Adanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Καλησπέρα, Έχει χαλάσει η μητρική μου (GIGABYTE GA-8N-SLI) και σκέφτομαι να πάρω άλλη. Δυστυχώς δεν βρίσκεις πλέον φθηνές 775 οπότε, αναγκαστικά (εκτός κι αν έχει κάποιος μια να μου χαρίσει ) θα πάω σε μια καινούργια μάλλον. Τι προτείνετε να πάρω; Πακέτο θα πάει και επεξεργαστής και RAM καθώς αυτές που έχω είναι DDR2. Παρόλα αυτά σκληρούς έχω 2x320GB SATA II και 2xGPU Asus EAH6450 και τροφοδοτικό 550W (μάρκα δεν θυμάμαι τώρα). Διαθέτω ένα Budget ~100€ για ένα απλό PC που να παίζει και κάνα παιχνίδι του 2006-2010 (π.χ. Assassins Creed) ή κανένα Outlast. Παίζει κάτι τέτοιο στην αγορά δεδομένου ότι τα μόνα που χρειάζομαι είναι MOBO-RAM-CPU;
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις αγγελίες κοίτα. Αλλά δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για πολύ παλιά πλατφόρμα. Αν είχες 2 από τα 3 π.χ. μνήμες και επεξεργαστή ή μνήμες και μητρική το συζητούσαμε. Αναγκαστικά πας σε νέο σύστημα. Αφού δεν θυμάμαι τροφοδοτικό συμπεραίνω ότι θα είναι παλιό και noname. Άρα πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. Τα 4 αυτά μαζί υπολόγισε περίπου ένα 200 τουλάχιστον. Πλέον απαραίτητος είναι και ο ssd αλλά αφού έχεις δίσκους μπορείς να τον αγοράσεις και αργότερα. Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από BlueBlood7
mechpanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Συμφωνώ! Πάρε από αγγελία καμία μητρική 775 το πολύ πολύ και όταν μαζέψεις λεφτά, παίρνεις ένα σύστημα καινούργιο. Οι επεξεργαστές έχουν πέσει, η μόνη βλακεία είναι ότι έχουν ανέβει οι μνήμες!
tanasen01 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, Adanos είπε Καλησπέρα, Έχει χαλάσει η μητρική μου (GIGABYTE GA-8N-SLI) και σκέφτομαι να πάρω άλλη. Δυστυχώς δεν βρίσκεις πλέον φθηνές 775 οπότε, αναγκαστικά (εκτός κι αν έχει κάποιος μια να μου χαρίσει ) θα πάω σε μια καινούργια μάλλον. Τι προτείνετε να πάρω; Πακέτο θα πάει και επεξεργαστής και RAM καθώς αυτές που έχω είναι DDR2. Παρόλα αυτά σκληρούς έχω 2x320GB SATA II και 2xGPU Asus EAH6450 και τροφοδοτικό 550W (μάρκα δεν θυμάμαι τώρα). Διαθέτω ένα Budget ~100€ για ένα απλό PC που να παίζει και κάνα παιχνίδι του 2006-2010 (π.χ. Assassins Creed) ή κανένα Outlast. Παίζει κάτι τέτοιο στην αγορά δεδομένου ότι τα μόνα που χρειάζομαι είναι MOBO-RAM-CPU; Γεια χαρά! Δηλαδή την έβγαζες μέχρι τώρα με pentium4 ή pentiumD; Με 100€ μπορείς να βρεις αξιόλογο αλλά παλιό μηχάνημα, core2quad ή phenomX4 στις αγγελίες. Απλά κοίτα να είναι από καλούς πωλητές και ό,τι βρεις δες το από κοντά και τέσταρέ το. 1
mechpanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Παίρνεις μια MB και ένανxeon μονταρισμένο για 775 ρίξε μια ματιά στις αγγελίες! την βγάζεις λίγο ακόμα!!!
Adanos Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Θα ρίξω μια ματιά στις αγγελείες. Οι αγγελείες κατά πόσο μπορούν να είναι αξιόπιστες όμως; Ίσως τσιμπήσω και τίποτα από κάναν φίλο. Απλά δεν θέλω τρελά πράγματα και να πάω να σκάσω πόσα λεφτά για νέα μοντέλα επεξεργαστών δεν βρίσκω τον λόγο. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. Και, όχι δεν την έβγαζα με P4. Έχω λάπτοπ που χρησιμοποιώ. Αλλά κι αυτό σχετικά παλιό. Απλά τώρα θέλω να τον βάλω σε λειτουργία για να τον χρησιμοποιώ και τον πύργο.
mechpanos Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Κοιτάς τις αξιολογήσεις του πωλητή, επικοινωνείς και μαζί του και αν έχει όλες τις αξιολογήσεις του θετικές (και αρκετές, όχι 1-2 που μπορεί να τις έκανε και ο ίδιος με άλλο username), και σου τα πει και ξεκάθαρα στην επικοινωνία, μια χαρά...με ένα 40άρι - 50άρι μπορείς να πάρεις ένα ωραιότατο σετάκι και να καλυφθείς πχ μια MB και έναν από αυτούς εδώ τους επεξεργαστές: μητρικές 775 βρίσκεις με 20-30€...αν έχεις και μια μέτρια κάρτα γραφικών, σε καλύπτει άνετα για αρκετά χρόνια όσον αφορά office και εργασία, και για 1-2 χρόνια ίσως και παραπάνω, για ελαφρύ gaming!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα