Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Μένω σε ένα χωριό επαρχία κρητης

Εχω πρόβλημα με σκουληκια απ αυτα που βρωμάνε αν τα πιάσεις .Μπαίνουν μέσα στο σπίτι μου  και τα βγάζω έξω με χαρτοπετσέτα καθε μέρα 3-4.

Υπάρχει κάποιο φάρμακο να βάλω να απαλλαχθω απο αυτά ?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oxι είναι πιο ανοιχτόχρωμα και λίγο πιο λεπτα

Επεξ/σία από somaik
Δημοσ.

Τα είχα αντιμετωπίσει στο παλιό σπιτι. Μόνιμη λύση δε βρήκα ποτε. Το πιο σπαστικό ήταν οταν εμπαιναν σε άσχετο χρόνο και πιάνονταν σε κάποιο ιστο αράχνης (πισω απο κάποιο καλοριφέρ, πίσω απο κάποιο δύσκολο επιπλο, κλπ) και έβγαζαν αυτή τη μποχα γιατί νομιζαν οτι απειλούνται. Αντε να βρεις που ήταν πιασμένο και να φτάσεις εκε να το βγάλεις

Αυτό που ειδα οτι δουλεψαν σαν ημιμετρα ήταν να εχω σιτες στα παραθυρα/πόρτες και να ψεκάζω περιοδικά με εντομοκτόνο, περιμετρικά της κάσας της πορτας και παραθύρων (ειδικά το κάτω μισό)

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, somaik είπε

Καλημέρα.

Μένω σε ένα χωριό επαρχία κρητης

Εχω πρόβλημα με σκουληκια απ αυτα που βρωμάνε αν τα πιάσεις .Μπαίνουν μέσα στο σπίτι μου  και τα βγάζω έξω με χαρτοπετσέτα καθε μέρα 3-4.

Υπάρχει κάποιο φάρμακο να βάλω να απαλλαχθω απο αυτά ?

εισαι ισογειο με κηπο, ή σε οροφο ψηλα.....?   

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cabdik είπε

εισαι ισογειο με κηπο, ή σε οροφο ψηλα.....?   

ισογειο με κηπο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα στο εξοχικο που ειχα τετοιες αηδιες μια χρονια μου ειχε κανει δουλεια το δελταμεθριν περιμετρικα,και σε πορτες γωνιες παραθυρα κλπ

Επεξ/σία από paylidis
  • Thanks 1
Δημοσ.

χμμ, το φανταστηκα... αλλα ειπα να σιγουρευτω...!! 

πηγαινε σε ενα καταστημα γεωργικων φαρμακων και παρε ενα Chlorpyrifos (και το Deltamethrin κανει. απλα αυτο ειναι πιο δυνατο φαρμακο), για τους εξωτερικους χωρους και τον κηπο.  

για τους χωρους του σπιτου ζητα  ICON - Fendona- Dobol (αυτο θεωρω καλυτερο λογω 3 δραστικων).   

το Chlorpyrifos μυριζει αρκετα, το Deltamethrin λιγοτερο.  αυτα τα χρησιμοποιεις στον κηπο (εκτος σπιτιου) περιμετρικα στους τοιχους θεμελιων (αν ειναι υπερυψωμενο...ελπιζω να καταλαβαινεις που λεω..)   

το αλλο - το οικιακο- το ψεκαζεις σε βεραντες, πατζουρια, πορτες, για να μην μπαινει μεσα...! 

ΠΡΟΣΟΧΗ: και τα 2 φαρμακα, οταν πεφτει νερο, διαλυονται. και ειναι ο βασικος λογος που δεν κανουν πολυ δουλεια.  οταν πας και πλενεις βεραντες - πατζουρια, διαλυονται..!  θελει ξανα ψεκασμο. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

δελταμεθριν εχει και για εσωτερική χρήση το Κ-οθριν σε φακελακι που δε μυριζει και ειναι ασφαλες. Τα γεωργικα απαγορευεται να τα αγορασει πόσο μάλλον να τα χρησιμοποιησει για αυτη τη χρήση

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπαρχουν συσκευασιες γεωργικων φαρμακων και για ερασιτεχνικη χρηση..!!   

αλλωστε διευκρινησα, οτι θα τα βαλει στον εξωτερικο χωρο (=αυλη, κηπο)  και ΟΧΙ στο σπιτι.  

στο σπιτι υπαρχουν αλλα πολλα, που μπορει να χρησιμοποιησει. εκτος αυτων που ανεφερα.   το K-Othrin ειναι ενα απο αυτα. 

Δημοσ.

οκ αγόρασα Deltamethrin τελικά και ψέκασα εξω απο το σπίτι στα παραθυρα και στις πόρτες και στις τρύπες των τοίχων...Για να δούμε,σήμερα το βράδυ θα δω σκουλήκια?χεχε

Δημοσ.

Λοιπον οκ...Πηγα στα σημεία που έβγαιναν κανονικα τα σκουλήκια(κουζίνα και τζαμαρία)και είδα μόνο ένα σκουλήκι μικρό να περπατάει και αυτό ερχόταν απο μία ντουλάπα,οπότε ίσως να είχε κοιμηθεί εκεί και δεν είχα ψεκάσει στο σημείο της ντουλάπας.Εν αντιθέση με τις προηγούμενες μέρες που έβγαιναν 7-8 καθε μέρα ,μάλλον το λύσαμε το πρόβλημα.

Θα δείξει και αυριο ...

Οπως και να χει σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Δημοσ.

Μάλλον ψόφησε κάποιο και τα υπόλοιπα έχουν πάει στην κηδεία του.Θα σου ξανάρθουν μετά τα 40.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Μάλλον ψόφησε κάποιο και τα υπόλοιπα έχουν πάει στην κηδεία του.Θα σου ξανάρθουν μετά τα 40.

Γιατί όμως?Δεν φορούσε μάυρα ρούχα όμως.Δεν νομίζω να είναι αυτό που λες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...