Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Εχεις δει το app? Ο Phil λεει μαλακιες στο reddit δλδ στο λινκ που παρεθεσα; Το οτι δεν κατεβαζει στο android δε σημαινει οτι δεν κατεβαζει στο ios.

Όχι όπως και κανένας άλλος αφού η Apple δεν δίνει το δικαίωμα στους πελάτες της να εγκαταστήσουν εφαρμογές εκτός του store της.  Στο Android θα είχαμε την δυνατότητα να ελέγξουμε μόνοι μας την εφαρμογή.

Γνωρίζω όμως την Android έκδοση καθώς και το hw accessory, όπως και το σκοπό που εξυπηρετεί που δεν είναι η ύπαρξη store. Ειδικά όταν υπάρχει ήδη άλλο app ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Σχετικά με το link από το appleinside( και όχι Reddit )που παρέθεσες να μου επιτρέψεις να μην εμπιστεύομαι τα λόγια στελέχους που οφείλει λόγο συμβολαίου να λέει μόνο ότι συμφέρει/δικαιολογεί την εταιρία που εργάζεται. 

Όσο για το τόσο δραματικό απόσπασμα που αναφέρει το άρθρο ως"by manipulating the Mac or PC version of Steam over the stream" είναι το ίδιο με το να σηκωθείς και να κάνεις εσύ το κλικ στο ποντίκι στην οθόνη του desktop σου 

7 ώρες πριν, dimkord είπε

Ως δικηγόροι των δυο εταιριών έχετε όλοι στερεα επιχειρήματα. Ως χρήστες τί πιστεύετε;

Ως χρήστης λυπάμαι που για άλλη μια φορά οι πελάτες της Apple δεν θα έχουν ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα απολαμβάνουν οι χρήστες του απέναντι OS επειδή η εταιρία αποφασίζει για αυτούς χωρίς αυτούς.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dimkord είπε

Ως δικηγόροι των δυο εταιριών έχετε όλοι στερεα επιχειρήματα. Ως χρήστες τί πιστεύετε;

Αδιάφορο, δεν θα κάτσω να παίξω παιχνίδια του υπολογιστή μου στην οθονούλα του κινητού.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mike299 είπε

Όχι όπως και κανένας άλλος αφού η Apple δεν δίνει το δικαίωμα στους πελάτες της να εγκαταστήσουν εφαρμογές εκτός του store της

μπορεις να εγκαταστασεις

Π.χ.

https://support.binance.com/hc/en-us/articles/115001507811-How-to-Install-Binance-iOS-APP

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 11:38 ΠΜ, koufs είπε

είχα android, και υπάρχει ακόμη στην οικογένεια και μπορεί να ξαναπάρω (δεν έχω δεσμευτεί σε καμμία πλατφόρμα),

από steam δεν έχω ιδέα,

-

η αντίρρησή μου αφορά την υποχρέωση εγκατάστασης μέσω store, και αναφέρεται σε όλα τα store

θα ήθελα να μπορώ να εγκαθιστώ εφαρμογές που θα κατεβάζω (αγορασμένες ή freeware) εγώ αν θέλω, όπως κάνω στον υπολογιστή

(μη μου πείτε για jailbreak και custom rom, τα έκανα στο παρελθόν, πλέον δεν τα εμπιστεύομαι)

Mπορεις να κατεβάσεις εφαρμογές (σε μορφή apk) εκτός stores χωρίς κανένα πρόβλημα στο Android.  χωρίς root εννοώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panathatube είπε

Mπορεις να κατεβάσεις εφαρμογές (σε μορφή apk) εκτός stores χωρίς κανένα πρόβλημα στο Android.  χωρίς root εννοώ.

αυτό γίνεται επισήμως; εννοώ το δίνει ο κατασκευαστής της εφαρμογής;

γιατί αν όχι,

δεν εμπιστεύομαι τρίτους που δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι, για να πάρω μία εφαρμογή;

-

(και πριν πει κάποιος αν εμπιστεύομαι την αππλε ή τη γκουγκλ,

να πω ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν 100%, και πάντα κρίνω αναλόγως ονόματος και προϊστορίας)

αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου ανώνυμους που δίνουν τζάμπα εφαρμογές στο ίντερνετ)

-

η ερώτηση αν αυτό γίνεται επισήμως ισχύει, δεν το γνωρίζω και θα με ενδιέφερε

Επεξ/σία από koufs
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, koufs είπε

αυτό γίνεται επισήμως; εννοώ το δίνει ο κατασκευαστής της εφαρμογής;

γιατί αν όχι,

δεν εμπιστεύομαι τρίτους που δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι, για να πάρω μία εφαρμογή;

-

(και πριν πει κάποιος αν εμπιστεύομαι την αππλε ή τη γκουγκλ,

να πω ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν 100%, και πάντα κρίνω αναλόγως ονόματος και προϊστορίας)

αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου ανώνυμους που δίνουν τζάμπα εφαρμογές στο ίντερνετ)

-

η ερώτηση αν αυτό γίνεται επισήμως ισχύει, δεν το γνωρίζω και θα με ενδιέφερε

Οι ανωνυμοι στο ιντερνετ ειναι πιο αξιοπιστοι κατα πολυ..

Μη ξεχνας οτι αυτοι εχουν το πηγαιο κωδικα φατσα φορα στο github και ακομα και εμεις να μη ξερουμε τι ακριβως κανει, καποιος που ξερει θα το δει και θα τον κανει ρομπα

Ο γοογλης κρυβει το κωδικα απο τις εφαρμογες του, ενω για το μηλο και ΜΣ δεν νομιζω να χρειαζεται να πω :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 10:49 ΠΜ, dali13gr είπε

Το θέμα είναι σύνθετο. Πέρα από το γεγονός ότι μέσω του Steam Link θα μπορούσες να παίζεις παιχνίδια που ήδη υπάρχουν στο App Store (που σημαίνει διαφυγόντα κέρδη για τον game developer και την Apple), φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα και με τους κωδικούς χαρακτηρισμού καταλληλότητας για ανηλίκους. Γενικότερα, η Apple δεν επιτρέπει εφαρμογές πορνό, βίας, κλπ. Αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει με το Steam Link.

Τέλος, μάλλον παραβιάζει τα app purchase guidelines. Όπως και με το Kindle -αν θυμάμαι καλά- που όταν πήγαινες να αγοράσεις βιβλίο σου άνοιγε τον browser για να αποφύγει την προμήθεια, παρομοίως μπορεί να αγοράζει κάποιος από το PC του και να παίζει στο κινητό.

Δεν εξετάζω αν η πολιτική της Apple είναι λάθος ή σωστή. Αυτή είναι η πολιτική και όποιος θέλει να συμμετέχει στο App Store οφείλει να την ακολουθεί.

Το κάνω quote γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή απλά είδαν φως (Apple) και μπήκαν.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dali13gr είπε

Το κάνω quote γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή απλά είδαν φως (Apple) και μπήκαν.

Και έχει ήδη απαντηθεί ότι με την ίδια λογική πρέπει να καταργήσει όλες τις remote desktop και streaming εφαρμογές οι οποίες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και ούτε σε αυτές δεν μπορεί να ελέγξει το περιεχόμενο ή έχει διαφυγοντα τα κέρδη. Αλλιώς κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι το θέμα έχει υπεραναλυθει και από τις δύο πλευρές. Το θεωρώ απίστευτο όμως ότι αντί να διαμαρτύρεται κάποιος που μια εταιρεία, την οποίας έχει πληρώσει, αφαιρεί δυνατότητες από τον ίδιο με το έτσι θέλω, την υπερασπίζεται κιόλας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Οι ανωνυμοι στο ιντερνετ ειναι πιο αξιοπιστοι κατα πολυ..

Μη ξεχνας οτι αυτοι εχουν το πηγαιο κωδικα φατσα φορα στο github και ακομα και εμεις να μη ξερουμε τι ακριβως κανει, καποιος που ξερει θα το δει και θα τον κανει ρομπα

Ο γοογλης κρυβει το κωδικα απο τις εφαρμογες του, ενω για το μηλο και ΜΣ δεν νομιζω να χρειαζεται να πω :P

με το " ανώνυμους" δεν εννοώ όσους δίνουν τον πηγαίο κώδικα,

αλλά τους crackers, που παίρνουν ένα επί πληρωμή πρόγραμμα και μετατρέπουν για να δώσουν δεωρεάν (και μόνο οι ίδιοι ξερουν τι άλλες προσθήκες έχουν κανει)

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mike299 είπε

Και έχει ήδη απαντηθεί ότι με την ίδια λογική πρέπει να καταργήσει όλες τις remote desktop και streaming εφαρμογές οι οποίες κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και ούτε σε αυτές δεν μπορεί να ελέγξει το περιεχόμενο ή έχει διαφυγοντα τα κέρδη. Αλλιώς κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι το θέμα έχει υπεραναλυθει και από τις δύο πλευρές. Το θεωρώ απίστευτο όμως ότι αντί να διαμαρτύρεται κάποιος που μια εταιρεία, την οποίας έχει πληρώσει, αφαιρεί δυνατότητες από τον ίδιο με το έτσι θέλω, την υπερασπίζεται κιόλας.

Εγώ έγραψα τρία πράγματα, δεν ξέρω τι εννοείς ότι έχει απαντηθεί. Όσο για το remote desktop, είναι η δικαιολογία του πονηρού (Steam). Όλοι ξέρουμε ότι δεν έχει καμία σχέση το Steam με το TeamViewer π.χ. Περιμένω να μου απαντήσει κάποιος ότι συνδέεται με remote desktop για να παίξει παιχνίδια στον υπολογιστή ή για να δει ταινία να γελάσω.

Ούτε οι εφαρμογές τύπου Netflix είναι το ίδιο γιατί εκεί παίρνει ποσοστό από τη συνδρομή. Γι αυτό π.χ. είναι υψηλότερη (ή ήταν, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι) η τιμή συνδρομής του Spotify στο iOS απ' ό,τι αλλού.

Χωρίς να έχω ζόρι γιατί ούτε iPhone έχω ούτε παιχνίδια παίζω, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Όποιος πληρώνει ξέρει τι αγοράζει εξ' αρχής. Δεν υπήρχε η εφαρμογή όταν αγόρασε κάποιος και ξαφνικά αφαιρέθηκε. Ανέβηκε 2 μέρες και αφαιρέθηκε.

Υ.Γ. Για όσους λένε γιατί δεν της βάζουν πρόστιμο όπως στη Microsoft για το Safari κλπ. Η Apple δεν έχει ούτε είχε ποτέ το 90% της αγοράς. Εκμεταλλεύομαι τη δεσπόζουσα θέση μου στην αγορά για να βλάψω τον ανταγωνισμό είναι το αδίκημα. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει το ίδιο με τη Google και τις εφαρμογές που υποχρεώνει τους κατασκευαστές να συμπεριλαμβάνουν στις συσκευές τους εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά. 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, dali13gr said:

Εγώ έγραψα τρία πράγματα, δεν ξέρω τι εννοείς ότι έχει απαντηθεί. Όσο για το remote desktop, είναι η δικαιολογία του πονηρού (Steam). Όλοι ξέρουμε ότι δεν έχει καμία σχέση το Steam με το TeamViewer π.χ. Περιμένω να μου απαντήσει κάποιος ότι συνδέεται με remote desktop για να παίξει παιχνίδια στον υπολογιστή ή για να δει ταινία να γελάσω.

Moonlight

Fan made app που κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με το Steam Link App. Υπάρχει στο App Store εδώ και χρόνια. Οπότε ειτε αυτοί που ελέγχουν τα apps δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είτε η Apple ενοχλείται από το logo της Valve. 

Εκτός κι αν έχεις κάποια άλλη αποψη, θα ήθελα να την ακούσω. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

Το moonlight έχει δικό του Store στο desktop που μπορείς να αγοράσεις παιχνίδια και μετά να τα streamαρεις στο κινητό; 

• Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, dali13gr said:

Το moonlight έχει δικό του Store στο desktop που μπορείς να αγοράσεις παιχνίδια και μετά να τα streamαρεις στο κινητό; 

Όχι, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα με το Moonlight, μπορείς να αγοράσεις games από οποιοδήποτε store στο desktop θες (από Steam, από GoG, από Origin, από Battlenet, ακόμα και παλιά games σε physical μέσο να έχεις εγκαταστήσει) και να τα streamάρεις στο κινητό σου.

Τουλάχιστον το Steam Link App ένα store υποστηρίζει όλο κι όλο.

Ακόμα πιο ειρωνικό στο Moonlight είναι ότι πατάει ακριβώς επάνω στο Gamestream της Nvidia, το οποίο πλέον υποστηρίζει ακόμα και Windows Store games. Δηλαδή μπορείς να παίζεις Forza Horizon 3 στο iPhone σου. Τέλειο;

Δημοσ.

Χαμένος στη μετάφραση. Ο developer της εφαρμογής πουλάει παιχνίδια εκτός store και τα streamαρει στο κινητό; Όχι. Η Valve το κάνει; Ναι. Αντιβαίνει τους κανόνες του App Store; Ναι. Η Valve έχει παιχνίδια που δεν επιτρέπονται στο App Store λόγω βίας κλπ; Ναι. Αντιβαίνει τους κανόνες του App Store; Ναι.

Εδω ολόκληρη Amazon συμμορφώθηκε και θα μασήσει στη Valve η Apple. Δεν έχετε καταλάβει μάλλον ότι η πλατφόρμα είναι προνομιακή και θέλουν όλοι να είναι onboard. Αν θέλουν, θα το κάνουν με τους κανόνες που θέτει η Apple. Ακόμα και η Spotify πουλάει πιο ακριβά τη συνδρομή αν κάνεις την πληρωμή μέσω του iTunes, τι να λέμε τώρα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο developer της εφαρμογής πουλάει παιχνίδια κάπου αλλού, όχι στο ίδιο το κινητό, δεν ξέρω αν μπορείς να κατανοήσεις τη διαφορά. Η Amazon που φέρνεις ως παράδειγμα πουλάει τα βιβλία της κάπου αλλού, όχι στο ίδιο το κινητό και η Apple σε αφήνει να τα χρησιμοποιήσεις στο iPhone σου. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και με την Valve.

Η Valve έχει παιχνίδια που δεν επιτρέπονται στο App Store, αλλά το ίδιο ισχύει για το Moonlight φαντάζομαι. Μπορείς να παίξεις Hatred στο iPhone σου για παράδειγμα, μέσω Moonlight. Επίσης η Apple ελέγχει τα βιβλία που πουλάει η Amazon (έξω από το App Store προφανώς); Γιατί υπάρχουν άπειρα πορνογραφήματα για το Kindle για παράδειγμα, τα οποία μπορείς να τα αγοράσεις στο site της Amazon και να τα διαβάσεις στο iPhone σου. Εκεί δεν την πονάει την Apple;

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...