Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη παρέα ! Θέλω να πάρω μια οθόνη 27αρα για χρήση Τεχνικού Γραφείου δουλεύοντας σε Autocad, Μηχανολογικά προγράμματα, word, excel  κλπ ( Εχω ηδη  2  Dell U2410 στα 1920χ1200 native και μια EiZO  SX2461W οι οποιες δουλευαν/ουν  με Quadro FX1700 ) εδώ και αρκετά χρόνια (9) οι οποίες βγήκαν παλικάρια. Βλέποντας διάφορες γνώμες και κριτικές περι των νέων οθονών με τα νεα συστήματα, οι οποίες ειναι πιο πολύ για παιχνίδια, λίγο πολύ μας μπερδεύουν στην επιλογή. Πρώτο και κύριο κριτήριο : Πάρα πολλές ώρες στην οθόνη για σχέδια κλπ . Απαίτηση : ξεκούραστα μάτια , χωρίς ζαλάδες . Τι ανάλυση ; 1920χ 1080 η 2560χ1440 ; (διοτι μέχρι τώρα δούλευα μια χαρά επάνω στα 1920χ1200).  Όπως βλέπετε , το budget τότε ήταν στα 1500€ για ΕΙΖΟ,  τωρα εχουν πεσει οι τιμες , οποτε μιλαμε για 300~500€. Απο τις Dell ποια οθόνη θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις παραπάνω απαιτήσεις ; Από άλλες μάρκες Asus, Benq, Philips κλπ;  Ευχαριστώ   

Επεξ/σία από diego83
Δημοσ.

Καλημέρα

Κάτοχος της Dell U2410 & της EIZO 1911, προτίμησα την U2715h και πίστεψέ με δεν το μετάνιωσα. Επέλεξα την συγκεκριμένη, γιατί περνάω πάρα πολλές ώρες την ημέρα [κυρίως λόγω εργασίας], μπροστά σε μια οθόνη. Προσωπικά σου συστήνω κάτι ανάλογο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, croesus είπε

Καλημέρα

Κάτοχος της Dell U2410 & της EIZO 1911, προτίμησα την U2715h και πίστεψέ με δεν το μετάνιωσα. Επέλεξα την συγκεκριμένη, γιατί περνάω πάρα πολλές ώρες την ημέρα [κυρίως λόγω εργασίας], μπροστά σε μια οθόνη. Προσωπικά σου συστήνω κάτι ανάλογο.

Καλημερα και καλο μηνα croesus. Η οθονη ειναι για την ιδια χρηση που θελω και εγω ( τεχν γραφειο με ατελειωτες ωρες για Ηλεκτρομηχανολογικες μελετες, σχεδια κλπ ; Διαβαζω οτι σε μερικους εχει βγαλει light bleending , σε εσας ειναι οκ; Ειναι ξεκουραστη στα ματια ; Αλλα σαϊτ δινουν την P2717H για πολλες ωρες αλλα ειναι 1080 οχι 1440. Ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπέρα

Η οθόνη χρησιμοποιείται σε λογιστικό γραφείο [περίπου 14 ώρες ημερησίως], εγώ προσωπικά δεν έχω εντοπίσει κάτι σχετικό, στα δικά μου μάτια είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη, μου αρέσουν πολύ τα χρώματά της. Την έχω αγοράσει τον Ιούλιο του 2015 και πραγματικά πίστεψέ με δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Θεωρώ ότι στις 27" η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ιδανική. Επειδή για την άλλη θέση εργασίας, που έχω στο γραφείο σκοπεύω να δημιουργήσω dual setup με δύο dell u2415, που είναι σε ανάλυση 1920χ1200, θεωρώ τα 1080, πολύ "λίγα" ακόμη και σε 24" πόσο μάλλον σε 27", εννοείται ότι όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις, δεν έχω τις ιδιαίτερα υψηλές γνώσεις ούτε είμαι εξεζητημένος χρήστης. Επίσης να τονίσω ότι δεν παίζω παιχνίδια και βλέπω ελάχιστα έως καθόλου ταινίες, η οθόνη χρησιμοποιείται για καθαρά επαγγελματικό-εργασιακό σκοπό.

Δημοσ.

Καλησπερα

Πολυ κατατοπιστικες οι περιγραφες σας , διοτι δυστυχως εδω στο νησι δεν εχουμε την δυνατοτητα καταστηματων με εκθεση τετοιων οθονων , οπως στη Αθηνα, και οταν την παρεις την παντρευεσαι οτι και να ναι, ευχομενος να σου βγει καλη χωρις προβληματα. Παλιά ειχαμε τετοιες δυνατοτητες εκθεσης οθονων, τωρα η κριση τα εκοψε ολα, γι αυτο μπηκα στο κοπο να θεσω καποια  ερωτηματα και να παρω γνωμες, οπως την δικη σας και σας ευχαριστω πολυ. Να ειστε καλα.

Δημοσ.
Στις 1/5/2018 στις 10:27 ΜΜ, croesus είπε

Καλησπέρα

Η οθόνη χρησιμοποιείται σε λογιστικό γραφείο [περίπου 14 ώρες ημερησίως], εγώ προσωπικά δεν έχω εντοπίσει κάτι σχετικό, στα δικά μου μάτια είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη, μου αρέσουν πολύ τα χρώματά της. Την έχω αγοράσει τον Ιούλιο του 2015 και πραγματικά πίστεψέ με δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Θεωρώ ότι στις 27" η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ιδανική. Επειδή για την άλλη θέση εργασίας, που έχω στο γραφείο σκοπεύω να δημιουργήσω dual setup με δύο dell u2415, που είναι σε ανάλυση 1920χ1200, θεωρώ τα 1080, πολύ "λίγα" ακόμη και σε 24" πόσο μάλλον σε 27", εννοείται ότι όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις, δεν έχω τις ιδιαίτερα υψηλές γνώσεις ούτε είμαι εξεζητημένος χρήστης. Επίσης να τονίσω ότι δεν παίζω παιχνίδια και βλέπω ελάχιστα έως καθόλου ταινίες, η οθόνη χρησιμοποιείται για καθαρά επαγγελματικό-εργασιακό σκοπό.

Καλά όλα αυτα. Αλλά ρε αδερφέ τι κάνεις 14 ώρες την ημέρα στο γραφείο όσο και να παλεύεις ή δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Χαριτολογώντας πάντα μην με παρεξηγήσεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Virus200 είπε

Καλά όλα αυτα. Αλλά ρε αδερφέ τι κάνεις 14 ώρες την ημέρα στο γραφείο όσο και να παλεύεις ή δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Χαριτολογώντας πάντα μην με παρεξηγήσεις 

He has a point!! Η δουλεια δεν τελειωνει ποτε φιλε, εμεις τελειωνουμε ;)

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Virus200 είπε

Καλησπέρα, δυστυχώς φίλε μου το κράτος μας έχει καταντήσει άμμισθους δικούς του υπαλλήλους, βέβαια και ο κλάδος μας έχει συμβάλλει σημαντικά σ' αυτόν τον ρόλο. Αν πας σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες θα σου πουν το τυπικό "πήγαινε στο λογιστή σου για κάνεις αυτό ή το άλλο". Μην στεναχωριέσαι δεν σε παρεξήγησα, δυστυχώς καθημερινά ζεις με την ψευδαίσθηση ότι να τώρα τελειώνω και θα "αράξω" λίγο, αυταπάτες:-)

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, croesus είπε

Καλησπέρα, δυστυχώς φίλε μου το κράτος μας έχει καταντήσει άμμισθους δικούς του υπαλλήλους, βέβαια και ο κλάδος μας έχει συμβάλλει σημαντικά σ' αυτόν τον ρόλο. Αν πας σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες θα σου πουν το τυπικό "πήγαινε στο λογιστή σου για κάνεις αυτό ή το άλλο". Μην στεναχωριέσαι δεν σε παρεξήγησα, δυστυχώς καθημερινά ζεις με την ψευδαίσθηση ότι να τώρα τελειώνω και θα "αράξω" λίγο, αυταπάτες:-)

πίστεψε με αδερφέ σε καταλαβαίνω απολυτά μιας και βρίσκομαι στον ίδιο κλάδο έστω και λίγο καιρό. αν σκεφτείς ότι χτες μια γρια μας φώναζε  και μας έλεγε ότι δεν ξέρουμε τίποτα επειδή ήθελε να κάνουμε εμείς την τράπεζα να της δώσει το μετοχικό γιατί αυτή είναι πεπεισμένη ότι δεν της έχουν βάλει τίποτα ενώ η τράπεζα το έχει βάλει  από τον Δεκέμβριο. και όταν της δείξαμε το χαρτί που έστειλε η τράπεζα ότι το έχουν βάλει η απάντηση της με φωνές ήταν ότι το έφτιαξε η τράπεζα το χαρτί εκείνη την ώρα για την κλεψουν. τωρα ποιος της είπε οτι ο λογιστής μπορεί να κάνει σε αυτό ένας θεός ξέρει. Τεσπα για να μη βγαίνουμε και εκτός καλό κουράγιο τώρα και με τις δηλώσεις

Δημοσ.
Στις 5/3/2018 στις 12:48 ΜΜ, tolisrx8 είπε

Καλησπερα , Την ειδα και αυτην αλλα δεν εχει ρυθμιση καθ υψος. οποτε πρεπει να ρυθμισεις τη θεση σου. Χαιρομαι για τις απαντησεις ολων σας και πανω απο ολα για τη σταση σας, διοτι σε αλλα φορουμ στερουνται σοβαροτητας. Απο τις παραπανω περιγραφες μου, θελω να σας πω οτι , ειναι πολυ σημαντικο θεμα η οθονη οταν δουλευεις επανω της 16 και βαλε ωρες, ειδικα εμεις οι Μηχανικοι. Οταν λοιπον μετα απο τοσες ωρες, βγαινεις κουρκουτιασμενος απο τους υπολογισμους, εαν δεν εχεις τον πλεον σωστο συνδυασμο : Καρτας γραφικων, μνημες στα σωστα volt επανω στη μοβο (εκει γινοταν παλια ολο το παιχνιδι, απειρες συνομιλιες με τα παιδια στο pcmagazine γι αυτο το θεμα) και την σωστη οθονη, τοτε παρατα τα και πηγαινε για καφε. Επειδη λοιπον εδω στο νησι δεν υπαρχει δυνατοτητα να δεις τετοιου μεγεθους οθονες, γι αυτο και η γνωμη σας ειναι δεκτη. Στις dell λοιπον , το πρωτο γραμμα ειναι ο τυπος U=ultashrp, 27 ειναι το μεγεθος, 15 ειναι ετος κατασκευης,  το Η ειναι το πανελ IPS απο την  LG,  και το D ειναι πανελ PLS (type -IPS) της Samsung. Καλυτερα και πιο φυσικα χρωματα (αν δεις τις τηλεορασεις τους ) εχει η LG, οποτε η επιλογη ειναι υποκειμενικη. Ειναι και η ΕΙΖΟ FlexScan EV2780 27” αλλα θελει μια χηνα ! Μαλλον στην U2715H ... αν και ειναι πλεον οθονη 3 χρονων ! Ευχαριστω 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ειμουν μεταξύ u2715h κ u27d17d, Τα οποία είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, αλλά με κέρδισε το low bezel της δεύτερης plus ότι είχα ένα άγχος με το ποσό καλα δουλεύουν τα ports μιας και η δεύτερη είναι σχετικά καινούριο μοντέλο. 

Δεν είναι κ retina, αλλά είμαι ευχαριστημένος και πιο ξεκούραστος μετά τη δουλειά.

Επεξ/σία από Chemical

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...