Markon17 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Καλησπέρα! Καλό μήνα σε όλους! Κέρδισα ένα ρούχο σε διαγωνισμό online και το δέμα έρχεται από Αμερική με USPS. Δεν έγραψαν πάνω gift αλλά merchandise και έγραψαν την κανονική τιμή του προϊόντος που είναι 99 δολάρια. Δεν έχω παραγγείλει ποτέ από Αμερική γιατί φοβάμαι τι θα πληρώσω στο τελωνείο, οπότε δεν έχω ιδέα τι ακολουθεί. Η ερώτηση μου είναι, τι θα πληρώσω στο τελωνείο; Ευχαριστώ πολύ.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πλεον τα περισσοτερα δεματα απο τριτες χωρες μπαινουν τελωνειο. Αν μπει λοιπον το δικο σου (λιγες οι πιθανοτητες να μην μπει-καθαρα θεμα τυχης), υπολογιζε: 24% ΦΠΑ επι της τιμης και των εξοδων αποστολης συν 15 ευρω εξοδα εκτελωνισμου. Αν λοιπον η τιμη αγορας ειναι 99 δολλαρια, κρατα κανα 50ρικακι στην ακρη να εισαι καλυμενος... ΥΓ. Κατι gift κλπ τα ξεχνας, δεν τα πιστευει κανεις εδω και καμποσα χρονια. Ποσο δε μαλλον οταν δεν εχει γραψει ουτε ο αποστολεας οτι προκειται περι gift (ενω συνηθως συμβαινει το αναποδο και παλι κανεις δεν πιστευει το gift). ΥΓ2. Αναρωτιεμαι ποιο μαγαζι κανει online διαγωνισμους και δεν χρεωνει ουτε καν τα εξοδα αποστολης στην αλλη ακρη του πλανητη... Δεν βλεπω ποιο μπορει να ειναι το μαρκετινιστικο-διαφημιστικο ωφελος για το μαγαζι με το να επωμιζεται τοσα εξοδα για να στειλει δωρα στην...Ψωροκωσταινα. Δεν ξερω, μπορει να κανω και λαθος, αλλα για παραμυθι χωρις δρακο μου φαινεται το στορι. Η κοινως πεταμε αδεια για να πιασουμε γεματα μπας και μας πουν κανα τροπο να γλυτωσουμε το τελωνειο... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2018 από YourTrueLegend 1
Markon17 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε Πλεον τα περισσοτερα δεματα απο τριτες χωρες μπαινουν τελωνειο. Αν μπει λοιπον το δικο σου (λιγες οι πιθανοτητες να μην μπει-καθαρα θεμα τυχης), υπολογιζε: 24% ΦΠΑ επι της τιμης και των εξοδων αποστολης συν 15 ευρω εξοδα εκτελωνισμου. Αν λοιπον η τιμη αγορας ειναι 99 δολλαρια, κρατα κανα 50ρικακι στην ακρη να εισαι καλυμενος... ΥΓ. Κατι gift κλπ τα ξεχνας, δεν τα πιστευει κανεις εδω και καμποσα χρονια. Ποσο δε μαλλον οταν δεν εχει γραψει ουτε ο αποστολεας οτι προκειται περι gift (ενω συνηθως συμβαινει το αναποδο και παλι κανεις δεν πιστευει το gift). ΥΓ2. Αναρωτιεμαι ποιο μαγαζι κανει online διαγωνισμους και δεν χρεωνει ουτε καν τα εξοδα αποστολης στην αλλη ακρη του πλανητη... Δεν βλεπω ποιο μπορει να ειναι το μαρκετινιστικο-διαφημιστικο ωφελος για το μαγαζι με το να επωμιζεται τοσα εξοδα για να στειλει δωρα στην...Ψωροκωσταινα. Δεν ξερω, μπορει να κανω και λαθος, αλλα για παραμυθι χωρις δρακο μου φαινεται το στορι. Η κοινως πεταμε αδεια για να πιασουμε γεματα μπας και μας πουν κανα τροπο να γλυτωσουμε το τελωνειο... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται υπάρχουν και αυτά τα μαγαζιά. Έχω ακούσει κι από άλλα άτομα για αυτούς τους διαγωνισμούς και δεν ήταν ψέματα. Δεν έχω κερδίσει ποτέ τίποτα στη ζωή μου, είναι η πρώτη φορά. Περίμενα να με βάλουν να πληρώσω έξοδα αποστολής τουλάχιστον, αλλά μου είπαν ότι εφόσον ο διαγωνισμός ήταν worldwide δεν τα χρεώνουν. Τώρα μένει να το δω κι εγώ για να το πιστέψω 100%. Ελπίζω μόνο να μην το χρυσοπληρώσω το δώρο. Καλή συνέχεια.
tsioulak Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Ζητα αποδειξη οτι ειναι οντως δωρο (κατι θα μπορουν να κοψουν ως παραστατικο), κανε αμφισβητηση οταν σου ερθει το κουστουμι απο το τελωνειο και στειλε τους την αποδειξη οτι ειναι οντως δωρο. 1
Dimitrios51 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Είχα κερδίσει ακουστικά αξίας ~150€. Μου εστειλαν email απο το τελωνείο και τους δείχνω μία απόδειξη των ~25€ Το συνολικό κόστος για να πάρω τα ακουστικά ήτανε 120€ Κλέφτες, κλέφτες και ξανά κλέφτες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνείο, αφου θέλουν μόνο να τρώνε. 15€ που λέει ο φίλος απο πάνω ο εκτελωνισμός δεν παίζει, ισως βέβαια να είναι και αναλογα την εταιρεία, σε εμένα ήτανε 60€
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 αποστολη απο αμερικη με courrier ειχα πληρωσει στο Courrier για τα χαρτια κτλ κανα 50αρι και συν ολα τα υπολοιπα εξοδα. φπα/εξοδα αποθηκης.αν ζηταγα να μου εκτελωνισουν κιολας +κανα 50 αρι ακομα. ισως να παιζουν αλλα εξοδα απο Courrier και αλλα απο usps????
Silverage Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Και εγώ που έχω εκτελωνίσει κάπου τόσο γλυτώνεις 30-50€.
Markon17 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Καλησπέρα. Σήμερα έλαβα μήνυμα στο κινητό από ΕΛΤΑ ότι έφτασε στην περιοχή μου το δέμα. 34,18 € πρέπει να πληρώσω. 19,18€ ο φόρος και 15€ ο εκτελωνισμός. Νιώθω τυχερή μέσα στην ατυχία μου με όλα αυτά που διαβάζω. Ήταν πολύ γρήγοροι αυτή τη φορά. Τόσα χρόνια με βασανίζουν με τις βδομάδες για να μου φέρουν τα δέματα μου. Τώρα που είναι να τσεπώσουν λεφτά δεν αργούν ούτε λεπτό να ενημερώσουν. Πρώτη και τελευταία φορά που μπλέκω με Αμερική. Να'ναι καλά το τελωνείο! Αθάνατη Ελλάδα! Καλή συνέχεια.
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 15 minutes ago, Markon17 said: Καλησπέρα. Σήμερα έλαβα μήνυμα στο κινητό από ΕΛΤΑ ότι έφτασε στην περιοχή μου το δέμα. 34,18 € πρέπει να πληρώσω. 19,18€ ο φόρος και 15€ ο εκτελωνισμός. Νιώθω τυχερή μέσα στην ατυχία μου με όλα αυτά που διαβάζω. Ήταν πολύ γρήγοροι αυτή τη φορά. Τόσα χρόνια με βασανίζουν με τις βδομάδες για να μου φέρουν τα δέματα μου. Τώρα που είναι να τσεπώσουν λεφτά δεν αργούν ούτε λεπτό να ενημερώσουν. Πρώτη και τελευταία φορά που μπλέκω με Αμερική. Να'ναι καλά το τελωνείο! Αθάνατη Ελλάδα! Καλή συνέχεια. δεν ειναι θεμα ελλαδας.ειναι θεμα οτι κατι ερχεται απο αμερικη και πρεπει να περασει τελωνειο.οτι τοσο καιρο δεν παιρνουσαν τελωνειο δεν σημαινει οτι αυτο ηταν το σωστο και οτι τωρα ειναι λαθος αλλα το αναποδο.απλα τοσο καιρο ηταν ολα πιο ευκολα και γλυτωνες με διαφορους τροπους τελωνειο. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 On 2 Μαΐου 2018 at 14:49, Dimitrios51 said: Είχα κερδίσει ακουστικά αξίας ~150€. Μου εστειλαν email απο το τελωνείο και τους δείχνω μία απόδειξη των ~25€ Το συνολικό κόστος για να πάρω τα ακουστικά ήτανε 120€ Κλέφτες, κλέφτες και ξανά κλέφτες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνείο, αφου θέλουν μόνο να τρώνε. 15€ που λέει ο φίλος απο πάνω ο εκτελωνισμός δεν παίζει, ισως βέβαια να είναι και αναλογα την εταιρεία, σε εμένα ήτανε 60€ Πιστευω σε καλυψε η απαντηση της ts σχετικα με την τελευταια προταση σου περι 15 ευρω...
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 7 minutes ago, YourTrueLegend said: Πιστευω σε καλυψε η απαντηση της ts σχετικα με την τελευταια προταση σου περι 15 ευρω... οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ειναι αναλογα την εταιρεια.με courrier μου εχουν ζητησει κανα 50 ευρω δεν θυμαμαι ακριβως το ποσο με το καλημερα για να παρω τα χαρτια και να εκτελωνισω εγω.
YourTrueLegend Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 1 hour ago, poulinos said: οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ειναι αναλογα την εταιρεια.με courrier μου εχουν ζητησει κανα 50 ευρω δεν θυμαμαι ακριβως το ποσο με το καλημερα για να παρω τα χαρτια και να εκτελωνισω εγω. Σωστα. Απλα απανταω στο "δεν παιζει 15 ευρω". Παιζει και παραπαιζει και συγκεκριμενα ειναι η fixed τιμη των ΕΛΤΑ για δεματα κατω των 150 ευρω.
poulinos Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 16 hours ago, YourTrueLegend said: Σωστα. Απλα απανταω στο "δεν παιζει 15 ευρω". Παιζει και παραπαιζει και συγκεκριμενα ειναι η fixed τιμη των ΕΛΤΑ για δεματα κατω των 150 ευρω. Ναι πραγματι αλλες τιμες τα ελτα αλλες τιμες τα courrier.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα