Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλοί απο αυτούς που έχουν χρόνια το κατάστημα τους μην ξεχνάμε πως είναι και μεγάλοι άνθρωποι οπότε κάνουν απλά υπομονή μέχρι να μπορέσουν να βγάλουν την σύνταξη τους...

Τώρα πως πρακτικά βγάζουν τα έξοδα τους ένας θεός το ξέρει

• Like 1
  • Thanks 2
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σουβλατζιδικα,πρατηρια φουρνων επειδη για να ανοιξεις φουρνο πρεπει να εχει και εργαστηριο,καφετεριες με καφε στο χερι,μαγαζια που φτιαχνουν νυχια.κομμωτηρια και τυροπιταδικα

αυτα ειναι που ανοιγουν σημερα και φυσικα τα μισα κλεινουν

τα νανου ρε παιδια αυτη η φουσκα πως επιβιωνει ακομα? με το να δουλευεις 3 ωρες την ημερα οσα και να πουλησεις ποσα λεφτα θα βγαλεις? και γιατι να μην ειναι ανοικτα ολη μερα νυχτα να κονομανε?

• Like 1
Δημοσ.

Αμα το μονο που παραγεις ως χωρα ειναι φαι και ποτο, τοτε μονο αυτο θα εχεις ως παροχη και μονο εκει θα μπορεσεις να δουλευεις.

μην απορειτε που οι μισοι πτυχιουχοι δουλευουν σε τετοιες δουλειες.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kage είπε

Ο ενας πιστολιαζει τον αλλον...

Ο ενοικιαστης πιστολιαζει ιδιοκτητη με εναντι ενοικιων,ο ενοικιαστης αφηνει απληρωτο εφκα φπα φορους ,πιστολιαζει και κανα μισθο κ παει λεγοντας..

Ο ιδιοκτητης ποστολιαζει ενφια και φορολογια του...

Το κρατος πιστολιαζει τις επιστροφες γιατι τον πιστολιαζουν ολοι ,οταν αποφασισε στην χρεοκοπημενη χωρα να κοψει μισθους συνταξεις και να ανεβασει φορολογιες κ λοιπες μλκς

Και ολοι οι παραπανω πιστολιαζουν τις τραπεζες :P

《Ένας στους δύο χρωστάει στην εφορία

Στα 102 δις τα χρέη στην εφορία - 5 δις εισπράχθηκαν από κατασχέσεις

Τα 102 δις ευρώ άγγιξαν τον περασμένο Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία κατά γράφοντας αύξηση 1,3 δις ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο ενώ μέσω κατασχέσεων επράχθησαν 5 δις ευρώ.

Αυξημένη φορολογική κόπωση καταγράφουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ ..

Με το πολύ πιστολιασμα δεν παίζουν κατασχέσεις κλπ;

27 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Βασικά τα σουβλατζίδικα και οι φούρνοι (πακέτο-καφέ-τυροπιτάδικα) είναι τα μόνα που δουλεύουν.... Δε βλέπω να κλείνουν και πολλά τέτοια. Πιο πολύ τα εμπορικά καταστήματα εννοούσε ο TS.

Εγώ έχω ένα κατάστημα στην γειτονιά μου που πουλάει αθλητικά είδη και παιδιά η βιτρίνα και τα προϊόντα που έχει και γενικά όλο το κατάστημα μοιάζει λες και δεν έχει αλλάξει από το 1975.... δεν έχω δει ποτέ άνθρωπο να μπαίνει μέσα να ψωνίσει... και όμως βλέπω μια γυναίκα που το ανοίγει....  Λέτε να είναι "βιτρίνα" ξέπλυμα και έτσι...

Και μένα για ξέπλυμα πάει το μυαλό μου.Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αμα το μονο που παραγεις ως χωρα ειναι φαι και ποτο, τοτε μονο αυτο θα εχεις ως παροχη και μονο εκει θα μπορεσεις να δουλευεις.

μην απορειτε που οι μισοι πτυχιουχοι δουλευουν σε τετοιες δουλειες.

Κατέβηκα Ελλάδα ένα μήνα για το Πάσχα, και στις συζητήσεις για σχέδια, όταν έλεγα θέλω να ξεκινήσω νέα  επιχείρηση μόλις φύγω από Αγγλία το τέλος του 2019, με ρωτάνε "τί μαγαζί θα ανοίξεις;". Όταν τους απαντώ ότι δεν ανοίγω μαγαζί, απορούν και ρωτάνε γιατί :/  Όχι τι είδους επιχείρηση θέλω να ξεκινήσω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, eidikos33 said:

τα νανου ρε παιδια αυτη η φουσκα πως επιβιωνει ακομα? με το να δουλευεις 3 ωρες την ημερα οσα και να πουλησεις ποσα λεφτα θα βγαλεις? και γιατι να μην ειναι ανοικτα ολη μερα νυχτα να κονομανε?

Άντε και πες στην αρχή είχαν ουρές απέξω και ξεπουλούσαν, και λειτουργούσαν μόνο 2,5 ώρες. Πλέον δε βλέπω να υπάρχει καμία ιδιαίτερη κίνηση. Παρόλα αυτά έχει αρκετά καταστήματα ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Προφανώς είναι έτσι το μοντέλο λειτουργίας όπου βρίσκεις μια τρύπα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, λειτουργείς ελάχιστες ώρες ώστε και πάλι να ελαχιστοποιήσεις τα λειτουργικά έξοδα, πουλάς ένα προϊόν το οποίο είναι πάμφθηνο στη παρασκευή του και λογικά όσοι έχουν τα franchise έχουν και άλλη δουλειά τα πρωινά και το nanou είναι συμπλήρωμα. Περίεργο μοντέλο αλλά φαίνεται να λειτουργεί...

Εγώ ακόμα θυμάμαι τα frozen yoghurtάδικα.... Αυτό ήταν ωραία φούσκα... Μιλάμε δεν έμεινε κανένα....

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Άντε και πες στην αρχή είχαν ουρές απέξω και ξεπουλούσαν, και λειτουργούσαν μόνο 2,5 ώρες. Πλέον δε βλέπω να υπάρχει καμία ιδιαίτερη κίνηση. Παρόλα αυτά έχει αρκετά καταστήματα ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Προφανώς είναι έτσι το μοντέλο λειτουργίας όπου βρίσκεις μια τρύπα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, λειτουργείς ελάχιστες ώρες ώστε και πάλι να ελαχιστοποιήσεις τα λειτουργικά έξοδα, πουλάς ένα προϊόν το οποίο είναι πάμφθηνο στη παρασκευή του και λογικά όσοι έχουν τα franchise έχουν και άλλη δουλειά τα πρωινά και το nanou είναι συμπλήρωμα. Περίεργο μοντέλο αλλά φαίνεται να λειτουργεί...

Εγώ ακόμα θυμάμαι τα frozen yoghurtάδικα.... Αυτό ήταν ωραία φούσκα... Μιλάμε δεν έμεινε κανένα....

Και γιατι να μην εβαζαν και εναν υπαλληλο λεω εγω τωρα με ενα 500αρικο το μηνα να βγαζουν τα πολλαπλασια κερδη διοτι τα ντονατ συνηθως τα τρωει πρωι ο κοσμος 

• Like 2
Δημοσ.

Aρκετοι ειναι αυτοι που εχουν λιγα χρονια ακομα για την συνταξη. Οποτε το να το κλεισουν ειναι αυτοκτονια

Απλα το διατηρουν για να παρουν κατι μετα.

Επισης ξερω αρκετους που ειναι εισοδηματιες και εχουν και ενα μαγαζι που πηγαινε καλα παλια αλλα τωρα βαραει μυγες. Δεν το αφηνουν γιατι δεν εχουν και τιποτα αλλο να κανουν. Καθονται ολη μερα και τους εχει γινει τροπος ζωης. Αν το αφησουν θα παθουν καταθλιψη λογω απουσιας ενδιαφεροντων

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τι να πω, προφανώς έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν καταλήξει ότι έτσι τους συμφέρει. Με το παρών μοντέλο λίγων ωρών λειτουργίας και το μικρό μέγεθος καταστήματος δε χρειάζεται καν τα περισσότερα να απασχολούν υπάλληλο. Μη νομίζεις, ακόμα και με το κατώτατο εκεί που είναι αν βάλεις μέσα τις εισφορές, δώρα, άδειες κλπ το ποσό είναι σημαντικό..  και τα νάνου φαίνεται να λειτουργούν περισσότερο στη λογική εκμηδένισης εξόδων  ώστε  να μπορούν να έχουν κερδοφορία ακόμα και  με σχετικά χαμηλά έσοδα.  Ακόμα, στην αρχή τουλάχιστον με τις ουρές κλπ το μικρό ωράριο λειτουργούσε και με ψυχολογικό τρόπο , έφτιαχνε κλίμα ότι "Α να τρέξω γιατί μόνο 2 ώρες θα ναι ανοιχτά"

Επίσης στη θεωρία , σύμφωνα με τον ιδρυτή ο λόγος είναι ότι για να είναι φρέσκα της ίδιας ημέρας, παράγονται δλδ το πρωί και μετά αποστέλνονται ώστε να πουληθούν το απόγευμα.  Αλλιώς, αν λειτουργούσαν το πρωί θα έπρεπε να πουλάνε χθεσινά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανω στην τρελα μου επειδη δεν εβρισκα δουλεια σαν νεος μηχανικος επειδη δεν εχω πηρα ειπα να ανοιξο δικο μου τεχνικο γραφειο , μονο με τα παγια εξοδα αλλαξα γνωμη στην στιγμη απορω πως μπορουν μερικοι και ανοιγουν θελει μεγαλο θαρος :P

Παντως πολλα μαγαζια που βαρανε μύγες  ειναι βιτρινα , ο αδερφος μου δουλευε σε τυροπυταδικο δυο χρονια ντελιβερι ο τυπος καθε μηνα μπαινει μεσα χαλαρα αλλα το κραταει για να κανει ξεπλυμα.

Επεξ/σία από Anorymous
Δημοσ.

τα πραγματα ειναι απλα:περα απο την αναμονη του χρονου συνταξης,απο ηλικιωμενους,τα κρατανε διοτι αν τα κλεισουν,που θα δουλεψουν?το θεμα ειναι οτι αυτα τα ατομα,δεν εχουν γνωση το ποσο μεσα μπαινουν σε καθε χρονο λειτουργιας,διοτι δεν το λεει κανενας στο χαζοκουτι.το κακο δεν ειναι η φορολογηση  26% απο το πρωτο ευρω κλπκλπ,αλλα το οτι αυτη η φορολογηση ,οταν δεν εχεις κερδη,παει επι φανταστικων εισοδηματων ακα τεκμαρτα.(ουτε ειναι κακο να καταργηθει το αφορολογητο.αλλα τοτε ,θα φορολογηθει με τεκμαρτα και η κουτση μαρια,και τοτε μονο θα γινει αντιληπτο τι κανουν στους εε την τελευταια 7ετια.ελπιζω να το καταργησουν!!!!).τα αλλα περι ξεπλυματος,ειναι απόρροια του κινηματόγραφου.....

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και οι μεγάλες ( που τραβάνε όλον τον κόσμο )ανθούν ακόμα και σε περίοδο κρίσης.  Στη γειτονιά μου κάτι ρουχάδικα βαράνε μύγες οι περισσότεροι πάνε και ψωνίζουν στα ΖΑΡΑ, τα μικρά φαρμακεία έχουν μόνο 1 άτομο ( που είναι ο φαρμακοποιός-ιδιοκτήτης ) και στα μεγάλα γίνεται πάρτη από τον κόσμο που αγοράζει συμπληρώματα/παντόφλες κτλπ

Σε λίγες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν γίνεται να είναι όλοι αφεντικά, αν και καταλαβαίνω πως κανείς δεν θέλει να έχει έναν μαλάκα πάνω από το κεφάλι του...

• Like 2
Δημοσ.

μεγαλη καβατζα και κοινωνικοι λογοι.

Ιδιο ειναι να λες στον κυκλο σου "τρωω τα ετοιμα που εχω στο εξωτερικο απο την εποχη με το μεγαλο φαγοποτι" και ιδιο " την κουτσοβγαζουμε με το μαγαζι, τι να πεις, κριση , πω πω αλλα κουτσα στραβα κατι γινεται¨ ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...