Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

υπάρχει ένα δωμάτιο στο σπίτι (ισόγειο) που είναι αρκετά μεγάλο και σκέφτομαι να το κάνω 2 δωμάτια. Στο δωμάτιο που θέλω να κάνω μπορεί να μπει παράθυρο ΜΟΝΟ στην μία μεριά του τοίχου (οι άλλες 2 μεριές είναι εσωτερικές του σπιτιού) και καθώς μιλούσα λοιπόν με έναν φίλο μου, μου λέει δεν γίνεται να βάλω παράθυρο γιατί πρέπει να έχει 2.5 μέτρα απόσταση από τον τοίχο που χωρίζει το σπίτι μου με του γείτονα.

Ισχύει κάτι τέτοιο;

Και εάν ναι, έχετε να προτείνετε κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά σου είπε ο φίλος σου. Πρέπει να τηρείται η πλαγιά απόσταση Δ. Τα 2,5 μ. δηλαδή, γιατί αλλιώς είσαι παράνομος και μπορεί ο γείτονάς σου να σε καταγγείλει στην πολεοδομία.

Βάλε υαλότουβλο αν θες.

Επεξ/σία από blazar
  • Like 1
Δημοσ.

Συν τοις αλλοις μην ξεχνάμε ότι κανονικά για να αλλάξει η εξωτερική όψη ενός σπιτιού απαιτείται πολεοδομική άδεια 

• Like 1
Δημοσ.

Τα ανοιγομενα υαλοτουβλα είναι πολύ ωραία και οικονομική λυση

Γενικά τα υαλοτουβλα πολύ καλή φαση,βάλαμε πρόσφατα σε μια ανακαίνιση που κάναμε σε δωματιο,χρωματιστά υαλοτουβλα και έδειξε αμέσως :)

ξεχωριστη,φθηνή και όμορφη λύση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Συν τοις αλλοις μην ξεχνάμε ότι κανονικά για να αλλάξει η εξωτερική όψη ενός σπιτιού απαιτείται πολεοδομική άδεια 

"Καλό" είναι να μην μπει σε τέτοιες διαδικασίες αν δεν έχει προβλήματα με τους γείτονες, γιατί τότε μιλάμε για κόστη που δεν αξίζουν αυτή τη μικρή διαρρύθμιση.

Αλλιώς ναι, θα πρέπει να μιλήσει με μηχανικό, να βγάλει άδεια εργασιών, νέα σχέδια, κτλ...

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, stelios18120 said:

Τα ανοιγομενα υαλοτουβλα είναι πολύ ωραία και οικονομική λυση

Γενικά τα υαλοτουβλα πολύ καλή φαση,βάλαμε πρόσφατα σε μια ανακαίνιση που κάναμε σε δωματιο,χρωματιστά υαλοτουβλα και έδειξε αμέσως :)

ξεχωριστη,φθηνή και όμορφη λύση.

Από πλευράς μόνωσης (θερμο ή ήχο) τι παίζει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Από πλευράς μόνωσης (θερμο ή ήχο) τι παίζει?

Καλά μην περιμένεις και πολλα πολλά.. βέβαια για τα χρήματα που δίνεις είναι οκ. Βασικό στοιχείο των υαλοτουβλων είναι ότι αφήνουν το φως να περνάει,και η ομορφιά του.

Έχουν συνήθως καλή θερμομόνωση αλλά από ηχομόνωση παίζει ρόλο η μάζα του και το πάχος του υαλοτουβλου που θα βάλεις.

+

Να παίρνετε άτομα που γνωρίζουν να τα τοποθετήσουν σωστα και όχι όποιον να ναι η να το κάνετε μόνος σας,καθώς θέλουν καλό αλφαδιασμα και σωστή τοποθέτηση και κόλληση μεταξύ τους με την μαστιχη ειδαλλως μετά από λιγο καιρό θα έχετε άσχημο αποτέλεσμα...επισεις υπομονή στην τοποθέτηση  και όχι υπερβολες χτίζοντας ντουβαρια ολόκληρα,καθώς μέχρι ένα όριο αντέχουν (δεν θυμάμαι πόσο είναι ακριβώς που μπορείς να χτίσεις σε ευθεία και σε ύψος δηλαδή)

Επεξ/σία από stelios18120
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, stelios18120 said:

Έχουν συνήθως καλή θερμομόνωση

Σε Ug? Όπως δλδ μετράμε τους υαλοπίνακες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα παίζουν ρόλο σε τι πάχος θα είναι,τι ποιότητα,και πως θα το τοποθετήσεις ;)

Από εκεί κ πέρα είναι είναι ωραίο υλικό,σχετικά φθηνό και μπορεί να κάνει ένα χώρο να έχει στυλ 

(Σε μια ανακαίνιση που κάναμε βάλαμε στο μπανιο και έδειξε πολύ όμορφα,δείτε την φωτογραφία μου)

rsz_img_20170503_100211.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Βλέπω το πλακάκι και αναρωτιέμαι: Γιατί;

Και εγώ το ίδιο...

Αλλά ο πελάτης έχει πάντα δικιο.... Δεν μπορώ να πω εγώ κατι,αν εκείνου που ανήκει το σπίτι του αρέσει.... ;)

Γούστα είναι αυτά....και με την φωτογραφία δεν έχεις δει τίποτα.... Αλλά τρελά να δεις που κανουν.. χαχχαχα 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...