Jimmy08 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, billdanos είπε Το 0,15% το κάνατε 3-4? 😳 0,15% δεν είναι για κανένα λόγο. Μην κολλάς στο ακριβές ποσοστο αν είναι 3, 3,5 ή 4. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η προμήθεια που ζητάει είναι μεγαλη. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από Jimmy08
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 13 minutes ago, Jimmy08 said: 0,15% δεν είναι για κανένα λόγο. Μην κολλάς στο ακριβές ποσοστο αν είναι 3, 3,5 ή 4. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η προμήθεια που ζητάει είναι μεγαλη. Ξαναλέω: 0,15% για να σου προσφέρει την πλατφόρμα. Στα 100 ευρώ θέλει 15 λεπτά. Να μην κολλάω σε κάτι που είπες και είναι 18-20 φορές παραπάνω??? https://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Pay
guy_threepwood Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, billdanos said: Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος κάθε φορά που παίρνει κάποιο ρίσκο... Αλλά το πρόβλημά σου δεν είναι το apple pay (μόνο)... Το 0,15% το κάνατε 3-4? 😳 Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν θες ασφάλεια μόνο Apple. Μας προσέχει γιατί μας αγαπά. Τώρα το γεγονός ότι κάθε κάρτα ανάληψης /πιστωτική έχει κάτι σαν nfc πάνω, δεν έχει σημασία. Μόνο Apple παιδιά. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2018 από guy_threepwood
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 1 minute ago, guy_threepwood said: Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν θες ασφάλεια μόνο Apple. Μας προσέχει γιατί μας αγαπά. Τώρα το γεγονός ότι κάθε κάρτα ανάληψης /πιστωτική έχει nfc πάνω, δεν έχει σημασία. Μόνο Apple παιδιά. Μην τα περιγράφεις όπως σε βολεύει! Το apple pay είναι μια υπηρεσία που προσφέρει η apple. Δεν αναγκάζεσαι να τη χρησιμοποιήσεις (πόσο μάλλον αν δεν έχεις apple συσκευή). Και γω χρησιμοποιώ τις nfc κάρτες μου παντού αλλά αν η apple μου προσφέρει τη δυνατότητα να τις αποθηκεύσω ψηφιακά στο apple wallet και να μου εγγυηθεί και την ασφάλεια της υπηρεσίας, γιατί να μην χαρώ όταν θα μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα? Αυτή τη στιγμή δεν έχω apple pay και wallet στην Ελλάδα όχι γιατί δεν το θέλει η Apple, αλλά γιατί δεν το θέλουν οι Ελληνικές τράπεζες!
Jimmy08 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Ξαναλέω: 0,15% για να σου προσφέρει την πλατφόρμα. Στα 100 ευρώ θέλει 15 λεπτά. Να μην κολλάω σε κάτι που είπες και είναι 18-20 φορές παραπάνω??? Αυτό το ποσοστό αφορά τις αμερικανικές τράπεζες. Δεν είναι flat rate για όλους. Αν έψαχνες λίγο παραπάνω θα το έβρισκες. Χωρίς τα γυαλιά apple όμως...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 7 minutes ago, Jimmy08 said: Αυτό το ποσοστό αφορά τις αμερικανικές τράπεζες. Δεν είναι flat rate για όλους. Αν έψαχνες λίγο παραπάνω θα το έβρισκες. Χωρίς τα γυαλιά apple όμως... δείξε μας λοιπόν το 3-4% που παίρνει η apple εσύ που δεν φοράς γυαλιά...
guy_threepwood Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 1 minute ago, billdanos said: Μην τα περιγράφεις όπως σε βολεύει! Το apple pay είναι μια υπηρεσία που προσφέρει η apple. Δεν αναγκάζεσαι να τη χρησιμοποιήσεις (πόσο μάλλον αν δεν έχεις apple συσκευή). Και γω χρησιμοποιώ τις nfc κάρτες μου παντού αλλά αν η apple μου προσφέρει τη δυνατότητα να τις αποθηκεύσω ψηφιακά στο apple wallet και να μου εγγυηθεί και την ασφάλεια της υπηρεσίας, γιατί να μην χαρώ όταν θα μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα? Αυτή τη στιγμή δεν έχω apple pay και wallet στην Ελλάδα όχι γιατί δεν το θέλει η Apple, αλλά γιατί δεν το θέλουν οι Ελληνικές τράπεζες! Φυσικά και σε αναγκάζει, καθώς δεν αφήνει καμία άλλη εταιρεία. Σχεδόν όλες οι τράπεζες σου προσφέρουν ένα τρόπο να μην έχεις καν κάρτα μαζί σου. Σχεδόν οι μισές συναλλαγές που κάνω είναι μέσω του τηλεφώνου. Το 0.15% (δεν ξέρω πόσο είναι) το θεωρείς λίγο; Δηλαδή σε κάθε μία συναλλαγή που κάνω, για την υπόλοιπη ζωή μου, θα παίρνει η Apple το 0.15 % Από τα λεφτά μου (μην έχεις αμφιβολία, θα κυλισει το κόστος σε εσένα); Ενώ μπορώ να το κάνω δωρεάν;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 2 minutes ago, guy_threepwood said: Φυσικά και σε αναγκάζει, καθώς δεν αφήνει καμία άλλη εταιρεία. Σχεδόν όλες οι τράπεζες σου προσφέρουν ένα τρόπο να μην έχεις καν κάρτα μαζί σου. Σχεδόν οι μισές συναλλαγές που κάνω είναι μέσω του τηλεφώνου. Το 0.15% (δεν ξέρω πόσο είναι) το θεωρείς λίγο; Δηλαδή σε κάθε μία συναλλαγή που κάνω, για την υπόλοιπη ζωή μου, θα παίρνει η Apple το 0.15 % Από τα λεφτά μου (μην έχεις αμφιβολία, θα κυλισει το κόστος σε εσένα); Ενώ μπορώ να το κάνω δωρεάν; Από τη στιγμή που το Apple Pay είναι μια ολόκληρη πλατφόρμα και όχι απλά μια λειτουργία που χρησιμοποιεί το NFC για να στείλει τα στοιχεία της κάρτας, είναι λογικό ο κατασκευαστής να ζητάει ποσοστό από τη χρήση του. Η Apple ζητάει το 0,15%. Η κάθε τράπεζα όμως μπορεί να χρεώνει επιπλέον ποσοστά για ηλεκτρονικές συναλλαγές άσχετα με το ποσοστό της Apple που μπορεί να αυξήσει το συνολικό ποσό των κρατήσεων. Εκτός αν νομίζετε πως κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τις NFC κάρτες μας στα τερματικά, αυτό γίνεται χωρίς απολύτως καμία προμήθεια... Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σας ενοχλεί που μεταξύ των άλλων διαμεσολαβητών, προσπαθεί και η Apple να πάρει μέρος της προμήθειας...
Jimmy08 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, billdanos είπε δείξε μας λοιπόν το 3-4% που παίρνει η apple εσύ που δεν φοράς γυαλιά... Τι να σου δείξω; Να σου βρω φωτό απο συμφωνίες και NDA; Είσαι σοβαρός; Απλά ψάξε να δεις ότι το 0,15% που γράφεις αφορά συγκεκριμένα τις αμερικανικές τράπεζες και θα καταλάβεις ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι καθολικό. Αν δε μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, τσάμπα συζητάμε.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 1 minute ago, Jimmy08 said: Τι να σου δείξω; Να σου βρω φωτό απο συμφωνίες και NDA; Είσαι σοβαρός; Απλά ψάξε να δεις ότι το 0,15% που γράφεις αφορά συγκεκριμένα τις αμερικανικές τράπεζες και θα καταλάβεις ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι καθολικό. Αν δε μπορείς να κάνεις ούτε αυτό, τσάμπα συζητάμε. Προσπαθώ να σου εξηγήσω αλλά δεν με προσέχεις: η Apple ζητάει το 0,15% Η τράπεζα μπορεί να έχει ένα σωρό άλλες κρατήσεις που αποδίδει σε άλλους φορείς, κάθε φορά που κάνουμε μια ανέπαφη ή ηλεκτρονική συναλλαγή. Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την apple και το ποσοστό που ζητάει. Προφανώς και συζητάμε τσάμπα, απλά είχα λίγο ελεύθερο χρόνο!
songless_bird Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Από τη στιγμή που το Apple Pay είναι μια ολόκληρη πλατφόρμα και όχι απλά μια λειτουργία που χρησιμοποιεί το NFC για να στείλει τα στοιχεία της κάρτας, είναι λογικό ο κατασκευαστής να ζητάει ποσοστό από τη χρήση του. Η Apple ζητάει το 0,15%. Η κάθε τράπεζα όμως μπορεί να χρεώνει επιπλέον ποσοστά για ηλεκτρονικές συναλλαγές άσχετα με το ποσοστό της Apple που μπορεί να αυξήσει το συνολικό ποσό των κρατήσεων. Εκτός αν νομίζετε πως κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τις NFC κάρτες μας στα τερματικά, αυτό γίνεται χωρίς απολύτως καμία προμήθεια... Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σας ενοχλεί που μεταξύ των άλλων διαμεσολαβητών, προσπαθεί και η Apple να πάρει μέρος της προμήθειας... H προμηθεια βαρυνει τον πελατη ή το καταστημα που εχει το τερματικο;
Jimmy08 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Μόλις τώρα, billdanos είπε Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σας ενοχλεί που μεταξύ των άλλων διαμεσολαβητών, προσπαθεί και η Apple να πάρει μέρος της προμήθειας... Ναι εμένα με ενοχλεί επειδή θα μου πάρει μέρος του τζίρου της εταιρίας μου. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο παραμικρό πρέπει να υπερασπίζεσαι την apple. Λες και εμένα δε θα με βολεψει το Apple pay αν έρθει στην Ελλάδα. Αυτό που σου λέω και δεν καταλαβαίνεις, είναι το γεγονός ότι δεν έχει έρθει ακόμη ίσως δεν οφείλεται μόνο στις ελληνικές τράπεζες αλλά και στην apple.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 2 minutes ago, songless_bird said: H προμηθεια βαρυνει τον πελατη ή το καταστημα που εχει το τερματικο; "Every CC transaction has a fee. Those fees are charged by the CC provider (usually a bank) and paid by the retailer. These fees can range from roughly 1.5% to 3%. If the CC charged a 3% fee, on a $100 transaction, the retailer would pay $3 to the CC provider (plus typically a $0.25 fixed transaction fee). Apple wants 0.1% to 0.15%. Which means on that same transaction of $100 the retailer would pay a $3 fee to the CC provider and the CC provider would pay 10 to 15 cents to Apple. CC providers (banks) typically don't want to pay. Apples argument is that their implementation is more secure, as a stolen card can technically still authenticate sub-$100 transactions via NFC without requiring authentication, where as on Apple Pay, even if the phone is stolen Apple Pay cannot be used without authentication".
Jimmy08 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Προσπαθώ να σου εξηγήσω αλλά δεν με προσέχεις: η Apple ζητάει το 0,15% Η τράπεζα μπορεί να έχει ένα σωρό άλλες κρατήσεις που αποδίδει σε άλλους φορείς, κάθε φορά που κάνουμε μια ανέπαφη ή ηλεκτρονική συναλλαγή. Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την apple και το ποσοστό που ζητάει. Προφανώς και συζητάμε τσάμπα, απλά είχα λίγο ελεύθερο χρόνο! Δεν είμαι ούτε τραπεζίτης ούτε έχω κανένα συμφέρον από τις προμήθειες ούτε με νοιάζει ποιος παίρνει τι, από τη στιγμή που εμένα δε με επιβαρύνει παραπάνω στο τελικό ποσό που πληρώνω. Ας παίρνει όση προμήθεια θέλει. Οι ελληνικες τράπεζες όμως μπορεί να μην το θέλουν αυτό.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Just now, Jimmy08 said: Δεν είμαι ούτε τραπεζίτης ούτε έχω κανένα συμφέρον από τις προμήθειες ούτε με νοιάζει ποιος παίρνει τι, από τη στιγμή που εμένα δε με επιβαρύνει παραπάνω στο τελικό ποσό που πληρώνω. Ας παίρνει όση προμήθεια θέλει. Οι ελληνικες τράπεζες όμως μπορεί να μην το θέλουν αυτό. Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Οι τράπεζες δεν επιθυμούν να δώσουν μέρος της προμήθειας που εισπράττουν - ούτως ή άλλως - στην Apple, για τη χρήση της υπηρεσίας Apple Pay.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα