Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σου κρύβω πως, αφού δεν είναι τελείως αυτόνομο το μικρό, δεν ξέρω εάν είναι η καλύτερη ιδέα να το πάρεις απ' τη μαμά του (γιατί εκτελεί και χρέη δασκάλας). Νομίζω πως είναι καλύτερα να είναι μαζί της, άρα θα πρέπει να κερδίσεις τη δική της εμπιστοσύνη. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να έχεις και τη μαμά μαζί με το μικρό στο σπίτι σου ή να φτιάξεις ένα μέρος για τα δυο τους. Άμα το περιβάλλον είναι ήσυχο, ασφαλές και βρίσκει τροφή η μαμά, δεν θα φύγει. Βέβαια, ουδεμία σχέση έχω με γατιά, οπότε ας πει και κάποιος που έχει εμπειρία.

Δημοσ.

Οι γάτοι πολλές φορές πνίγουν τα μικρά γατάκια αν τα βρουν απροστάτευτα προκειμένου η γάτα να ζευγαρώσει ξανά πιο γρήγορα.Πιθανώς η συγκεκριμένη είχε και άλλα τα οποία έπνιξε ο γάτος και το συγκεκριμένο το γυροφέρνει να το σώσει και το αφήνει εκεί βλέποντας ότι το προστατεύεις από το γάτο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι ο Νόμος της φύσης.Αν όλα τα γατάκια από τις αδέσποτες γάτες οι οποίες γεννάνε μέχρι δύο φορές το χρόνο από 2-3 μέχρι 5-6 γατάκια κατάφερναν να επιζήσουν φανταστείτε τι θα γινόταν σε μερικά χρόνια.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο όπως είπε ο webparts το συγκεκριμένο να είναι άρρωστο η γάτα να το έχει ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα επειδή δεν το αφήνουν να φάει και να προσπαθεί να το ταίσει μόνο του χωρίς να να το ενοχλούν τα υπόλοιπα.Οι γάτες ποτέ δεν εγκαταλείπουν τα γατάκια τους.Απεναντίας τα μεταφέρουν συνεχώς από τη μία φωλιά στην  άλλη να τα προστατεύσουν αν νοιώσουν ότι κάτι τα απειλεί για αυτό έχει επικρατήσει αυτό που λέει ο λαός μας "μετακομίζουν σαν τη γάτα με τα γατιά"

Δημοσ.
5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γαλατάκι σε ένα μικρό μπολάκι

Απαξ και σταματησουν να πινουν απο τη μανα ( η το μπιμπερο ) νομιζω οτι δεν κανει να πινουν γαλα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, webparts είπε

Απαξ και σταματησουν να πινουν απο τη μανα ( η το μπιμπερο ) νομιζω οτι δεν κανει να πινουν γαλα.

Σωστα, υπαρχει βεβαια ειδικη φορμουλα για γατες αλλα δεν ειναι ιδιαιτερα φθηνη...νομιζω το αμεσως καλυτερο που δεν τους φερνει διαρροια ειναι το εβαπορε....

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

τι φαγητό να του βάλω; ξηρά τροφή δεν νομίζω να τρώει αφού είναι μωρό

Γάλα θα έλεγα.

Ναι ισχύει ότι δεν κάνει σε γενικές γραμμές, αλλά δεν είναι κάτι που παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο σενάριο. Το θέμα είναι τι ακριβώς σκοπό έχεις. Αν το φέρεις μέσα θα έχεις τρέξιμο μεγάλο αλλά θα αποκτήσεις άλλον ένα φίλο. Αφού έχεις σκυλί έχεις εμπειρία με ζώα οπότε αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα της απόφασης. Αν μεγαλώσει μέσα θα εξαρτάται από εσένα και θα δεθεί μαζί σου.  Αν το αφήσεις έξω θα έχει φυσικά κινδύνους και μπορεί να μην μεγαλώσει ποτέ.

Έχουν ειπωθεί πολλές καλές ιδέες πάντως. Εγώ θα έλεγα αν σκοπεύεις να το αφήσεις έξω τότε τάισε τη μαμά του . Θα μπορούσε ίσως να ταίσεις και τον «βρωμό»γατο και να τον στειρώσεις αν αυτός είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Οι στειρώσεις για τα αρσενικά είναι φτηνές και αρκετά εύκολες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γάλα ΔΕΝ δίνουμε στις γάτες. Στα νεογέννητα δίνουμε ΜΟΝΟ ειδική φόρμουλα που είναι για γατάκια και την παίρνουμε από petshop. Αν του δώσεις "δικό μας" αγελαδινό γάλα θα το ξεπαστρέψεις μια ώρα νωρίτερα. Και πάλι (η φόρμουλα!) πρέπει να 'ναι ζεστό, φρέσκο, κτλ. ενώ αν είναι εντελώς μωράκι και δεν μπορεί μόνο του θέλει σύριγγα, υπομονή, σωστή στάση ταίσματος για να μην πνιγεί, κτλ.

Επίσης κακή ιδέα είναι να το πάρεις από την μάνα του σε αυτή την ηλικία αφού ακόμα μαθαίνει τα βασικά. Όταν αρχίζει και ξεπορτίζει μόνο του, μάθει να βρίσκει τροφή κτλ. μόνο τότε, τότε θα το διώξει και η μάνα από μόνη της. Γενικός απαράβατος κανόνας είναι ότι αν η μάνα είναι παρούσα δεν την χωρίζουμε από το μωρό γιατί καλύτερη δουλειά από αυτήν εμείς ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε. Συν το ότι όση καλή θέληση και αν έχουμε, αν δεν έχουμε εμπειρία μπορεί τελικά να κάνουμε κακό (το γνωστό π.χ. "δώστου λίγο γαλατάκι", άπειρα γατάκια έχουν φύγει από αυτό ή επειδή πνίγηκαν γιατί ο άλλος δεν ξέρει πως να τα κρατήσει για να τα ταίσει με την σύριγγα ή πόσο γρήγορα μπορούν αυτά να καταπιούν).

Το καλύτερο είναι αυτό που ειπώθηκε, να δώσεις βάση στην μάνα, φαγητό, νερό και αν γίνεται ένα ασφαλές μέρος το οποίο μπορεί να 'ναι και ένα απλό χαρτόκουτο σε ασφαλές σημείο χωρίς άλλα σκυλιά/γατιά. Αν η μάνα λύσει το καθημερινό τεράστιο πρόβλημα της τροφής και έχει μια ασφαλή βάση, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για αυτήν και μπορεί πιο άνετα να δώσει βάση στην προστασία και εκπαίδευση του μικρού.

Επεξ/σία από Baator
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η μαμά όπως και πολλές γάτες στη γειτονιά έχουν ήδη φαγητό αφού τα φροντίζουμε. Το πρόβλημα είναι οι γάτοι. Σκότωσαν τα άλλα μωράκια της, είναι το μοναδικό που απέμεινε. Θα το αφήσω με τη μαμά του και θα το επιβλέπω όσο μπορώ.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Έχουν ειπωθεί πολλές καλές ιδέες πάντως. Εγώ θα έλεγα αν σκοπεύεις να το αφήσεις έξω τότε τάισε τη μαμά του . Θα μπορούσε ίσως να ταίσεις και τον «βρωμό»γατο και να τον στειρώσεις αν αυτός είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Οι στειρώσεις για τα αρσενικά είναι φτηνές και αρκετά εύκολες.

Αν το ψάξουμε και στα θηλυκά δεν είναι ακριβές.Στην περιοχή μου που ρωτούσα κτηνιατρεία μου ζητούσαν από 100 μέχρι 120 ευρώ.Μετά από αρκετό ψάξιμο τη στείρωσα στη Φιλοζωοϊκή  στο Κορωπί με 40 ευρώ.

6 ώρες πριν, webparts είπε

Πλησιασε το γατο με μια πετρα πισω απο την πλατη.

Καλαματιανέ όλο ακραίες ιδέες είσαι.;)

Δημοσ.

40 ευρώ για στείρωση μου φαίνονται λίγα, αν πήγαινα την γάτα μου θα πήγαινα σε κάποιον με υψηλότερη τιμή.

Η γάτα που βλέπω στην φωτογραφία του ts δεν μου φαίνεται μικρή.

Για γάλα, μην δώσετε το γάλα που πίνει ο άνθρωπος, γενικά οτι είπε ο Baator. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν το ψάξουμε και στα θηλυκά δεν είναι ακριβές.Στην περιοχή μου που ρωτούσα κτηνιατρεία μου ζητούσαν από 100 μέχρι 120 ευρώ.Μετά από αρκετό ψάξιμο τη στείρωσα στη Φιλοζωοϊκή  στο Κορωπί με 40 ευρώ.

Με  νυχοκοπτη στο πισω δωματιο ενος παντοπωλειου;

Κανουμε οτι μπορουμε :P
Δεν πολυγουσταρω τα γατια,θα το εχετε καταλαβει φανταζομαι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, webparts είπε

Με  νυχοκοπτη στο πισω δωματιο ενος παντοπωλειου;

Και όμως την πήγα τη μία μέρα και την πήρα την επόμενη,ζωηρή και σε κατάσταση όπως την πήγα.Απλά αντιβίωση της πήρα μόνος και την έρριχνα στο φαγητό.

Είναι σε ολοκληρωμένο κτίριο  της φιλοζωικής στο οποίο φιλοξενούν και ορισμένα αδέσποτα και κάποιο δίμηνο νομίζω Ιανουάριο Φεβρουάριο κάνουν στειρώσεις σε γάτες σε προνομιακή τιμή επειδή είναι εποχές ζευγαρώματος για μείωση πληθυσμού.Μετά κάνουν άλλες τιμές τις οποίες δεν ξέρω ακριβώς.

Την αγαπάω υπερβολικά γιατί είναι ο μεγαλύτερος εξολοθρευτής κατσαρίδων και ότι γενικά κινείται γύρω από το σπίτι στο οποίο  έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων. 

Δημοσ.

Έτσι είναι, αν το ψάξει κάποιος μπορεί να βρει καλές τιμές. Σε εμάς π.χ. ο ίδιος ο κτηνίατρος χρεώνει 40€ και τις θυληκές. Έχει να κάνει και με την περιοχή και με τον άνθρωπο.

Απλά ο γενικός κανόνας είναι ότι οι θηλυκές είναι πιο ακριβές και θέλουν πιο πολύ προσοχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...