Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Apoll είπε

Κατέβηκα Ελλάδα ένα μήνα για το Πάσχα, και στις συζητήσεις για σχέδια, όταν έλεγα θέλω να ξεκινήσω νέα  επιχείρηση μόλις φύγω από Αγγλία το τέλος του 2019, με ρωτάνε "τί μαγαζί θα ανοίξεις;". Όταν τους απαντώ ότι δεν ανοίγω μαγαζί, απορούν και ρωτάνε γιατί :/  Όχι τι είδους επιχείρηση θέλω να ξεκινήσω. 

Απ οσα ατομα ξερω, και εχουν δικη τους επιχειρηση, μονο εναν θεωρω σοβαρο, οι υπολοιποι απλα επιβιωνουν κλεβοντας τους παντες.

Εχει γραφειο μηχανικων και σχεδιαζει εγκαταστασεις σωληνωσεων διυληστηριων, σε ολο το κοσμο.

Ουτε πουλαει εισαγομενα κινεζικα, ουτε τυλιγει σουβλακια, ουτε μεταπωλει μπλουζακια με στρασακια.

Αυτη ειναι σοβαρη επιχειρηση, γι αυτο πεταει κιολας. Χωρις να κλεβει εφοριες, και χωρις να δινει ψιχουλα στους εργαζομενους.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MikeJ είπε

Άντε και πες στην αρχή είχαν ουρές απέξω και ξεπουλούσαν, και λειτουργούσαν μόνο 2,5 ώρες. Πλέον δε βλέπω να υπάρχει καμία ιδιαίτερη κίνηση. Παρόλα αυτά έχει αρκετά καταστήματα ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Προφανώς είναι έτσι το μοντέλο λειτουργίας όπου βρίσκεις μια τρύπα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, λειτουργείς ελάχιστες ώρες ώστε και πάλι να ελαχιστοποιήσεις τα λειτουργικά έξοδα, πουλάς ένα προϊόν το οποίο είναι πάμφθηνο στη παρασκευή του και λογικά όσοι έχουν τα franchise έχουν και άλλη δουλειά τα πρωινά και το nanou είναι συμπλήρωμα. Περίεργο μοντέλο αλλά φαίνεται να λειτουργεί...

Εγώ ακόμα θυμάμαι τα frozen yoghurtάδικα.... Αυτό ήταν ωραία φούσκα... Μιλάμε δεν έμεινε κανένα....

Αυτός που το έχει, είχε βγαλει τρελό χρημα. Τα μαγαζία ειναι franchise οπότε δεν βάζει χρημα η εταιρία. Το πως βγαίνουν τα μαγαζάκια δε ξέρω ειναι να απορείς.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Απ οσα ατομα ξερω, και εχουν δικη τους επιχειρηση, μονο εναν θεωρω σοβαρο, οι υπολοιποι απλα επιβιωνουν κλεβοντας τους παντες.

Εχει γραφειο μηχανικων και σχεδιαζει εγκαταστασεις σωληνωσεων διυληστηριων, σε ολο το κοσμο.

Ουτε πουλαει εισαγομενα κινεζικα, ουτε τυλιγει σουβλακια, ουτε μεταπωλει μπλουζακια με στρασακια.

Αυτη ειναι σοβαρη επιχειρηση, γι αυτο πεταει κιολας. Χωρις να κλεβει εφοριες, και χωρις να δινει ψιχουλα στους εργαζομενους.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σε αυτές τις γραμμές κινούμαι. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα Nanou που λέτε μπορεί να μην έχουν την ίδια κίνηση με την αρχή αλλά ακόμα έχουν. Πλην αυτών που αγοράζουν 1-2 ντόνατ για να γλυκαθούν, υπάρχουν και αυτοί που ψωνίζουν ποσότητες για το σπίτι για μελλοντικό ψήσιμο. Και το γεγονός ότι δουλεύουν 3 ώρες με έναν υπάλληλο, που πολλές φορές είναι οι ίδιοι, είναι θεωρώ άνετη καβάτζα.

Εγώ γελάω με τα καταστήματα που έχουν επί 5 χρόνια εκπτώσεις λόγω δήθεν ανακαίνισης. Συγκεκριμένα βλέπω συνέχεια ένα μαγαζί με ρούχα το οποίο έχει συνέχεια τα ίδια ρούχα και με τις ίδιες εκπτώσεις. Οι μύγες άπειρες.

Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή και καινοτομία. Υπάρχει loop στην τριτογενή παραγωγή. Δυστυχώς με ελάχιστη καινοτομία.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Γεμίσαμε καφετεριες,σουβλατζίδικα και φούρνους.

Πολύ φούρνος λέμε.Κάθε τετράγωνο πλέον έχει το δικό του και μερικά δύο.:lol:

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Πολυ σπαμ λεμε, καθε ποστ πλεον εχει το δικο του και μερικα τεσσερα :P

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Que sera sera είπε

μεγαλη καβατζα και κοινωνικοι λογοι.

Ιδιο ειναι να λες στον κυκλο σου "τρωω τα ετοιμα που εχω στο εξωτερικο απο την εποχη με το μεγαλο φαγοποτι" και ιδιο " την κουτσοβγαζουμε με το μαγαζι, τι να πεις, κριση , πω πω αλλα κουτσα στραβα κατι γινεται¨ ;

Κανείς σόφρων άνθρωπος εν έτει 2018 και με τη μισή Αλβανική, Πολωνική και Ρωσική μαφία να αλωνίζει ελευθερη (live your myth in Greece) δεν θα έλεγε ποτέ οτι έχει χρήματα στο εξωτερικό. 

Οσοι γνωστοί μου έχουν χρήματα προσπαθούν πλέον να ζούν όσο πιο "απαρατήρητα" γίνεται. Ο νοών νοείτω..

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Γενικά οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και οι μεγάλες ( που τραβάνε όλον τον κόσμο )ανθούν ακόμα και σε περίοδο κρίσης.  Στη γειτονιά μου κάτι ρουχάδικα βαράνε μύγες οι περισσότεροι πάνε και ψωνίζουν στα ΖΑΡΑ, τα μικρά φαρμακεία έχουν μόνο 1 άτομο ( που είναι ο φαρμακοποιός-ιδιοκτήτης ) και στα μεγάλα γίνεται πάρτη από τον κόσμο που αγοράζει συμπληρώματα/παντόφλες κτλπ

Σε λίγες δεκαετίες δεν θα υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δυστυχώς δεν γίνεται να είναι όλοι αφεντικά, αν και καταλαβαίνω πως κανείς δεν θέλει να έχει έναν μαλάκα πάνω από το κεφάλι του...

Τα φαρμακεια ζουνε καλα ετσι κι αλλιως. Για τα υπολοιπα μαγαζια τωρα, ισχυει το οτι μειωνονται οι μικρομεσαιες επιχειρησεις αλλα δε ειδα να κανουν και καμια προσπαθεια να αλλαξουν, να βελτιωθουν, να γινουν πιο ανταγωνιστικες. Ζω σε προαστιο με μεγαλη αγορα και τα περισσοτερα ατομικα ρουχαδικα πουλανε τα ιδια ρουχα, στις ιδιες τιμες, που πουλουσαν πριν ανοιξει το H&M και το ΖΑRA. Οι επιπλαδες θελουν 4 φορες τα λεφτα που θελει το ΙΚΕΑ. Και αλλα τετοια παραδειγματα. Θα μου πεις ναι αλλα δεν εχουν την ιδια ποιοτητα. Αλλα πραγματικα ελαχιστοι ενδιαφερονται πλεον. Πιο πολυ τους νοιαζει να ειναι ομορφο και φθηνο. Οχι γερο. 

Καποιοι μικρομεσαιοι αλλαξαν μοντελο και επιβιωσαν, βασικα δεν επιβιωσαν αλλα αναπτυχθηκαν. Ξερω μικρομαγαζο στη Ν. Ιωνια με ηλεκτρικα κυριως που δουλευει σαν τρελο, παιζει να κανει καθε μερα πεντε φορες τον τζιρο του τοπικου Κωτσοβολου. Κι ειναι οικογενειακη επιχειρηση, απο πατερα σε γιο και απασχολει και αρκετους υπαλληλους για το μεγεθος του...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, green gordon είπε

Ερχεται πρωτομαγια.

Αν ψαξετε δωματιο κοντα στην Αθηνα θα καταλαβετε αν υπαρχει χρημα η οχι.

Και δεν έχει περάσει μήνας από το Πάσχα...

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα μ' αρέσει που ανοίγουν μαγαζιά το ένα μετά το άλλο κι ας κλείσουν μετά. Σίγουρα για το στήσιμο και τις προετοιμασίες θα έχουν πληρώσει χρήμα σε μαστόρους εργάτες και τεχνικά συνεργεία καθώς και σε άλλες εμπορικές επιχειρήσεις για εξοπλισμό. Οπότε με αυτόν τον τρόπο κινείται χρήμα. Το κακό βέβαια είναι η κεραμίδα που θα φάνε όταν δούνε οτι δεν τα βγάζουν πέρα και θα χρωστάνε σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και ενοίκια ενώ χρήμα που μαζεύτηκε από γονείς γιαγιάδες και οικογένεια θα έχει πάει άπατο, αυτό βέβαια είναι δικό τους πρόβλημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/4/2018 στις 7:46 ΜΜ, stelios18120 είπε

+1000

Κάθε γειτονιά είναι τίγκα σε αυτά τα μαγαζιά.

είναι το low hanging fruit της "επιχειρηματικότητας" αυτά τα μαγαζιά... 

Και να ήταν και καλές να πω πα στο διάλο το 90% κάνει μάπα φαΐ και καφέ.... όλα απλοϊκά μέτρια και generic... κάντε και κάνα σεμινάριο δείτε κάνα βίντεο στο youtube να κάνετε κάτι λιγο πιο τσαχπίνικο ρε παιδάκι μου  

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, green gordon είπε

Ερχεται πρωτομαγια.

Αν ψαξετε δωματιο κοντα στην Αθηνα θα καταλαβετε αν υπαρχει χρημα η οχι.

Χρήμα πάντα θα υπάρχει για κάποιους και δε θα υπαρχει για κάποιους άλλους. 

Θεωρείς δηλαδή πως δεν υπάρχει κρίση και όσοι δε τα βγάζουν πέρα λένε ψέμματα; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...