GeorgeSmirlis Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα για το οποίο είμαι ικανός να πετάξω στον υπολογιστή από το μπαλκόνι. Χθες έβαλα έναν μικρό hdd 250gb στον υπολογιστή, εγκατεστησα τα win7 32bit φυσικά fresh install και δύο προγράμματα από 50gb το καθένα πολύ σημαντικά. Πρώτου συνδέσω τον μικρό είχα αποσυνδέσει τελείως τον ssd με τα win10 64bit φοβούμενος μην κάνω καμιά μαλ@κια και πατήσω απτην βιασύνη μου άλλα. Σήμερα ξανασυνδεω τον ssd για να μπουταρω στα 10αρια, μπουταρω, ανοίγουν και φαίνεται και ο 250gb με τα 7αρια σαν άδειος αλλά με κανονική παρουσία. Τον κλείνω και τον ξανανοιγω τον υπολογιστή και ο δίσκος με τα 250gb είχε χάσει το όνομα και έγινε Raw. Πάω να μπουταρω από αυτόν και μου λέει BOOTMGR is missing. Υπάρχει σωτηρία? Για να μπουν τα προγράμματα θέλει 1 μέρα και.
micos000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο κατέβασε το hdsentinel και δες την υγεία του 250άρι. Μπορεί να έχει πρόβλημα.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο κατέβασε το hdsentinel και δες την υγεία του 250άρι. Μπορεί να έχει πρόβλημα. 100% είναι το τσεκαρα. 14 μέρες λειτουργίας.
micos000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Το περίεργο είναι πάντως πως κατάφερε να καταστραφούν τα δεδομένα του δίσκου. Όταν μπήκες στα 10άρια δε σου έβγαλε κάποιο μήνυμα για εύρεση δίσκου κτλ. Για επαναφορά του δίσκου από raw σε λειτουργική κατάσταση με τα windows και τα προγράμματα, δεν το νομίζω.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 13 λεπτά πριν, micos000 είπε Το περίεργο είναι πάντως πως κατάφερε να καταστραφούν τα δεδομένα του δίσκου. Όταν μπήκες στα 10άρια δε σου έβγαλε κάποιο μήνυμα για εύρεση δίσκου κτλ. Για επαναφορά του δίσκου από raw σε λειτουργική κατάσταση με τα windows και τα προγράμματα, δεν το νομίζω. Ξανά από την αρχή! Τεσπά δεν πειράζει. Απορώ πως έχει γίνει όμως. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να βρω πως στο καλό έγινε.
micos000 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Αυτό που έκανες το έχω κάνει κι εγώ αλλά δεν είχα πρόβλημα. Γι αυτό η πρώτη σκέψη μου ήταν προβληματικός δίσκος.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, micos000 είπε Αυτό που έκανες το έχω κάνει κι εγώ αλλά δεν είχα πρόβλημα. Γι αυτό η πρώτη σκέψη μου ήταν προβληματικός δίσκος. Σε μια - δύο μερες θα βάλω ssd στην θέση του σκληρού 250gb, ελπίζω να μην το ξανακάνει. Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος να "κρυψω" τον δίσκο από τα windows 10?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, micos000 είπε Μπορείς να τον απενεργοποιήσεις στο bios. Δεν νομίζω να μου δίνει τέτοια επιλογή η δικιά μου μητρική. Θα το ξαναψαξω βέβαια. 2 ώρες πριν, micos000 είπε Αυτό που έκανες το έχω κάνει κι εγώ αλλά δεν είχα πρόβλημα. Γι αυτό η πρώτη σκέψη μου ήταν προβληματικός δίσκος. Μα και άλλες φορές το έχω κάνει. Πρώτη φορά τέτοιο κόλλημα
micos000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Θα πας εκεί που εμφανίζονται οι δίσκοι και σε ποιον controler είναι συνδεμένοι (primary master, primary slave, secondary master, secondary slave) (άκυρο αυτό, είναι για τους ide, για sata δεν ισχύει) και βάλε none ή not installed εκεί που είναι συνδεμένος ο δίσκος. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από micos000
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Θα πας εκεί που εμφανίζονται οι ide δίσκοι και σε ποιον controler είναι συνδεμένοι (primary master, primary slave, secondary master, secondary slave) και βάλε none εκεί που είναι συνδεμένος ο ide δίσκος. Μα sata είναι οι δίσκοι! Τεσπά κάτι θα βρω. Ο 250αρις μπήκε σε λάπτοπ και εκεί θα περαστούν και τα προγράμματα απτην αρχή. Ελπίζω μετά να μπορώ να τον κάνω migrate με τον ssd βάζοντας και τους δύο στον desktop. Ξέρω ανορθόδοξη διαδικασία αλλά τα χρειάζομαι και δεν μπορώ να περιμένω τον ssd. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από GeorgeSmirlis
micos000 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το διόρθωσα για τους sata στο προηγούμενο μήνυμα. EDIT: Αν είναι η asus της υπογραφής σου πρέπει να είναι αυτό. Στο type βάζεις Not installed Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από micos000 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα