Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα/Καλησπέρα δεν ξερω τι παίζει με τν φάση μου εδω 2 μηνες δεν υπάρχει ύπνος ουτε για πλάκα, ξυπναω 8:00 Πηγαίνω στην δουλειά, γυρνάω 16:00 τέρμα κουρασμένος τρώω, και αντι να κατσω να ξαπλώσω να κοιμηθώ καθομαι και βαραω μύγες μπροστά απο την τηλεόραση, και δεν φτανει αυτο περναει η ωρα 12:00 (ΕΕ νωρις ειναι) 01:00, 02:00, 03:00 04:00 και κοντευω να κοιμαμαι στης 6:00 με υπνο 2 ωρων  και νιωθω σαν να εχω κοιμηθει 8ωρα και τα ιδια και τα ιδια μια λουπα ολοι η ζωη μου 

Ποια ειναι η λυση στο προβλημα μου;, Help 

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TheFatRat είπε

με υπνο 2 ωρων  και νιωθω σαν να εχω κοιμηθει 8ωρα

... κάποτε - στις δεκαετίες '30-40-50 χρησιμοποιούσαν την στέρηση ύπνου για τη θεραπεία της κατάθλιψης ... αν καταλαβαίνω καλά ότι νιώθεις και λιγάκι κενός, ρουτίνα κλπ ... ενδεχομένως ... χωρίς νόημα

Δημοσ.

Κάνεις καθιστική δουλειά; Αν δεν έχει κουραστεί καθόλου το σώμα μέσα στην ημέρα, δύσκολα θα σου ζητήσει ύπνο. Δεν ξέρω διάλεξε, γυμναστική, περπάτημα, άθλημα, δώσε τελοσπάντων μια κίνηση στο σώμα.

Επίσης με 2 ώρες ύπνο και να ασθάνεσαι οκ, μάλλον κάνεις κατάχρηση καφέ. Κόψε τον και ας κουτουλάς στους τοίχους τις πρώτες μερες. Όσους ανθρώπους ξέρω και δεν πίνουν ούτε κούπα, λειτουργούν μια χαρά.

Τέλος, πριν τον ύπνο κάνε κάτι που δεν περιλαμβάνει οθόνη. Πραγματικά καμία οθόνη, ούτε τηλεόραση, ούτε laptop, ούτε κινητό. Η εναλλαγή εικόνων κρατάει τον εγκέφαλο σε διέγερση.

• Like 1
Δημοσ.

Κόψε μαχαίρι τον καφέ και προσπάθησε η διατροφή σου να είναι ισορροπημένη και το τελευταίο γεύμα σου πριν τον ύπνο να είναι ελαφρύ και κατά προτίμηση νωρίς.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση πρέπει να δεις ειδικό.

• Like 1
Δημοσ.

Σε λάπτοπ βάζεις το flux (αν έχεις Windows 10 ενεργοποιείς το night light), στο κινητό το Twilight γιατί το μπλε χρώμα στις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών δημιουργία μια σύγχηση στο βιολογικό ρολόι του οργανισμού και σε δυσκολεύει στον ύπνο.

Επίσης δοκίμασε όταν προσπαθείς να κοιμηθείς να κάνεις ασκήσεις αναπνοών μετρώντας παράλληλα τις αναπνοές. Παίρνεις μια βαθιά αναπνοή από τη μύτη και εκπνέεις όσο πιο αργά μπορείς από το στόμα. Το κάνεις αυτό και μετράς τις αναπνοές στη εκπνοή μέχρι το 10 και μετά ξανά απο το 1. Συνολικά για περίπου 5 λέπτα. Θα δεις ότι μετά θα έχεις ηρεμήσει κάπως. Οι βαθιές αναπνοές είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βοηθούν στη καταπολέμηση του άγχους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...