Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητή παρέα του Ινσόμνια!

Είμαι σίγουρος ότι περιλαμβάνεται ανάμεσά μας κάποιος εξπερ της μηχανικής και/ή των κουφωμάτων! Οπότε, ας δώσει τα πολύ χρήσιμα φώτα του σε έναν διεθνολόγο με μάστερ που μετακομίζει!

Διαθέτω ένα πολύ όμορφο διαμέρισμα (2άρι; Είναι 50τ.μ.), κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Μένω εκεί τα τελευταία 5 χρόνια (όταν σπούδαζ-α -δυστυχώς παρελθοντικά-) αλλά ποτέ σοβαρά. Πρακτικά ανέβαινα στο πατρικό μου (Κηφισιά) συχνότερα από ό,τι ήμουν εκεί.

Στο ψητό: Η περιοχή έχει φασαριούλα, κυρίως από αυτοκίνητα και φωνές (κυρίως παρασκευοσάββατα) στον δρόμο. Αλλά και φασαριούλα να μην είχε, έχει μονά τζάμια και ξύλινα κουφώματα με ξύλινα παντζούρια (από αυτά που θέλουν μπράτσα), απαράλλακτα από τότε που χτίστηκε (1974). Επειδή λοιπόν πρωτίστως το θέμα φασαρίας, αλλά και δευτερευόντως το ενεργειακό (κινούνται οι κουρτίνες (!!!) όταν φυσάει αέρας) με ενοχλεί ΑΝ είναι να μετοικήσω μόνιμα από Σεπτέμβρη, θέλω να τα φτιάξω.

Γιατί χρησιμοποιώ αυτό το ρήμα; Γιατί θέλω την πολύτιμη συμβουλή σας ως προς το πώς θα επιτύχω το μέγιστο vfm ηχομονωτικά και ενεργειακά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί φυσικά με αντικατάσταση, αλλά γιατί όχι και από επεξεργασία των ίδιων των κουφωμάτων. Επιπλέον, το αλουμίνιο εκτός από αισθητικά μέτριο και "ψυχρό" ,  θαρρώ ότι δεν είναι τόσο καλό μονωτικό όσο το ξύλο. Τελοσπάντων, είμαι ανοικτός σε προτάσεις για το τί θα μπορούσα να κάνω επ' αυτού του ζητήματος.

Περίληψη: Μιλάμε για 2 μπαλκονόπορτες διπλές ανοιγόμενες, τις κλασικές 2.20 ύψος 1.40 πλάτος, κάτι τέτοιο. Αυτές που έχει όλη σχεδόν η Αθήνα της αντιπαροχής. ;)  Τις πετάω (αν ναι με τι τις αλλάζω; ), τις μοντάρω (αν ναι πως ; ), ή τις αφήνω ως έχουν, να φάω το 1000άρι σε γυναίκες και αιθυλική αλκοόλη;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

Τα παλιά κουφωματα τα πετας, εκτος αν θες να μενεις σε σπιτι βγαλμενο απο ταινια του Ψάλτη. Βάζεις πλαστικα  για να εχεις και θερμομονωση και οικονομια στην αγορα, καλα πλαστικά ή μετά πας σε καλα αλουμινιου οπου θα τα στάξεις. Προσοχή στο ρολο πατζουριου, και εκει πρέπει να παρεις κατι καλο άλλοιώς το βάζεις εξωτερικα.

Για ηχομονωση χρειάζεσαι 2πλο τζαμι, οσο πιο μεγάλο το διακενο τόσο καλύτερα, ΑΛΛΑ και τα κουφώματα να κοβουν δεν θα κοβουν οι τοιχοι. Αν θες να μην ακους ουτε βομβες που σκάνε πρεπει να βαλεις εξωτερικη θερμομονωση με πετροβαμβακα που θα κοψει και τον ηχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, lary7 είπε

Τα παλιά κουφωματα τα πετας, εκτος αν θες να μενεις σε σπιτι βγαλμενο απο ταινια του Ψάλτη. Βάζεις πλαστικα  για να εχεις και θερμομονωση και οικονομια στην αγορα, καλα πλαστικά ή μετά πας σε καλα αλουμινιου οπου θα τα στάξεις. Προσοχή στο ρολο πατζουριου, και εκει πρέπει να παρεις κατι καλο άλλοιώς το βάζεις εξωτερικα.

Για ηχομονωση χρειάζεσαι 2πλο τζαμι, οσο πιο μεγάλο το διακενο τόσο καλύτερα, ΑΛΛΑ και τα κουφώματα να κοβουν δεν θα κοβουν οι τοιχοι. Αν θες να μην ακους ουτε βομβες που σκάνε πρεπει να βαλεις εξωτερικη θερμομονωση με πετροβαμβακα που θα κοψει και τον ηχο.

Πολύ ωραία απάντηση, στο κλίμα που έθεσα. 😛

Απορίες:

1) Τι είναι καλό πλαστικό κούφωμα; Έχω μία λίγο γιαγιαδέ νοοτροπία ότι πρέπει να έχεις ή ξύλο ή μέταλλο. Δε θέλω αίσθηση πλαστικούρας και ευθραυστότητα με τίποτα.

2) Ρολό παντζουριού ό,τι είναι οικονομικότερο και ανθεκτικότερο. Συρόμενο ή να κρατήσω το μηχανισμό με τον εσωτερικό ιμάντα; Δεν έχω καμία ιδέα από παντζούρια.

3) Δε θέλω να έχω απόλυτη ηχομόνωση από έξω, θέλω ένα μίνιμουμ white noise, αλλιώς μετά θα ακούω τα μούλικα από δίπλα, τις παντόφλες από πάνω κλπ. Αυτό που με νοιάζει, είναι να κόψω την ένταση των peaks φασαρίας. Παπί, αμάξι που παρκάρει (ευτυχώς δε γκαζώνουν γιατί είναι κατηφόρα και μονόδρομος), 15χρονο σε μπυροβόλτα σαββάτου που ουρλιάζει 3-4 τη νύχτα και παλιατζήδες που περνάνε 3 φορές το λεπτό κάθε Παρασκευή. 😛  Αλλά και η θερμομόνωση αυτή λογικά δε θα κοστίσει πολύ. Μιλάμε για λιγότερο από 8-10τ.μ. επιφάνειας στον εξωτερικό μου τοίχο, οπότε την έχω ακόμα υπό συζήτηση, αναλόγως πόσο πάει (περίπου) το τ.μ. Κυρίως για ενεργειακούς λόγους, αφού αν βάλω και 2ο ινβερτεράκι το σπίτι θα είναι Α++++ ενεργειακά χειμώνα-καλοκαίρι.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ.

1)Καλο πλαστικο ειναι το προφιλ απο επωνυμη εταιρια που μπαινεις και βλεπεις τι σειρες εχει και διαλεγεις. Με 140 πορτα δεν θα εχεις θεμα, τα καλα πλαστικα εχουν εσωτερικο μεταλλικο σκελετο ενισχυσης,δεν θα εχεις θεμα με το να το νιωθεις πλαστικουρα. Αν θες αλουμινιο πανε εκει,απλα να εχει θερμοδιακοπη και U περίπου 1,5-2.

2)Βαλε ρολο αλλα να εχει πιστοποιηση αεροστεγανοτητας. Αν ξεφευγουν οι τιμες τοτε το βαζεις εξωτερικα αλλα θα χασεις σε υψος.

3)Αν ειναι να κανεις δουλειες και να πας να μεινεις βαλε και μια θερμοπροσοψη, για τοσα μετρα ειναι αναξιου λογου να συζητας για ποσό. Το τ.μ. πάει 25-35, εσυ που εχεις λιγα μετρα κανενα 400ρι υπολογιζε για να σου το κανει μαυρα κανενα τσακαλι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lary7 είπε

1)Καλο πλαστικο ειναι το προφιλ απο επωνυμη εταιρια που μπαινεις και βλεπεις τι σειρες εχει και διαλεγεις. Με 140 πορτα δεν θα εχεις θεμα, τα καλα πλαστικα εχουν εσωτερικο μεταλλικο σκελετο ενισχυσης,δεν θα εχεις θεμα με το να το νιωθεις πλαστικουρα. Αν θες αλουμινιο πανε εκει,απλα να εχει θερμοδιακοπη και U περίπου 1,5-2.

2)Βαλε ρολο αλλα να εχει πιστοποιηση αεροστεγανοτητας. Αν ξεφευγουν οι τιμες τοτε το βαζεις εξωτερικα αλλα θα χασεις σε υψος.

3)Αν ειναι να κανεις δουλειες και να πας να μεινεις βαλε και μια θερμοπροσοψη, για τοσα μετρα ειναι αναξιου λογου να συζητας για ποσό. Το τ.μ. πάει 25-35, εσυ που εχεις λιγα μετρα κανενα 400ρι υπολογιζε για να σου το κανει μαυρα κανενα τσακαλι.

1) Έχεις να προτείνεις κάποια σειρά/ εταιρεία; Σε πμ αν θεωρηθεί ότι είναι διαφήμιση (που δεν είναι, εγώ ρωτάω ποια έχει δείγματα αξιοπιστίας - ποιότητας). Τα πλαστικά τι U έχουν;
2) Ποιο ύψος θα χάσω, δε θα μπει πάνω από την πόρτα έτσι κι αλλιώς;
3) Α, οκ, οπότε μαζί με τα εργατικά παίζει να πάει κάνα 40άρι το τ.μ. θερμομόνωσης. Μάλιστα, θα το δω κι αυτό, απλά φοβάμαι μήπως μετά αρχίσω να μανουριάζω με τους γείτονες. 😛

Δημοσ.

1)Salamander, Koemmerling και αλλα, με λιγο ψαξιμο θα δεις τι παιζει.

2)Αν μπει απο επανω υπαρχει κινδυνος να μπαζει στο μελλον αν δεν ειναι καλο. Καποιου τα βαζουν πλεον απο εξω απο το κουφωμα, σε ιδιο υψος με αυτο.

3)Με τους γειτονες γιατι να μανουργιασεις; Στο μπαλκονι σου το βαζεις, δεν θα δωσεις και λογαριασμο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lary7 είπε

1)Salamander, Koemmerling και αλλα, με λιγο ψαξιμο θα δεις τι παιζει.

2)Αν μπει απο επανω υπαρχει κινδυνος να μπαζει στο μελλον αν δεν ειναι καλο. Καποιου τα βαζουν πλεον απο εξω απο το κουφωμα, σε ιδιο υψος με αυτο.

3)Με τους γειτονες γιατι να μανουργιασεις; Στο μπαλκονι σου το βαζεις, δεν θα δωσεις και λογαριασμο.

1) Oκ τέλεια! Για εγκαταστάτη χρησιμοποιώ συνήθως το myconstructor, ο δουλευταράς κάνει κάτι σαν απευθείας αναθέσεις και τον σιχαίνομαι. Θα γράψω ότι θέλω το χ πράγμα.

2) Μα και τώρα έξω από το κούφωμα είναι, απλά μέσα στο δωμάτιο, όχι από έξω. Έχω 2 κουτιά τεράστια πάνω από αμφότερες πόρτες. Το ένα είχε τρύπα δε από τα χρόνια και έβαζε μεσα ατμοσφαιρική λέρα και καυσαέριο, χώρια αέρα. Το είχε κλείσει μαστόρι με... γυναικείο σώβρακο και σιλικόνη καααποτε. 😛

3) Θα μανουριάσω γιατί μετά θα με ενοχλούν τα τηλέφωνά τους που με ξυπνάνε καμιά φορά, τα παιδιά τους που χοροπηδάνε τα σαββκα κλπ. Εκτός κι αν βάλω υαλοβάμβακα κι από μέσα, στους 2 τοίχους που επικοινωνούν με άλλο διαμέρισμα, αλλά τότε τα τ.μ. ανεβαίνουν πολύ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...