qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, zevage είπε Ποιο αγόρασες ακριβώς? To εξής, το οποίο είναι και nofrost (καλύτερη διάρκεια ζωής συσκευής και κυρίως τροφίμων). https://www.skroutz.gr/s/7953263/Samsung-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-Inox-A-RB29HSR2DSA.html
zevage Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε To εξής, το οποίο είναι και nofrost (καλύτερη διάρκεια ζωής συσκευής και κυρίως τροφίμων). https://www.skroutz.gr/s/7953263/Samsung-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-Inox-A-RB29HSR2DSA.html Εγω εχω ενα General Elecrtic ντουλάπα, αμερικάνικο 40 ετων. Δουλεύει εντάξει αλλά καταναλωνει πολύ ρευμα. Σκεφτομουν να το αλλάξω αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν τα καινούργια καταναλώνουν το ρευμα που αναφερουν στα χαρακτηριστικά τους. Ειμαστε 5μελης οικογένεια και το ψυγείο ειναι γεμάτο. Καθε λιγο καποιος απο τους 5 ανοιγει για να παρει κατι. Εντονη χρήση δηλαδή. Δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι ενα σύγχρονο ψυγειο ντουλάπα μπορεί να καταναλώνει μόνο 400 KWH/ετος. Το δικό μας μετρημένο καταναλώνει γύρω στις 2500 KWH/ετος. Μηπως μετρησες αυτό που πήρες πόσο καταναλώνει?
qwertyuiop2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 13 ώρες πριν, zevage είπε Εγω εχω ενα General Elecrtic ντουλάπα, αμερικάνικο 40 ετων. Δουλεύει εντάξει αλλά καταναλωνει πολύ ρευμα. Σκεφτομουν να το αλλάξω αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν τα καινούργια καταναλώνουν το ρευμα που αναφερουν στα χαρακτηριστικά τους. Ειμαστε 5μελης οικογένεια και το ψυγείο ειναι γεμάτο. Καθε λιγο καποιος απο τους 5 ανοιγει για να παρει κατι. Εντονη χρήση δηλαδή. Δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι ενα σύγχρονο ψυγειο ντουλάπα μπορεί να καταναλώνει μόνο 400 KWH/ετος. Το δικό μας μετρημένο καταναλώνει γύρω στις 2500 KWH/ετος. Μηπως μετρησες αυτό που πήρες πόσο καταναλώνει? Όχι, δεν το μέτρησα ακόμα, γιατί το έχω νοικιάζει για σεζόν. Από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Όσον αφορά την απορία για το δικό σου, ΣΙΓΟΥΡΑ μιλάμε για εξοικονόμηση 80-90% σε σχέση με ψυγείο 40ετίας. Μέρα με νύχτα η τεχνολογία. Σκέψου ότι πλέον έχουμε inverter μοτέρ, οικολογικότερα - απίστευτα αποδοτικότερα ψυκτικά υγρά, πολύ καλύτερες μονώσεις, απύθμενα ακριβέστερους (ψηφιακούς) θερμοστάτες κλπ κλπ. Ακόμα και ο εσωτερικός φωτισμός σου καταναλώνει 15 watt (30 αν έχεις δύο λαμπάκια) ενώ ο δικός μου... 1. Η βασική διαφορά είναι ότι ένα ψυγείο του 1977 φτιάχτηκε με γνώμονα απλώς να δουλεύει, ενώ ένα ψυγείο του 2017 φτιάχτηκε με γνώμονα να δουλεύει με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο, σε μία εποχή ακριβής ενέργειας και μεταστροφής σε μία βιωσιμότερη οικονομία. Δες και άλλους τομείς εξοικονόμησης, όχι μόνο τα μοτέρ, στα οποία η ανθρωπότητα έκανε άλματα την τελευταία 20ετία. Λάμπες LED π.χ. Όταν μετακόμισα στο φοιτητικό μου, ΔΕΝ είχα κλιματιστικό, ΔΕΝ είχα πλυντήριο ρούχων και ΔΕΝ έβαζα ηλεκτρική σκούπα. Είχα το bosch ψυγείο, τον ίδιο ηλ. θερμοσίφωνα που έχω τώρα και μια 10αριά 60άρες λάμπες πυράκτωσης. Τώρα μένω παραπάνω, έχω Α+ ηλεκτρική σκούπα, Α++ κλιματισμό και ψυγείο, Α+++ πλυντήριο ρούχων και 10 λάμπες LED 8-13 watt. Σε πληροφορώ ότι με ΟΟΛΗ αυτή την προσθήκη συσκευών, και την αύξηση διαμονής μου δραματικά, οι λογαριασμοί ρεύματος είναι ή ίδιοι, ή χαμηλότεροι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα