Προς το περιεχόμενο

Γνώμες - για retro gaming pc !


munchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την ομάδα !!! θέλω γνώμες !!! θέλω να φτιάξω ένα retro gaming pc για να παίζω παιχνίδια όπως Moncey island - doom - blood - παλιά adventures κ.τ.λ 

θέλω προτάσεις για εξαρτήματα όπως - μητρική - κάρτες γραφικών κ.τ.λ - προς το παρόν έχω μία assus P4R800-V που θεωρείται πολύ καλή μητρική αλλά σηκώνει μνήμες ddr1 Μέχρι 4 g overal σε χρονισμό 400mhz , και κάρτα γραφικών agp _ (που παιδεύομαι να βρω στα 512 mb (έχω απο όλες 64-128-256_ εκτός απο αυτήν που θέλω.,...)  τι να ΄κάνω ? να στήσω σε αυτή τη μητρική με έναν δίσκο ssd θα πηγαίνει γρήγορα , και ίσως μεγαλύτερο τροφοδοτικό γιατί τώρα αυτό που έχει είναι 350w νομίζω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Για original retro PC με DOS σωϊκη συμβατότητα θες το πολύ Pentium 3 γιατί αυτουνού είναι είναι η τελευταία γενιά που οι μητρικές υποστήριζαν ISA κάρτες για να έβαζες μιά κάρτα ήχου αυτουνού του είδους (Sound Blaster κτλ) και μια PCI κάρτα γραφικών όπως την S3 Virge/Trio σε συνδυασμό με καμιά Voodoo. Από εκεί και πέρα για όλα αυτά τα παιχνίδια  που λες (~1997) 64MB Ram αρκεί και από VRam 4-8Mb. Το λειτουργικό θα πρέπει να είναι max Windows 98 SE.

Τώρα όσο αφορά το σύστημα σου (που εξακολουθώ να προτείνω Windows 98) πρέπει να έχει NVidia/ATI κάρτα το πολύ του 2005 αλλιώς δεν θα βρίσκεις driver για Windows 98 που σημαίνει ότι το πολύ 256MB θα είναι αυτές. Ram μην βάλεις παραπάνω από 1 GB γιατί δεν θα bootάρουν τα 98.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και από watt μην τρελαίνεσαι, με το ζόρι τρώγανε τα συστήματά Athlon XP/Prescott πάνω από 140, και πολλά λέω.

Τα πιο μικρα και κάτω από 100. Δες βίντεο του Phillshardware.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, και εγώ τα είχα παίξει αυτά τα παιχνίδια τότε και τα είχα ευχαριστηθεί, αλλά, για σήμερα, πιστεύω ότι χρειάζεσαι και μεγάλη δόση αντιπαλευόν, για να ξανασχοληθείς πάνω από...άντε, να σου βάλω μία μέρα :P Με κανα dosbox, δε μπορεί να σου φύγει η ιδέα;

Επεξ/σία από Occultist
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...