Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

"Every CC transaction has a fee. Those fees are charged by the CC provider (usually a bank) and paid by the retailer. These fees can range from roughly 1.5% to 3%. If the CC charged a 3% fee, on a $100 transaction, the retailer would pay $3 to the CC provider (plus typically a $0.25 fixed transaction fee). Apple wants 0.1% to 0.15%. Which means on that same transaction of $100 the retailer would pay a $3 fee to the CC provider and the CC provider would pay 10 to 15 cents to Apple. CC providers (banks) typically don't want to pay. Apples argument is that their implementation is more secure, as a stolen card can technically still authenticate sub-$100 transactions via NFC without requiring authentication, where as on Apple Pay, even if the phone is stolen Apple Pay cannot be used without authentication".

Αρα η apple ψαχνει να βγαλει "αερα" απο τους αλλους(τραπεζες) οπως κανεις με τα appstore και music store της. Το αν θα διευκολύνει τους χρηστες το applepay ωστε να το χρησιμοποιουν περισσοτερο απο αλλα μεσα και να αυξησουν κι οι τραπεζες τα κερδη απο τις προμηθειες, μονο υποθετικα μπορει αν το στηριξει η apple στο οτι ολοι εχουν ενα κινητο επανω τους. Αφου δεν επιβαρυνει η προμηθεια τον καταναλωτη, ας τα βρουν οι τραπεζες και η apple. Που απο οτι καταλαβαινω η apple ειναι αυτη που καιγεται.

Επεξ/σία από songless_bird
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, songless_bird said:

Αρα η apple ψαχνει να βγαλει "αερα" απο τους αλλους(τραπεζες) οπως κανεις με τα appstore και music store της.

Κοινωφελές ίδρυμα είναι η Apple είπαμε?

Οι τράπεζες δεν βγάζουν αέρα από κάθε συναλλαγή με κάρτα και από κάθε χρήση web banking? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Οι τράπεζες δεν βγάζουν αέρα από κάθε συναλλαγή με κάρτα και από κάθε χρήση web banking? 

Προσεξε ομως τι λες. Οι τραπεζες σου χρεωνουν μια υπηρεσια αμεσα συνδεδεμενη με αυτο που παρεχουν. Η apple θελει μερίδιο απο αυτη την υπηρεσια. Δεν ειναι το ιδιο. Η apple δεν ειναι σαφως κοινωφελες ιδρυμα, αλλα ουτε πιστωτικο..

Επεξ/σία από songless_bird
Δημοσ.
7 minutes ago, billdanos said:

Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Οι τράπεζες δεν επιθυμούν να δώσουν μέρος της προμήθειας που εισπράττουν - ούτως ή άλλως - στην Apple, για τη χρήση της υπηρεσίας Apple Pay. 

Μπα σε καλό σου. Πρώτη φορά βλέπω καταναλωτή να θέλει να δώσει με χαρά το 0.15 των χρημάτων του. Σε κάθε συναλλαγή. 

Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ομως, αυτό το 0.15 το πληρώνεις εσύ. Όπως και αυτά που χρεώνει η τράπεζα. Σε πολλές συναλλαγές στην Ολλανδία (εκεί μένω, ιδίως σε fast food), αν πληρώνεις με κάρτα σου χρεώνει το κόστος έξτρα. Και εσύ θες από μόνος να δώσεις και άλλο 0.15. 

Μήπως να δώσουμε και ένα άλλο 0.15, στην εταιρεία που φτιάχνει την θήκη που έχει μέσα το φανταστικό κινητό σου; 

Υγ 

Προφανώς και το Google pay (όταν και αν έρθει στην Ευρώπη) θα κρατάει ποσοστό. Από την άλλη όμως σου αφήνει να βάλεις ότι τρόπο πληρωμής θες, διάλεξε και πάρε. 

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, songless_bird said:

Προσεξε ομως τι λες. Οι τραπεζες σου χρεωνουν μια υπηρεσια αμεσα συνδεδεμενη με αυτο που παρεχουν. Η apple θελει μερίδιο απο αυτη την υπηρεσια. Δεν ειναι το ιδιο. Η apple δεν ειναι σαφως κοινωφελες ιδρυμα, αλλα ουτε πιστωτικο..

Οι τράπεζες μου χρεώνουν έναν "τεράστιο αέρα" για κάθε χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, που είναι  ένα μέσο για να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου που έχω ήδη σε αυτές. Η Apple έφτιαξε μια πλατφόρμα που προσφέρει κάποιες υπηρεσίες με εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια κλπ και μιας και ξόδεψε πόρους για αυτό, ζητάει ένα ποσοστό. Δεν τις αναγκάζει με το ζόρι να το κάνουν και γι'αυτό δεν έχουμε ακόμη πρόσβαση στην Ελλάδα. Δεν μας ενοχλεί δηλαδή των 3% του "αέρα" που μας παίρνουν τόσα χρόνια αλλά επαναστατήσαμε για το 0,15% του 3% που ζητάει η Apple για μια πιο σύγχρονη και πρακτική υπηρεσία...

