noketchupjustsauce Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Γειας σας, φέτος δίνω πανελλήνιες και ενδιαφέρομαι για πληροφορική, αλλά έχω κολλήσει στο είδος της σχολης. Πολλά άτομα μου λένε ότι ΤΕΙ αξίζει περισσότερο διότι τα μαθαίνουμε σε πράξη κτλ. Ενω με τα ΑΕΙ σε θεωρητικό επίπεδο. Για ΑΕΙ σκέφτομαι για απθ ή παμακ και για ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Τι προτείνετε;
tsioulak Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Κοίτα, το επιστημονικό επίπεδο στο ΑΠΘ είναι πολύ καλό αλλα η πληροφορική του εχει μη ακαδημαϊκά προβλήματα (έλειψη αιθουσών, έλειψη χρημάτων και καμία σχέση με τον πολιτικό κόσμο). Του ΠΑΜΑΚ η πληροφορική δεν έχει τα προβλήματα του τμήματος του ΑΠΘ αλλα το πρόγραμμα σπουδών τους ξεφεύγει μια ιδεα με τα οικονομικά μαθήματα. Επίσης, (παλιότερα τουλάχιστον) αυτοί που τελείωναν του ΠΑΜΑΚ την πληροφορική μπορούσαν να εγγραφούν στο οικονομικό επιμελητήριο. ΥΓ. Αν μπορείς μπες στο ΗΜΜΥ και οταν έρθει η ωρα παρε την κατεύθυνση της πληροφορικής.
noketchupjustsauce Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δυστυχώς στο ΗΜΜΥ δεν γίνεται να μπω, διότι είμαι απο τεχνολογική κατεύθυνση. Οποτε ειμαι μεταξύ αυτων των τριών επιλογών. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μείνω σε αυτήν την πόλη.
TheDarkKnight Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά μαθήματα υπάρχουν και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Ωστόσο, τα Πανεπιστήμια εστιάζουν λίγο περισσότερο στη θεωρία ενώ τα ΤΕΙ λίγο περισσότερο στην εφαρμογή της. Όμως, όχι απαραίτητα σε όλα τα ιδρύματα. Διαφέρει από μάθημα σε μάθημα και από καθηγητή σε καθηγητή. Υγ.1) Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Υγ.2) Το τελευταίο καιρό ακούγεται συνεχώς ότι γίνονται συγχωνεύσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από TheDarkKnight
tsioulak Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 39 λεπτά πριν, noketchupjustsauce είπε Δυστυχώς στο ΗΜΜΥ δεν γίνεται να μπω, διότι είμαι απο τεχνολογική κατεύθυνση. Οποτε ειμαι μεταξύ αυτων των τριών επιλογών. Για λόγους οικονομικούς πρέπει να μείνω σε αυτήν την πόλη. Δεν υποτίθεται οτι το άλλαξαν αυτο και μπορείς να μπεις πολυτεχνείο και απο την τεχνολογική; 1
TheDarkKnight Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, tsioulak είπε Δεν υποτίθεται οτι το άλλαξαν αυτο και μπορείς να μπεις πολυτεχνείο και απο την τεχνολογική; Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Όταν έφτιαξα το μηχανογραφικό μου, ενώ ήμουν από τεχνολογική, δήλωσα κανονικά και πολυτεχνικες σχολές.
tsioulak Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, TheDarkKnight είπε Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Όταν έφτιαξα το μηχανογραφικό μου, ενώ ήμουν από τεχνολογική, δήλωσα κανονικά και πολυτεχνικες σχολές. Ποτέ έδωσες;
TheDarkKnight Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ποτέ έδωσες; 2013 Οι πολυτεχνικες ήταν είτε 2ο είτε 4ο πεδίο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Στο 1ο ήταν οι καθαρά θεωρητικές(πχ. φιλολογικές), στο 5ο τα οικονομικά ενώ στο 3ο τα επαγγέλματα υγείας. Με Τεχνολογική + Βιολογία Γενικής Παιδείας είχα πρόσβαση σε 2ο, 3ο, 4ο. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από TheDarkKnight 1
tsioulak Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, TheDarkKnight είπε 2013 Εχουν αλλάξει τα πράγματα (λίγο). Αλλάξαν ονόματα οι κατευθύνσεις και τα πεδία και μειώθηκαν κατα 1 ή 2 τα εξεταζόμενα μαθήματα. Πέρισυ (νομιζω και πρόπερσι) δεν μπορούσες να μπείς πολυτεχνείο εκτος και αν ήσουν θετική, λέγανε οτι θα άλλαζε αυτο φέτος.
noketchupjustsauce Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολυτεχνικές σχολές στο συγκεκριμένο πεδίο πέρα απο το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης τα παιδαγωγικά μπήκαν σε όλα τα πεδία, με αποτέλεσμα να καταργηθεί το 4ο πεδίο και να παρει την θέση του το 5ο. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από noketchupjustsauce
censOred Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Είτε μπορεί να μπει είτε όχι ο op θέλει πληροφορική και το πολυτεχνείο δεν του κάνει. Εφοσον τον ενδιαφέρει η πληροφορική να μπει σε τέτοια σχολή.Δεν έχω ιδέα για το ΤΕΙ στην Θεσσαλονίκη αλλά Απθ πληροφορικής είχα φίλη και αν και δεν ήταν πλήρως ικανοποιημένη έβλεπα ότι και γνώσεις είχε και ενδιαφέροντος εργασίες είχαν. Παμακ εφόσον ξεφεύγει προς τα οικονομικά πρέπει να σκεφτείς αν θα σου αρέσει (ίσως είναι πιο εύκολο ίσως είναι πιο βαρετό ίσως εν τέλει πιο κοντά σε σένα.) εγώ προτείνω να δεις αναλυτικά τα πρόγραμμα σπουδών Απθ vs.. Και να δεις πόσες και ποιες είναι οι διαφορές τους. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, tsioulak είπε Εχουν αλλάξει τα πράγματα (λίγο). Αλλάξαν ονόματα οι κατευθύνσεις και τα πεδία και μειώθηκαν κατα 1 ή 2 τα εξεταζόμενα μαθήματα. Πέρισυ (νομιζω και πρόπερσι) δεν μπορούσες να μπείς πολυτεχνείο εκτος και αν ήσουν θετική, λέγανε οτι θα άλλαζε αυτο φέτος. Καλά δεν μπορείς να δηλώσεις πολυτεχνείο από την τεχνολογική; Απορώ πως σκατά τα έχουνε κάνει έτσι με το σύστημα παιδείας.
tsioulak Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Καλά δεν μπορείς να δηλώσεις πολυτεχνείο από την τεχνολογική; Απορώ πως σκατά τα έχουνε κάνει έτσι με το σύστημα παιδείας. Το πρόβλημα είναι οτι όσοι ειναι τεχνολογική δεν μπορούν να εξεταστούν στην φυσική κατεύθυνσης. Φυσικά και είναι κάπως χαζό να μην μπορείς να μπείς πολυτεχνείο απο την τεχνολογική και για αυτο λέγανε οτι θα το άλλαζαν. 1
noketchupjustsauce Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Μάλιστα, οπότε υποθέτω ότι θα κοιτάξω τα προγράμματα σπουδών και βλέποντας. Επίσης πληροφοριακά ρωτάω, το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι καλό;
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 7 ώρες πριν, tsioulak είπε Το πρόβλημα είναι οτι όσοι ειναι τεχνολογική δεν μπορούν να εξεταστούν στην φυσική κατεύθυνσης. Φυσικά και είναι κάπως χαζό να μην μπορείς να μπείς πολυτεχνείο απο την τεχνολογική και για αυτο λέγανε οτι θα το άλλαζαν. Δηλαδή αν επιλέξει τώρα κάποιος τεχνολογική δεν θα διδάσκεται την φυσική κατεύθυνσης; Ή την διδάσκεται αλλά δεν μπορεί να δώσεις πανελλήνιες σ' αυτό το μάθημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα