kon1to Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Το πάντα είναι σχετικό, αφού φέτος είναι η μόλις η 2η χρονιά που χτίζουμε Αφορολόγητο μέσω χρήσης καρτών. Οπότε, νομίζω ναι, και πέρυσι έτσι ήταν.
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, kon1to είπε εννοώ π.χ Δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή μέσω web banking: 12.000€ Συνολικό ετήσιο εισόδημα: 10.000€ Όπου οι δαπάνες έχουν μεν γίνει με την κάρτα σου, αλλά δεν είναι όλες "δικές" σου, το οποίο απ οτι καταλαβαίνω δεν αποδεικνύεται/δεν ενδιαφέρει την Εφορία Οι πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες είναι προσωπικές, απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσει άλλος, ομοίως και το e-banking οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί. Εφόσον οι δαπάνες έχουν γίνει με τις δικές σου κάρτες και το δικό σου e-banking, τότε είναι δικές σου δαπάνες. 1 ώρα πριν, Malthador είπε Αυτό δεν το καταλαβαίνω πάντως με τις κάρτες. Γιατί να είσαι «υπόλογος» αν κάνεις αγορές περισσότερες από το εισόδημά σου; Υποτίθεται ότι γι' αυτό έχω πιστωτική κάρτα, για να αγοράζω κάτι σήμερα και να το εξοφλώ μετα από δυο χρόνια. Καμία λογική, σε ένα κράτος που δεν υπάρχει λογική. Και πως ακριβώς κατάφερες να κάνεις περισσότερες αγορές από το εισόδημα που δηλώνεις? Προφανώς επειδή το πραγματικό σου εισόδημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνεις. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης γενικότερα των τεκμηρίων. Όσο για τις αγορές με πιστωτικές κάρτες, εφόσον αγοράζεις κάτι σήμερα και το πληρώσεις μετά από 2 χρόνια τότε η συγκεκριμένη δαπάνη δεν θα μπει στο φορολογικό έτος 2018 αλλά στο φορολογικό έτος 2020. Και ναι, από πάντα ίσχυε αυτό, για κάθε τύπο δανείου.
kon1to Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 προφανώς και οι κάρες είναι προσωπικές και οι κωδικοί το ίδιο. Δεν μίλησα για περίπτωση να τα χρησιμοποιεί άλλος. Αλλά ξαναλέω: Αν όμως εγώ συγκατοικώ με την σύντροφο μου και μοιραζόμαστε τα έξοδα και κάνουμε 3.000€ αγορές σε Supermarket, από αυτά τα 1.500€ είναι δικά μου έξοδα. Αντίστοιχα για πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη για αυτό, μιας και έτσι θα φαίνεται οτι έχω κάνει περισσότερες αγορές απο το εισόδημα που δηλώνω;
AristidisZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, kon1to είπε προφανώς και οι κάρες είναι προσωπικές και οι κωδικοί το ίδιο. Δεν μίλησα για περίπτωση να τα χρησιμοποιεί άλλος. Αλλά ξαναλέω: Αν όμως εγώ συγκατοικώ με την σύντροφο μου και μοιραζόμαστε τα έξοδα και κάνουμε 3.000€ αγορές σε Supermarket, από αυτά τα 1.500€ είναι δικά μου έξοδα. Αντίστοιχα για πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη για αυτό, μιας και έτσι θα φαίνεται οτι έχω κάνει περισσότερες αγορές απο το εισόδημα που δηλώνω; Αν θες να λογίζεσαι ως ένα απέναντι στην εφορία με την σύντροφό σου, υπάρχει η λύση 1
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, Joshua21 said: Οι πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες είναι προσωπικές, απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσει άλλος, ομοίως και το e-banking οι κωδικοί είναι αυστηρά προσωπικοί. Εφόσον οι δαπάνες έχουν γίνει με τις δικές σου κάρτες και το δικό σου e-banking, τότε είναι δικές σου δαπάνες. Ωραία, κι αν θέλω να πληρώσω την εφορία του πατέρα μου που δεν σκαμπάζει από κομπιούτερ, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα έρθει το κράτος να μου πει «γιατί πλήρωσες το κράτος»; Άκυρη η ερώτηση, δεν μετράνε στο αφορολόγητο αυτά, but still, αν κάποιος δεν ξέρει από κάρτες και e-banking, δεν μπορεί άλλος να του κάνει τις πληρωμές; Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2018 από Malthador
kallair Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Ωραία, κι αν θέλω να πληρώσω την εφορία του πατέρα μου που δεν σκαμπάζει από κομπιούτερ, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα έρθει το κράτος να μου πει «γιατί πλήρωσες το κράτος»; Άκυρη η ερώτηση, δεν μετράνε στο αφορολόγητο αυτά, but still, αν κάποιος δεν ξέρει από κάρτες και e-banking, δεν μπορεί άλλος να του κάνει τις πληρωμές; δλδ ειναι τοσο δυσκολο να δωσει την καρτα ο πατερας σου στο σουπερ μαρκετ κ να βαλει το πιν του που προφανως ξερει, και να ελεγξει μετα αν η το ποσο που χρεωσαν στην καρτα (αναγραφεται στο χαρτακι που του εδωσαν) συμφωνει με την αποδειξη που του εκοψαν; το 90% των ελληνων ετσι χτιζει αφορολογητο..
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Just now, kallair said: δλδ ειναι τοσο δυσκολο να δωσει την καρτα ο πατερας σου στο σουπερ μαρκετ κ να βαλει το πιν του που προφανως ξερει, και να ελεγξει μετα αν η το ποσο που χρεωσαν στην καρτα (αναγραφεται στο χαρτακι που του εδωσαν) συμφωνει με την αποδειξη που του εκοψαν; το 90% των ελληνων ετσι χτιζει αφορολογητο.. Η ερώτηση είναι γενικότερη , δεν αφορά συγκεκριμένα σε εμένα και ναι υπάρχει άπειρος κόσμος εκεί έξω ακόμα και μέσης ηλικίας που δεν ξέρει να χρησιμοποιεί e-banking ή κάρτα. Φυσικά και η σωστή απάντηση είναι «άμα δεν ξέρουν να μάθουν», αλλά επίσης σωστή απάντηση είναι «άμα το φορολογικό είναι για το γάιδαρο καβάλα, ας αντιγράψουν κάποιο σύστημα ανεπτυγμένης χώρας».
kallair Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 μα δεν χρειαζεσαι ebanking για να χτισεις αφορολογητο.. ειναι προσθετη ευκολια που αμα θες χρησιμοποιεις. εναλλακτικα πας στο ατμ οπως παντα πηγαινες κ τσεκαρεις το υπολοιπο.
Joshua21 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, Malthador είπε Ωραία, κι αν θέλω να πληρώσω την εφορία του πατέρα μου που δεν σκαμπάζει από κομπιούτερ, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα έρθει το κράτος να μου πει «γιατί πλήρωσες το κράτος»; Άκυρη η ερώτηση, δεν μετράνε στο αφορολόγητο αυτά, but still, αν κάποιος δεν ξέρει από κάρτες και e-banking, δεν μπορεί άλλος να του κάνει τις πληρωμές; Φυσικά και μπορεί, αν και κανονικά απαγορεύεται. Η ουσία είναι πως οι πληρωμές που γίνονται με τις δικές σου κάρτες και το δικό σου e-banking (άσχετα ποιος τα χρησιμοποιεί) χτίζουν το δικό σου αφορολόγητο. Τόσο απλά. 1 ώρα πριν, kon1to είπε προφανώς και οι κάρες είναι προσωπικές και οι κωδικοί το ίδιο. Δεν μίλησα για περίπτωση να τα χρησιμοποιεί άλλος. Αλλά ξαναλέω: Αν όμως εγώ συγκατοικώ με την σύντροφο μου και μοιραζόμαστε τα έξοδα και κάνουμε 3.000€ αγορές σε Supermarket, από αυτά τα 1.500€ είναι δικά μου έξοδα. Αντίστοιχα για πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη για αυτό, μιας και έτσι θα φαίνεται οτι έχω κάνει περισσότερες αγορές απο το εισόδημα που δηλώνω; Υπάρχει, και λέγεται γάμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα