Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 minute ago, Dvs said: 30+ χρόνια. Τα μόνα χαρτιά που έχω είναι της τακτοποίησης. Είναι αρκετά; Η δήλωση στην εφορία και τα χαρτιά της τακτοποίησης είναι αρκετά; Οι μηχανικοί δεν νομίζω οτι έχουν σχέση, με έστειλαν σε δικηγόρο..... ΤΙ να σου πω τώρα Μια χαρά είναι τα χαρτιά της τακτοποίησης, πήγαινε στο Κτηματολόγιο με αυτά. 1
blazar Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, paredwse είπε Εντάξει, μην τα παραλέμε. Μια χαρά σχετικοί είναι οι δικηγόροι και (κυρίως) οι συμβολαιογράφοι. Και οι μηχανικοί, στο κομμάτι τους. Τι σχετικότητα έχουν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι; Είναι αντικείμενό τους να κάνουν εξαρτημένα Τοπογραφικά ή γεωγραφικό εντοπισμό με οριοθέτηση από το site του Κτηματολογίου; Που αυτό είναι και το σημαντικότερο για την δήλωση του Κτηματολογίου. 12 λεπτά πριν, Dvs είπε Οι μηχανικοί δεν νομίζω οτι έχουν σχέση, με έστειλαν σε δικηγόρο..... ΤΙ να σου πω τώρα Πραγματικά τι να σου πω... Σε τί μηχανικούς πηγές; Επειδή στη περιοχή μου τρέχει ακόμα το Κτηματολόγιο και έχω κάνει χιλιάδες δηλώσεις, η λύση στο θέμα σου είναι αυτή ακριβώς που σου ανέφερα αρχικά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 hour ago, blazar said: Τι σχετικότητα έχουν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι; Είναι αντικείμενό τους να κάνουν εξαρτημένα Τοπογραφικά ή γεωγραφικό εντοπισμό με οριοθέτηση από το site του Κτηματολογίου; Που αυτό είναι και το σημαντικότερο για την δήλωση του Κτηματολογίου. [...] Συγγνώμη, διαβάζεις τι ζητάει ο topic starter; Ζητήθηκε πουθενά γεωγραφικός εντοπισμός, τοπογραφικό ή οριοθέτηση; Να δηλώσει μια αποθήκη θέλει! Είπαμε, να υπερασπιζόμαστε τη συντεχνία μας αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...
Thulogur Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, paredwse είπε Όποιος έχει στην κυριότητά του κτίσμα, έχει υποχρεωτικά και ποσοστό επί του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το κτίσμα. Πολλές φορές μπορεί να το έχουμε ακούσει ως "χιλιοστά" - νοείται "χιλιοστά επί του οικοπέδου". Έτσι, αν έχω ένα διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, έχω και τόσα χιλιοστά επί του οικοπέδου στο οποίο είναι κτισμένη η πολυκατοικία. Αυτά φαίνονται συνήθως στη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών (σπανιότερα δε στον κανονισμό της πολυκατοικίας καθώς δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχει τέτοιος). Είναι διαφορετικός ο τίτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου και διαφορετικός ο τίτλος για την αποθήκη. Εφ'όσον η αποθήκη δεν έχει άδεια ανέγερσης, δηλώνεται στο Κτηματολόγιο με την τακτοποίηση που έγινε. Εάν έχει άδεια ανέγερσης, δηλώνεται με αυτήν. Εντάξει, μην τα παραλέμε. Μια χαρά σχετικοί είναι οι δικηγόροι και (κυρίως) οι συμβολαιογράφοι. Και οι μηχανικοί, στο κομμάτι τους. Αρα εχω δικαίωμα πρόσβασης στον ακάλυπτο και στην ταράτσα με δικα μου κλειδιά ; γιατι η διαχειρίστρια μου λεει μπαρούφες... Συγγνωμη για το offtopic. 2 ώρες πριν, Dvs είπε 30+ χρόνια. Τα μόνα χαρτιά που έχω είναι της τακτοποίησης και την δήλωση στο Ε9. Είναι αρκετά; Οι μηχανικοί δεν νομίζω οτι έχουν σχέση, με έστειλαν σε δικηγόρο..... ΤΙ να σου πω τώρα Μια χαρα ειναι, στην τελικη ΑΝ μπορεις, πηγαινε απο κει μια βολτα για να κανεις τις απαραίτητες ερωτησεις, εχουν front desk που τσεκαρουν αν εχεις ολα τα χαρτια και σου δινουν το οκ. Στην δικη μου περιπτωση ειχα βαλει δικηγορο να μαζεψει τα χαρτια, μονο και μονο επειδη δεν βολευε η αποσταση.
blazar Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, paredwse είπε Συγγνώμη, διαβάζεις τι ζητάει ο topic starter; Ζητήθηκε πουθενά γεωγραφικός εντοπισμός, τοπογραφικό ή οριοθέτηση; Να δηλώσει μια αποθήκη θέλει! Είπαμε, να υπερασπιζόμαστε τη συντεχνία μας αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά... Μην ανησυχείς. Δεν είμαι από αυτούς που έχουν ανάγκη υπεράσπισης. Απλά προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέω. Ο T.S. θέλει να δηλώσει μια αποθήκη στο Κτηματολόγιο. Με το Κτηματολόγιο ασχολούνται μηχανικοί και όχι δικηγόροι. Εσύ μου ανέφερες πως είναι πιο σχετικοί οι δικηγόροι και όχι οι μηχανικοί, που δεν ισχύει. Εκτός και αν οι δικηγόροι έχουν τόση σχετικότητα με το Κτηματολόγιο όσο και οι λογιστές, γιατί και αυτοί ετοιμάζουν δηλώσεις. Γενικά όπου υπάρχει χρήμα, τα κοράκια τρέχουν. Και σου ανέφερα πολύ απλά ένα παράδειγμα, γιατί το βασικότερο χαρτί της δήλωσης είναι ο ακριβής γεωγραφικός εντοπισμός της ιδιοκτησίας... Εγώ δηλαδή πως ήξερα να του απαντήσω; Εκτός και αν είμαι δικηγόρος ή συμβολαιογράφος και δεν το ξέρω ακόμα. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από blazar
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 hour ago, blazar said: [...] Γενικά όπου υπάρχει χρήμα, τα κοράκια τρέχουν. [...] Συγχαρητήρια, μετά από αυτή την άκρως σοβαρή (και επιστημονική) θέση, δεν έχει νόημα καμία περαιτέρω κουβέντα.
LouCi4er Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Ρε παιδια,εγω εκανα κτηματολογιο καπου τον Δεκεμβριο.Δεν δηλωσα κτισματα ουτε μου ζητηθηκε,μονο οικοπεδα-αγροτεμαχια.Τα χαρτια μου τα ειχε φτιαξει μια δικηγορος.Ουτε την αδεια του σπιτιου δεν πηγα,μονο συμβολαια που δειχνουν πως περασαν στην κατοχη μου.Για κτισματα νομιζω θα βγει πιο μετα το λεγομενο "Ταυτοτητα Κτιριου" και εκει θα δηλωθουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 4 hours ago, Thulogur said: Αρα εχω δικαίωμα πρόσβασης στον ακάλυπτο και στην ταράτσα με δικα μου κλειδιά ; γιατι η διαχειρίστρια μου λεει μπαρούφες... Συγγνωμη για το offtopic. [...] Είτε είσαι ιδιοκτήτης είτε ενοικαστής, ζήτα τον κανονισμό πολυκατοικίας από τη διαχειρίστρια - σε περίπτωση που προβλέπεται δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε κάποιον ιδιοκτήτη. Αλλιώς ζήτησέ της για ποιον ακριβώς λόγο δεν σου δίνει πρόσβαση στην ταράτσα και στον ακάλυπτο.
blazar Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, paredwse είπε Συγχαρητήρια, μετά από αυτή την άκρως σοβαρή (και επιστημονική) θέση, δεν έχει νόημα καμία περαιτέρω κουβέντα. Δεν χρειάζομαι καμία από τις 2 θέσεις. Οι ρεαλιστικές απαντήσεις μια χαρά βολεύουν τις απορίες σου. [/spoiler] Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από blazar
Diskimpex Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Νομιζω οι ταρατσες ειναι ελευθερες για προσβαση .Οτι και να λεει ο κανονισμος .Εχει αλλαξει με δικαστικες αποφασεις.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 1 hour ago, Diskimpex said: Νομιζω οι ταρατσες ειναι ελευθερες για προσβαση .Οτι και να λεει ο κανονισμος .Εχει αλλαξει με δικαστικες αποφασεις. Δεν ισχύει απολύτως κάτι τέτοιο, έχω υπ' όψιν μου δικαστική απόφαση που αναφέρει ότι για λόγους ασφαλείας μπορεί τα κλειδιά κοινόχρηστου χώρου, όπως η ταράτσα, να τα έχει ο διαχειριστής - ο οποίος όμως οφείλει να τα παραδίδει σε κάθε ιδιοκτήτη (ή και ένοικο) που τα ζητάει.
Dvs Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο κτηματολόγιο έστειλα μηχανικο, ο οποίος μου λέει οτι στο κτηματολογιο του ζητησαν τον τιτλο ιδιοκτησίας της αποθήκης. [ Οπότε στο κτηματολόγιο δηλώνουμε και τα ακίνητα στο οικόπεδο, αφού ζήτησαν επιπλέον χαρτιά ] Με την σειρά του, με παρέπεμψε σε δικηγόρο και συμβολαιογραφο, που ο καθένας λέει και διαφορερικά πράγματα.... Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει πει οτι οτι τα χαρτιά της τακτοποίησης είναι αρκετά Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από Dvs
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Στις 27/4/2018 στις 5:00 ΜΜ, LouCi4er είπε Ρε παιδια,εγω εκανα κτηματολογιο καπου τον Δεκεμβριο.Δεν δηλωσα κτισματα ουτε μου ζητηθηκε,μονο οικοπεδα-αγροτεμαχια.Τα χαρτια μου τα ειχε φτιαξει μια δικηγορος.Ουτε την αδεια του σπιτιου δεν πηγα,μονο συμβολαια που δειχνουν πως περασαν στην κατοχη μου.Για κτισματα νομιζω θα βγει πιο μετα το λεγομενο "Ταυτοτητα Κτιριου" και εκει θα δηλωθουν. Καμιά σχέση το ένα με το άλλο. Η ταυτότητα κτιρίου θα είναι κάτι πολύ γενικότερο που θα πρέπει να δηλωθούν τα πάντα με σχέδια δικαιολογητικά άδειες και θα πρέπει όλοι να πληρώσουμε μηχανικό για να γίνει, προσωπικά ελπίζω να καθυστερήσει η εφαρμογή του όσο περισσότερο γίνεται.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 7 hours ago, Dvs said: Στο κτηματολόγιο έστειλα μηχανικο, ο οποίος μου λέει οτι στο κτηματολογιο του ζητησαν τον τιτλο ιδιοκτησίας της αποθήκης. [ Οπότε στο κτηματολόγιο δηλώνουμε και τα ακίνητα στο οικόπεδο, αφού ζήτησαν επιπλέον χαρτιά ] Με την σειρά του, με παρέπεμψε σε δικηγόρο και συμβολαιογραφο, που ο καθένας λέει και διαφορερικά πράγματα.... Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει πει οτι οτι τα χαρτιά της τακτοποίησης είναι αρκετά Από περιέργεια: τι σου λέει ο δικηγόρος και τι ο συμβολαιογράφος;
kanesaxo Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 14 ώρες πριν, Dvs είπε Στο κτηματολόγιο έστειλα μηχανικο, ο οποίος μου λέει οτι στο κτηματολογιο του ζητησαν τον τιτλο ιδιοκτησίας της αποθήκης. [ Οπότε στο κτηματολόγιο δηλώνουμε και τα ακίνητα στο οικόπεδο, αφού ζήτησαν επιπλέον χαρτιά ] Με την σειρά του, με παρέπεμψε σε δικηγόρο και συμβολαιογραφο, που ο καθένας λέει και διαφορερικά πράγματα.... Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει πει οτι οτι τα χαρτιά της τακτοποίησης είναι αρκετά Καπου χάνεται κάτι στη "μετάφραση". Λες πως έχεις τίτλους ιδιοκτησίας για το οικόπεδο. Συνεπώς έχεις δηλώσει κανονικά στο Κτηματολογιο το οικόπεδο. Μεσα στο οικόπεδο αυτό υπάρχει (και;) μια αποθήκη, μέχρι προτινος αυθαίρετη. Την οποια ομως τακτοποίησες (αν νομιμοποιησες, θα έχεις άδεια δόμησης). Εφόσον λοιπόν τακτοποίησες, στο Κτηματολογιο, ΟΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, αρκεί ο αρ.δήλωσης τακτοποίησης (αντί αριθμού Οικ.Αδείας) και το εμβαδόν της. Και στη τελική ΔΕΝ ειναι δουλειά του κτηματολογίου για να ελέγξει κτίσματα. Η δήλωση στο Κτηματολογιο ειναι καθ'υπόδειξη κ ευθύνη σου (οσον αφορά κτίσμτα, εμβαδα, παλαιότητες) Οπότε, δε βλέπω που υπάρχει το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα