Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, opcorsa είπε

ψηλε μου, ακου να δεις τι συμβαινει με την πλεμπα...

οι αρχόντοι αγοράζουν-επενδύουν σε πράγματα τα οποία ανεβαινουν σε αξια (σπιτια , χωραφια, στοκς κλπ), αντιθετως η πλεμπα αγοραζει πραγματα τα οποια πεφτουν σε αξια (αμαξια, επιπλα, τηλεορασεις, βαρκες , you name it ) και τα ονομαζει επενδυση...

αυτο ειναι η διαφορα πλεμπας και αρχοντων-νοικοκυραιων ...

Υ.Γ. Θελω τα λαικ να πεφτουν βροχη

που το λεει αυτο συγκεκριμενα?

εγω παραλογιζομαι? μαλλον ο πιο λογικος πρεπει να ειμαι (μαζι με 4-5 ακομα )

Εσυ εισαι αρχοντας ή πλεμπα????

2 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

οι αρχόντοι αγοράζουν-επενδύουν σε πράγματα τα οποία ανεβαινουν σε αξια (σπιτια , χωραφια, στοκς κλπ), αντιθετως η πλεμπα αγοραζει πραγματα τα οποια πεφτουν σε αξια (αμαξια, επιπλα, τηλεορασεις, βαρκες , you name it ) και τα ονομαζει επενδυση...

Συμφωνα με την οικονομια κανεις λαθος, ποιος σου ειπε οτι αν αγορασεις ενα σπιτι θα ανεβει σε αξια?????

Επεξ/σία από th3ofilos
  • Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

Εσυ εισαι αρχοντας ή πλεμπα????

αρχοντας, παπου προς παπου...

παντα με το κεφαλι καθαρο και ευυποληπτος

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

Α ετσι πες μας... δεν εγινες αρχοντας κανοντας αυτα που λες οτι εκανες, αλλοι τα εκαναν για εσενα...

και τα συνεχιζω κι εγω τυπε...

στα αλλα που σχολιασα βεβαια δεν απαντησες κατι, απλα ειχες αδηριτη  αναγκη να μεμθεις και να κραξεις

ευγε ! :devil:

Δημοσ.

Οχι δεν κραζω αλλα δεν δεχομαι απο ανθρωπους που τα εχουν βρει ολα ετοιμα να μου κανουν μαθηματα για τις πιστωτικες καρτες, πολυ απλα...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

Οχι δεν κραζω αλλα δεν δεχομαι απο ανθρωπους που τα εχουν βρει ολα ετοιμα να μου κανουν μαθηματα για τις πιστωτικες καρτες, πολυ απλα...

τυπε να σε ενημρωσω οτι δεν τα εχω βρε ολα ετοιμα και οτι με τις τακτικες μου, την δουλεια μου, και την δραστηριοτητα την επιχειρηματικη εχω ηδη βγαλει αρκετα καλο εισοδημα..

αλλα δεν πηρα μερσεντες να κυκλοφορω σαν κουραδομαγκας, ουτε τηλεοραση 70ρα να βλεπω νετφλιξ σαν ραθυμος αεργος ελληνας.. ενα σκοντα οδηγω, τα επιπλα μου απο τα ικεα, τα ρουχα μου απο ζαρα (δουλευα εκει παλιοτερα) και η τηλεοραση μου ειναι μια bravia 10 χρονων...

ολα ειναι θεμα αντιληψης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, opcorsa είπε

τυπε να σε ενημρωσω οτι δεν τα εχω βρε ολα ετοιμα

¨ αρχοντας, παπου προς παπου... "

14 λεπτά πριν, opcorsa είπε

αλλα δεν πηρα μερσεντες να κυκλοφορω σαν κουραδομαγκας, ουτε τηλεοραση 70ρα να βλεπω νετφλιξ σαν ραθυμος αεργος ελληνας.. ενα σκοντα οδηγω, τα επιπλα μου απο τα ικεα, τα ρουχα μου απο ζαρα (δουλευα εκει παλιοτερα) και η τηλεοραση μου ειναι μια bravia 10 χρονων...

Σε αυτο συμφωνω και καλα κανεις, το οτι ομως εσυ εισαι πλουσιος και δεν ψωνιζεις ακριβα ρουχα και δεν κανεις ακριβη ζωη δεν παει να πει οτι οι αλλοι πλουσιοι που κανουν ακριβη ζωη ειναι χαζοι... Επισης οτι οτι εσυ εχει κασερι και τα αγοραζεις ολα τοις μετρητοις δεν παει να πει οτι εγω που εχω πιστωτικη και αγοραζω με δοσεις με σταθερο μισθο 1200 ευρω τον μηνα (εχω αγορασει και πραγματα που δεν θα τα αγοραζα αν δεν ειχα πιστωτικη) θα καταστραφω, λοιπον εχει ξεφυγει παρα πολυ το θεμα... Η πιστωτικη ειναι ενα εργαλειο στο χερι του καθενος οπως και το μαχαιρι και το πιστολι ο καθενας το χρησιμοποιει οπως θελει... Α και κατι αλλο... εχω και netflix παει να πει οτι ειμαι ραθυμος ελληνας????

Επεξ/σία από th3ofilos
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γκαηζ τι λετε? 

Πως φτανετε στο σημειο να κρινετε και να λετε για πλεμπες και αρχοντες? Ο καθενας ξοδευει τα χρηματα του οπου θελει, ο αλλος θα παρει σπιτι για να το δωσει στα παιδια του ξερωγω, ο αλλος θα παρει τηλεορασεις σε ολα τα δωματια, ο αλλος ακριβα γλυπτα και εργα τεχνης και ο αλλος θα κανει ταξιδια. 
Το μονο που θα κανει καποιον να ειναι τοποθετημενος ψηλοτερα ή χαμηλοτερα απο τον αλλον, ειναι το κατα ποσο εχει καλυψει τις υποχρεωσεις του πρωτα. 

Δηλαδη αν εγω δωσω 3χιλιαρικα να παρω εναν πινακα, υπερτερω του αλλου που θα παρει μια αντιστοιχη τηλεοραση και μειονεκτω σε σχεση με τον αλλον που θα παρει οικοπεδο? Με βαση ποια λογικη δηλαδη?

• Like 2
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
38 minutes ago, stormrain said:

Με βαση ποια λογικη δηλαδη?

Του troll της πλάκας...

• Like 2
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/15/2018 στις 8:02 ΠΜ, moumias είπε

Καλημερα παιδια,ειμαι σε σκεψεις τον τελευταιο χρονο σχετικα με το να βγαλω μια πιστωτικη και να εχω ατοκες δοσεις για κωτσοβολο πχ που  μου εχει φαει πολλα απο τοκους η να παρω ενα καταναλωτικο πχ 3,4 χιλιαρικα και να παρω οτι χρειαζομαι για το σπιτι να τελειωνω και μετα να πληρωνω το δανειο. Αν εγκριθει κατι απο τα δυο γιατι δεν ξερω κιολας,παντως στην πειραιως που εχω τη μισθοδοσια θα πηγαινα. Εισοδημα εχω 9000 περιπου το χρονο. Δεν εχω κατι αλλο δικο μου.

Αναφορά σε κείμενο

Πιστωτικη vs καταναλωτικο

Η απάντηση είναι απλή. Αυτό που βγαίνει φθηνότερα σε συνολικούς τόκους

Όμως έτσι γενικά χωρίς πραγματικούς αριθμούς στο τραπέζι είναι δύσκολο να έχεις σαφή εικόνα. Το πρώτο και βασικότερο είναι να κοιτάξεις αν μπορείς να βγάλεις και τα δύο. Δεν λέω να πάρεις πιστωτική και καταναλωτικό ταυτόχρονα αλλά αν για παράδειγμα σε απορρίψουν στην πιστωτική τότε θα ξέρεις ότι είσαι ανάμεσα σε καταναλωτικό και σε αυτό που σου δίνει ο κωτσόβολος

Δύο είναι οι παράγοντες που αυξάνουν τους τόκους. Το επιτόκιο και ο αριθμός των δόσεων.  Όσο πιο πολλές είναι οι μηνιαίες δόσεις, δηλαδή όσο πιο μικρό ποσό δίνεις κάθε φορά, τόσο πιο πολλούς τόκους θα πληρώσεις στο τέλος του δανεισμού. Για αυτό, το μεγάλο επιτόκιο όπως συνηθίζεται στις πιστωτικές κάρτες δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερους τόκους

Η διαφορά είναι ότι η πιστωτική κάρτα προορίζεται κυρίως για μικρές αγορές και έχει το θετικό προσόν ότι μπορείς να την αποπληρώσεις πολύ σύντομα. Σε κάποιες περιπτώσεις, γλιτώνεις το επιτόκιο της κάρτας αν την εξοφλήσεις μέχρι μια ημερομηνία. Εννοείται ότι αν πληρώνεις 24 μηνιαίες δόσεις στην κάρτα θα σου κοστίσει πολύ ακριβά, συγκριτικά, από ένα δάνειο μικρότερου επιτοκίου. Αλλά το καταναλωτικό δάνειο όμως δεν γίνεται να το εξοφλήσεις νωρίτερα χωρίς χρέωση οπότε έχεις να επιλέξεις κάτι ανάμεσα σε "500 ευρώ πιστωτική για 3-5 μήνες vs 5000 δάνειο για δύο χρόνια". Οι αριθμοί είναι λίγο τυχαίοι αλλά υπάρχουν online calculators για να αποκτήσεις μια εικόνα

Συμπέρασματα:
1) Εξαρτάται τι θέλεις να αγοράσεις
2) Εξαρτάται τι επιλογές έχεις από πιστωτικές, δάνεια ή κάτι άλλο
3) Εξαρτάται από το ποσό που θέλεις να δανειστείς, το επιτόκιο και πόσο καιρό θέλεις να το αποπληρώνεις

Αν δεν τα λέω καλά, τότε μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο (είναι στα αγγλικά)
https://community.giffgaff.com/t5/giffgaff-gameplan-discussions/What-s-the-difference-between-loan-and-credit-cards/td-p/20543478

54 λεπτά πριν, stormrain είπε

Με βαση ποια λογικη δηλαδη?

16 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Του troll της πλάκας...

Με βάση τη λογική της προκατάληψης ότι ένας άνθρωπος είναι de facto ανεύθυνος στα λεφτά του και εθισμένος του κερατά στις δανειοκάρτες. Μαζί με το ότι οι προσωπικές επιλογές πρέπει να ταυτίζονται με τη σειρά προτεραιοτήτων των άλλων αλλιώς φτου κακό. Μόνο οι άλλοι επιτρέπεται να ελέγχουν και να ξοδεύουν τα χρήματα σου......

Όχι Ferrari επειδή υπάρχει η Aston Martin
Όχι Aston Martin επειδή υπάρχει η Audi
Όχι Audi επειδή υπάρχει το Lada
Όχι Lada επειδή υπάρχει το κάρο, το ποδήλατο, τα πόδια, το ταξίδι της σκέψης και ούτω καθεξής

Κάπως έτσι καταλήγει η συζήτηση σε πλέμπες και άρχοντες. Και όλα αυτά για ένα χρηματοπιστωτικό προϊόν

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stormrain είπε

Γκαηζ τι λετε? 

Πως φτανετε στο σημειο να κρινετε και να λετε για πλεμπες και αρχοντες? Ο καθενας ξοδευει τα χρηματα του οπου θελει, ο αλλος θα παρει σπιτι για να το δωσει στα παιδια του ξερωγω, ο αλλος θα παρει τηλεορασεις σε ολα τα δωματια, ο αλλος ακριβα γλυπτα και εργα τεχνης και ο αλλος θα κανει ταξιδια. 
Το μονο που θα κανει καποιον να ειναι τοποθετημενος ψηλοτερα ή χαμηλοτερα απο τον αλλον, ειναι το κατα ποσο εχει καλυψει τις υποχρεωσεις του πρωτα. 

Δηλαδη αν εγω δωσω 3χιλιαρικα να παρω εναν πινακα, υπερτερω του αλλου που θα παρει μια αντιστοιχη τηλεοραση και μειονεκτω σε σχεση με τον αλλον που θα παρει οικοπεδο? Με βαση ποια λογικη δηλαδη?

Ε ναι ετσι παει επειδη ο κορσακιας εχει μια γνωμη και κανει καποια πραγματα στην ζωη του πρεπει να τα κανουμε και ολοι μας.... και να μην βγαλουμε εμεις πιστωτικη καρτα γιατι θα μας παρει και τα σωβρακα η τραπεζα.. ελεος....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, th3ofilos είπε

¨ αρχοντας, παπου προς παπου... "

Σε αυτο συμφωνω και καλα κανεις, το οτι ομως εσυ εισαι πλουσιος και δεν ψωνιζεις ακριβα ρουχα και δεν κανεις ακριβη ζωη δεν παει να πει οτι οι αλλοι πλουσιοι που κανουν ακριβη ζωη ειναι χαζοι... Επισης οτι οτι εσυ εχει κασερι και τα αγοραζεις ολα τοις μετρητοις δεν παει να πει οτι εγω που εχω πιστωτικη και αγοραζω με δοσεις με σταθερο μισθο 1200 ευρω τον μηνα (εχω αγορασει και πραγματα που δεν θα τα αγοραζα αν δεν ειχα πιστωτικη) θα καταστραφω, λοιπον εχει ξεφυγει παρα πολυ το θεμα... Η πιστωτικη ειναι ενα εργαλειο στο χερι του καθενος οπως και το μαχαιρι και το πιστολι ο καθενας το χρησιμοποιει οπως θελει... Α και κατι αλλο... εχω και netflix παει να πει οτι ειμαι ραθυμος ελληνας????

το νετφλιξ ηταν παραδειγμα

το πορτοκαλι προσπαθω να σας φυτεψω στο μυαλο απο τα πρωτα μου μηνυματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, opcorsa είπε

το νετφλιξ ηταν παραδειγμα

το πορτοκαλι προσπαθω να σας φυτεψω στο μυαλο απο τα πρωτα μου μηνυματα

Η τραπεζα δηλαδη μου πηρε τα σωβρακα??? Φιλε δεν μπορω να. καταλαβω το σκεπτικο καθολου... 

Επεξ/σία από th3ofilos
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, th3ofilos είπε

Η τραπεζα δηλαδη μου πηρε τα σωβρακα??? 

δεν θα το ελεγα ετσι, απλα επεσες "θυμα" του συστηματος..

σου δωσανε το τυρι, προσφορα δηλαδη σε συνδυασμο με ευκολια πληρωμης και εσυ επεσες στην φακα , δηλαδη στην παγιδα να αγορασεις παραπανω (που συμφερει ολο το συστημα) και να χρεωθεις στην τραπεζα..

καλη φαση :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, opcorsa είπε

δεν θα το ελεγα ετσι, απλα επεσες "θυμα" του συστηματος..

σου δωσανε το τυρι, προσφορα δηλαδη σε συνδυασμο με ευκολια πληρωμης και εσυ επεσες στην φακα , δηλαδη στην παγιδα να αγορασεις παραπανω (που συμφερει ολο το συστημα) και να χρεωθεις στην τραπεζα..

καλη φαση :rolleyes:

Ακου να σου πω τι γινετε, το μαρκετινγκ το εχεις ακουστα???  Το οτι εσυ εχεις σκοντα και εγω εχω ατος δεν παει παει οτι εχεις πεσει θυμα το συστηματος επειδη εχεις ενα ακριβοτερο αμαξι απο το δικο μου

Επεξ/σία από th3ofilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...