Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μπράβο σας, και εμείς μια από τα ίδια :P

Εσένα βέβαια έχει κολλήσει το μυαλό σου ότι όποιος έχει πιστωτική κάνει ντε και καλά αγορές εκτός πλάνου 

Ε δεν είναι έτσι ρε αδερφέ, πως να το κάνουμε τώρα, θες δηλαδή με το ζόρι να μας πείσεις για αυτό που έχει σφηνωθεί στο μυαλό σου και δεν ακούς το οτιδήποτε άλλο σου λένε

μα δεν προσπαθω να πεισω κανεναν και τιποτα..το αυτονοητο λεω που εχει αποδειχθει απο εκατονταδες -πραγματικα εκατονταδες - ερευνες και διπλωματικες πανεπιστημιων... ενα γκουγκλαρισμα θα σε πεισει...

απλα τυχαινει, και λογικο νομιζω, να συμφωνω με την πραγματικοτητα που υποδεινκνυουν οι ερευνες...

19 λεπτά πριν, 26ska είπε

Ρε ts όχι και να πας στο super να κάνεις αγορές με πιστωτική;Ξέρεις τι επιτόκιο έχει;Την πιστωτική εγώ που έβγαλα,όταν και αν την χρησιμοποιήσω θα είναι για άτοκες δόσεις,τίποτα άλλο.

μα αφου μας χαριζουν λεφτα γιατι το λες αυτο? ατοκα κιολας

τι, οχι?:rolleyes:

2 ώρες πριν, moumias είπε

Λοιπον κατεληξα στο οτι χρειαζομαι περισσοτερο μια πιστωτικη την οποια θα χρησιμοποιησω για καμια αγορα με ατοκες. Εγω εχω πειραιως μισθοδοσια αλλα δεν βλεπω κανενα καλο μπονους στις καρτες της,ενω eurobank και alpha εχουν. Απο εσας που εχετε ποια θεωρειτε καλυτερη; Καλυτερη ωστε να εχω και μια ανταμοιβη.

Επισης μια ακομα ερωτηση,αν αντι να αγορασω κατι με δοσεις παω στο σουπερ μαρκετ μια δυο φορες το μηνα τι θα μου ερθει να πληρωσω μετα;

μυστη μου , ειναι προφανες οτι την εχεις πελωρια αναγκη

• Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, opcorsa είπε

μα δεν προσπαθω να πεισω κανεναν και τιποτα..το αυτονοητο λεω που εχει αποδειχθει απο εκατονταδες -πραγματικα εκατονταδες - ερευνες και διπλωματικες πανεπιστημιων... ενα γκουγκλαρισμα θα σε πεισει...

απλα τυχαινει, και λογικο νομιζω, να συμφωνω με την πραγματικοτητα που υποδεινκνυουν οι ερευνες...

17 λεπτά πριν, 26ska είπε

Λοιπόν για να τελειώνουμε, βρες μου μια μελέτη που αναφέρει το μειονέκτημα του να αποπληρώνουμε τις οφειλές με πίστωση 30~45 ημερών

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θεωρώ ότι για εναν καθημερινό ανθρωπακο,όπως είμαι εγώ με χαμηλά εισοδήματα,δεν χρειάζεται η πιστωτική σε γενικές γραμμές,ειδικά αν δεν είσαι εγκρατης σαν χαρακτήρας,γιατί μπορεί να παρασυρθείς και να τραβάς τα μαλλιά σου.Μεχρι τώρα ζούσα χωρίς πιστωτική και έκανα αγορές μέχρι εκεί που εφτανα.Τωρα όπως είπα παραπάνω,την εβγαλα,διότι θέλω να αγοράσω παιδικα έπιπλα και το ποσό το οποίο διαθέτω κιόλας,είναι μεγάλο.Δεν μου πάει να το δώσω εκεί κ να μείνω ξεκρεμαστος σε μια περίπτωση ανάγκης.Για αυτό έβγαλα την πιστωτική,για τη διευκόλυνση των δόσεων,δεν σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω ούτε για super,ούτε για ρουχα,ούτε για τίποτα αντίστοιχο.

• Thanks 1
Δημοσ.

όταν παίρνεις π.χ. 1000 ευρώ το μήνα και σου περισσεύουν 200 μπορείς να βάλεις μία δόση μηνιαία 100 ευρώ.

Προυπόθεση.. Το αντικείμενο που θα αγοράσεις δεν έχει μεγαλύτερη αξία από χρηματικό ποσό που έχεις σε Τράπεζα ή ανάλογα ομόλογα , μετοχές  κ.λ.π.

Αν παίρνεις 1000 τα βγάζεις με το ζόρι πέρα έχεις δόσεις στη ΔΕΗ στο νερό ή δεν ξέρω και εγώ που δεν έχει΄ς αποταμιευμένο κάποιο ποσό στην άκρη μακριά από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια γιατί θα έρθει η στιγμή που θα βλαστημάς που το έκανες αλλά πλέον δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

όταν παίρνεις π.χ. 1000 ευρώ το μήνα και σου περισσεύουν 200 μπορείς να βάλεις μία δόση μηνιαία 100 ευρώ.

Προυπόθεση.. Το αντικείμενο που θα αγοράσεις δεν έχει μεγαλύτερη αξία από χρηματικό ποσό που έχεις σε Τράπεζα ή ανάλογα ομόλογα , μετοχές  κ.λ.π.

Αν παίρνεις 1000 τα βγάζεις με το ζόρι πέρα έχεις δόσεις στη ΔΕΗ στο νερό ή δεν ξέρω και εγώ που δεν έχει΄ς αποταμιευμένο κάποιο ποσό στην άκρη μακριά από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια γιατί θα έρθει η στιγμή που θα βλαστημάς που το έκανες αλλά πλέον δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε.

Μέτα ψηφίζεις Τσίπρα για να σου πιστολιάσει το δάνειο...

Δημοσ.

Πάμε πάλι 

Η πιστωτική πρέπει να χρησιμοποιείται ως χρεωστική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων

Αν το μήνα κάνεις π.χ. 500-600 ευρώ έξοδα με την κάρτα σου (βενζίνες, σ/μ κλπ κλπ), αντί να τα πληρώνεις ένα ένα και να φεύγουν κάθε 2~3 μέρες από το λογαριασμό σου, τα βάζεις στη πιστωτική και μια δυο μέρες πριν λήξει ο λογαριασμός την μηδενίζεις

Πόσο πιο απλό να το κάνουμε πια ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάμε πάλι 

Αν το μήνα κάνεις π.χ. 500-600 ευρώ έξοδα με την κάρτα σου (βενζίνες, σ/μ κλπ κλπ), αντί να τα πληρώνεις ένα ένα και να φεύγουν κάθε 2~3 μέρες από το λογαριασμό σου, τα βάζεις στη πιστωτική και μια δυο μέρες πριν λήξει ο λογαριασμός την μηδενίζεις

Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό;

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, 26ska said:

Για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό;

Γιατί μπορείς...

37 minutes ago, 26ska said:

Έτσι θεωρώ,χάνεις τον έλεγχο.

Και τι διαφορά έχει από το να έχεις χρεωστική με αρκετά χρήματα στον λογαριασμό?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Πάμε πάλι 

Και γιατί να χρησιμοποιώ την πιστωτική σαν χρεωστική αφού έχω χρεωστική.

Να βάζω μία ακόμη σκοτούρα στο κεφάλι μου μαζί με όλες τις άλλες και να κάθομαι κάθε μέρα να βλέπω αν έχω υπόλοιπο;;;;;;;;;;;; 

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό έχει να κάνει με τη ρευστότητα, η οποία φυσικά σε ποσά των 400-500 ευρώ προφανώς και δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά ΟΚ, δεν έχεις να χάσεις κάτι όταν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου μεταχρονολογημένα

+ τα όποια bonus παίρνεις από την κάρτα 

Προσωπικά π.χ. έχω γύρω στα 20€ το μήνα έκπτωση στον ΟΤΕ από την κάρτα που χρησιμοποιώ, χώρια τις επιστροφές από κάποιες αγορές 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αυτό έχει να κάνει με τη ρευστότητα, η οποία φυσικά σε ποσά των 400-500 ευρώ προφανώς και δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά ΟΚ, δεν έχεις να χάσεις κάτι όταν πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου μεταχρονολογημένα

+ τα όποια bonus παίρνεις από την κάρτα 

Προσωπικά π.χ. έχω γύρω στα 20€ το μήνα έκπτωση στον ΟΤΕ από την κάρτα που χρησιμοποιώ, χώρια τις επιστροφές από κάποιες αγορές 

Θεωρώ πως ο καθένας έχει τις απόψεις του οι οποίες είναι σεβαστές.

Κάποιοι που έμαθαν να τη χρησιμοποιούν θα τη χρησιμοποιούν εμείς οι υπόλοιποι που μάθαμε χωρίς δεν τη θέλουμε.

Το θέμα είναι αυτοί που τη χρησιμοποιούν να ξέρουν μέχρι που φτάνει η παλάμη τους πού έλεγαν οι παλιοί και να μην απλώνουν παραπέρα γιατί μετά έρχονται τα δύσκολα.:)

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, moumias είπε

Λοιπον κατεληξα στο οτι χρειαζομαι περισσοτερο μια πιστωτικη την οποια θα χρησιμοποιησω για καμια αγορα με ατοκες. Εγω εχω πειραιως μισθοδοσια αλλα δεν βλεπω κανενα καλο μπονους στις καρτες της,ενω eurobank και alpha εχουν. Απο εσας που εχετε ποια θεωρειτε καλυτερη; Καλυτερη ωστε να εχω και μια ανταμοιβη.

Επισης μια ακομα ερωτηση,αν αντι να αγορασω κατι με δοσεις παω στο σουπερ μαρκετ μια δυο φορες το μηνα τι θα μου ερθει να πληρωσω μετα;

Μπες στην αρχικη σελιδα των τεσσαρων συστημικων τραπεζων (για τις καρτες) και δες τι σε βολευει. Καθεμια εχει αλλες προσφορες. 

Πιο βολικο συνηθως ειναι να βγαζεις πιστωτικη στην τραπεζα μισθοδοσιας σου.

Η Πειραιως εχει καλουλες παροχες, αλλα και παλι μετραει το τι σε βολευει εσενα.

Ξεκινα απο αυτη και αν δεις οτι δε σε βολευει αλλαξε τραπεζα μισθοδοσιας και καρτα μαζι. 

Αν σε βολεψει παραμενεις.

Δες τι ειναι τα yellows για αρχη..

ΣΤο σουπερ μαρκετ ισχυουν τα ιδια.Οτι παρεις παει στην καρτα.

Καθε 8-11 του μηνα βγαινει συνολικος λογαριασμος και 27-31 πληρωνεις οσα αγορασες πριν τις δεκα του μηνα(το 30ημερο πριν).

ΣΕ σουπερ μαρκετ δεν εχει ατοκες, εχει μια ατοκη μονο.

ΑΤΟΚΕΣ πολλες μονο σε επιλεγμενα μαγαζια(Κωτσοβολοι,Πλαισια κλπ) 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Λοιπόν για να τελειώνουμε, βρες μου μια μελέτη που αναφέρει το μειονέκτημα του να αποπληρώνουμε τις οφειλές με πίστωση 30~45 ημερών

αλλο σου λεω , αλλο μου λες

ωραια τακτικη τυπε, στρουθοκαμιλισμος :rolleyes:

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, opcorsa είπε

αλλο σου λεω , αλλο μου λες

ωραια τακτικη τυπε, στρουθοκαμιλισμος :rolleyes:

Εσύ λες αυτό που έχει καρφωθεί στο κεφάλι σου τύπε, ότι όποιος έχει πιστωτική πάει ντε και καλά και τη χρησιμοποιεί για να αγοράσει πράγματα που δε του χρειάζονται και μπλέκει

Αυτό που σου λέω εγώ και άλλοι 5 εδώ πέρα δεν εννοείς να το καταλάβεις... 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εσύ λες αυτό που έχει καρφωθεί στο κεφάλι σου τύπε, ότι όποιος έχει πιστωτική πάει ντε και καλά και τη χρησιμοποιεί για να αγοράσει πράγματα που δε του χρειάζονται και μπλέκει

Αυτό που σου λέω εγώ και άλλοι 5 εδώ πέρα δεν εννοείς να το καταλάβεις... 

το ξαναλες αλλη μια τοτε?

υποστηριζω οτι μπορει 5 -10 εδω μεσα να "κερδιζετε" μεσω των πιστωτικων... ολο αυτο on the short run... on the long run ειστε χαμενοι και η τραπεζα το ξερει, γιαυτο αλλωστε σας πουλαει και αυτο το τραπεζικο προιον...

επισης, τροφη για σκεψη

https://www.nerdwallet.com/blog/credit-cards/credit-cards-make-you-spend-more/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...