tsioulak Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Όσο για την σύνταξη στα 50, εφόσον το κράτος έδινε το δικαίωμα να βγει κάποιος για σύνταξη, πολύ καλά κάνει και βγαίνει. Καταλαβαινω τι εννοειτε με το συνταξη στα 50 ή πριν τα 50 αλλα ας αναφερουμε που και που οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο πολυ η ηλικια αλλα τα χρονια εργασιας, αλλο να βγαινεις στην συνταξη στα 50 ενω εχεις 20 χρονια εργασιας και αλλο 35.
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δεν σχολίασα αν είναι σωστό ή λάθος να παίρνεις σύνταξη στα 50, αλλά είναι λάθος να κατακρίνουμε κάποιους που κατάφεραν και πήραν σύνταξη με όλες τις νόμιμες διαδικασίες εφόσον τους δίνει το κράτος το δικαίωμα, καλύτερα θα πρέπει να κατηγορήσουμε το πολιτικό σύστημα που το επέτρεψε παρά τους ανθρώπους που έκαναν άσκηση του δικαιώματος που δίνει το κράτος.
AntiCambeR Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Εκτός από την μείωση του βασικού μισθού έχουν καταργήσει 1)Επίδομα γάμου 2)Επίδομα τέκνων 3)Επίδομα επικινδυνότητας(Για συγκεκριμένα επαγγέλματα). Η ειρωνεία είναι οτι όσο ίσχυαν νομικά,πολλές εταιρίες-εργοδότες δήλωναν τον εργαζόμενο ως άγαμο χωρίς παιδιά η παντρεμένο χωρίς παιδιά για να του δίνουν λιγότερα με τις ανοχές του κράτους. Τώρα πως γίνεται αυτό ενώ είμαστε όλοι φακελωμένοι και φαίνεται η οικογενειακή μας κατάσταση... Οσο ίσχυαν αυτά τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα,στον δημόσιο τομέα τα έπαιρναν συν πολλά άχρηστα επιδόματα όπως επίδομα γραφείου,κίνησης(πολλά χιλιόμετρα) και άλλα κουλά.Λογικά θα τα έχουν καταργήσει αλλά και πάλι ο δημόσιος τομέας είναι σε καλύτερη μοίρα για τους εργαζόμενους Ευχαριστώ σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.Υπήρχε μεγάλη διαφορά στον μισθό που την πλήρωναν και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό μέσω φόρων.Η ειρωνεία είναι ότι ο δημόσιος τομέας έπασχε και πάσχει από οργάνωση λόγω νοοτροπίας.Πας σε δημόσια υπηρεσία και σου συμπεριφέρονται προσβλητικά συν την ταλαιπωρία. Πχ.Είχα πάει στα γραφεία ΙΚΑ να βγάλω βιβλιάριο υγείας γιατί έχασα το παλιό και η υπάλληλος είχε δίπλα το κινητό στο FB και μου συμπεριφέρθηκε με αγένεια σε στυλ:Τι θες και'συ εδώ,άντε να τελειώνουμε.Τα γράμματα στο βιβλιάριο είναι σαν γιατρού.Τα βρίσκουν και τα κάνουν. Η επιθεώρηση εργασίας κάνει τα στραβά μάτια.
tsioulak Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Εκτός από την μείωση του βασικού μισθού έχουν καταργήσει 1)Επίδομα γάμου 2)Επίδομα τέκνων 3)Επίδομα επικινδυνότητας(Για συγκεκριμένα επαγγέλματα). Η ειρωνεία είναι οτι όσο ίσχυαν νομικά,πολλές εταιρίες-εργοδότες δήλωναν τον εργαζόμενο ως άγαμο χωρίς παιδιά η παντρεμένο χωρίς παιδιά για να του δίνουν λιγότερα με τις ανοχές του κράτους. Τώρα πως γίνεται αυτό ενώ είμαστε όλοι φακελωμένοι και φαίνεται η οικογενειακή μας κατάσταση... Οσο ίσχυαν αυτά τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα,στον δημόσιο τομέα τα έπαιρναν συν πολλά άχρηστα επιδόματα όπως επίδομα γραφείου,κίνησης(πολλά χιλιόμετρα) και άλλα κουλά.Λογικά θα τα έχουν καταργήσει αλλά και πάλι ο δημόσιος τομέας είναι σε καλύτερη μοίρα για τους εργαζόμενους Ευχαριστώ σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.Υπήρχε μεγάλη διαφορά στον μισθό που την πλήρωναν και την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό μέσω φόρων.Η ειρωνεία είναι ότι ο δημόσιος τομέας έπασχε και πάσχει από οργάνωση λόγω νοοτροπίας.Πας σε δημόσια υπηρεσία και σου συμπεριφέρονται προσβλητικά συν την ταλαιπωρία. Πχ.Είχα πάει στα γραφεία ΙΚΑ να βγάλω βιβλιάριο υγείας γιατί έχασα το παλιό και η υπάλληλος είχε δίπλα το κινητό στο FB και μου συμπεριφέρθηκε με αγένεια σε στυλ:Τι θες και'συ εδώ,άντε να τελειώνουμε.Τα γράμματα στο βιβλιάριο είναι σαν γιατρού.Τα βρίσκουν και τα κάνουν. Η επιθεώρηση εργασίας κάνει τα στραβά μάτια. Νομιζω οτι το επιδομα τεκνων υπαρχει ακομα αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Στο δημοσιο (στο μεγαλυτερο μερος τουλαχιστον), πλεον, τα μονα επιδοματα που υπαρχουν για τους καινουριους εργαζομενους ειναι τα βαρεα και ανανθυγιεινα, θεσης ευθυνης (διευθυντες), παραμεθωριου και το επιδομα τεκνων. Για τους παλιους και τους πολυ παλιους δεν ξερω τι ισχυει Κοιτα, καθαρα θεωριτικα και νομικα ο εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα την εχει λιγο καλυτερα (απο αποψη δικαιωματων) απο αυτον του δημοσιου, υπαρχουν καποια πραγματακια που γερνουν την ζυγαρια υπερ των υπαλληλων του ιδιωτικου τομεα, πρωτον δεν υπαρχει το ζητημα των "αναγκων της υπηρεσιας" και το θεμα της απιστιας περι την υπηρεσια η οποια για τους υπαλληλους του δημοσιου ειναι κακουργημα ενω για τους υπαλληλους του ιδιωτικου τομεα ειναι πλημμελημα. Αυτα στην θεωρια, επειδη στην πραξη η κατασταση στον ιδιωτικο τομεα ειναι πολυ χειροτερη επειδη ο ιδιωτικος τομεας νοσει, ασχημα... Μαυρη εργασια, υποδηλωμενη εργασια, υποκατωτατος μισθος, κατωτατος μισθος, χαμηλοι μισθοι, απαξιωση της εμπειριας, απληρωτες υπερωριες, μισοπληρωμενες υπερωριες, απληρωτοι μισθοι, απληρωτες αποζημιωσεις, μη αποδοση αδειων, επιστροφη δωρων, ελαστικες μορφες εργασιας, σπαστο ωραριο κλπ. Να σε δωσω ενα παραδειγμα, ενας ανθρωπος ανω των 25 αγαμος, ατεκνος, με μηδενικη εργασιακη εμπειρια, χωρις βαρεα, χωρις να ειναι διευθυντης και χωρις να ειναι στην παραμεθωριο, αν μπει στο δημοσιο σε θεση ΥΕ θα εχει 12 μισθους των (περιπου) 620 ευρω καθαρα, δηλαδη 7440 ευρω τον χρονο. Στην αλλη μερια τωρα αν δουλεψει στον ιδιωτικο τομεα θα εχει 14 μισθους των 492 ευρω καθαρα, δηλαδη 6888 τον χρονο. Ναι υπαρχει μια μικρη διαφορα και ναι πιστευω οτι θα επρεπε ο κατωτατος μισθος να ειναι ο ιδιος (στο ετος) με τον αρχικο μισθο του ΥΕ ΑΛΛΑ το μεγαλο προβλημα ειναι αλλου, ο κατωτατος μισθος θα επρεπε να ειναι ο μισθος του καινουριου ανειδικευτου εργατη και οχι το "φυσιολογικο" για ενα μεγαλος μερος των νεων εργαζομενων με ελαχιστες προοπτικες αυξησης του οι οποιες ειναι μαλιστα δυσαναλογες της εξειδικευσης, εμπειριας και ευθυνων τους. 1
Que sera sera Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 τι να λεμε, με αυτους τους μισθους δε ζεις αξιοπρεπως. Φαντασου να εισαι και 50ρης να εχεις οικογενεια και να μενεις ανεργος επειδη ησουν υψηλομισθος και κανει η εταιρια downskilling Αν δεν πεσει η φορολογια των επιχειρησεων και να ανασανουν οι τραπεζες να ξεκινησουν τον δανεισμο, δυσκολα τα πραγματα.