:)

4 minutes ago, guy_threepwood said:

Μπα σε καλό σου. Πρώτη φορά βλέπω καταναλωτή να θέλει να δώσει με χαρά το 0.15 των χρημάτων του. Σε κάθε συναλλαγή. 

Δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ομως, αυτό το 0.15 το πληρώνεις εσύ. Όπως και αυτά που χρεώνει η τράπεζα. Σε πολλές συναλλαγές στην Ολλανδία (εκεί μένω, ιδίως σε fast food), αν πληρώνεις με κάρτα σου χρεώνει το κόστος έξτρα. Και εσύ θες από μόνος να δώσεις και άλλο 0.15. 

Μήπως να δώσουμε και ένα άλλο 0.15, στην εταιρεία που φτιάχνει την θήκη που έχει μέσα το φανταστικό κινητό σου; 

Υγ 

Προφανώς και το Google pay (όταν και αν έρθει στην Ευρώπη) θα κρατάει ποσοστό. Από την άλλη όμως σου αφήνει να βάλεις ότι τρόπο πληρωμής θες, διάλεξε και πάρε. 

Εξακολουθείς να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις... Αν το 0,15% φτάσει στο σημείο να επιβαρύνει εμένα σαν καταναλωτή, θα είναι από τη λαμογιά της τράπεζας που δεν θα θέλει να δώσει αυτό το ποσοστό από τον "αέρα" του 3% που ήδη μου έχει πάρει. 

Επίσης το Google Pay, είναι κάτι διαφορετικό ως προς την υλοποίηση σε σχέση με το Apple Pay. 

Τέλος, σαν καταναλωτής, είμαι πολύ πρόθυμος να δώσω το 0,15% για μια υπηρεσία που θα με διευκολύνει πραγματικά. 

Δημοσ.
11 minutes ago, billdanos said:

Δεν βγάζει ακριβώς αέρα. Η τράπεζα κράτα τα λεφτά σου και σου δίνει πρόσβαση σε αυτά από οποίο μέρος του κόσμου είσαι σε ότι συναλλαγή θες, με ασφάλεια. Διαφορετικά μπορείς να ταξιδεύεις με μασιουρα. 

Η Apple, απλά κράτα λεφτά γιατί έτσι. 

4 minutes ago, billdanos said:

Οι τράπεζες μου χρεώνουν έναν "τεράστιο αέρα" για κάθε χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, που είναι  ένα μέσο για να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου που έχω ήδη σε αυτές. Η Apple έφτιαξε μια πλατφόρμα που προσφέρει κάποιες υπηρεσίες με εγγυήσεις ως προς την ασφάλεια κλπ και μιας και ξόδεψε πόρους για αυτό, ζητάει ένα ποσοστό. Δεν τις αναγκάζει με το ζόρι να το κάνουν και γι'αυτό δεν έχουμε ακόμη πρόσβαση στην Ελλάδα. Δεν μας ενοχλεί δηλαδή των 3% του "αέρα" που μας παίρνουν τόσα χρόνια αλλά επαναστατήσαμε για το 0,15% του 3% που ζητάει η Apple για μια πιο σύγχρονη και πρακτική υπηρεσία...

Εξακολουθείς να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις... Αν το 0,15% φτάσει στο σημείο να επιβαρύνει εμένα σαν καταναλωτή, θα είναι από τη λαμογιά της τράπεζας που δεν θα θέλει να δώσει αυτό το ποσοστό από τον "αέρα" του 3% που ήδη μου έχει πάρει. 

Επίσης το Google Pay, είναι κάτι διαφορετικό ως προς την υλοποίηση σε σχέση με το Apple Pay. 

Όχι. Απλά όχι. Το ποσοστό κυλάει στον έμπορο. Αυτός έχει την ζημιά και αυτός το πληρώνει. Για να το αποφύγει αυτό, σε πολλές συναλλαγές ιδίως μικρών ποσών, στο χρεώνει. 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, guy_threepwood said:

Δεν βγάζει ακριβώς αέρα. Η τράπεζα κράτα τα λεφτά σου και σου δίνει πρόσβαση σε αυτά από οποίο μέρος του κόσμου είσαι σε ότι συναλλαγή θες, με ασφάλεια. Διαφορετικά μπορείς να ταξιδεύεις με μασιουρα. 

Η Apple, απλά κράτα λεφτά γιατί έτσι. 

Θες να αναλύσουμε τι κερδίζει συνολικά η τράπεζα από τα λεφτά μου σε σχέση με αυτά που μου προσφέρει? :)

Περισσότερη ανάλυση βαριέμαι να κάνω γιατί θα ξεφύγουμε πάλι και θα καταλήξουμε να συζητάμε για άλλα θέματα... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Η apple μπορει να ισχυριζεται ο,τι θελει. Ειναι μεσαζοντας σε υπηρεσια τριτου με το ετσι θελω. Και ποιος ειπε οτι δεν ενοχλει η προμηθεια των τραπεζων τον καταστηματαρχη που θα την περασει εμμεσα στον πελατη με αυξηση των τιμων αγορασεις δεν αγορασεις με καρτα; Τι σημαινει; Οτι επειδη το κανουν οι τραπεζες πρεπει να το κανουν και αλλοι; και να λεμε και ευχαριστω; Να κουναμε το δακτυλο στις κακες τραπεζες που θελουν μονοπωλιο απο τα λεφτα μας 😛

Δημοσ.
2 minutes ago, billdanos said:

Θες να αναλύσουμε τι κερδίζει συνολικά η τράπεζα από τα λεφτά μου σε σχέση με αυτά που μου προσφέρει? :)

Περισσότερη ανάλυση βαριέμαι να κάνω γιατί θα ξεφύγουμε πάλι και θα καταλήξουμε να συζητάμε για άλλα θέματα... 

Οχι γιατί ο καθένας έχει κάνει την ανάλυση του. Εγώ είδα ότι δεν με συμφέρει να τα έχω μασουρια στο στρώμα και τα πήγα σε μια από τις ΔΕΚΑΔΕΣ τράπεζες, με βάση αυτά που προσφέρουν. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εγω παντως καθε τελος του μηνα εχω μια συνολικη προμηθεια απο την τραπεζα 4€ για τις συναλλαγες μου. Ειναι δηλαδη η βενζινη και ο χρονος που θα εχανα απο το να στηθω σε μια ουρα σε καποιο υποκαταστημα. Επιλογη μου.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να πληρώνουμε και για κάθε φωτογραφία που βγάζουμε με το φανταστικό κινητό μας, καθώς αυτές είναι πιο ασφαλής, δεν κλεβονται, δεν σχιζονται. Και να το κάνουμε με χαρά κιόλας. 

• Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, songless_bird said:

Η apple μπορει να ισχυριζεται ο,τι θελει. Ειναι μεσαζοντας σε υπηρεσια τριτου με το ετσι θελω. 😛

Δεν είναι με το έτσι θέλω. Προσφέρει μια υπηρεσία που δεν είναι υποχρεωτική για μια τράπεζα και δεν είναι αναγκασμένη να τη δεχτεί. Εγώ όμως σαν καταναλωτής, διαλέγω το πιστωτικό ίδρυμα που μπορεί να μου προσφέρει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες που με καλύπτουν. 

1 minute ago, guy_threepwood said:

Καλό θα ήταν να πληρώνουμε και για κάθε φωτογραφία που βγάζουμε με το φανταστικό κινητό μας, καθώς αυτές είναι πιο ασφαλής, δεν κλεβονται, δεν σχιζονται. Και να το κάνουμε με χαρά κιόλας. 

Και νόμιζα πως συζητούσαμε σοβαρά...

Anyway, βρείτε κάνα unrooted android τώρα για να κάνετε καμιά secured nfc συναλλαγή... (είδες? μπορώ κι εγώ...) 😛 

Δημοσ.
1 minute ago, billdanos said:

Δεν είναι με το έτσι θέλω. Προσφέρει μια υπηρεσία που δεν είναι υποχρεωτική για μια τράπεζα και δεν είναι αναγκασμένη να τη δεχτεί. Εγώ όμως σαν καταναλωτής, διαλέγω το πιστωτικό ίδρυμα που μπορεί να μου προσφέρει τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες που με καλύπτουν. 

Είναι υποχρεωτικό όμως για εσένα, καθώς δεν έχεις άλλη επιλογή. 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, guy_threepwood said:

Είναι υποχρεωτικό όμως για εσένα, καθώς δεν έχεις άλλη επιλογή. 

Καλά δεν είναι και μονόδρομος. Έχω αρκετές επιλογές. 

Δημοσ.

Και νόμιζα πως συζητούσαμε σοβαρά...

Anyway, βρείτε κάνα unrooted android τώρα για να κάνετε καμιά secured nfc συναλλαγή... (είδες? μπορώ κι εγώ...) 😛 

Δεν ξέρω για root, ρίζες και μαντζουνια. Η τράπεζα μου μου δίνει σαν επιλογή να χρησιμοποιώ το κινητό αντί της κάρτα. Χωρίς το 0.15. 

Παλικάρι μου, δεν είναι όλα γηπεδικα εδώ, Android εναντίον Apple. Ξεπέρασε το. 

Καλά δεν είναι και μονόδρομος. Έχω αρκετές επιλογές. 

Μόλις τώρα μας έλεγες ότι μόνο η αυτή μεγαλειωτης Apple μπορεί να προσφέρει ασφαλή συναλλαγή. Τώρα βρήκες και άλλες επιλογές; Αποφάσισε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...