Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα!

ειμαι σε φαση να αγορασω νεα γυαλια μυωπίας, διαβαζοντας απο δω και απο κει ειδα οτι η καλυτερη επιλογη ειναι να βρω οτι σκελετο γουσταρω και να φτιαξω τους φακους σε εναν κατασκευαστη φακων και οχι σε μαγαζια με γυαλια.
ο λογος ειναι οτι περα απο την χαμηλοτερη τιμη, γνωριζεις και τι αγοραζεις και το προσαρμοζεις πραγματικα στα μετρα σου.

απο αυτα που διαβασα βρηκα τους 2 παρακατω:
http://www.dounias-sa.gr/index.php
http://www.optix.gr/
γνωριζετε αλλους στην αθηνα?

εχει κανει κανεις κατι τετοιο? μπορει να με κατευθύνει καποιος?

εαν δεν αξιζει κατι τετοιο, ποια εταιρεια φακων πιστεύεται ειναι πιο vfm? εννοω οπως hoya, essilor κλπ.
γνωριζετε καταστηματα με καλες τιμες σε φακους? (και γιατι οχι και σκελετους?).
εχω 
sph -3.25 / cyl -0,50 / Axis 180     και στα 2 ματια.

Επεξ/σία από iakoboss7
Δημοσ.

Aυτό με τον κατασκευαστή φακών δεν το κατάλαβα. Τι κατασκευή να σου κάνει δηλαδή; Handmade για κάτι τόσο λεπτεπίλεπτο όσο οι φακοί όρασης;

Παλιά υπήρχαν διαφορές μεταξύ εταιρειών. Φοράω από τα 10 μου γυαλιά (2005) και οι αλλαγές έκτοτε στη βιομηχανία είναι μεγάλες. Οι hoya φακοί ήταν ευαγγέλιο και ακραία πανάκριβοι σε σχέση με όλους τους άλλους. Μιλάμε για απλές επιστρώσεις αντιθαμβωτικές ξερωγω.

Από το 2013, που άρχισα να τα αγοράζω μόνος μου, παρατηρώ ότι όλοι έχουν πάει την παραγωγή σε outsourcing ό,τι φούμαρα και να πουλάνε, με συνέπεια ομογενοποίηση των τιμών και των υπηρεσιών προς τα κάτω. Κλασική περίπτωση παγκοσμιοποίησης. :)  Οπότε όσο πας σε "κορυφαία" μάρκα (hoya, essilor, nikon) δεν υπάρχουν διαφορές. Βάλε επίστρωση μείωση μπλε φωτός, εμένα με έχει βοηθήσει πολύ με την κούραση στα μάτια, ειδικά με τον καταιγισμό led που υπάρχει πλέον. Τα υπόλοιπα (υδροφοβικές, αντιχαρακτικές, ελαιοφοβικές και αντιθαμβωτικές επιστρώσεις) είναι πλέον αυτονόητα και ενσωματωμένα σε όλες τις τιμές.

Φτηνούς σκελετούς έχει το bassoloptic. Στέλνει από ισπανία, έχει αξιοπρεπή ποικιλία και καλές τιμές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

εκατσα και διαβασα μπολικα αυτες τις μερες και εχω ψιλο καταλληξει στην Essilor, οι επιλογες που σκεφτομαι να βαλω ειναι ητε 1,5 ητε 1,6 εαν βγαινει πολυ παχυ (και δεν κανει στον σκελετο δηλαδη), προσωπικα θα πρωτιμουσα να μεινω στο 1,5 και απο θεμα κοστους αλλα και απο θεμα πολυ ανωτερου ΑΒΒΕ (58 vs 41), κατω απο 41 ξεκινανε τα φωτοχρωματικα προβληματα στις ακρες του γυαλιου και θα ηθελα να το αποφυγω.
σκέφτομαι να βαλω την επίστρωση "Forte" (εν τελη οι επιστρώσεις ειναι ακριβουλες οπως μπορεις να δεις και στο πρωτο μαγαζι κατω).

απο εκει και περα προσπαθω να βρω τιμες αλλα ειναι δυσκολο, online εχω βρει 2 μαγαζια
https://www.otticacenter.gr/Essilor παμφθηνο αλλα δυστυχως ειναι στον πυργο.
http://www.ottica.gr/index.php?route=information/information&information_id=16 αρκετα ακριβο σε σχεση με το αλλο αλλα ειναι αθηνα.
ολα τα αλλα καταστηματα ητε δεν εχουν τιμες ητε δεν μου λενε απο το τηλεφωνο και θα πρεπει να τα γυρισω ολα...

εχει κανεις υποψην του καταστηματα με καλες τιμες (παραπλησιες στο πρωτο μαγαζι) σε essilor (η γενικα μιας και θα εχει να κανει με την πολιτικη του μαγαζιου) φακους?

οταν καταφερω να λυσω το θεμα των φακων μετα ερχεται η δυσκολια του σκελετου... οτι εχω κοιταξει απο κινα (πχ zenni optical που θεωρειται κορυφη ταχα) φαίνεται να εχουν αρκετα θεματακια ποιοτητας οι σκελετοι και κυριως δεν υπαρχουν reviews με χρηση χρονων (θεωρω πεταμενα λεφτα αν δεν βγαλει 5 χρονακια τουλαχιστον ο σκελετος για να μην πω ΠΟΛΥ παραπανω).
τι μπορω να κανω σε αυτο το κομματι πιστευετε? υπαρχει καποιο μαγαζι αθηνα με ποιοτικους αλλα φτηνους (πχ μεχρι 30-50ευρω?).

Επεξ/σία από iakoboss7
Δημοσ.

Πήγαινε σε 1,5. Κι εγώ από θέμα κόστους και άνεσης εκεί πήγα. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις για να λεπταίνεις πλαστικούς ανθεκτικούς φακούς, παρεκτός αν δε χωρούν στο σκελετό σου.

Για σκελετό μη τσιγγκουνεύεσαι, όχι τόσο χρήματα, αλλά χρόνο. Πήγαινε και δοκίμασε πολλούς. Όποιον φορέσεις και πει μέσα σου το σύμπαν "α, εδώ είμαστε", αυτόν παίρνεις. Δεν χωράνε ούτε στυλ, ούτε φίρμες εκεί πέρα. Ό,τι σου κάτσει καλά. Άσε μανάδες - αδερφές - κοπέλες σπίτι (τους).

Μαγαζί στην αθήνα... δοκίμασε Σταύρου στην Ακαδημίας. Λίγο μαζικό, αλλά αφού πας μόνο για σκελετό είσαι καλά. Τιμές φακών είναι στάνταρ, μη σκοτίζεσαι. Η εσιλόρ είναι πολύ καλή επιλογή και μου είχε κάνει πολύ καλή εφαρμογή ο Καρακάσης στη Σόλωνος. Εγώ έβαλα forte + prevencia για το μπλε φως. Σιγά τη μεγάλη διαφορά τιμής ρε, η trio clean πχ είναι τρασίλα μπρος στο ποσό που ζητά. Η forte με είχε βγάλει 2ετία χωρίς γρατσουνιά στην παλιά μου συνταγή.

• Like 2
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ψάχνω και εγώ για νέα γυαλιά μυωπίας και γράφω εδώ μιας και οι τιμές που μου δίνουν μου φαίνονται εξωφρενικές.

Έχω sph -6.00 / cyl -0,50 / Axis 150 στο ένα μάτι

και sph -7.25 / cyl -0,75 / Axis 70   στο άλλο.

Οπότε αναγκαστικά θα πάω σε κάτι πιο λεπτό.

Υπάρχει κάποιο site που να περιγράφει τις επιστρώσεις? Θα ήθελα να αντέχουν σε γρατζουνιές και βέβαια να είναι ξεκούραστα (όπως όλοι υποθέτω..) Θα κάθομαι αρκετή ώρα μπροστά σε pc ή laptop.

Yγ. Στα site που έχουν αναγραφεί δεν βλέπω πουθενά τον συνδυασμό forte + prevencia. Βλέπω ή το ένα ή το άλλο.

Δημοσ.

τα βλεπεις ετσι επειδη ειναι οντως διαφορετικα μεταξυ τους.

η αποψη μου (αφου ειχα μιλησει με το κεντρικο μαγαζι της essilor στην αθηνα) ειναι οτι τα prevencia ειναι ΜΟΝΟ για χρηση υπολογιστη και τιποτε αλλο.

οποτε για μενα παρε forte οπως εκανα και εγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ΠΟΛΥ καλές τιμές και ικανοποιητική ποικιλια σκελετών δες τον Τσωκο στη Σωκράτους διπλα στην ομόνοια. 

Διαφορετικα δες μέσω ιντερνετ στο glasses2you . Οχι μεγάλη ποικιλία αλλά αν έχεις κάμερα βλέπεις τους φακους πάνω σου. Επίσης δεν έχει μαρκες φακούς αλλά oem που εμένα με εχουν καλύψει . Επίσης πολυ φθηνές τιμές και πολύ καλη υποστήριξη π.χ. για ενα προβλημα με το σκελετο Μου έστειλαν αλλο χωρις πολλα πολλα.Πρέπει μόνο να κανεις μια προεργασία μονος σου . Π.χ. να βρεις με ακριβεια την εστιακή απόσταση των ματιών σου . Επίσης οταν σου στειλουν τα γυαλιά θα πρέπει να τα προσαρμόσεις μόνος σου στο κεφάλι (π.χ. σφίξιμο βραχιόνων στα αυτια). Επίσης κυκλοφορούν πολλά εκπτωτικά κουπονια για επιπλέον εκπτωση έως 40%.

Αρα ή τσωκος για τιμή πολυ φθηνοτερη απο οποιοδήποτε μαγαζι και οτι μάρκα θες

ή

glasses2you για τιμή μιση απο του τσωκου με τους παραπάνω περιορισμούς. 

Επεξ/σία από nkar
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΧΙ, για κανενα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ λογο μην παρεις γυαλιά online. μιλαμε για κατι που φορας ολη μερα!
ειναι πολυ σημαντικο να σε βολευουν, να καθονται καλα πανω σου και να ειναι σωστα τα κεντρα και τα υπολοιπα, γιατι καμια φορα τα κανουν οπως ναναι... μεχρι και τα καταστηματα εδω τα κανουν οτι ναναι και πρεπει να τα γυρνας πισω (σκελετους και φακους).

εγω παντως απο ενα μαγαζακι στο αιγαλεω πηρα τον καθε φακο 60 ευρω: essilor forte με λέπτυνση 1.61.

και σκελετους πηρα απο το mark aalen μιας και δινει 2 στην τιμη του 1 (ηθελα να φτιαξω και ηλιου οποτε με βολευε).

Επεξ/σία από iakoboss7
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με βλέπω να καταλήγω στο glasses2you. Υπάρχει κάποιο link για την έκπτωση?

Είχα πάει πρόσφατα σε καταστήματα οπτικών κέντρο και δεν βρήκα γυαλιά στα μέτρα μου... ή θα ήταν κοντοί οι βραχίονες ή στενά στη μύτη μου (και θα κάθονταν ψηλότερα). Oπότε το online δεν το βλέπω τόσο αρνητικά.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρήγγειλα από το Glasses2you. Τιμή ~82 ευρώ όλα μέσα για 1.74 φακούς (έχω 7.25 στο ένα μάτι +αστιγματισμό).

Ελλάδα γενικά ήθελα 250 μόνο για φακούς, σύνολο πρακτικά πάνω από 300 ευρώ οπότε η διαφορά τιμής είναι τεράστια.

Αυτή η τιμή είναι με την 40% έκπτωση που γράφτηκα στο newsletter τους ή κάτι τέτοιο (βγάζει banner το site).

Θα γράψω όταν τα παραλάβω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα παρέλαβα προχθές, οπότε 17 ημέρες από την παραγγελία μου.

Ο σκελετός είναι όπως τις φώτο και μου κάνει ακριβώς.

Είναι βέβαια λίγο στραβά και όντας κοκάλινα  δεν ξέρω πως να το φτιάξω, αλλά όχι τόσο ώστε να μην κάθονται σωστά στο κεφάλι μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πας σε οπτικο να το φτιαξει και να μετρησει τα κεντρα κλπ

Επεξ/σία από iakoboss7
  • Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/2/2019 στις 10:35 ΜΜ, nickolas είπε

Είναι βέβαια λίγο στραβά και όντας κοκάλινα  δεν ξέρω πως να το φτιάξω, αλλά όχι τόσο ώστε να μην κάθονται σωστά στο κεφάλι μου.

Σήμερα παρατήρησα ότι δυστυχώς έχει σπάσει το πλαστικό κάλυμα και έχει βγει το μέταλο του σκελετού στο ένα σκέλος των γυαλιών... Επισυνάπτω φώτο σε pdf.

Κρίμα γιατί μέχρι τώρα ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από τα γυαλιά μου.

Οι φακοί είναι αρκετά καλοί. Τους πρόσεχα βέβαια αλλά μόλις πριν λίγες μέρες είδα την πρώτη κανονική γρατζουνιά. Έχουν λίγες "τριχοειδείς" από αυτές που τις  βλέπεις μόνο υπό γωνία. Θα έλεγα πως είναι στο μέσο όρο η προστασία τους από τις γρατζουνιές.

Έστειλα mail μην τυχόν και έχω εγγύηση αλλά δεν ελπίζω πολλά.

IMG_4500 (1).pdf

Στις 21/2/2019 στις 10:35 ΜΜ, nickolas είπε

Σήμερα παρατήρησα ότι δυστυχώς έχει σπάσει το πλαστικό κάλυμα και έχει βγει το μέταλο του σκελετού στο ένα σκέλος των γυαλιών... Επισυνάπτω φώτο σε pdf.

Κρίμα γιατί μέχρι τώρα ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από τα γυαλιά μου.

Οι φακοί είναι αρκετά καλοί. Τους πρόσεχα βέβαια αλλά μόλις πριν λίγες μέρες είδα την πρώτη κανονική γρατζουνιά. Έχουν λίγες "τριχοειδείς" από αυτές που τις  βλέπεις μόνο υπό γωνία. Θα έλεγα πως είναι στο μέσο όρο η προστασία τους από τις γρατζουνιές.

Έστειλα mail μην τυχόν και έχω εγγύηση αλλά δεν ελπίζω πολλά.

image.png.d2ac9116f01c5103c038b7f0e0774f5e.png IMG_4500 (1).pdf

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μέσα στο Σεπτέβριο δυστυχώς ο σκελετός μου έσπασε. Είχε αρχίσει το μεντεσεδάκι στην μια πλευρά να έχει αντίσταση και ήταν έτσι 1 μήνα πριν μου σπάσουν. Οπότε μου άντεξαν λιγότερο από 2 χρόνια... Κρίμα γιατί οι φακοί τους ήταν αποδεκτοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Aliexpress θα παραγγείλεις και σε ένα μήνα θα είναι στην πόρτα σου. Τέλεια ποιότητα, κινέζικες τιμές. Αυτό είναι ένα πολύ καλό μαγαζί με πολύ καλή συνεννόηση στα αγγλικά.

https://yimaruili.aliexpress.com/store/top-rated-products/910365065.html?spm=a2g0o.store_pc_home.pcShopHead_6000033019483.3

Επεξ/σία από e-k
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...