AntiCambeR Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Γνωρίζω ανθρώπους 45-60 χρονών με 20-25 χρόνια προϋπηρεσία security που έπαιρναν 1200-1500€ και τους έριξαν στα 586€ μεικτά.Οπως και εγώ που έχω 10 χρόνια προυπηρεσία σε εταιρία βαριάς βιομηχανίας συν 5 χρόνια security και σε όποια εταιρία πηγαίνω έχουν έτοιμη την σύμβαση των 586€ μεικτά.Με νύχτες και αργίες φτάνουμε με το ζόρι 650-680,στην καλύτερη 700€.Οσοι άτυχοι είναι λόγω ανάγκης σε εταιρίες που δεν πληρώνουν αργίες,νύχτες και ειδικά δώρα και επιδόματα είναι ακόμα χειρότερα.Συνήθως είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που συμβιβάζονται για να μην μείνουν άνεργοι,η αν χρωστούν χρήματα και έχουν οικογένεια.Μαζεύουν ένσημα για σύνταξη.
tsioulak Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, Que sera sera είπε τι να λεμε, με αυτους τους μισθους δε ζεις αξιοπρεπως. Φαντασου να εισαι και 50ρης να εχεις οικογενεια και να μενεις ανεργος επειδη ησουν υψηλομισθος και κανει η εταιρια downskilling Αν δεν πεσει η φορολογια των επιχειρησεων και να ανασανουν οι τραπεζες να ξεκινησουν τον δανεισμο, δυσκολα τα πραγματα. Δεν φτανει να πεσει η φορολογια, αυτην την στιγμη ναι ειναι τρελη η φορολογια αλλα ειναι τετοια (ειδικα στους εε) με την λογικη οτι θα κλεβεις οποτε σε φορολογω παραπανω για να καλυψω την χασουρα. Αρρωστημενη λογικη η οποια πρεπει να αλλαξει αλλα δεν φτανει μονο η μειωση της φορολογιας. Χρειαζονται ομως και αλλα πραγματα, οπως σταθερο φορολογικο συστημα και οχι αλλαγες καθε χρονο καθως και πολλα αλλα πραγματα (συμπεριλαμβανομενων καλυτερων ελεγχων και των εργασιακων και μισθολογικων συνθηκων καθως και της φοροδιαφυγης). Γενικα δεν εχω μια ευκολη λυση ουτε και μπορω να πω οτι βλεπω φως στο τουνελ.... αλλα ξεφευγω οποτε ας σταματησω εδω.
Lelouch Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι η λανθασμένη λογική. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι αυξάνοντας τις εισφορές στις επιχειρήσεις ότι επωφελούνται οι εργαζόμενοι. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο την πατάνε οι εργαζόμενοι γιατί ο επιχειρηματίας δε θα κάτσει να φάει τη χασούρα που θέλει να του προκαλέσει το κράτος, αλλά θα μεταλαμπαδευσει αυτό το κόστος στους εργαζομένους είτε με απολύσεις είτε με μειώσεις μισθών κλπ. Δε διαφωνώ καθόλου με τους χρήστες που λένε ότι με αυτόν τον μισθό δεν μπορείς να ζήσεις κλπ. Συμφωνώ μαζί σας, και εγώ σε αυτήν την Ελλάδα ζω και δε θέλω να ξενιτευτώ. Το θέμα ποιο είναι; Να προβούμε σε ακόμη χειρότερες ενέργειες όπως έχουν προτείνει προηγουμένως σε αυτή τη σελίδα πχ τριπλασιασμός εισφορών επιχειρήσεων (???); Δηλαδή από το 60+% των κερδών να δίνουν το 180% των κερδών; Καταλαβαίνεις καν τι προτείνεις; Επειδή δε βγάζει νόημα. Επειδή λοιπόν αυτό δεν γίνεται με καμιά παναγία ούτε καν σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς δεν μπορούν να γεννηθούν λεφτά εκεί που δεν υπάρχουν, ίσως είναι ώρα να κοιτάξουμε τον άλλον δρόμο. Να μειώσουμε τις εισφορές των επιχειρήσεων με παράλληλη μείωση του κρατικού προυπολογισμού και δαπάνης. Χώρες με χαμηλή γραφειοκρατία, με πολιτική σταθερότητα και με μεγάλη ελευθερία αγοράς καταγράφουν αυξητική τάση στον μέσο μισθό των πολιτών τους και αυτό γίνεται από μόνο του και με φυσιολογικό τρόπο. Εσθονία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λιθουανία κλπ είναι τέτοια παραδείγματα που δουλεύουν. Πείτε μου σε ποια παραδείγματα χωρών το κράτος έκανε bullying στον ιδιωτικό τομέα ενώ παράλληλα είχε 20% ανεργία και αυτό απέδωσε καρπούς για τους εργαζομένους. Αν μου βρείτε θα το ελέγξω θα το κοιτάξω. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Lelouch
orck Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, Lelouch είπε Το θέμα ποιο είναι; Να προβούμε σε ακόμη χειρότερες ενέργειες όπως έχουν προτείνει προηγουμένως σε αυτή τη σελίδα πχ τριπλασιασμός εισφορών επιχειρήσεων (???); Δηλαδή από το 60+% των κερδών να δίνουν το 180% των κερδών; Καταλαβαίνεις καν τι προτείνεις; Αυτό με τι μαθηματικά βγαίνει; Οι εισφορές των εργαζομένων είναι το μοναδικό έξοδο σε μια επιχείρηση; Τι λογικό άλμα είναι αυτό; Η μόνη λύση είναι να καταλάβουμε ότι ο καπιταλισμός είναι λάθος. Πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο... (τι άλλο, δεν ξερω, το μόνο που ξερω είναι ότι δεν είναι δυνατόν ο σκοπός της ζωής μας να είναι να μαζέψουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους, ακόμη και στην Μονόπολη είναι τέρμα βαρετό και ανούσιο)
Lelouch Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δεν έγραψα κάπου για εισφορές των εργαζομένων. Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτό το έξοδο μιας επιχείρησης.
naftis Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 12 ώρες πριν, tsioulak είπε Καταλαβαινω τι εννοειτε με το συνταξη στα 50 ή πριν τα 50 αλλα ας αναφερουμε που και που οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο πολυ η ηλικια αλλα τα χρονια εργασιας, αλλο να βγαινεις στην συνταξη στα 50 ενω εχεις 20 χρονια εργασιας και αλλο 35. Είναι και η ηλικία. Τι σημαίνει 35 χρόνια από την ηλικία των 20 δηλαδή δουλεύει κάποιος. Και κάποιος άλλος είναι φοιτητής. Με προσδόκιμο τα 75? σημαίνει δουλειά 35 χρόνια - σύνταξη 25 χρόνια. Δεν βγαίνει... 12 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εκτός από την μείωση του βασικού μισθού έχουν καταργήσει 1)Επίδομα γάμου 2)Επίδομα τέκνων 3)Επίδομα επικινδυνότητας(Για συγκεκριμένα επαγγέλματα). Η ειρωνεία είναι οτι όσο ίσχυαν νομικά,πολλές εταιρίες-εργοδότες δήλωναν τον εργαζόμενο ως άγαμο χωρίς παιδιά η παντρεμένο χωρίς παιδιά για να του δίνουν λιγότερα με τις ανοχές του κράτους.Τώρα πως γίνεται αυτό ενώ είμαστε όλοι φακελωμένοι και φαίνεται η οικογενειακή μας κατάσταση... Σωστά καταργήθηκε η υποχρέωση της ιδιωτικής επιχείρησης να κάνει κοινωνική πολιτική. Αυτή πρέπει να γίνεται από το κράτος. Για σκέψου δύο εργαζόμενους με ίδια προσόντα, ο ένας έχει δύο παιδιά και ο άλλος είναι άγαμος. Αυτόματα για τον εργοδότη αυτός με τα δύο παιδιά είναι λιγότερο ανταγωνιστικός. Για το επίδομα επικινδυνότητας δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται, αλλά θα πρέπει να πληρώνεται από την επιχείρηση γιατί αφορά την παραγωγική της διαδικασία. 1
Curtis76 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Ρε σας δουλευουν ρε.. Εχουν μαζευτει ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες που νομιζουν οτι θα γινουν καποτε πολυεθνικες μεχρι την ωρα που θα παρουν τον ..λο . Παμε παλι, ας πει οτι θελει ο καθενας για το συμφερον του. Το δικο μου σαν εργαζομενος ειναι να τριπλασιαστει ο μισθος μου και η συνταξή μου και να τη παρω στα 60 max και πολυ ειναι. Στην επιχειρηση δε με ενδιαφερι τι τη συμφερει. ..Ας κανει οτι νομιζει. Τωρα χανω καποτε θα παψω να χανω. Κατι επιχειρηματα του λου, οτι και καλα θα φυγει η επιχειρηση η απαντηση ειναι απλη... να φυγει... με αυτον τον μισθα θα φυγω εγω αλλα δε βλεπω να τη νοιαζει την επιχειρηση... Να φυγει διαφοτετικα θα τη φυγω εγω. Και επειδη δεν ειναι δουλεια της επιχειρησης να κανει κοινωνική πολιτική που πραγματικά δε διαφωνω μαζί σου.... να το πεις στις εταιρειες που μαζευονται σε κατι του στυλ ολοι μαζι μπορουμε να προβληθουν... κατι διαφιμήσεις οτι σπουδαζουν παιδια και αλλα δακρυβρεκτα.... Εχεις μεινει πισω φιλαρακι ... οι εταιρειες οχι μονο θελουν να το παιξουν κρατος αλλα θελουν να το εξαφανισουν και μας πριζουν με κατι εταιρικες κοινωνικες ευθυνες ( http://www.thrylos-fans.net/showthread.php?t=10340&page=11 ) Πενταπλασιασμος εφοριας, και μετα το κρατος θα κανει περισσοτερα απο αυτους.. ..
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τα κρατη που εχουν εστω ψειγματα ουσιαστικης αναπτυξης εχουν βρει την σωστη ισσοροπια φορολογιας, τοσοι ωστε να μπορουν να ασκουν καποιου ειδους κοινωνικης πολιτικης αλλα οχι τοση ωστε να πιεσουν υπερβολικα τις εταιρειες (οι λαμογιες επιπεδου ελλαδας,δεν σε πληρωνω βαρδιες, σου δινω το δωρο και μετα μου το δινεις πισω ισχυουν μονο σε μπανανιες οπως η Ελλαδα). Η ελλαδα εχει παψει να ειναι ενα κανονικο κρατος(βασικα ποτε δεν ηταν). Η κυβερνηση δεν ελεγχει την οικονομικη πολιτικη της χωρας, η υπογεννητηκοτητα εχει χτυπησει κοκκινο, η παρανομια ειναι κοινος παρανομαστης και η κρατικη μηχανη ειναι ανικανη να ανταποκριθει στις αναγκες της κοινωνιας. Τι κανουμε; Σταματαμε να πληρωνουμε, παρουσιαζουμε εξωφρενικο πλεονασμα και κοροιδευουμε τους ευατους μας και την κοινωνια οτι ηρθε η αναπτυξη. Δεν ειναι κομματικο αυτο που λεω τα ιδια ισχυουν για ολους. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Curtis76 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δε ξερω τι ισχυει στις αλλες και δε πιστευω οτι ειναι καλυτερα. Βεβαια βλεπουμε μονο ελβετιες αλλα τι γινεται στιες περισσοτερες δε μας νοιαζει. Αυτο που γινεται στην Ελλαδα γινεται στις περισσοτερες. Στις ελαχιστες σοβαρες γινονται αλλα... ομως δε θα γινουμε ποτε σαν αυτες γαιτι δεν εχουμε ουτε πυρινικά ουτε στρατα ουτε δυναμη. Να βρουν την ισορροπια αφου πρωτα τριπλασιασουν τον μισθο μου.
manolis115 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Εγω αντιλαμβάνομαι ότι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ανέργοι και μικροεπιχειρηματίες είναι θύματα του ίδιου σάπιου συστήματος. Απλώς το κράτος αντί να μας στρέψει εναντίον του μας έχει στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου. Ξέρω ότι το κράτος είμαστε όλοι εμείς στην θεωρία. Αλλά στην πραγματικότητα ένα άνεργο παιδί χωρίς καμιά πολιτική γνωριμία που ψάχνει να βρέι μία δουλεία με την αξία του δεν έχει την ίδια σχέση με το κράτος που έχει ένας δημόσιος υπάλληλος που γνωρίζει το χ και ψ πολιτικό. Τι πελατειακή σχέση με το κράτος έχει ένας νέος 30 χρόνων που δουλεύει 12 ωρό για να συντηρήσει την γυναίκα του και το παιδί του, το ίδιο και ο μικροεπιχειρηματίας που δίνει το 60 τοις εκατό και του τζίρου του σε φόρους για να συντηρήσει ένα σάπιο πολιτικό σύστημα με τα παρασιτά του. Ολοί οι μικροί επιχειρηματίες και μισθωτοί θύματα του ίδιου συστήματος είμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις