Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένω κι εγώ τον φτηνό μύλο που αναφέρθηκε πιο πάνω για να κάνω πειράματα. 100-200€ + για μύλο δεν δίνω...

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, BTL είπε

Για μύλο τα πράγματα ειναι δύσκολα αφού χρειάζεσαι τουλάχιστον 200 για κάτι αξιοπρεπές.

εστω 200... αν ειναι να ανεβω οντως επιπεδο ας το κανω.

Αλλα να βγαινει καφες της προκοπης με τα καιμακια και ολα του.

Και φυσικα να μην τον πεταξω μετα απο 10 κιλα αλεσμα.

Επεξ/σία από tornado
Δημοσ.

Φτηνός μύλος για να κάνεις δουλειά με αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει. Η μονή οικονομική λύση είναι non-pressurized PF + καφές αλεσμενος (ύστερα απο δοκιμές) στο καφεκοπτείο. Το εχω υιοθετήσει 5 χρόνια τωρα που εχω μηχανή Gaggia Classic με άριστα αποτελέσματα. Το μόνο μειονέκτημα οτι πρέπει να αγοράζεις μικρές ποσότητες ώστε ο καφές να διατηρείται φρέσκος. 

5 ώρες πριν, tornado είπε

Προτείνω να ακολουθήσεις τα εξής (αν δεν το έχεις κάνει ήδη):

1. Για το καλαθάκι του καφέ αγόρασε. Non-pressurized - αυτό κάνει ολη τη διαφορά

2. Δεν έχεις καϊμάκι διότι ο καφές που χρησιμοποιείς ειναι χοντρά αλεσμενος με αποτέλεσμα να μην υπαρχει καλη διήθηση. Πήγαινε σε ένα μαγαζί που πουλάει καφέ έτοιμο και ζήτησε να σου τον κόψουν ελαφρώς πιο χοντρό σε σχέση με αυτο που χρησιμοποιούν αυτοί στην επαγγελματική τους μηχανή. Αν ειναι χοντρός βγαίνει νεροζουμι, αν ειναι λεπτός δεν υπαρχει ροή. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Πχ σε coffee island εγω κόβω σε 1.5-1.6. Παίζει ομως ανάλογα με τη μηχανή που εχουν. 

3. Ο καφές πρέπει να συμπιεζεται πολυ καλα. 

5 ώρες πριν, tornado είπε

1. Για το καλαθάκι του καφέ αγόρασε. Non-pressurized - αυτό κάνει ολη τη διαφορά

2. Δεν έχεις καϊμάκι διότι ο καφές που χρησιμοποιείς ειναι χοντρά αλεσμενος με αποτέλεσμα να μην υπαρχει καλη διήθηση. Πήγαινε σε ένα μαγαζί που πουλάει καφέ έτοιμο και ζήτησε να σου τον κόψουν ελαφρώς πιο χοντρό σε σχέση με αυτο που χρησιμοποιούν αυτοί στην επαγγελματική τους μηχανή. Αν ειναι χοντρός βγαίνει νεροζουμι, αν ειναι λεπτός δεν υπαρχει ροή. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Πχ σε coffee island εγω κόβω σε 1.5-1.6. Παίζει ομως ανάλογα με τη μηχανή που εχουν. 

Δημοσ.
Στις 23/5/2018 στις 11:42 ΠΜ, mp123 είπε

Εχουμε την ιδια μηχανη. 1.5 χρονια υπερευχαριστημενος, καθε μερα κανουμε 6 τουλαχιστον καφεδακια 0 προβλημα. Εγω βαζω το διπλο καλαθακι και παταω το κουμπι που ειναι για τον διπλο μια φορα μονο . Απο καφε μονο τον dimello τον κοκκινο η τωρα εχω βρει μαγαζι στον πειραια φρεσκοκομενο που μου ειπαν απο εδω. Δοκιμασε με το διπλο και dimello κοκκινο. 

τυπε μου αν εννοεις τον κερκεζο εισαι σε καλο μονοπατι. σου προτεινω να παρεις την παππουδιερα και να περασεις και απο exo 's στην Κατεχακη

13 ώρες πριν, zio10 είπε

Περιμένω κι εγώ τον φτηνό μύλο που αναφέρθηκε πιο πάνω για να κάνω πειράματα. 100-200€ + για μύλο δεν δίνω...

+1, τοσα λεφτα θα εδινα μονο για ανεμομυλο

Δημοσ.
Στις 16/7/2018 στις 12:28 ΠΜ, BTL είπε

Φτηνός μύλος για να κάνεις δουλειά με αντοχή στο χρόνο δεν υπάρχει. Η μονή οικονομική λύση είναι non-pressurized PF + καφές αλεσμενος (ύστερα απο δοκιμές) στο καφεκοπτείο. Το εχω υιοθετήσει 5 χρόνια τωρα που εχω μηχανή Gaggia Classic με άριστα αποτελέσματα. Το μόνο μειονέκτημα οτι πρέπει να αγοράζεις μικρές ποσότητες ώστε ο καφές να διατηρείται φρέσκος. 

το εχω αυτο αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε :blink:

οποτε μου μενει να παω σε coffee island να παρω καφε κομμενο 1,5?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nvel είπε

υπάρχουν και φθηνοί χειροκίνητοι μύλοι, αρκεί να μην βαριέσε το γύρισμα

Εγώ βαριέμαι λίγο είναι η αλήθεια! :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

τυπε μου αν εννοεις τον κερκεζο εισαι σε καλο μονοπατι. σου προτεινω να παρεις την παππουδιερα και να περασεις και απο exo 's στην Κατεχακη

Σωστος αυτον εννοω.   θα περασω απο εκει που λες .

Για μυλο δεν δινω σεντ.παω στο καφεκοπτειο παιρνω 250 γρ μου βασταει 5 μερες το πολυ.δεν προλαβενει να χαλασει.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mp123 είπε

Σωστος αυτον εννοω.   θα περασω απο εκει που λες .

δεν το λεω εγω, ο βιλας, ο βιλααας (φωνη και μουσικη υποκρουση απο ΡΕΤΙΡΕ)

αυτο εδω

λεει τιποτα; η μονη αναφορα στα ινδτερνετς ειναι ενας μουγκος  γεωργιανος μαφιοζος που το ανοιγει χωρις να το βαλει να δουλεψει - υποπτο

παππου ξερασε τα ολα, σιγουρα εχεις ενα στην μιση τιμη (ενα ταλαρο) που να κανει καλυτερη δουλεια

δεν την ξαναπαταω να αγορασω πραμα προτου σε συμβουλευτω

Επεξ/σία από le vent nous porterAAAA
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

επιστημη το καναμε .μυλους ,ανεμομυλους , χιλιοστα κοπης.πιεση ατμου.  

αξιζει να δωσεις μια περιουσια και να τρως ενα τεταρτακι στην κουζινα το πρωι, απο το να βλεπεις κουρδισμενα-χαμογελαστούς με μούσι ροβινσώνα κρουσου,  μελανιασμενα μουσκουλα και παπουτσια σταν σμιθ να σε ρωτανε μαυρη οταν λες ολιγη ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΛΙΓΗ ΜΑΥΡΗ ΡΕ και να σου ευχονται καλο μηνα χρονο ξεκουραση βραδυ πρωι μεσημερι, ενω παρακαμτουν τεχνηεντως την ταμειακη

το θεμα ειναι να φτασεις ομως στην απολυτη κορυφη της απολυτης πανσοφα παρασκευασμενης καφεδουμπας ωστε να μην εχεις αποριες, αναγκη για συμβουλες και επερχομενη αναβαθμιση οικιακου εξοπλισμου. Ωστε να βρεις την γαληνη μεσα σου και να μην φοβασαι οτι μολις ρωτησεις κατι, θα πεταχτει το πρωτο ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΒ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ-ΜΥΛΟ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΜΑΜΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ, ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΦΕ, με αυτο το ΚΑΤΙ ΣΑΝ να το προφερουν ενω το πληκτρολογουν, με αηδια και λυπηση μαζι 😦

• Like 1
Δημοσ.

με τα 150 που ειχα δωσει πριν 1,5 χρονια για την delongi μια χαρα καφεδακι πινω.παραπανω δεν δινω.το θεμα ειναι να βρεις τον σωστο καφε.

Δημοσ.

Μην πάτε στο άλλο άκρο, είπαμε υπερβολή να δώσεις ένα χιλιάρικο για καφέδες αλλά 70 - 100 ευρώ για ένα μύλο της προκοπής αξίζει να τα δώσεις. Με μια μηχανή σύνολο 200e πίνεις μια χαρά καφέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

δεν το λεω εγω, ο βιλας, ο βιλααας (φωνη και μουσικη υποκρουση απο ΡΕΤΙΡΕ)

αυτο εδω

λεει τιποτα; η μονη αναφορα στα ινδτερνετς ειναι ενας μουγκος  γεωργιανος μαφιοζος που το ανοιγει χωρις να το βαλει να δουλεψει - υποπτο

παππου ξερασε τα ολα, σιγουρα εχεις ενα στην μιση τιμη (ενα ταλαρο) που να κανει καλυτερη δουλεια

δεν την ξαναπαταω να αγορασω πραμα προτου σε συμβουλευτω

Τέτοιον έχω ,ίδια μάρκα απλά λίγο διαφορετικό στην εμφάνιση.Τον έχω δύο χρόνια και μια χαρά τα πάει.Απλά 1-2 γεμίσματα-κοψίματα κάθε φορά γιατί όσο περισσότερο κόβεις ανεβάζει θερμοκρασία και αλλοιώνει τη γεύση.:P

Μπορεί αύριο αν είμαι σε καλή διάθεση να ποστάρω φωτο να δείτε καιμάκι.:D

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...