Προς το περιεχόμενο

Αποζημίωση από αεροπορικές εταιρίες( Semi-οδηγός)


Christospliakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αφορμή πρόσφατα ποστ απο μέλη του φόρουμ για καθυστερήσεις/ακυρώσεις σε πτήσεις σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα. Για να προλάβω διάφορους,δεν έχω καμια τρομερή εμπειρία στο εν λόγω θέμα,απλά μου έτυχε και εμένα μια φορά ένα συμβάν που θα αναλύσω παρακάτω και ο τρόπος με τον οποίο διεκδίκησα την αποζημίωση. Οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή προσθέσεις σε ότι γράψω,προφανώς ευπρόσδεκτες.

Το δικό μου συμβάν: Εγώ λοιπόν θα πέταγα φέτος τον Γενάρη (2018) για Βερολίνο από Θεσσαλονίκη με Ryanair. Η πτήση μου έφευγε κανονικά 6μιση το πρωί,ωστόσο πληροφορηθήκαμε κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν την επιβίβαση ότι η πτήση θα καθυστερήσεις 3 ώρες λόγω επιχειρησιακών λόγων. Πράγματι φύγαμε στις 9μιση-10παρά το πρωί και φτάσαμε εν τέλει στο Βερολίνο. Μετά από λίγες εβδομάδες ανακάλυψα μία ιστοσελίδα που ισχυρίζονταν ότι μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση της τάξης των 400-600 ευρώ αν είχες καθυστέρηση σε πτήση.

Η σελίδα που χρησιμοποίησα(ΔΕΝ κάνω διαφήμιση αλλά είναι όντως η μοναδική σελίδα που δοκίμασα): Χρησιμοποίησα πραγματικά την πρώτη σελίδα που βρήκα μπροστά μου. Δε το έψαξα καθόλου,κυρίως γιατί δε πίστευα ότι μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση τόσο εύκολα όσο το παρουσίαζαν.,για αυτό και όλας το δοκίμασα χωρίς να έχω να χάσω τίποτα. Η σελίδα είναι η https://skyrefund.com/el Το περιβάλλον της σελίδας είναι πραγματικά ΠΟΛΥ εύχρηστο και δε δυσκολεύτηκα καθόλου. Με το που ανοίξετε τη σελίδα απλά κλικάρετε στο "Νέα αξίωση" πάνω δεξιά και θα σας οδηγήσει βήμα βήμα.

Πορεία της αξίωσης: Με τη συμπλήρωση των στοιχείων της πτήσης,θα σου ζητηθεί να αποστείλεις περαιτέρω έγγραφα όπως η ταυτότητα,τα εισιτήρια,λοιπά πιστοποιητικά για το ταξίδι. ΟΛΑ προαιρετικά. Η αξίωση μπορεί να προχωρήσει μόνο με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ επιβατών και ΑΡΙΘΜΟ ΠΤΗΣΗΣ. Όλα τα υπόλοιπα είναι για το αν ενδιαφέρεστε να επιταχύνετε τη διαδικασία.Προσωπικά κατέθεσα όσα περισσότερα μπορούσα για να διευκολύνω τη διαδικασία.Στο τελικό στάδιο θα σας ζητηθεί να υπογράψετε. Μέσω της υπογραφής συμφωνείτε σε κάποιους όρους. Ύστερα από όλα αυτά,και αφού περάσουν λίγες μέρες (ούτε βδομάδα) η skyrefund θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας ζητήσει το εξής: Ότι email δέχεστε από την αεροπορική σας εταιρία θα το προωθήσετε στην skyrefund και δεν θα απαντάται ευθέως οι ίδιοι(έχετε υπογράψει για αυτό). Στη δικιά μου περίπτωση η Ryanair μου έστειλε 4-5 mail πρωτού καταλήξουμε στο σημείο να συμπληρώσω τα τραπεζικά μου στοιχεία.Αφού συμπλήρωσα ότι μου ζήτησαν και για τους 2 επιβάτες που ήμασταν στη πτήση,με το πέρας 10 εργάσιμων ημερών έλαβα 400 ευρώ στο τραπεζικό μου λογαριασμό,το ίδιο και ο 2ος επιβάτης. Τελευταίο βήμα ήταν να αποστείλουμε την προμήθεια που λαμβάνει η skyrefund.

Όροι προκείμενου να δικαιούσαι αποζημίωση: Μπορείτε να βρείτε τα πάντα σχετικά με αυτή τη νομοθεσία σε αυτό εδώ το λινκ. Επίσης από την skyrefund βρίσκετε τα πάντα εδώ, και τέλος με το που συμπληρώσετε τον αριθμό πτήσης σας στο site της θα σας ενημερώσει για το αν δικαιούστε ή όχι και το ποσό.

Προμήθεια της skyrefund: Πιστή αντιγραφή από το site της εταιρίας "Η SkyRefund λειτουργεί επί της αρχής «αμοιβή κατ’απόδοσης», δηλαδή πληρώνετε μόνο εάν λάβετε την απαιτούμενη αποζημίωση. Το ύψος της κατ 'αποκοπή αμοιβή μας είναι 25% (συμπ. ΦΠΑ) από το κατατεθειμένο από την αεροπορική εταιρεία ποσό." Όπως είναι κατανοητό,στη περίπτωση μου που διεκδίκησα 400 ευρώ,έλαβα ουσιαστικά τα 300.

Επιπλέον πληροφορίες: Την όλη διαδικασία μπορείτε να τη κάνετε και από το site της εκάστοτε αεροπορικής. Ωστόσο έχω γνωστούς που δε καταφέρανε να βγάλουνε άκρη μόνοι τους. Προσωπικά δε το δοκίμασα καν. Επίσης site που μπορείς να διεκδικήσεις αποζημίωση είναι πάρα πολλά, ενδεικτικά :https://www.airhelp.com/el/ ,https://flight-refund.eu/el/ κλπ

 

Οποιοσδήποτε θέλει να με ρωτήσει κάτι η να συμπληρώσει κάτι,προφανώς ελεύθερα.

Επεξ/σία από Christospliakos
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...