Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Έχω αγοράσει το huawei y6 2017 smartphone και έχω περάσει για πλοηγό χωρίς σύνδεση αυτή την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigation.offlinemaps.gps . Ενώ σε κινητό Nokia 2 με την ίδια εφαρμογή δουλεύει άψογα, στο Huawei Y6 2017 κατά την διαδρομή στο αυτοκίνητο χάνει σήμα, δείχνει και λέει να στρίψω σε δρόμους που σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν, ενώ η διαδρομή π.χ μπορεί να λέει να στρίψω αριστερά αυτό λέει να στρίψω δεξιά κτλ. Μετά από λίγο χρόνο ξανασυμμορφώνετε με την σωστή διαδρομή, μετά την ξαναχάνει κτλ. Σαν να χάνει επαφή με το δορυφόρο. Να σημειώσω οτι στις ρυθμίσεις σύνθετες ρυθμίσεις>πρόσβαση τοποθεσίας του android στο huawei y6 2017 είχα ενεργοποιημένο μόνο το GPS και όχι GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας (υψηλή ακρίβεια), ενώ στο Nokia 2 είναι μόνιμα ενεργοποιημένο το GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας.Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό, γιατί και στις 2 συσκευές έχω απενεργοποιημένο το: δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (για να μην υπάρχει χρέωση) απο το Α-GPS που έχουν και οι 2 συσκευές. Διάβασα οτι οι Mediatek επεξεργαστές έχουν πολλές φορές θέμα με το gps. Κατέβασα και την εφαρμογή GPS Locker και βρίσκει και κλειδώνει 5-11 δορυφόρους και μάλιστα στο μπαλκόνι έξω σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν το δοκίμασα ακόμα στο αυτοκίνητο με το GPS Locker ανοικτό, αλλά ψάχνω και άλλη λύση μιας και το GPS Locker είναι πολύ ενεργοβόρα εφαρμογή. Έχετε κάτι να προτείνετε? Ευχαριστώ

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το GPS locker ειναι ενεργοβορο γιατι κανει την πραγματικη δουλεια ενος GPS που ειναι να βρισκει και να επικοινωνει με τους δορυφορους κατι που ειναι σαφως ενεργοβορο. Απο εκει και μετα για να εχεις σωστό στιγμα θελεις κανονικά τουλαχιστον 4 δορυφορους (οσο περισσοτεροι, τοσο μεγαλυτερη η ακριβεια). Οταν εισαι σε κλειστο χωρο (και σε αυτοκινητο) το να βρεις το σημα του δορυφορου γινεται πιο δυσκολο. Τα κτιρια στην πολη το κανουν ακομη πιο δυσκολο. Ολοι οι δεκτες GPS φυσικα δεν εχουν την ιδια ευαισθησια. Γι αυτο και η συνδεση με τις κεραιες της κινητης βελτιωνει κατα πολυ την ακριβεια και βοηθαει στην πλοηγηση και στην οικονομια σε μπαταρια.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Η επιλογη gps/δικτυα κινητης ,δεν χρησιμοποιει δεδομενα.... Μονο το "στιγμα" του τηλεφωνου σου μεσα στην κυψελη... Γι'αυτο και ειναι πιο ακριβης ο εντοπισμος. Συνδυαζει gps και δικτυο.... Παντως, γενικα οι mtk ειναι πισω απο τους sd.... Αλλα αυτο ειναι ξαναλεω γενικο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsilitheo1 είπε

Η επιλογη gps/δικτυα κινητης ,δεν χρησιμοποιει δεδομενα.... Μονο το "στιγμα" του τηλεφωνου σου μεσα στην κυψελη... Γι'αυτο και ειναι πιο ακριβης ο εντοπισμος. Συνδυαζει gps και δικτυο.... Παντως, γενικα οι mtk ειναι πισω απο τους sd.... Αλλα αυτο ειναι ξαναλεω γενικο

σας ευχαριστώ. δηλαδή αν έχω ενεργοποιημένο το GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας (υψηλή ακρίβεια) στο android λογισμικό, δεν θα έχω κάποια χρέωση δεδομένων (έχοντας φυσικά την επιλογή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας απενεργοποιημένη).

Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι. Δοκίμασα το gps με ενεργοποιημένο το GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας (υψηλή ακρίβεια) στο android λογισμικό, και με ανοικτό το gps locker (εφαρμογή) που είχε λοκάρει αρκετούς δορυφόρους (έτσι έδειχνε) και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. ενώ πήγαινε το αυτοκίνητο ξαφνικά με έδειχνε οτι βρίσκομαι σε κάποιο άλλο κοντινό δρόμο, μου έλεγε στρίψε (σε λάθος κατευθύνσεις). Στα φανάρια ενω είχα σταματήσει έδειχνε οτι έχω 30km ταχύτητα π.χ, το βελάκι ήταν πιο μπροστα από την διασταύρωση και μετά πήγαινε προς τα πίσω (το βελακι) σαν να προσπαθούσε να διορθώσει το λάθος, και όταν ξεκινούσα για λίγα δεύτερα-λεπτά έδειχνε ταχύτητα 0. Μάλλον θα είναι θέμα λόγω MediaTek επεξεργαστή του κινητού. Διαβασα οτι παιζουν με αυτόν πολλά θέματα με το gps. Μπορώ να κάνω κάτι για να διορθωθεί? Για εφαρμογή πλοήγησης χρησιμοποιώ την https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigation.offlinemaps.gps που σε Νοκια 2 δουλεύει τέλεια με άριστη ακρίβεια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ~mxls~ είπε

Δεν έχει καλό gps το συγκεκριμένο μοντέλο.

καλησπέρα. μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να δουλέψει? π.χ να εγκαταστήσω κάποια εφαρμογή? 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

καλησπέρα. μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να δουλέψει? π.χ να εγκαταστήσω κάποια εφαρμογή? 

Δεν έχω κάποια απάντηση σε αυτό. Έχω σετάρει 2 τέτοιες συσκευες.

Το έχω παρατηρήσει σε σημεία που με άλλα μοντέλα έχω κανονικά στίγμα, αυτό να μη βρίσκει ή να δείχνει στιγμιαία λάθος ένδειξη.

Επίσης αυτό που σιγά-σιγά προσπαθεί να έρθει στο σωστό σημείο το επιβεβαιώνω και εγώ. Θεωρώ ότι έτσι λειτουργεί. Δεν το έχω ψάξει με κάποια εφαρμογή ωστόσο.

Δημοσ.

Αν είναι θέμα hardware δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Λογικά ευθύνεται ο Mediatek.Υποτίθεται πως έχουν βελτιωθεί αλλά μάλλον στα πιο ακριβά μοντέλα.

Δημοσ.

δοκίμασα με χάρτες google. εκανα μια σύνθετη διαδρομή και γενικά φάνηκε να δουλεύει σωστά. Υπάρχει τρόπος manual να κατεβάσω τον χάρτη όλης της Ελλάδας και να τον περάσω στην εφαρμογή? Γιατι να κάνω κάθε μήνα ανανέωση πολλά κομματια είναι φασαρία. π.χ αν θέλω να πάω σε άλλο νομό θα πρέπει να δω όλη την διαδρομή και να κατεβάσω όλα αυτα τα τμήματα. ενώ στο Sygic κατεβάζεις μια φορά της Ελλάδας το χάρτη και κάθε μήνα τον ανανεώνεις. Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...