ted64 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, glenngould είπε Bybit χρησιμοποιούσα πολύ συχνά. Την πάτησα γιατί γλυκάθηκα με το cashback της κρυπτοκάρτας, αλλά τώρα έχω ένα μήνα για να καταγράψω αρκετές συναλλαγές με συμβατική κάρτα ελληνικής τράπεζας για να συμπληρώσω το αφορολόγητο. Πώς τα καταφέρνετε εσείς σε αυτό το επίπεδο αναρωτιέμαι; Υπάρχει κάποιο κόλπο; 1. Συναλλαγές σε ευρωπαϊκή χώρα μετράνε για το αφορολόγητο; 2. Έχω σκεφθεί να αγοράσω προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας / plaisio για να μετρήσουν στον όγκο συναλλαγών μου για το αφορολόγητο. Θα τις σηκώσω όλες μαζικά. Έχει κάποιος κάτι υπόψιν του που να ΜΗΝ λήγει; 3.Αυτό με την amazon που λες είναι επίσης πολύ χρήσιμο. Δηλαδή καταθέτω λεφτά στην amazon.co.uk στην amazon.fr κλπ και τα αξιοποιώ ό,ποτε θέλω μέσα στα επόμενα 10 χρόνια; (είσαι σίγουρος ότι μετράνε στο αφορολόγητο; αφού αφορούν μη ελληνική εταιρία ; ) 4. Το πιο απλό θα ήταν να κάνω συναλλαγές άλλου ανθρώπου με την ελληνική τραπεζική μου κάρτα (και αυτός ο άλλος άνθρωπος που θα του πληρώσω την συναλλαγή, να μου τα δώσει στο χέρι με ρευστό). Αλλά για κάποιον λόγο δυσκολεύομαι να βρω ανθρώπους να το δεχθούν για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω. (αυτοί θα πλήρωναν με μετρητά, και τους λέω εγώ "άσε με να το πληρώσω με την δική μου κάρτα το προϊόν σου" και δώσε μου τα λεφτά στο χέρι). Δυστυχώς δεν υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη. 5. Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ (δεη, οτε, ευδαπ) μετράνε στο αφορολόγητο; Σας ευχαριστώ. Όπως είπα πιο πάνω (και είναι καλό που το γράφω εδώ για να μην την πατήσει και άλλος), το παράκανα με την κρυπτοκάρτα και τα έξοδά μου είναι κυρίως ενοίκιο κλπ που δεν μετράνε. Άθλιες πολιτικές των ελληνικών φορολογικών αρχών. revolut κλπ μπορείς να τα δηλώσεις στα έξοδα όταν κάνεις φορολογική δήλωση. Δεν εμφανίζονται αυτόματα αλλά τα εισάγεις χειροκίνητα. Λογικά και με bybit θα μπορείς να το κάνεις. Καλού κακού ως τότε κάνε αυτό έγραψες ώς τότε
glenngould Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 1. Δηλαδή οι συναλλαγές με τις κρυπτοκάρτες των bybit, kraken, nexo κλπ για αγαθά και υπηρεσίες μετράνε στο αφορολόγητο ??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάρτα ελληνικής τράπεζας για να μετρήσει στο αφορολόγητο; 2. Είστε σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα το πεδίο των αποδείξεων στη φορολογική δήλωση που θα κάνουμε την άνοιξη του 2025 (για εισοδήματα μέχρι 31/12/24) ; Ευχαριστώ
ted64 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, glenngould είπε 1. Δηλαδή οι συναλλαγές με τις κρυπτοκάρτες των bybit, kraken, nexo κλπ για αγαθά και υπηρεσίες μετράνε στο αφορολόγητο ??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάρτα ελληνικής τράπεζας για να μετρήσει στο αφορολόγητο; 2. Είστε σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα το πεδίο των αποδείξεων στη φορολογική δήλωση που θα κάνουμε την άνοιξη του 2025 (για εισοδήματα μέχρι 31/12/24) ; Ευχαριστώ έτσι άκουσα, δεν το δοκίμασα με μια μικρη αναζήτηση όμως... 1
runner69 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, glenngould είπε 1. Δηλαδή οι συναλλαγές με τις κρυπτοκάρτες των bybit, kraken, nexo κλπ για αγαθά και υπηρεσίες μετράνε στο αφορολόγητο ??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κάποια κάρτα ελληνικής τράπεζας για να μετρήσει στο αφορολόγητο; Φυσικα και οχι.
ted64 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 εδώ που τα λέμε η κάρτα της Kraken δεν υπάρχει περίπτωση να μετρήσει στο αφορολόγητο
NiKoSmile Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Για να μετράει κάτι στο αφορολόγητο του ιδιώτη πρέπει η πληρωμή να περνάει μέσα από ελληνική συστημική τράπεζα.
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Μια γενική ερώτηση με υποθετικά νούμερα γιατί δε βγάζω άκρη. Ας πούμε οτι αγόρασες 100 μονάδες από ένα coin βάζοντας ένα Χ ποσό ας πούμε 500 ευρώ. (περίπου δηλαδή 0.5 τιμή μονάδας) Βγάζεις το ιστορικό συναλλαγών της πλατφόρμας και βλέπεις και τις εντολές και τις τιμές Μπαίνεις να τσεκάρεις μετά από 3χρόνια αυτό το coin και διαπιστώνεις οτι έχεις πλέον 3 φορές τις μονάδες που αρχικά αγόρασες δηλαδή 300. Πωτς γκένεν αυντό; είναι και αργά και κάτι μου διαφεύγει.
NiKoSmile Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, greekfragma είπε Μια γενική ερώτηση με υποθετικά νούμερα γιατί δε βγάζω άκρη. Ας πούμε οτι αγόρασες 100 μονάδες από ένα coin βάζοντας ένα Χ ποσό ας πούμε 500 ευρώ. (περίπου δηλαδή 0.5 τιμή μονάδας) Βγάζεις το ιστορικό συναλλαγών της πλατφόρμας και βλέπεις και τις εντολές και τις τιμές Μπαίνεις να τσεκάρεις μετά από 3χρόνια αυτό το coin και διαπιστώνεις οτι έχεις πλέον 3 φορές τις μονάδες που αρχικά αγόρασες δηλαδή 300. Πωτς γκένεν αυντό; είναι και αργά και κάτι μου διαφεύγει. Εγώ τα καταγράφω γιατί οι συναλλαγές στο παρελθόν είναι πολλές και μπορεί να έχω ξεχάσει συγκεκριμένες ενέργειες. Ψάξε να δεις αν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το coin που έχεις. Μήπως έκανες Convert; Πήρες Bonus; Έγινε Merge, Fork κτλ; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2024 από NiKoSmile
tcktcktck Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, greekfragma είπε Μια γενική ερώτηση με υποθετικά νούμερα γιατί δε βγάζω άκρη. Ας πούμε οτι αγόρασες 100 μονάδες από ένα coin βάζοντας ένα Χ ποσό ας πούμε 500 ευρώ. (περίπου δηλαδή 0.5 τιμή μονάδας) Βγάζεις το ιστορικό συναλλαγών της πλατφόρμας και βλέπεις και τις εντολές και τις τιμές Μπαίνεις να τσεκάρεις μετά από 3χρόνια αυτό το coin και διαπιστώνεις οτι έχεις πλέον 3 φορές τις μονάδες που αρχικά αγόρασες δηλαδή 300. Πωτς γκένεν αυντό; είναι και αργά και κάτι μου διαφεύγει. Το είχες αφήσει να τοκιζεται; Η μήπως έγινε κάνα Σπλιτ. Ποιο ήταν το τοκεν;
ooaris Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Το tron το είδα και δεν το έπαιξα... Πείτε ποιο θα πάρει αύριο, +50%; Vet, Tia, Grt...;; Ρίξτε καμία μαντεψιά για τον χαβαλέ...
kkatzos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, ooaris είπε Ρίξτε καμία μαντεψιά για τον χαβαλέ... Το κεφάλαιο έσπρωξε τα XRP και ADA μέχρι αηδίας. Τώρα φαίνεται να τα βγάζουν από εκεί. Τα έβαλαν στο BNB που έκανε +22% σήμερα. Που θα φτασει, είναι το ερώτημα; NEAR και STX έχουν ανέβει ελάχιστα. Έχουν δρόμο.
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, NiKoSmile said: Εγώ τα καταγράφω γιατί οι συναλλαγές στο παρελθόν είναι πολλές και μπορεί να έχω ξεχάσει συγκεκριμένες ενέργειες. Ψάξε να δεις αν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το coin που έχεις. Μήπως έκανες Convert; Πήρες Bonus; Έγινε Merge, Fork κτλ; 3 hours ago, tcktcktck said: Το είχες αφήσει να τοκιζεται; Η μήπως έγινε κάνα Σπλιτ. Ποιο ήταν το τοκεν; Theta Όλες οι συναλλαγές ήταν στο ιστορικό κανονικά. Ξεκίνησα με π.χ. 100 και πλέον έχω 300. 3Χδηλαδη. Κοιτάζω άλλους τρόπους να απέκτησα τις έξτρα 200 και δε βρίσκω τίποτα. Ειλικρινά δε θα παρατηρούσα κάτι αλλά επειδή ήξερα που περίπου είχα κάνει αγορές και που είναι η τωρινή τιμή, απόρησα όταν είδα ότι έφτασα το αρχικό κεφάλαιο στα μισά του δρόμου που θα έπρεπε να είμαι ακόμα με χασουρα. Είδα δηλαδή ότι με τωρινή τιμή δε γίνεται να έχω τόση αξία στο πορτοφόλι. Όλα τα άλλα assets είναι ακριβώς όπως τα άφησα σε ποσότητες.
tcktcktck Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, ooaris είπε Το tron το είδα και δεν το έπαιξα... Πείτε ποιο θα πάρει αύριο, +50%; Vet, Tia, Grt...;; Ρίξτε καμία μαντεψιά για τον χαβαλέ... Το vet πήρε χθες 41 λεπτά πριν, greekfragma είπε Theta Όλες οι συναλλαγές ήταν στο ιστορικό κανονικά. Ξεκίνησα με π.χ. 100 και πλέον έχω 300. 3Χδηλαδη. Κοιτάζω άλλους τρόπους να απέκτησα τις έξτρα 200 και δε βρίσκω τίποτα. Ειλικρινά δε θα παρατηρούσα κάτι αλλά επειδή ήξερα που περίπου είχα κάνει αγορές και που είναι η τωρινή τιμή, απόρησα όταν είδα ότι έφτασα το αρχικό κεφάλαιο στα μισά του δρόμου που θα έπρεπε να είμαι ακόμα με χασουρα. Είδα δηλαδή ότι με τωρινή τιμή δε γίνεται να έχω τόση αξία στο πορτοφόλι. Όλα τα άλλα assets είναι ακριβώς όπως τα άφησα σε ποσότητες. Θα τσιμπήσες airdrop λογικά
greekfragma Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, tcktcktck said: Θα τσιμπήσες airdrop λογικά Μπορώ να το βρω αυτό κάπου; Καλοδεχούμενο που συνέβη αλλά δε τα λες και λίγα για να τσίμπησα τέτοιο χοντρό μποναμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις