το πλησιάσεις.Αν είναι σπιτικό σε 2-3 μέρες θα σε αφήσει να το πιάσεις.Διαφορετικά α ν μείνει εκεί και συνεχίσεις να το ταίζεις σιγά σιγά με τον καιρό αν και δύσκολο θα σε αφήσει να το πλησιάσεις.Οι περισσότερες γάτες έχουν την ιδιότητα και ήμερες σπιτικές να είναι αν βρεθούν στο δρόμο δύσκολα σε αφήνουν να τις πλησιάσεις. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από papoys1
Vasivouzoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν τα αφήνουν οι γάτες.Τα αγαπούν υπερβολικά και αν πας να τα πειράξεις όταν τα ταίζει θα σου κάνει επίθεση με άσχημες συνέπειες.Δυστυχώς τέτοιο καιρό κάποιοι που τις έχουν στο σπίτι και δεν τις έχουν στειρωμένες γεννάνε.Επειδή δεν θέλουν τα γατάκια τα βάζουν στο αυτοκίνητο και τα παρατάνε σε διάφορες γειτονιάς.Και τη δική μου έτσι τη βρήκα αλλά πήγα και τη στείρωσα γιατί δεν ήθελα τα γατάκια της να έχουν τη δική της τύχη. Γαλατάκι σε ένα μικρό μπολάκι ή γατοτροφή κονσέρβα που είναι μαλακιά αν είναι μεγαλίτερο.Την ξηρά τροφή μπορεί ακόμη να μην μπορεί να την σπάσει. Αν είναι του δρόμου δηλαδή έχει γεννηθεί έξω είναι δύσκολο να το πλησιάσεις.Αν είναι σπιτικό σε 2-3 μέρες θα σε αφήσει να το πιάσεις.Διαφορετικά α ν μείνει εκεί και συνεχίσεις να το ταίζεις σιγά σιγά με τον καιρό αν και δύσκολο θα σε αφήσει να το πλησιάσεις.Οι περισσότερες γάτες έχουν την ιδιότητα και ήμερες σπιτικές να είναι αν βρεθούν στο δρόμο δύσκολα σε αφήνουν να τις πλησιάσεις. Είναι του δρόμου, το θέμα είναι πως ένας βρωμόγατος πάει να το φάει και βγαίνω έξω και τον διώχνω όλη την ώρα. Η μανα του ειναι φοβισμένη και δεν το προστατεύει καλα, μια έρχεται μια φεύγει. Θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι μου για να το προστατεύσω αλλά δεν ξέρω πως.
webparts Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 33 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν τα αφήνουν οι γάτες. Αν εχει καποιο προβλημα τοτε το αφηνουν. Κατι που θα επρεπε να κανουμε και εμεις,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.
Vasivouzoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 19 λεπτά πριν, webparts είπε Αν εχει καποιο προβλημα τοτε το αφηνουν. Κατι που θα επρεπε να κανουμε και εμεις,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Μπα, μην το λες αυτό γιατί τότε εσύ ο ίδιος θα ήσουν ο πρώτος που δεν θα ζούσε τώρα. 5
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 23 λεπτά πριν, webparts είπε Αν εχει καποιο προβλημα τοτε το αφηνουν. Κατι που θα επρεπε να κανουμε και εμεις,αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Στο πρώτο θα συμφωνήσω. Το δεύτερο ειλικρινά δεν το κατάλαβα και δεν θέλω να είναι αυτό που σκέφτομαι.
webparts Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, papoys1 είπε Στο πρώτο θα συμφωνήσω. Το δεύτερο ειλικρινά δεν το κατάλαβα και δεν θέλω να είναι αυτό που σκέφτομαι. Εννοω οτι πλεον μπορουμε να ξερουμε εαν το παιδι εχει προβληματα αρκετα πριν γεννηθει. Δε λεω για καιαδα,αν και ειναι ακομα ανοιχτος wink wink.
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 49 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε Είναι του δρόμου, το θέμα είναι πως ένας βρωμόγατος πάει να το φάει και βγαίνω έξω και τον διώχνω όλη την ώρα. Η μανα του ειναι φοβισμένη και δεν το προστατεύει καλα, μια έρχεται μια φεύγει. Θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι μου για να το προστατεύσω αλλά δεν ξέρω πως. δεν υπάρχει αγαπητέ - η βρωμόγατος .. κι αυτο πεινασμένο είναι.. Θέλει υπομονή με το φαγητό σιγα σιγά . Πάρε ενα κλουβάκι και βάλτο μέσα αν κρίνεις οτι μπορείς να το φροντίσεις σπίτι σου
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) @Vasivouzoukos Για τι γατάκι μιλάμε; Είναι ξεπεταμένο ή μωρό-μωρό; Σίγουρα η τροφή θα είναι ένα μεγάλο δέλεαρ γι' αυτό, αλλά κι η δική σου στάση παίζει ρόλο στο να το κάνεις να σ' εμπιστευτεί. Μη κάνεις βιαστικές κι άγαρμπες κινήσεις, αντιθέτως κάνε σιγανές και μαλακές. Μη φωνάζεις, μίλα του σταθερά κι ήρεμα και κάλεσε το κοντά σου. Τα βήματά σου να είναι πιο σιγανά, και κατέβασε το κορμί σου στο δικό του ύψος. Έτσι, κατ' αυτόν τον τρόπο, πήγαινε όσο πιο κοντά σου επιτρέπεται κι άφησέ του λίγη τροφή και μετά πήγαινε πιο πίσω. Για μένα, θα ήταν καλό να μην εξαφανιστείς απ' το πεδίο του, καλό είναι να σε βλέπει και να σε συνηθίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα φας όλη σου την ημέρα. Άμα πεινάσει, θα πάει προς τη τροφή. Του αφήνεις ξανά τροφή... Και κάπως έτσι, σιγά-σιγά, θα το καταφέρεις. Πάντως, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα το κάνεις μετά. Σκοπεύεις να το υιοθετήσεις; Γιατί, διαφορετικά, καλό είναι να το αφήσεις με τη μαμά του, εκτός εάν δεις πως το παραμελεί ή/και εγκαταλείπει, οπότε τίθεται θέμα επιβίωσης του γατιού. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2018 από Penthesilea
eidikos33 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Βγαλτο φωτογραφια να το δουμε το κατσουλι 1
Vasivouzoukos Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2018 στις 6:22 ΜΜ, Penthesilea είπε @Vasivouzoukos Πάντως, θα πρέπει να σκεφτείς τι θα το κάνεις μετά. Σκοπεύεις να το υιοθετήσεις; Γιατί, διαφορετικά, καλό είναι να το αφήσεις με τη μαμά του, εκτός εάν δεις πως το παραμελεί ή/και εγκαταλείπει, οπότε τίθεται θέμα επιβίωσης του γατιού. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. Δεν είναι και μωρό μωρό, έχει ανοιχτά μάτια και περπατάει. Η μάνα του το κρατάει απο το σβέρκο και το πηγαινοφέρνει. Αν μπορέσω και το βγάλω φωτογραφία θα το ανεβάσω και εδώ. Στη γειτονιά έχουμε 5-6 γάτες που έρχονται στην αυλή και τρώνε και απο αυτές οι 2 είναι ''δικές μου'' , τους έχω βγάλει ονόματα και κάθονται και τις χαιδεύω. Δεν μπαίνουν όμως σπίτι, είναι κεραμιδόγατες. Οι άλλες 4 με φοβούνται και μονο οταν τους βάζω φαί έρχονται. Μία από αυτές τις 4 έχει το γατάκι. Το θέμα είναι πως πάει συνέχεια ένας γάτος για να το φάει, έχει προσπαθήσει 10 φορές να το πλησιάσει. Σκεφτόμουν να βάλω μέσα το γατάκι για να μεγαλώσει λίγο ασφαλές αφού η μάνα του δεν εοναι ικανή να το προσατεύει και οταν μεγαλώσει λίγο να το έχω στην αυλη. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2018 από Vasivouzoukos 1
ΛεναΛενα Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Δημοσ. 21 Απριλίου 2018 Ενας καλος τροπος ειναι να ταισεις τη μανα και αυτο θα μαθει διπλα της να σε πλησιαζει...αυτο φυσικα σιγα σιγα με αργες κινησεις και οχι αγριοφωναρες....ετσι προσεγγιζα γατες στην αυλη οταν ημουν και πιο νεα....αυτο πριν συνειδητοποιησω το προβλημα με τα αδεσποτα οτι οταν ταιζεις 1-2 γατες μετα απο καιρο καταληγεις με ντουζινα απο απογονους με οτι αυτο σημαινει...τεσπα στην αρχη εριχνα το φαγητο διπλα στη γατα και σταδιακα το κομματια τα πλησιαζα σε μενα...οταν μου ειχε εμπιστοσυνη το ζωο πλεον, αρχισα οταν ετρωγε να την αγγιζω στην πλατη απαλα και οχι αποτομα και αυτο ειναι.Οταν σε εμπιστευτει δεν θα ξεκολλαει απο σενα.Αλλα οπως ειπα στην αρχη ταιζε την μανα πρωτα, αυτο ειναι πολυ μικρο και η οραση του πολυ αδυναμη για να καταλαβει οτι του πετας τροφη!καλη επιτυχια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα