Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά μην τρελαίνεσαι, προσωπικά πρέπει να έχω πετάξει (στους μπλε κάδους) εκατοντάδες ευρώ τόσα χρόνια... :p 

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο τις καβες παλια δεν σου αφαιρουσαν κατι απο την κανονικη τιμη, για καθε αδειο μπουκαλι μπυρας ας πουμε? 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε στην οικογένεια, κάποια στιγμή (πριν 1-2 μήνες) προσπαθήσαμε με την καλή μου να μαζέψουμε τα κουτάκια και να τα πάμε σε αυτά τα μηχανήματα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Θεωρήσαμε ότι είναι πιο οργανωμένοι από τους απλούς μπλε κάδους και έδιναν και τη δυνατότητα το όποιο οικονομικό όφελος να επιλέξεις να το δώσουν σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

Βγήκα λοιπόν στη γύρα με 2-3 μεγάλες σακούλες και πάω σε ένα μηχάνημα έξω από ΑΒ. Γεμάτο ή χαλασμένο (δεν θυμάμαι). Επιμένω και πάω σε άλλο (2χλμ μακριά). Μία από τα ίδια. Επίμονος εγώ πάω σε τρίτο, γύρω στα 500 μέτρα από το δεύτερο. Το ίδιο.

Την επόμενη μέρα στέλνω mail στην εταιρία που τα διαχειρίζεται και μου είπαν ότι προσπαθούν να τα έχουν οκ και για να είμαι σίγουρος να τους κάνω τηλέφωνο πριν πάω για να μου πουν ποιο είναι...λειτουργικό!!! Εννοείται πως δεν έχει νόημα μία τέτοια διαδικασία για μένα, και φυσικά ξαναγύρισα στο γνωστό μπλε κάδο με τα όποια αρνητικά του. Αν κάποια στιγμή μπω στη διαδικασία να μαζέψω πολλά κουτάκια απλά θα κοιτάξω και αν περνάει κάποιος από τους ρακοσυλλέκτες θα του τα δώσω.

Θεωρώ ότι δεν έχει (οικολογικό) νόημα να κάνω γύρους με το αυτοκίνητο ψάχνοντας για μηχάνημα, αφού όπως είπα κουβαλούσα κάποιες μεγάλες σακούλες, ξοδεύοντας/ρυπαίνοντας βενζίνη για να ανακυκλώσω τα κουτάκια

• Like 2
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2018 στις 8:38 ΜΜ, haris_216 είπε

Επειδή εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε στην οικογένεια, κάποια στιγμή (πριν 1-2 μήνες) προσπαθήσαμε με την καλή μου να μαζέψουμε τα κουτάκια και να τα πάμε σε αυτά τα μηχανήματα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Θεωρήσαμε ότι είναι πιο οργανωμένοι από τους απλούς μπλε κάδους και έδιναν και τη δυνατότητα το όποιο οικονομικό όφελος να επιλέξεις να το δώσουν σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση.

Βγήκα λοιπόν στη γύρα με 2-3 μεγάλες σακούλες και πάω σε ένα μηχάνημα έξω από ΑΒ. Γεμάτο ή χαλασμένο (δεν θυμάμαι). Επιμένω και πάω σε άλλο (2χλμ μακριά). Μία από τα ίδια. Επίμονος εγώ πάω σε τρίτο, γύρω στα 500 μέτρα από το δεύτερο. Το ίδιο.

Την επόμενη μέρα στέλνω mail στην εταιρία που τα διαχειρίζεται και μου είπαν ότι προσπαθούν να τα έχουν οκ και για να είμαι σίγουρος να τους κάνω τηλέφωνο πριν πάω για να μου πουν ποιο είναι...λειτουργικό!!! Εννοείται πως δεν έχει νόημα μία τέτοια διαδικασία για μένα, και φυσικά ξαναγύρισα στο γνωστό μπλε κάδο με τα όποια αρνητικά του. Αν κάποια στιγμή μπω στη διαδικασία να μαζέψω πολλά κουτάκια απλά θα κοιτάξω και αν περνάει κάποιος από τους ρακοσυλλέκτες θα του τα δώσω.

Θεωρώ ότι δεν έχει (οικολογικό) νόημα να κάνω γύρους με το αυτοκίνητο ψάχνοντας για μηχάνημα, αφού όπως είπα κουβαλούσα κάποιες μεγάλες σακούλες, ξοδεύοντας/ρυπαίνοντας βενζίνη για να ανακυκλώσω τα κουτάκια

5 χρονια μετα ακομα η ιδια κατάσταση ,  στης Κηφισού το καταστημα δηλαδη, δεν ξερω για αλλα κατάστηματα ποτε χαλασμενο ποτε δε δουλευει κλπ. Τα παω στο κερατσινι οπου και μενω στο πορτοκαλι μεγάλο εχει απ εξω , βεβαια η ιδια κατασταση πότε εκτος λειτουργίας ποτε ενα ατομο με καροτσι μαρκετ φουλ τιγκα με κουτακια μπουκαλια ..... Οσοι ηρωες τα πατε , που τα πηγαινετε? Καπου προς Περιστερι Αιγάλεω Πειραιά αν ξερει κανεις!

Επεξ/σία από panosno1com
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έχω μαζέψει πολλά άδεια γυάλινα μπουκάλια του 1 λίτρου από εμφιαλωμενα νερά. Υπάρχει κάποιο μηχάνημα στην Αθήνα να τα ρίχνεις μέσα για ανακυκλωση και να σου δίνει αυτά τα 10 η 15 λεπτά ανά μπουκάλι όπως διαβάζω στο ίντερνετ ?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sazistas είπε

Παιδιά έχω μαζέψει πολλά άδεια γυάλινα μπουκάλια του 1 λίτρου από εμφιαλωμενα νερά. Υπάρχει κάποιο μηχάνημα στην Αθήνα να τα ρίχνεις μέσα για ανακυκλωση και να σου δίνει αυτά τα 10 η 15 λεπτά ανά μπουκάλι όπως διαβάζω στο ίντερνετ ?

Υπάρχουν δεκάδες μηχανήματα σε όλη την Αττική. Ψάξε στο google και θα βρεις σίγουρα πληροφορίες για τα σημεία. Κάθε μπουκάλι/κουτάκι, αξίζει 0,03 cents.

Δημοσ.

Aυτό εδώ έχει ακούσει κανείς αν θα μπει όντως σε εφαρμογή από 1/7;

Voucher για νερό αναψυκτικά, γάλα, μπύρα

Νέο χαράτσι μπαίνει από 1η Ιουλίου, αυτή την φορά στο εμφυαλωμένο νερό αυξάνοντας την τιμή κατά 10 λεπτά στο μπουκαλάκι

https://newsalert.gr/voucher-gia-nero-anapsyktika-gala-byra-ti-einai-pos-to-pairnete/

Διάβασα το ΦΕΚ και γράφει ότι καταστήματα λιανικής άνω των 200τμ οφείλουν να έχουν μηχάνημα σαν αυτό του Βασιλόπουλου και να βγάζει Voucher. Αν δεν επαρκεί ο χώρος στο πεζοδρόμιο του καταστήματος, να το βάλουν σε χώρο εντός 500m απ'την επιχείρηση. Δηλαδή θα πρέπει μια επιχείρηση να αγοράσει οικόπεδο ή να νοικιάσει άλλο χώρο γι'αυτή τη σαχλαμάρα; 😆

Δε γίνεται αυτό ρε παιδιά! Και τα μικρότερα καταστήματα, περίπτερα κλπ που δεν έχουμε υποχρέωση για τέτοιο μηχάνημα τι θα λέμεε στους πελάτες... πλήρωσε σε μένα το μπουκάλι 0.10 ακριβότερα και μετά τράβα στον Βασιλόπουλο να πάρεις voucher που εξαργυρώνεται μόνο εκεί;

Τι ασυναρτησίες είναι αυτές;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apostolis9 είπε

Υπάρχουν δεκάδες μηχανήματα σε όλη την Αττική. Ψάξε στο google και θα βρεις σίγουρα πληροφορίες για τα σημεία. Κάθε μπουκάλι/κουτάκι, αξίζει 0,03 cents.

Δηλαδή 0,03 cents δίνουν σε όλα ανεξαρτήτως αν είναι γυάλινα, πλαστικά η αλουμινένια ? Αν είναι τόσο δεν αξίζει ούτε η βενζίνη που θα κάψω να πάω μέχρι το μηχάνημα. Τα πετάω στον κοντινότερο κάδο και τέλος . Αν έδιναν .10  cents το ένα επειδή έχω μαζέψει πάρα πολλά άξιζε τον κόπο.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Στον ΑΒ δεν έχει ;

Σε έναν ΑΒ που πήγα πάντως εδώ στο Μαρούσι που βρίσκομαι δεν δεχόταν γυάλινα το μηχάνημα. Μάλλον είναι συγκεκριμένα μηχανήματα που δέχονται και γυάλινα αλλά δεν ξέρω και που βρίσκονται αυτά δεν τα αναφέρει στο ίντερνετ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, sazistas είπε

Δηλαδή 0,03 cents δίνουν σε όλα ανεξαρτήτως αν είναι γυάλινα, πλαστικά η αλουμινένια ? Αν είναι τόσο δεν αξίζει ούτε η βενζίνη που θα κάψω να πάω μέχρι το μηχάνημα. Τα πετάω στον κοντινότερο κάδο και τέλος . Αν έδιναν .10  cents το ένα επειδή έχω μαζέψει πάρα πολλά άξιζε τον κόπο.

Σε έναν ΑΒ που πήγα πάντως εδώ στο Μαρούσι που βρίσκομαι δεν δεχόταν γυάλινα το μηχάνημα. Μάλλον είναι συγκεκριμένα μηχανήματα που δέχονται και γυάλινα αλλά δεν ξέρω και που βρίσκονται αυτά δεν τα αναφέρει στο ίντερνετ 

Ο καθένας έχει φυσικά το σκεπτικό/άποψή του. Κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη η φάση της ανακύκλωσης, όσο αφορά εμένα τον ιδιώτη, δεν είναι για να βγάλουμε φράγκα ούτε και να μου καλύψει τη βενζίνη. Έτσι κι αλλιώς είναι λάθος σκεπτικό να καταναλώνεις βενζίνη/ενέργεια και να μολύνεις για να...ανακυκλώσεις.

Γι' αυτό άλλωστε και προϋπόθεση για να προχωράνε τέτοια προγράμματα είναι να υπάρχουν πολλοί και διάσπαρτοι κάδοι και σημεία συλλογής.

Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι αλλά εκτός από τους "κλασσικούς" μπλε κάδους υπάρχουν και μπλε "κώδωνες" που αφορούν καθαρά γυαλί. Και μάλιστα όχι μόνο μπουκάλια αλλά και βαζάκια, ποτήρια, κλπ. Προφανώς δεν σου δίνουν πίσω το όποιο χρηματικό αντίτιμο αλλά τουλάχιστον, αν σε ικανοποιεί κάτι τέτοιο, ξέρεις ότι θα πάνε στην ανακύκλωση γυαλιού (δεν είναι σαν τους κάδους που τόσα λέγονται)

Προσωπικά όταν έχω γυάλινα, επειδή δεν έχω πλέον κώδωνα κοντά, τα βάζω μέσα στο πορτμπαγκάζ και όπου βρω κώδωνα τα αφήνω (εννοείται πως δεν βγαίνω ειδικά γι' αυτό αλλά όταν βγω για άλλη δουλειά και βρεθώ μπροστά σε ένα)

image.jpeg.da690e517df5cc43c51a5a51e80a2871.jpeg

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στου Σκλαβ την ανακυκλωση δεχεται και γυαλινα, βεβαια το χαρτακι που σου δινει πρεπει να το εξαργυρώσεις μονο στο ιδιο καταστημα την ιδια μερα.

Νομιζω και στο μηχανημα της περιφέρειας * που συνεργαζεται με τον αβητα δεχεται γυαλινο. Το χαρτακι του το εξαργυρώνεις σε καποιον μεγαλο αβητα από την επομενη της ανακυκλωσης και για 30 (νομιζω) μερες.

Επεξ/σία από panosno1com

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...