Drake27 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά,εχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας,δουλεύω σε μια δουλειά που ενώ όλα πάνε καλά το αφεντικό λέει ότι δεν είναι καλά τα πράματα και μπαίνουμε και μέσα,λέει ότι για να μην απόλυσή κάποιον από εμάς,λέει ότι μπορεί να μας βγάλει 6 μέρες άνευ αποδοχών τον καθένα μας. Είναι 6 μηνών η επιχείρηση,η λογίστρια λέει ότι για νέες επιχείρησής εντός 10 μηνών μπορούν να βγάλουν τους υπαλλήλους τους ανευ αποδοχων μέχρι και μια βδομάδα θέλοντας και μη ο υπάλληλος. Ισχύει κάτι τέτοιο?! Ψάχνω να βρω αυτή την νομοθεσία και δεν βρίσκω τίποτα απολύτως. Όποιος γνωρίζει κάτι ας δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ προκαταβολικα.
Πανος999 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Εγω που ημουν εποχιακος, τα Χριστουγεννα που εκλεινε το εργοστασιο, μας δινανε υποχρεωτικη αδεια ανευ αποδοχων..
Zazula Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Απ' αυτά που ξέρω εγώ ο εργοδότης δεν μπορεί από μόνος του να σου δώσει άδεια άνευ αποδοχών χωρίς τη δική σου συναίνεση. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις στο ΣΕΠΕ.
26ska Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Για να σου δώσει άδεια άνευ αποδοχών, πρέπει να έχεις εξαντλήσει πρώτα την κανονική σου άδεια.
Zazula Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, 26ska είπε Για να σου δώσει άδεια άνευ αποδοχών, πρέπει να έχεις εξαντλήσει πρώτα την κανονική σου άδεια. Δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=208351
Drake27 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Τελικά με ενημέρωσε η λογίστρια μου,επειδή είναι νέα επιχείρηση και είμαι κάτω του ενός χρόνου,έχει το δικαίωμα να μας βγάλει με άνευ αποδοχών αφού συνεννοήθη μαζί μας,αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουμε ή παίρνεις άνευ αποδοχών ή απολύεσαι. Οταν κλείσω χρόνο δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα,παρά μόνο όταν θα το ζητήσω εγώ.
AntiCambeR Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 14 ώρες πριν, Drake27 είπε Τελικά με ενημέρωσε η λογίστρια μου,επειδή είναι νέα επιχείρηση και είμαι κάτω του ενός χρόνου,έχει το δικαίωμα να μας βγάλει με άνευ αποδοχών αφού συνεννοήθη μαζί μας,αλλά σε αυτή την περίπτωση έχουμε ή παίρνεις άνευ αποδοχών ή απολύεσαι. Οταν κλείσω χρόνο δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα,παρά μόνο όταν θα το ζητήσω εγώ. Η ουσία είναι να μην σου χρωστάει χρήματα και χτυπήσει πτώχευση.Αν πιστεύεις οτι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει αυτό καλύτερα ζήτα απόλυση. 6 μήνες και δεν πάει καλά;Θα προλάβεις να κλείσεις χρόνο;
Drake27 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Η ουσία είναι να μην σου χρωστάει χρήματα και χτυπήσει πτώχευση.Αν πιστεύεις οτι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει αυτό καλύτερα ζήτα απόλυση. 6 μήνες και δεν πάει καλά;Θα προλάβεις να κλείσεις χρόνο; Δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο,απλά βρήκε μια αφορμή να εκμεταλλευτή τον νόμο μιας και δεν έχει κλείσει κανένας τον έναν χρόνο ώστε να έχουμε κάποια δικαιώματα. και σιγά τα λεφτά που γλιτώνει από τον μισθό και της εισφορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα