mizztattuum Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, θέλω συγκεκριμένα το μεταπτυχιακό προστασία των μνημείων. Ξέρετε αν στο ΕΜΠ δέχονται αποφοιτους από ΤΕΙ? Έπειτα, αν ναι, τι κριτήρια χρειάζονται? Και όταν λέμε καλό βαθμό πτυχίου, πόσο εννοούμε? Το 7 ας πούμε είναι καλό? Το Erasmus μπορεί να ληφθεί ως προσόν? Δίνεις εξετασεις για να μπεις ή ειναι απλα βιογραφικο και συνέντευξη? Ευχαριστώ πολύ
TheDarkKnight Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 http://www.arch.ntua.gr/announcement/11375 Δες στο πάνω σύνδεσμο. Αφού έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.(Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα) μπορείς να στείλεις. Καλή επιτυχία!
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, TheDarkKnight είπε http://www.arch.ntua.gr/announcement/11375 Δες στο πάνω σύνδεσμο. Αφού έχεις πτυχίο Τ.Ε.Ι.(Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού Τομέα) μπορείς να στείλεις. Καλή επιτυχία! Χωρίς να το γυρίσουμε σε ΑΕΙ vs ΑΤΕΙ κλπ από που βγάζεις το συμπέρασμα αυτό? Διαβάζω Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής και να γίνουν δεκτοί: Διπλωματούχοι των Σχολών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, κατά προτεραιότητα, άλλοι διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνείων, Πολυτεχνικών Σχολών, ή Τμημάτων Μηχανικών, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Διακρίνω 2 "παραθυρα" το " ή Τμημάτων Μηχανικών" (δε καταλαβαίνω τι πιάνεται σε αυτό) και το "πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ... συναφούς γνωστικού αντικειμένου" .. πράγμα που είναι διαφορετικό από τον απόφοιτο ΤΕΙ αλλά και του ΑΕΙ τεχνοογικού τομέα ( Από όσο ξέρω τον τίτλο "ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα" τον έχει μόνο του Πειραιά μπορεί να κάνω και λάθος). Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ελλείψει του "ΑΕΙ του άλλου τομέα" ο όρος ΑΕΙ σκέτος αναφέρεται στα ΑΕΙ "μη-τεχνολογικού τομέα". Η σωστώτερη διατύπωση θα ήταν, "πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής". Παρόλα αυτά θα αξίζε το κόπο να το ρωτήσει στη γραμματεία γιατί μπορεί απλά να μην έχουν προσέξει την διατύπωση (αφού και το κόκκινο "και" μάλλον θα ήταν σωστότερο αν ήταν "ή"). Από όσο ξέρω άλλωστε υπάρχει και τμήμα ΤΕΙ συντήρηση μνημείων (ή κάπως έτσι) οπότε λογικά, τουλάχιστον αυτοί, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από DrLo
TheDarkKnight Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, DrLo είπε Χωρίς να το γυρίσουμε σε ΑΕΙ vs ΑΤΕΙ κλπ από που βγάζεις το συμπέρασμα αυτό? Διαβάζω Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής και να γίνουν δεκτοί: Διπλωματούχοι των Σχολών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, κατά προτεραιότητα, άλλοι διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνείων, Πολυτεχνικών Σχολών, ή Τμημάτων Μηχανικών, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Διακρίνω 2 "παραθυρα" το " ή Τμημάτων Μηχανικών" (δε καταλαβαίνω τι πιάνεται σε αυτό) και το "πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ... συναφούς γνωστικού αντικειμένου" .. πράγμα που είναι διαφορετικό από τον απόφοιτο ΤΕΙ αλλά και του ΑΕΙ τεχνοογικού τομέα ( Από όσο ξέρω τον τίτλο "ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα" τον έχει μόνο του Πειραιά μπορεί να κάνω και λάθος). Είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ελλείψει του "ΑΕΙ του άλλου τομέα" ο όρος ΑΕΙ σκέτος αναφέρεται στα ΑΕΙ "μη-τεχνολογικού τομέα". Η σωστώτερη διατύπωση θα ήταν, "πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής". Παρόλα αυτά θα αξίζε το κόπο να το ρωτήσει στη γραμματεία γιατί μπορεί απλά να μην έχουν προσέξει την διατύπωση (αφού και το κόκκινο "και" μάλλον θα ήταν σωστότερο αν ήταν "ή"). Από όσο ξέρω άλλωστε υπάρχει και τμήμα ΤΕΙ συντήρηση μνημείων (ή κάπως έτσι) οπότε λογικά, τουλάχιστον αυτοί, θα πρέπει να γίνονται δεκτοί. ΑΕΙ = Πανεπιστήμια και ΤΕΙ Πανεπιστήμια = ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τομέα ΤΕΙ = ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ανώτατα_εκπαιδευτικά_ιδρύματα_στην_Ελλάδα Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από TheDarkKnight 2
DrLo Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, TheDarkKnight είπε ΑΕΙ = Πανεπιστήμια και ΤΕΙ Πανεπιστήμια = ΑΕΙ του Πανεπιστημιακού Τομέα ΤΕΙ = ΑΕΙ του Τεχνολογικού Τομέα https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ανώτατα_εκπαιδευτικά_ιδρύματα_στην_Ελλάδα Όχι. Ακόμα και αν δεχθουμε ότι υπάτρχουν μόνο ΑΕΙ και ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα, όταν αναφέρονται σε επίσημα κείμενα, η σωστή διατύπωση είναι η αναφορά με τον πλήρη τίτπλο τους. Συνεπώς αναφορά σε "σκέτο" ΑΕΙ παραπέμει στα πρώτα. Ίσως είμαι λίγο ψείρας στη σωστή διατύπωση αλλά ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που κάποιος πρέεπι να είναι ψείρας. PS: Δε λέω ότι πρέπει ή όχι να γίνονται δεκτοί, αναφέρομαι μόνο στη διατύπωση. edit: χμ, διαβάζω τώρα και κάποια links μπορεί να έχεις και δίκιο. Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατί σε άλλες (ομολογώ παλαιότερες) διακυρίξεις, αναφεόταν ρητά τα ΤΕΙ. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από DrLo 1
nvel Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 κάθε ίδρυμα είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να δέχεται αιτήσεις αποφοίτων τει αν διαθέτουν τις ειδικότητες που ζητά το πρόγραμμα, το αν τους κάνει και δεκτούς (που στην περίπτωση του εμπ το πιθανότερο δεν θα τους κάνει) στο πρόγραμμα είναι άλλο θέμα 1
NotAliki177 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 2018 και ακόμα αναλύετε τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΤΕΙ... @ts δεν υπάρχει καμιά διαφορά στα χαρτιά ανάμεσα στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οπότε είναι αυτονόητο ότι μπορείς να κάνεις αίτηση. Καλή επιτυχία. 1
paylidis Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτόνοητο το ότι μπορείς να κανείς αίτηση όπως επίσης αυτονόητο το να μην έχεις ελπίδες με βάση αυτά που εγώ δει σε αλλά μεταπτυχιακά του ΕΜΠ (εδώ και 10 χρόνια σε αυτά που εμπλέκομαι δεν έχω δει εισακτέους από ΤΕΙ-κυρίως λόγω χαμηλότερου επιπέδου υποβάθρου). Μονη εξαίρεση ίσως να είσαι ο κορυφαίος της σχολής, να έχεις βραβεία υποτροφίες κλπ και ένα εξαιρετικό βιογραφικό ή να είσαι παιδί καθηγητή. Το Erasmus μην το θεωρείς ως προσόν γελάνε και τα έδρανα Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από paylidis 1 1
Mourloz Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, paylidis είπε Το Erasmus μην το θεωρείς ως προσόν γελάνε και τα έδρανα Είσαι κακός αλλά γέλασα. Πάνω κάτω είναι όπως τα λέει ο Paylidis. Θα πρέπει να είναι πολύ καλό το επίπεδο του υποψηφίου, και να έχει μία καλή συνέντευξη. Δεν χάνεις κάτι να κάνεις μια αίτηση. Αν σου δώσουν την ευκαιρία άρπαξε την από τα μαλλιά.
margaritagr Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Και στο δικο μου μεταπτυχιακο γραφουν οτι γινονται δεκτοι με πτυχια απο τει ομως ΑΝ σε επιλεξουν κανεις ενα χρονο προπαρασκευαστικα μαθηματα.
NotAliki177 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 2 hours ago, paylidis said: Αυτόνοητο το ότι μπορείς να κανείς αίτηση όπως επίσης αυτονόητο το να μην έχεις ελπίδες με βάση αυτά που εγώ δει σε αλλά μεταπτυχιακά του ΕΜΠ (εδώ και 10 χρόνια σε αυτά που εμπλέκομαι δεν έχω δει εισακτέους από ΤΕΙ-κυρίως λόγω χαμηλότερου επιπέδου υποβάθρου). Μονη εξαίρεση ίσως να είσαι ο κορυφαίος της σχολής, να έχεις βραβεία υποτροφίες κλπ και ένα εξαιρετικό βιογραφικό ή να είσαι παιδί καθηγητή. Το Erasmus μην το θεωρείς ως προσόν γελάνε και τα έδρανα Αυτό που λες ισχύει και ειδικά σε ένα ίδρυμα όπως το ΕΜΠ το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Το θέμα είναι κάποιος να ξέρει και 2 πράγματα γιατί και από πανεπιστήμιο να είσαι, δύσκολα...
TopicStrarter Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DrLo είπε Όχι. Ακόμα και αν δεχθουμε ότι υπάτρχουν μόνο ΑΕΙ και ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα, όταν αναφέρονται σε επίσημα κείμενα, η σωστή διατύπωση είναι η αναφορά με τον πλήρη τίτπλο τους. Συνεπώς αναφορά σε "σκέτο" ΑΕΙ παραπέμει στα πρώτα. Ίσως είμαι λίγο ψείρας στη σωστή διατύπωση αλλά ακριβώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι που κάποιος πρέεπι να είναι ψείρας. PS: Δε λέω ότι πρέπει ή όχι να γίνονται δεκτοί, αναφέρομαι μόνο στη διατύπωση. edit: χμ, διαβάζω τώρα και κάποια links μπορεί να έχεις και δίκιο. Μου κάνει πάντως εντύπωση γιατί σε άλλες (ομολογώ παλαιότερες) διακυρίξεις, αναφεόταν ρητά τα ΤΕΙ. ειναι συνταγματικό το μήλο... ρε φίλε μην μπλέκεσαι με πράματα που δεν καταλαβαίνεις.. άκου εκει "παραθυράκια" ξεκάθαρα γράφει πως δέχονται Απλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις ή δεν δέχεσαι να το καταλάβεις. Απλά σου έχει μείνει η ρετσινιά των γειτονιών που βλέπουν τα ΤΕΙ ως κάτι υποδεέστερο και είσαι προκατειλημμένος το περίεργο δεν θα ήταν να τον δεχτού αλλά να μην το δεχτούν(εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις όσο αφορά το γνωστικό πεδίο και την βαθμολογία) τότε έπρεπε να ψάξεις αν έλεγε πως δεν τον δέχονται! Στα μάτια του υπουργείου παιδείας όμως (άρα και του επίσημου κράτους) και κατα συνέπεια των πανεπιστημίων ειναι όλα ΑΕΙ άσχετα αν στις γειτονιές (και κατα συνέπεια στην αγορά εργασίας του ιδιωτικού τομέα ) πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τα βλέπουν με μισό μάτι.... https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/nomos_44852017.pdf Άρθρο 1 Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης - Νομική μορφή των Α.Ε.Ι. 1. Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από τα Ανώτα- τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). Τα Α.Ε.Ι. είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενα και τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο διακρι- τούς παράλληλους τομείς: α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανε- πιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τε- χνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια», β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνο- λογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.». Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από TopicStrarter
NotAliki177 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 On 4/29/2018 at 02:52, mizztattuum said: Καλησπέρα, θέλω συγκεκριμένα το μεταπτυχιακό προστασία των μνημείων. Ξέρετε αν στο ΕΜΠ δέχονται αποφοιτους από ΤΕΙ? Έπειτα, αν ναι, τι κριτήρια χρειάζονται? Και όταν λέμε καλό βαθμό πτυχίου, πόσο εννοούμε? Το 7 ας πούμε είναι καλό? Το Erasmus μπορεί να ληφθεί ως προσόν? Δίνεις εξετασεις για να μπεις ή ειναι απλα βιογραφικο και συνέντευξη? Ευχαριστώ πολύ Ναι έχει γραπτές εξετάσεις για να πας στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης. https://www.eduguide.gr/grad/prokiryksi/metsovio-prostasia-mnimeion,699
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα