Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Στο 1 εκατ. Μπολιβάρ (1,6 δολάρια) αύξησε τον κατώτατο μισθό ο Μαδούρο

Ήταν η τρίτη κατά σειρά αύξηση μέσα στο 2018.

Η ανακοίνωση του Μαδούρο για αύξηση 155% έρχεται τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές και συνοδεύει το νέο δελτίο μηνιαίου φαγητού ονομαστικής αξίας 1,5 εκατομμυρίων Μπολιβάρ.

Στην μαύρη αγορά συναλλάγματος το 1 εκατομμύριο Μπολιβάρ κοστίζει περίπου 1,61 δολάρια.

μια και μιλαμε για πολλαπλασιασμους των μισθων, σημερινη η ειδηση

http://www.kathimerini.gr/961867/article/epikairothta/kosmos/sto-1-ekat-mpolivar-16-dolaria-ay3hse-ton-katwtato-mis8o-o-madoyro

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας απαιτησει συντσξη στα 60 πρωτα.... Αν θελει καποιος ας δουλεψει χωρις να αλλαζει το ποσο της συνταξης που θα παρει οταν σταματησει.... Αν ειναι να απαιτησει κατι οργανωμενα εε ας μη κανει μλκιες

Οταν υπαρχουν ακομα και τωρα τετοια site..... Περα απο τη πλακα οταν ερθει η ωρα της Τουρκιας νανει κατι τετοιο πηγαιντε μια σουπερμαρκετ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε

Ας απαιτησει συντσξη στα 60 πρωτα.... Αν θελει καποιος ας δουλεψει χωρις να αλλαζει το ποσο της συνταξης που θα παρει οταν σταματησει.... Αν ειναι να απαιτησει κατι οργανωμενα εε ας μη κανει μλκιες

Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Επίσης ο μέσος όρος ζωής έχει ανέβει τις τελευταίες δεκαετίες, που σημαίνει για περισσότερα χρόνια το κράτος θα πληρώνει σύνταξη.

Υγεία να υπάρχει... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Curtis76 είπε

Απο την αλλη λες και η τροικα διαβαζει insomnia, ζητησε νεα αυξηση οριων συνταξιοδοτησης 4 χρονια ακομα... Προβληματιζομαι ακομα,, ρεε λες να ειναι για καλο αυτο? Για να το ζητανε οι αριστοι κατι θα ξερουν... για μας αγωνιζονται.... ετσι θα πανε καλα οι επιχειρησεις και θα αυξησουν τον μισθο και μετα θα τρεχουν ολες μαζι απαιτώντας μειωση οριων.........χωρις να θελουμε... Θα λεμε ρε οχι μη,,,,θα παει κακα το μαγαζι δε θελουμε μειωση, δε μας συμφερει μειωστε μου τον μισθο να παει το μαγαζι μηπως και δω ασπρη μερα και αυξηθει ο μισθος μου....... ρε θα μας τρελανου ολοι ή μαλλον καλυτερα καλα να παθουμε που ειμαστε στα 4 και νομιουμε οτι ασχολουμαστε και με τα κοινα. 

Το έγραψα σε ένα post στην πρώτη σελίδα, και ο Ιησούς Χριστός να κατέβει οι συντάξεις θα μειωθούν και τα ηλικιακά όρια θα αυξηθούν, δεν σώζεται με τίποτα το ασφαλιστικό σύστημα που δημιουργήθηκε και διατηρήθηκε στην Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας. Αν θέλουμε κάτι να πάει προς το καλύτερο και αυτό φυσικά μετά από χρόνια οχι άμεσα, μόνο με κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Οταν υπαρχουν ακομα και τωρα τετοια site..... Περα απο τη πλακα οταν ερθει η ωρα της Τουρκιας νανει κατι τετοιο πηγαιντε μια σουπερμαρκετ.

?????

• Confused 1
Δημοσ.

Όλες οι χώρες της Ευρώπης κινούνται σε όρια συνταξιοδότησης 62-67 πολύ πριν γίνει 67 σε εμάς. Απλά αν είσαι πάνω από 60 χρονών θα πρέπει η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλυφθεί και το βασικό κόστος ζωής τον επόμενων ετών. Κατά τ' άλλα μια χαρά μπορεί κανείς να δουλεύει μέχρι εκείνη την ηλικία. Ο πατέρας μου είναι 56 χρονών ΕΡΓΑΤΗΣ (προσοχή, εργάτης, όχι προϊστάμενος) σε εργοστάσιο και σε πολύ δύσκολο πόστο που σηκώνει τόνους κάθε μέρα και τα καταφέρνει μια χαρά. Μέχρι τα 67 δεν νομίζω να μπορέσει να κάτσει στο ίδιο πόστο αλλά μέχρι τα 60 άνετα βγάζει δουλειά ο άνθρωπος σχεδόν σε όποια δουλειά και να είναι. Σε θέσεις γραφείου δε, μια χαρά βγαίνει μέχρι και τα 67, έχουμε καθηγητές στο πανεπιστήμιο σε αυτήν την ηλικία και μια χαρά τα βγάζουν πέρα με εκατοντάδες φοιτητές. Έχουμε μάθει όλοι στην Ελλάδα να βγαίνουμε σύνταξη στα 50, τόσο έξυπνοι είμαστε.

Εντωμεταξύ στη δουλειά του μπαμπά μου κάνανε προσλήψεις στο πόστο του 25χρονόυς και 30χρονους και μετά από ένα μήνα παρατούσαν τη δουλειά. Λένε είναι πολύ δύσκολη και προτιμούσαν να κάθονται άνεργοι! Και τη βγάζει ο πατέρας μου στα 56 που έχει κάνει και εγχείριση στα πόδια. Η νεολαία μόνο να γκρινιάζει ξέρει. Οι περιπτώσεις εργασιών που υπάρχουν που δεν αποδέχεται ο νέος να δουλέψει είναι πάρα πολλές. Και σε χωράφια και σε εργοστάσια κλπ. Γενικά οι millenials μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που άκμαζε και με την βοήθεια της τεχνολογίας κάναμε πολύ εύκολη ζωή και τώρα μας χαλάει η δυσκολία της εργασίας.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Όλες οι χώρες της Ευρώπης κινούνται σε όρια συνταξιοδότησης 62-67 πολύ πριν γίνει 67 σε εμάς. Απλά αν είσαι πάνω από 60 χρονών θα πρέπει η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλυφθεί και το βασικό κόστος ζωής τον επόμενων ετών. Κατά τ' άλλα μια χαρά μπορεί κανείς να δουλεύει μέχρι εκείνη την ηλικία. Ο πατέρας μου είναι 56 χρονών ΕΡΓΑΤΗΣ (προσοχή, εργάτης, όχι προϊστάμενος) σε εργοστάσιο και σε πολύ δύσκολο πόστο που σηκώνει τόνους κάθε μέρα και τα καταφέρνει μια χαρά. Μέχρι τα 67 δεν νομίζω να μπορέσει να κάτσει στο ίδιο πόστο αλλά μέχρι τα 60 άνετα βγάζει δουλειά ο άνθρωπος σχεδόν σε όποια δουλειά και να είναι. Σε θέσεις γραφείου δε, μια χαρά βγαίνει μέχρι και τα 67, έχουμε καθηγητές στο πανεπιστήμιο σε αυτήν την ηλικία και μια χαρά τα βγάζουν πέρα με εκατοντάδες φοιτητές. Έχουμε μάθει όλοι στην Ελλάδα να βγαίνουμε σύνταξη στα 50, τόσο έξυπνοι είμαστε.

Εντωμεταξύ στη δουλειά του μπαμπά μου κάνανε προσλήψεις στο πόστο του 25χρονόυς και 30χρονους και μετά από ένα μήνα παρατούσαν τη δουλειά. Λένε είναι πολύ δύσκολη και προτιμούσαν να κάθονται άνεργοι! Και τη βγάζει ο πατέρας μου στα 56 που έχει κάνει και εγχείριση στα πόδια. Η νεολαία μόνο να γκρινιάζει ξέρει. Οι περιπτώσεις εργασιών που υπάρχουν που δεν αποδέχεται ο νέος να δουλέψει είναι πάρα πολλές. Και σε χωράφια και σε εργοστάσια κλπ. Γενικά οι millenials μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που άκμαζε και με την βοήθεια της τεχνολογίας κάναμε πολύ εύκολη ζωή και τώρα μας χαλάει η δυσκολία της εργασίας.

Μακαρι να ειναι ο πατερας σου γερος μεχρι τα 100. Αλλα προσπαθησε να μην σκεφτεσαι μονο απο τον στενο κυκλο σου. Μακαρι να ηταν ολοι οι 56 αρηδες τοσο καλα στην υγεια τους. Δυστηχως ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Καλως η κακως ο καθενας εχει τα μικροπροβληματακια του η τα μεγαλα προβληματα του. Αυτοι τι θα κανουν; Να πανε να πεθανουν πιο περα να μην μας ενοχλουν; Πρεπει η κοινωνια να ασχοληθει με αυτους; Εγω λεω οτι σαφως και πρεπει να ασχοληθει.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΕΞΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ, ΠΛΟΥΣΙΟΥ-ΦΤΩΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
Πιστευεις οτι προβληματα μεσης, ζαχαρου, καρκινου, νεφρα και παρα πολλα αλλα μπορει να τα προσποιηθει καποιος για να "γλιτωσει" την δουλεια;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, orck είπε

Μακαρι να ειναι ο πατερας σου γερος μεχρι τα 100. Αλλα προσπαθησε να μην σκεφτεσαι μονο απο τον στενο κυκλο σου. Μακαρι να ηταν ολοι οι 56 αρηδες τοσο καλα στην υγεια τους. Δυστηχως ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Καλως η κακως ο καθενας εχει τα μικροπροβληματακια του η τα μεγαλα προβληματα του. Αυτοι τι θα κανουν; Να πανε να πεθανουν πιο περα να μην μας ενοχλουν; Πρεπει η κοινωνια να ασχοληθει με αυτους; Εγω λεω οτι σαφως και πρεπει να ασχοληθει.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΕΞΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ, ΠΛΟΥΣΙΟΥ-ΦΤΩΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
Πιστευεις οτι προβληματα μεσης, ζαχαρου, καρκινου, νεφρα και παρα πολλα αλλα μπορει να τα προσποιηθει καποιος για να "γλιτωσει" την δουλεια;

Ναι ανθρωπιάς αλλά πρέπει και η κατάσταση να είναι βιώσιμη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μικρότερους υγιέστατους μικρότερους σε ηλικία από τον πατέρα μου είναι οποίοι είναι συνταξιούχοι με σύνταξη μπορεί και μεγαλύτερη του μισθού του.

Όπως είπα πιστεύω πρέπει να το κάνουν ασύμφορο να αποκλείουν μεγάλους σε ηλικία με μεγάλες αποζημειώσεις γιατί όντως δεν θα μπορεί να βρει δουλειά ο άνθρωπος σε τέτοια ηλικία. Τα όρια συνταξιοδότησης πάντως είναι ίδια στις περισσότερες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα αδικίας για την Ελλάδα, ο ΜΟ της ΕΕ είναι στα 65 και όσες χώρες έχουν πιο χαμηλό θα τις ανεβάσουν αργά ή γρήγορα.

Γενικά εγώ είμαι υπέρ ενός διαφορετικού ασφαλιστικού συστήματος. Πιστεύω ότι πρέπει να κρατιέται το ποσό των εισφορών έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βγαίνει στην σύνταξη όποτε γουστάρει και μετά να υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης με βάση την μέση ηλικία που ζουν οι περισσότεροι. Για παράδειγμα το life expectancy στην Ελλάδα είναι 82, εσύ θες να βγεις σύνταξη από τα 50; Να μπορείς να βγεις αλλά το ποσό σύνταξης να βγαίνει ανάλογα με τις εισφορές που έχουν δώσει προς συνταξιοδοτικό δια (82-50) δηλαδή όσα έδωσες τόσα να πάρεις. Απλά πράγματα αλλά τουλάχιστον δίκαια. Γιατί αυτή τη στιγμή άλλοι δουλεύουν, άλλοι είναι συνταξιούχοι, άλλοι παίρνουν πολύ περισσότερα από ότι έδωσαν, άλλοι δίνουν πολύ περισσότερα από ότι θα πάρουν κλπ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, orck είπε

Μα γιαυτό έγραψα δύο φορές "Υγεία να υπάρχει" . Κανείς εκτός συστήματος υγείας και κανείς χωρίς σύνταξη. Επίσης κανείς δεν θα δουλεύει εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Η εμπειρία όμως μας σαν κοινωνία είναι τελείως διαφορετική στα θέματα συντάξεων περίθαλψης κλπ. Ασφαλώς θα ξέρεις τα "ευγενή ταμεία" Αυτά τα ταμεία αντλούν πόρους από την κοινωνία και τους δίνουν μόνο στα μέλη τους...

Δημοσ.

Μια διάθεση φαγωμαρας διακρινω, απο ειδήμονες και μη, άλλος να υπερασπιστεί την τρόικα, άλλος του ΔΥ, άλλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιασω καν ποιος φταιει και ποιος οχι, γιατί σαν εργαζόμενος νέος με πτυχίο και παλεύοντας για ενα μεταπτυχιακό που η εργασία μου δεν μου επιτρέπει να παρω ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

Δεν εχω οικογένεια και δεν θελω να κανω στο άμεσο μέλλον, τα λιγα χρήματα που παίρνω με συντηρούν και με καλη διαχείριση μου περισσεύουν. Έτσι έμαθα όταν άρχισα να εργάζομαι και δεν μου κακοφαινεται όσο στηριζω μονο εμενα. 

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ Γ@@@@ΜΕΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΔΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ; Η κρίση δεν ειναι στα λεφτά και μονο, η δυσχέρεια δεν ειναι μονο στην τσέπη, μας πατανε. Μας κάνουνε ζόμπι, μας παίρνουν όλη την ενέργεια, όλη την δημιουργικότητα, μας πετάνε ο, τι μόρφωση έχουμε στα σκουπίδια, 12ωρα μαυρα, μη τυχόν πάρεις αναρρωτική, μη τυχόν μείνεις έγκυος, μη τυχόν ζητησεις αδεια πανω απο 2 μερες, μη τολμησεις να μου πεις για υπερωρια, για ενσημα βαρεων, για ανευ αποδοχών, για κατανόηση οτι θες να σπουδάσεις παραλληλα. Σε αυτη την κοινωνία θελουμε να φτιάξουμε το δημογραφικό; Να μην φτιαχτεί 1000 χρονια, εγω παιδι σε χώρα που εν έτει 2018 κάθε αφεντικό του επιτρέπεται να γ@@@ει τον υπάλληλο υπο την απειλή της ανεργίας ανα πάσα στιγμή γιατί θα χάσει 600 ευρω μηνιατικο δεν κανω. Δεν ειναι ολα ρόδινα σε κανενα σημείο του πλανήτη, αλλα εδω μιλάμε για κανόνα και οχι εξαίρεση. 

Ο, τι δουλεια και να κανουμε είμαστε στην ιδια ομάδα, συγχωρέστε κάποια τεχνικά λάθη κάποιων που ίσως να μην έχουν τις γνωσεις σας και δειξτε κατανόηση στην άγνοια και την αγανάκτηση τους. Δεν ειστε αντίπαλοι, μη τον μειώνετε,  σύμμαχος είναι οχι εχθρός. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, naftis είπε

Ασφαλώς θα ξέρεις τα "ευγενή ταμεία" Αυτά τα ταμεία αντλούν πόρους από την κοινωνία και τους δίνουν μόνο στα μέλη τους...

Δεν εχουν ενσωματωθει ολα σε ενα ταμειο;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, orck είπε

Δεν εχουν ενσωματωθει ολα σε ενα ταμειο;

Ναι τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια... Αλλά για δεκαετίες άρμεγαν την κοινωνία...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι πολυσύνθετο πρόβλημα, το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας έχει δίκιο.  Για εμένα πρέπει να φτιάξουμε το workaround πρώτα,  να βρουν δουλειά όσοι δεν έχουν και μετά να δούμε ποιος πρέπει και πότε να πάρει σύνταξη.  Αν σήμερα είχαμε λιγότερη ανεργία θα είχαμε κερδίσει χρόνο για να βρούμε τη φόρμουλα να αδικούνται όσο το δυνατόν λιγότεροι,  γιατί κάποιοι θα αδικηθουν.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Μια διάθεση φαγωμαρας διακρινω, απο ειδήμονες και μη, άλλος να υπερασπιστεί την τρόικα, άλλος του ΔΥ, άλλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιασω καν ποιος φταιει και ποιος οχι, γιατί σαν εργαζόμενος νέος με πτυχίο και παλεύοντας για ενα μεταπτυχιακό που η εργασία μου δεν μου επιτρέπει να παρω ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. 

Δεν εχω οικογένεια και δεν θελω να κανω στο άμεσο μέλλον, τα λιγα χρήματα που παίρνω με συντηρούν και με καλη διαχείριση μου περισσεύουν. Έτσι έμαθα όταν άρχισα να εργάζομαι και δεν μου κακοφαινεται όσο στηριζω μονο εμενα. 

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ Γ@@@@ΜΕΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΔΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ; Η κρίση δεν ειναι στα λεφτά και μονο, η δυσχέρεια δεν ειναι μονο στην τσέπη, μας πατανε. Μας κάνουνε ζόμπι, μας παίρνουν όλη την ενέργεια, όλη την δημιουργικότητα, μας πετάνε ο, τι μόρφωση έχουμε στα σκουπίδια, 12ωρα μαυρα, μη τυχόν πάρεις αναρρωτική, μη τυχόν μείνεις έγκυος, μη τυχόν ζητησεις αδεια πανω απο 2 μερες, μη τολμησεις να μου πεις για υπερωρια, για ενσημα βαρεων, για ανευ αποδοχών, για κατανόηση οτι θες να σπουδάσεις παραλληλα. Σε αυτη την κοινωνία θελουμε να φτιάξουμε το δημογραφικό; Να μην φτιαχτεί 1000 χρονια, εγω παιδι σε χώρα που εν έτει 2018 κάθε αφεντικό του επιτρέπεται να γ@@@ει τον υπάλληλο υπο την απειλή της ανεργίας ανα πάσα στιγμή γιατί θα χάσει 600 ευρω μηνιατικο δεν κανω. Δεν ειναι ολα ρόδινα σε κανενα σημείο του πλανήτη, αλλα εδω μιλάμε για κανόνα και οχι εξαίρεση. 

Ο, τι δουλεια και να κανουμε είμαστε στην ιδια ομάδα, συγχωρέστε κάποια τεχνικά λάθη κάποιων που ίσως να μην έχουν τις γνωσεις σας και δειξτε κατανόηση στην άγνοια και την αγανάκτηση τους. Δεν ειστε αντίπαλοι, μη τον μειώνετε,  σύμμαχος είναι οχι εχθρός. 

Διακρίνω μια παραίτηση...

"Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω καν ποιος φταίει και ποιος όχι, γιατί σαν εργαζόμενος νέος με πτυχίο και παλεύοντας για ενα μεταπτυχιακό που η εργασία μου δεν μου επιτρέπει να παρω ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. " Και όμως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να σχολιάσεις και να πεις την γνώμη σου ,το ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ δεν είναι σωστό.

Και όλα τα άλλα που γράφεις είναι απογοητευτικά για νέο άνθρωπο. Συνέχισε να παλεύεις, να παρακολουθείς τα κοινά για να μπορείς να κάνεις τις πολιτικές επιλογές σου ορθολογικά.

Και οικογένεια να κάνεις και απαιτήσεις για τα παιδιά σου να έχεις... 

3 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Είναι πολυσύνθετο πρόβλημα, το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας έχει δίκιο.  Για εμένα πρέπει να φτιάξουμε το workaround πρώτα,  να βρουν δουλειά όσοι δεν έχουν και μετά να δούμε ποιος πρέπει και πότε να πάρει σύνταξη.  Αν σήμερα είχαμε λιγότερη ανεργία θα είχαμε κερδίσει χρόνο για να βρούμε τη φόρμουλα να αδικούνται όσο το δυνατόν λιγότεροι,  γιατί κάποιοι θα αδικηθουν.

Με συγχωρείς διαφωνώ. Δεν έχουν όλοι δίκιο.Κάποιο πρέπει να χάσουν "κεκτημένα" σε βάρος άλλων. Δεν μπορεί να έχουμε συντάξεις των 3.000+ από τα 50.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lelouch είπε

Αυτό που λες στην δεύτερη παράγραφο ήθελα να σχολιάσω αναφορικά με αυτό που γράφεις στην πρώτη. Ο πατέρας σου (να ναι καλά όσο ζει) ανήκει σε μια γενιά που όλοι μεγάλωσαν πιο σκληραγωγημένα σε σχέση με την δική μου γενιά, δεν έτρωγαν όπως τρώμε εμείς, δεν καθόντουσαν στο σπίτι αποβλακωμένοι με βιντεοκονσόλες και υπολογιστές και είχανε πολύ καλύτερη υγεία στα 30 τους απ' οτι εμείς. Εγώ βλέπω οτι οι περισσότεροι φίλοι μου και άτομα της ηλικίας μου δεν αντέχουν δουλειές που απαιτούν σωματική άσκηση έστω και μέτριου βαθμού, να μην σχολιάσω για διάφορα θέματα υγείας με χρόνια χαρακτηριστικά που έχει ένα ποσοστό και σε περίπτωση που μιλούσαμε για δουλειά εργάτη θα είχανε πρόβλημα, οπότε τις γκρίνιες και τα παράπονα από τους νέους και άτομα της ηλικίας μου τα θεωρώ λογικά και αναμενόμενα. Δεν λέω πως αυτή η κατάσταση είναι η σωστή, αλλά με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά την διάρκεια του μεγαλώματος και της ανατροφής μας, αυτές είναι οι συνέπειες τώρα. 

Όσο για την σύνταξη στα 50, εφόσον το κράτος έδινε το δικαίωμα να βγει κάποιος για σύνταξη, πολύ καλά κάνει και βγαίνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...