Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dali13gr είπε

Χαμένος στη μετάφραση. Ο developer της εφαρμογής πουλάει παιχνίδια εκτός store και τα streamαρει στο κινητό; Όχι. Η Valve το κάνει; Ναι. Αντιβαίνει τους κανόνες του App Store; Ναι. Η Valve έχει παιχνίδια που δεν επιτρέπονται στο App Store λόγω βίας κλπ; Ναι. Αντιβαίνει τους κανόνες του App Store; Ναι.

Εδω ολόκληρη Amazon συμμορφώθηκε και θα μασήσει στη Valve η Apple. Δεν έχετε καταλάβει μάλλον ότι η πλατφόρμα είναι προνομιακή και θέλουν όλοι να είναι onboard. Αν θέλουν, θα το κάνουν με τους κανόνες που θέτει η Apple. Ακόμα και η Spotify πουλάει πιο ακριβά τη συνδρομή αν κάνεις την πληρωμή μέσω του iTunes, τι να λέμε τώρα.

Τότε γιατί υπάρχει κανονικά αυτό? Το καταλαβαίνεις ελπίζω ότι προσπαθεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Είναι ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή"κόπηκε" γιατί έτσι ήθελε η Apple. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω αλλά υποψιάζομαι ότι δεν τα βρήκαν σε κάποια συμφωνία.

PS και χαρά παίζεις παιχνίδια με team viewer αν παίζεις turn based games όπως εγώ. Όπως μια χαρά αγοράζεις συνδρομές εκτός iTunes 

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mike299 είπε

Τότε γιατί υπάρχει κανονικά αυτό? Το καταλαβαίνεις ελπίζω ότι προσπαθεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Είναι ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή"κόπηκε" γιατί έτσι ήθελε η Apple. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω αλλά υποψιάζομαι ότι δεν τα βρήκαν σε κάποια συμφωνία.

Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το App Store είναι ιδιοκτησία της Apple και όχι των χρηστών. Τι να δικαιολογήσω και ποια είναι τα αδικαιολόγητα; Εμ δεν γνωρίζεις τον λόγο, υποψιάζεσαι κάτι, αλλά κατά τα άλλα είναι ξεκάθαρο έκοψε την εφαρμογή γιατί έτσι ήθελε. Λογική του παραλόγου.

Η εφαρμογή που παραθέτεις, σου επιτρέπει να αγοράσεις παιχνίδια απευθείας; Γιατί αν μπορείς και η Apple παίρνει κανονικά το ποσοστό της, είναι άκυρη όλη η είδηση και το 80% των σχολίων στο άρθρο που αναφέρουν ότι το έκανε για το ποσοστό. 

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, dali13gr said:

Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το App Store είναι ιδιοκτησία της Apple και όχι των χρηστών. Τι να δικαιολογήσω και ποια είναι τα αδικαιολόγητα; Εμ δεν γνωρίζεις τον λόγο, υποψιάζεσαι κάτι, αλλά κατά τα άλλα είναι ξεκάθαρο έκοψε την εφαρμογή γιατί έτσι ήθελε. Λογική του παραλόγου.

Η εφαρμογή που παραθέτεις, σου επιτρέπει να αγοράσεις παιχνίδια απευθείας; Γιατί αν μπορείς και η Apple παίρνει κανονικά το ποσοστό της, είναι άκυρη όλη η είδηση και το 80% των σχολίων στο άρθρο που αναφέρουν ότι το έκανε για το ποσοστό. 

Το Kindle app γιατί το έχει αφήσει στο App Store; Παίρνει ποσοστό από κάθε βιβλίο που πουλάει η Amazon;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το Kindle app γιατί το έχει αφήσει στο App Store; Παίρνει ποσοστό από κάθε βιβλίο που πουλάει η Amazon;

Από την αρχή έχω γράψει 3 πιθανούς λόγους που μπορεί να οδήγησαν στην απόφαση αλλά κάποιοι επέλεξαν να επιμένουν μόνο σε έναν. Το ξαναγράφω και όπως βλέπεις τελευταίο αναφέρω το θέμα των αγορών:

Αναφορά σε κείμενο

Το θέμα είναι σύνθετο. Πέρα από το γεγονός ότι μέσω του Steam Link θα μπορούσες να παίζεις παιχνίδια που ήδη υπάρχουν στο App Store (που σημαίνει διαφυγόντα κέρδη για τον game developer και την Apple), φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα και με τους κωδικούς χαρακτηρισμού καταλληλότητας για ανηλίκους. Γενικότερα, η Apple δεν επιτρέπει εφαρμογές πορνό, βίας, κλπ. Αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει με το Steam Link.

Τέλος, μάλλον παραβιάζει τα app purchase guidelines. Όπως και με το Kindle -αν θυμάμαι καλά- που όταν πήγαινες να αγοράσεις βιβλίο σου άνοιγε τον browser για να αποφύγει την προμήθεια, παρομοίως μπορεί να αγοράζει κάποιος από το PC του και να παίζει στο κινητό.

Δεν εξετάζω αν η πολιτική της Apple είναι λάθος ή σωστή. Αυτή είναι η πολιτική και όποιος θέλει να συμμετέχει στο App Store οφείλει να την ακολουθεί

Η Amazon αρχικά επέλεξε να προσπαθήσει να "κοροϊδέψει" την Apple και όταν ήθελες να αγοράσεις βιβλίο σε πετούσε στον Safari να το κάνεις από εκεί παρόλο που οι όροι ήταν ξεκάθαροι. Όταν έφαγε το άκυρο, σταμάτησε τις εξυπνάδες και δεν μπορείς να αγοράσεις μέσα από την εφαρμογή. Μπορείς κανονικά να αγοράσεις από οπουδήποτε αλλού και να κατέβουν στο λογαριασμό σου στο iPhone/iPad.

Οπως βλέπεις, δεν έχει κανένα κόλλημα να επιτρέψει αυτό τον τρόπο η Apple οπότε κάποιος άλλος λόγος υπάρχει. Και σαν πρώτο εγώ σκέφτομαι αυτό που λέω και παραπάνω, ότι προστατεύει τους υπόλοιπους developers παιχνιδιών. Ακόμα και τίτλων που μπορεί να υπάρχουν και στο Steam αλλά πωλούνται και στο iOS (δεν έχω ιδέα αν συμβαίνει αυτό, δεν ασχολούμαι καθόλου με παιχνίδια. Όπως και να έχει, αυτή αποφασίζει και αν κάνει κακό στην πλατφόρμα της και μειωθούν οι πωλήσεις της, αυτή θα υποστεί και τις συνέπειες. Προς το παρόν, δεν βλέπω να έχει και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, η εφαρμογή Steam Link για iOS, με "κρυμμένο" τρόπο επέτρεπε να αγοράζεις απευθείας μέσα από την εφαρμογή παρακάμπτωντας το σύστημα πληρωμών του iTunes (in-app purchase). Αυτό για όσους λένε ότι η αθώα Valve μόνο μια εφαρμογή remote streaming έβγαλε. Τα ίδια με την Amazon και το Kindle all over again.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dali13gr είπε

Παρεμπιπτόντως, η εφαρμογή Steam Link για iOS, με "κρυμμένο" τρόπο επέτρεπε να αγοράζεις απευθείας μέσα από την εφαρμογή παρακάμπτωντας το σύστημα πληρωμών του iTunes (in-app purchase). Αυτό για όσους λένε ότι η αθώα Valve μόνο μια εφαρμογή remote streaming έβγαλε. Τα ίδια με την Amazon και το Kindle all over again.

Επίσης έχει απαντηθεί, ο τρομερός κρυμμένος τρόπος είναι ότι κανείς κλικ απομάκρυσμενα μέσω remote desktop στο store του steam, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το νά σηκωθείς και να το κάνεις απευθείας από το desktop.  Και ακριβώς το ίδιο μπορείς να κάνεις με οπουδήποτε remote desktop app.

Υπόψιν το steam link λειτουργεί σε lan οπότε το desktop σου θα βρίσκεται το πολύ ένα δωμάτιο μακρυά.

Δημοσ.

Αδιάφορο. Και στο Kindle δεν σηκώνεσαι καν, πας στο Safari και κάνεις την αγορά και όλα καλά. Η Amazon το διόρθωσε, θα το διορθώσει και η Valve. Θα διορθώσει και τις υπόλοιπες παρατυπίες και θα μπει στο store. Γιατί αν δεν έχει καμία παρατυπία, δεν μπορεί να την κόψει. Και για να μην αναφέρει τον ακριβή λόγω αλλά απλά εύχεται να το ξανασκεφτεί η Apple στο μέλλον, κάπου έχει κάνει πατάτα. Rules are rules είτε λέγεσαι Microsoft Office365, Amazon είτε Μπάμπης Παπαδόπουλος.

Αυτά τα ολίγα, νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/5/2018 στις 3:23 ΜΜ, koufs είπε

αυτό γίνεται επισήμως; εννοώ το δίνει ο κατασκευαστής της εφαρμογής;

γιατί αν όχι,

δεν εμπιστεύομαι τρίτους που δεν ξέρουμε καν ποιοι είναι, για να πάρω μία εφαρμογή;

-

(και πριν πει κάποιος αν εμπιστεύομαι την αππλε ή τη γκουγκλ,

να πω ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν 100%, και πάντα κρίνω αναλόγως ονόματος και προϊστορίας)

αλλά δεν εμπιστεύομαι καθόλου ανώνυμους που δίνουν τζάμπα εφαρμογές στο ίντερνετ)

-

η ερώτηση αν αυτό γίνεται επισήμως ισχύει, δεν το γνωρίζω και θα με ενδιέφερε

Κατεβάζω apk εφαρμογές μόνο από τρίτους που εμπιστεύομαι ή από τους ίδιους τους κατασκευαστές της εφαρμογής. Πχ. το power toggle που ήθελα το διαθέτει ο ίδιος ο προγραμματιστής τζάμπα σε apk. Νομίζω όμως ότι οι κατασκευαστές επιδιώκουν να έχουν τα προϊόντα τους σε stores παρότι δεν υπάρχει απαγόρευση από την Google. Στο Android κάποιοι προτιμούν άλλα καταστήματα από το Google play ή δίνουν εφαρμογές ελαφρώς παραμετροποιημένες για συγκεκριμένες μάρκες όπως στο Samsung store. Γενικά είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το επίπεδο ελευθερίας που υπάρχει στο συγκεκριμένο λειτουργικό. Επίσης στο Android μού αρέσει ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τις default εφαρμογές με δικές σου.

Επεξ/σία από panathatube
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, adacc είπε

α απ'αυτους εισαι που ζουν με τις αυταπατες οτι τα mac παιζουν παιχνιδια. οκ χαχαχαχαχα

Α για τα mac λες; Εγώ νόμιζα μιλούσες για τα iPhones. Ναι συμφωνώ αν είσαι gamer τα macs δεν είναι για σενα, για αυτό αλλωστε δεν έχω και εγώ mac...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 12:12 ΜΜ, keysmith είπε

Σοβαρά πως πουλάει στην Ευρώπη αυτό το σύστημα η apple; Γιατί τη microsoft την κυνηγάνε για μονοπωλιακές τακτικές στα windows σε κάθε ευκαιρία και την αππλε όλα καλά με το IOS; Αυτή η ενέργεια δεν είναι μονοπωλιακή τακτική; Μου το εξηγεί κάποιος; 

Για να θεωρηθεί μονοπώλιο πρέπει να έχει πάνω από το 51% της αγοράς. Αφού δεν το έχει, δεν θεωρείται μονοπωλιακή τακτική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...