Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Black Screen Κολλήματα


R.E.M.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μαύρες οθόνες και κολλήματα στα Win 10. Το πρόβλημα υπάρχει σε 3 PC,όλα με Win10. Στα συγκεκριμένα μηχανήματα έχω διακόψει τις ενημερώσεις μετά από άρθρα που διάβασα περί κολλημάτων του chrome και άλλων ασταθιών(βέβαια οι αναβαθμίσεις του win defender περνανε). Το πρόβλημα με τις μαύρες οθόνες συμβαίνει εντελώς ξαφνικά. Έχω τσεκάρει για drivers (μιας και τα PC είναι της HP) αλλά δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Όταν μπαίνει σε μαύρη οθόνη το Pc, ο δίσκος φαίνεται να λειτουργεί(παίζει το λαμπάκι), αλλά τπτ άλλο δεν λειτουργεί(πληκτρολόγιο, ποντίκι, δικτυο, οθόνη).

Έχω παρατηρήσει υπερβολικά πάρα πολλά errors απο το event viewer, που αφορούν το Distributed COM(με διάφορα κλειδιά που είναι κλειδωμένα για το χρήστη και που έχω ακολουθήσει διάφορες μεθόδους για higher rights,που δεν έχουν λειτουργήσει) και Service Control Manager. Επίσης επισυνάπτω 3 φωτογραφίες που δείχνουν μεγάλη χρήση εικονικής μνήμης, απο διάφορες εφαρμογές(η μία ξέρω σίγουρα ότι είναι η sql, ενώ οι άλλες διαφέρουν ανα διαστήματα) και ενώ έχω δοκιμάσει είτε να μεγαλώσω το page file, είτε να το αφήσω στην διαχείρησή του από τα windows. 

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε 3 PC τα οποία έχων σε δίκτυο και λειτουργούν για μία μικρή επιχείρηση. Δεν ξέρω λοιπόν αν οι μαύρες οθόνες οφείλονται στην υπερβολική χρήση εικ. μνήμης ή στα τόσα πολά λάθη από τα DistributedCom και  Service Control Manager ή αν απλά οφείλονται σε κάποιο update των windows(για το λόγο αυτό τα έκοψα από το gpedit)

Οι μνήμες των Pc είναι 4gb, 8gb και 16gb και οι επεξεργαστες όλοι Intel και τρέχουν SQL. Τα μηχανήματα είναι το παλαιότερο 3 ετίας και το νεότερο μόλις μερικών μηνών.

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 

Καταγραφή1.PNG

Καταγραφή2.PNG

Καταγραφή3.PNG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το πρόβλημα της αδρανοποίησης, απλά βάλε στα ενεργειακά πλάνα υψηλές επιδώσεις ή διαφορετικά ρύθμισε να κλείνει μόνο η οθόνη στα 15 λεπτά απουσίας και να μην μπαίνει ποτέ σε sleep mode, εκτός εάν το θέσεις εσύ ο ίδιος. Εάν συνεχίζεις να έχεις προβλήματα, τότε πήγαινε στις ρυθμίσεις για προχωρημένους στα ενεργειακά πλάνα και ρύθμισε την απενεργοποίηση του σκληρού δίσκου σε "ποτέ/0 mins"

Οι προειδοποιήσεις και οι πληροφορίες είναι νορμάλ να βαράνε που και που και δεν αποτελούν πρόβλημα, ωστόσο τα Error & τα Critical είναι πιο σημαντικά που θέλουν προσοχή.

Επίσης για επιχείρηση πολύ κακό να μην παίρνουν οι υπολογιστές ενημερώσεις...είναι κακό να μένουν τρύπια τα συστήματα. Εάν και κατανοώ την "μη σταθερότητα"  σε αρκετούς τομέις των Windows 10, είναι απογορευτικό να μην γίνονται οι ενημερώσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο όσον αφορά τις ενημερώσεις. Είναι σκόπιμη η διακοπή τους όμως μέχρι να σταθεροποιηθεί λιγο η κατάσταση με τα updates, γιατί θα μου είναι χειρότερο να ψάχνω μετά τι μπορεί να φταίει.

Ενεργιακά τώρα, έχω ήδη απενεργοποιημένο το σβήσιμο της οθόνης(μήπως υπήρχε κανά κόλλημα με την κάρτα γραφικών κατά την επαναφορά), τρέχω ήδη το πλάνο των υψηλών επιδόσεων και έχω ήδη απενεργοποιημένο το sleep mode. Το μόνο που άλλαξα ήταν το σβήσιμο του σκληρού απο "0" σε "never" μήπως έφταιγε αυτό.

Θα το παρακολουθήσω λίγες μέρες και θα επανέλθω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά το πρόβλημα συνεχίζει. Άλλαξα τις ρυθμίσεις ενέργειας αλλά δεν υπάρχει βελτίωση. Παραμένουν τα μυνήματα για για υπερβολική χρήση μνήμης που σας έδειξα στις φωτογραφίες...και μετά απο λίγο μαυρίζει η οθόνη .Τώρα μάλιστα πετάει και μύνημα πέρι low memory. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω το μέγεθος του paging file και τις ρυθμίσεις για την διαχείρισή του(διαχείριση από τα win ή απο το μέγεθος που του δίνω εγώ), αλλά πάλι τα ίδια...

Καμιά άλλη ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το low memory μήπως έχεις αλλάξει το virtual memory?

Αφού το πρόβλημα υπάρχει και στα 3 pc μάλλον αποκλείουμε το hardware.

Ξεκίνα να σκανάρεις για malware με esetonline, malwarebytes αλλά και κάποιο  free antivirus όπως το kapersky. Ένα ένα όχι όλα μαζί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@M@dB0x Η μνήμη διαφέρει σε μέγεθος. Έχω τα 2 pc με 4gb,8gb και το 3ο με 16gb. Δεν χρησιμοποιώ VM. Είναι 3 ανεξάρτητα μηχανήματα. Το μέγεθος που βάζω αν πειράξω το allocation της μνήμης είναι μέχρι 1,5 φόρα(στο virtual memory) παραπάνω από την εγκατεστημένη καθώς έτσι έχω διαβάσει ότι λειτουργεί καλύτερα.

@BlueBlood7 Ναι δεν φαίνεται να είναι θέμα hardware. Αν δεις τα screenshots πιο πάνω και στα 3 pc τα ίδια processes καταναλώνουν πολύ μνήμη. Το virtual memory από το page file όπως είπα και στον φίλο M@dB0x το έχω θέσει(στο pc που το έχω αλλάξει από windows managed που ήταν) στο +1,5, από το μέγεθος της εγκατεστημένης μνήμης.

 

Στο scan με το windows defender δεν βρήκε κάτι...αλλά με το malwarebytes δεν με άφησε να κάνω καν δικτυακό scan. Δεν ξέρω αν φταίει η έκδοση(δεν υπαρχει η δυνατότητα να βγάλω τον δίσκο...τουλαχιστον προς το παρόν,να τον βάλω σαν εξωτερικο και να τον σκανάρω)

 

Απενεργοποίησα επίσης αρκετά processes των windows όπως και services αλλά πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Επεξ/σία από R.E.M.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποια updates των win 10 το τελευταίο διάστημα προκαλούν διάφορα προβλήματα. Δυστυχώς. Προσπάθησε από το history update των win να απεγκατστήσεις όλα τα πρόσφατα updates από την ημ/νία που ξεκίνησε το πρόβλημα.

Το 2ο που πρέπει να κάνεις είναι απεγκατάσταση/εγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών. Ενσωματωμένη έχουν ή ξεχωριστή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω καιρό που έχω κόψει τα updates λόγω ακριβώς αυτών τον προβλημάτων. Δεν έχω περασμένη ούτη την 1803. Επίσης αν έχω δει καλά και το update history δεν τα εμφανίζει όλα.Ενσωματωμένη κάρτα έχουν αλλά δεν φαίνεται να φταίει αυτό καθώς από τα processes στο event viewer φαινεται τι καταναλώνει υπερβολική μνήμη. Σκέφτηκα να τα στήσω από την αρχή μ΄πως και διορθωθεί το θέμα, αλλά θα ήθελα να βρώ τι φταίει γιατί αν ξαναγίνει πάλι θα πηγαίνω ψάχνοντας χωρίς αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...