Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, zacharis1955 είπε

1 ώρα πριν, kostis76 είπε

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/211592-honor-magicbook-14-r5-3500u-8gb-256gb-grey

Ειναι σχεδον ιδιο με το 14ρι Huawei, και εχει παιξει στα 500 ευρω πριν λιγο καιρο, σιγουρα θα ξαναπεσει εκει κοντα (αν οχι και πιο κατω...)

O Ryzen 3500u δεν ειναι απλα λιγο καλυτερος απο τον (αρχαιο...) i5-6200u...

Άρα αν κατάλαβα καλά ο i5-6200u < Ryzen 3500u < Ryzen 4500u σωστά; Επομένως θα έχω υπόψην μου να πάρω το Asus-VivoBook-S14-M433IA έναντι του Huawei-MateBook-D-15. Το θέμα είναι (αν το έψαξα σωστά) ότι και το Asus VivoBook έχει soldered ραμ... Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό... Αν έσκαγα και ένα 60 να του βάλω 16gb ραμ πιστεύω θα ήταν από τις καλύτερες αγορές! Επίσης το ISP οθόνη αξίζει; Πχ, το VivoBook  δεν έχει ISP ενώ το Huawei-MateBook-D-15 έχει. Αξίζει να θυσιάσω τον Ryzen 4500u για να έχω ISP οθόνη;

17 λεπτά πριν, dskoul είπε

ΜΑΚΡΙΑ 
και αγαπημενοι ... 

Σκεφτεσαι να αγορασεις εναν παρωχημενο επεξεργαστη ... που ακομα και στο youtube θα δυσκολευεται ... 
δεν ειναι μονο ta benchmarks αλλα και η τεχνολογια του που ειναι τεχνολογια του 2015  

Ευχαριστώ!!! Είδα και από τα άλλα 2 παιδιά που μου έδωσαν τα benchmark!

Επεξ/σία από babaliaris
  • Απαντ. 30k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, stefanidisg είπε

Υπάρχει περίπτωση να το δούμε πιο φθηνό στις 11/11 ; Η να προχωρήσω στην παραγγελία;

Προχώρα στην παραγγελία, για μένα πολύ καινούριο για...σκότωμα στο Black Friday...

41 λεπτά πριν, dskoul είπε

...

Σκεφτεσαι να αγορασεις εναν παρωχημενο επεξεργαστη ... που ακομα και στο youtube θα δυσκολευεται ... 
δεν ειναι μονο ta benchmarks αλλα και η τεχνολογια του που ειναι τεχνολογια του 2015  

Τον Intel Core i5-6200U τον έχω σε HP EliteBook 820 G3 touch screen, δεν κολλάει σε Υoutube, πολλές ανοιχτές καρτέλες  με εικόνες κλπ απλώς δεν αγοράζεις σήμερα έναν επεξεργαστή του 2015...

25 λεπτά πριν, babaliaris είπε

Άρα αν κατάλαβα καλά ο i5-6200u < Ryzen 3500u < Ryzen 4500u σωστά; Επομένως θα έχω υπόψην μου να πάρω το Asus-VivoBook-S14-M433IA έναντι του Huawei-MateBook-D-15. Το θέμα είναι (αν το έψαξα σωστά) ότι και το Asus VivoBook έχει soldered ραμ... Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό... Αν έσκαγα και ένα 60 να του βάλω 16gb ραμ πιστεύω θα ήταν από τις καλύτερες αγορές! Επίσης το ISP οθόνη αξίζει; Πχ, το VivoBook  δεν έχει ISP ενώ το Huawei-MateBook-D-15 έχει. Αξίζει να θυσιάσω τον Ryzen 4500u για να έχω ISP οθόνη;

Ευχαριστώ!!! Είδα και από τα άλλα 2 παιδιά που μου έδωσαν τα benchmark!

Το Fujitsu Lifebook E746 που κοιτάς είναι παλιό μοντέλο και μεταχειρισμένο!

Μακρυά από τα ανακατασκευασμένα σκουπίδια! Πρόκειται συνήθως για  χιλιοδουλεμένα παλιά laptops (5+ετίας) χαλασμένα ανακύκλωσης που εισάγονται από εξωτερικό ως επί το πλείστον με μερικώς ή ολικώς καμένες μητρικές (έχω γνωστό με φορτηγό που μεταφέρει σε παλέτες τέτοια...κελεπούρια από Αγγλία και Γερμανία στην Ελλάδα της κρίσης μέσω Πολωνίας και Ρουμανίας) με σχεδόν μηδενικό κόστος, επισκευάζονται όπως όπως (π.χ. φούρνισμα μητρικών κλπ) στην Ελλάδα -με ότι αυτό συνεπάγεται- και πλασάρονται με το...πιασάρικο όνομα refurbished!

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Επειδή η soldered ram είναι για πολλούς deal breaker, υπάρχει κάποια γενική λίστα όπου να αναφέρεται ποια έχουν κανονικά slot; Εννοώ λίστα με σειρές μοντέλων (σασί) που μπορούν να αναβαθμιστούν και όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Για παράδειγμα η σειρά G7 της HP είναι αναβαθμισιμη.

Το γνωριζω πχ το site της Crucial, αλλά νομίζω και εκεί πρέπει να γράψεις συγκεκριμενο μοντέλο.

Επεξ/σία από nk9
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nk9 είπε

Καλησπέρα.

Επειδή η soldered ram είναι για πολλούς deal breaker, υπάρχει κάποια γενική λίστα όπου να αναφέρεται ποια έχουν κανονικά slot; Εννοώ λίστα με σειρές μοντέλων (σασί) που μπορούν να αναβαθμιστούν και όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Για παράδειγμα η σειρά G7 της HP είναι αναβαθμισιμη.

Το γνωριζω πχ το site της Crucial, αλλά νομίζω και εκεί πρέπει να γράψεις συγκεκριμενο μοντέλο.

Acer Aspire 5 A515

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Για λογαριασμο φίλου ψαχνω ενα λαπτοπ στα 300-400 ευρώ μαξ. Η χρήση θα ειναι απλη, ιντερνετ αντε και κανενα word. 
Η αγορά θα γίνει μόνο από Ελλάδα. 
Ευχαριστώ  

Επεξ/σία από Freakmachine
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, nk9 είπε

Καλησπέρα.

κοιτα ... 
οι καινουργιες LPDDR4 (Low Power DDR4) ειναι ολες κολλημενες ... δεν γινεται αλλιως ... 
δεν ειναι απαραιτητα deal breaker αυτο .. 
αν πας σημερα για 16 gb τοτε πιο πιθανο ειναι να σε προσπερασει η τεχνολογια ... παρα η μνημη 

Αρα ... 
LPDDR4 = κολλημενη 
σε ολες τις αλλες περιπτωσεις μονο απο reviews θα εισαι σιγουρος ... τιποτα αλλο ... 

• Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, dskoul είπε

κοιτα ... 
οι καινουργιες LPDDR4 (Low Power DDR4) ειναι ολες κολλημενες ... δεν γινεται αλλιως ... 
δεν ειναι απαραιτητα deal breaker αυτο .. 
αν πας σημερα για 16 gb τοτε πιο πιθανο ειναι να σε προσπερασει η τεχνολογια ... παρα η μνημη 

Αρα ... 
LPDDR4 = κολλημενη 
σε ολες τις αλλες περιπτωσεις μονο απο reviews θα εισαι σιγουρος ... τιποτα αλλο ... 

Το λέω ως deal breaker διότι σε οδηγεί σε λύσεις 16 gb, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουμε τιμολογιακα.

Ενώ έστω και ένα slot, μας δίνει μελλοντική δυνατότητα αναβάθμισης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ λίγα laptop εχουν εστω και ενα slot για μνήμη, γενικά τα HP έχουν (ακόμα και τα 14), aspire 5, ideapad 3, ενω δεν εχουν τα ideapad 5, τα swift, τα huawei.... (πάντα έλεγχος, είτε από reviews είτε από τα service manuals)

Σε ότι εχει να κάνει με την IPS οθόνη, θα έλεγα ότι η ελλειψη της δεν είναι εξ' ορισμού deal breaker... εξαρτάται. Το κακό με τις ΤΝ είναι η πολύ περιορισμένη γωνία θέασης οπότε αν πρέπει με το laptop να συνεργάζεσαι ή να παρακολουθείς με άλλους, μάλλον δεν κάνει. Αν δουλεύεις σε θέση γραφείου μια χαρά είναι και η ΤΝ (αρκει να μη κουνάς πολύ το κεφάλι σου 😀). Βασικά σε κάθε περίπτωση, ειτε IPS είτε ΤΝ τα γενικά χαρακτηριστικά μετράνε (φωτεινότητα, αντίθεση, ποιότητα χρωματος κλπ) και όχι ο τύπος.

Επεξ/σία από evark
  • Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, nk9 είπε

Το λέω ως deal breaker διότι σε οδηγεί σε λύσεις 16 gb, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουμε τιμολογιακα.

Ενώ έστω και ένα slot, μας δίνει μελλοντική δυνατότητα αναβάθμισης.

Ετσι οπως το θετεις ... εχεις δικιο ! 
Παντως ο μεσος χρηστης .... δηλαδη οι 9 στους 10 ... αποκλειεται να ανοιξει τον υπολογιστη του ... ακομα και για το πιο μικρο πραγμα 

επισης αν δεν βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη ... κατι της προκοπης δεν προκειται να παρεις ... 
Κατω απο 800€ οτι και να παρεις, θα εχεις συμβιβαστει σε πολλα ... 

και τελευταιο ... 

πολυς κοσμος πιθανον να μην εχει πραγματικη αναγκη για λαπτοπ ... 
πχ gaming laptop ειναι σχεδον αστειο... οταν με τα ιδια λεφτα φτιαχνεις desktop που φυσαει και οποτε θες το αναβαθμιζεις πανευκολα ! 

15 λεπτά πριν, evark είπε

Πολύ λίγα laptop εχουν εστω και ενα slot για μνήμη, γενικά τα HP έχουν (ακόμα και τα 14), aspire 5, ideapad 3, ενω δεν εχουν τα ideapad 5, τα swift, τα huawei.... (πάντα έλεγχος, είτε από reviews είτε από τα service manuals)

η μοδα της εποχης ειναι μικρα και οσο το δυνατον πιο λεπτα ... 
τα huawei και τα swift πουλανε σαν τρελα και λογο εμφανισης .... 

τωρα οι κουμουτσες που θα εχουν και specs και upgradability εχουν σημασια μονο σε εμας εδω μεσα στο forum 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, dskoul είπε

Ετσι οπως το θετεις ... εχεις δικιο ! 
Παντως ο μεσος χρηστης .... δηλαδη οι 9 στους 10 ... αποκλειεται να ανοιξει τον υπολογιστη του ... ακομα και για το πιο μικρο πραγμα 

επισης αν δεν βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη ... κατι της προκοπης δεν προκειται να παρεις ... 
Κατω απο 800€ οτι και να παρεις, θα εχεις συμβιβαστει σε πολλα ... 

και τελευταιο ... 

πολυς κοσμος πιθανον να μην εχει πραγματικη αναγκη για λαπτοπ ... 
πχ gaming laptop ειναι σχεδον αστειο... οταν με τα ιδια λεφτα φτιαχνεις desktop που φυσαει και οποτε θες το αναβαθμιζεις πανευκολα ! 

η μοδα της εποχης ειναι μικρα και οσο το δυνατον πιο λεπτα ... 
τα huawei και τα swift πουλανε σαν τρελα και λογο εμφανισης .... 

τωρα οι κουμουτσες που θα εχουν και specs και upgradability εχουν σημασια μονο σε εμας εδω μεσα στο forum 

Δεν αντιλέγω.

Απλά το 800+ έχει να κάνει αποκλειστικά με τη χρήση. Προσωπικά, εάν το είχα ως εργαλείο δουλειάς θα το πλήρωνα αδρά. Αλλά επειδή δεν το θέλω για κάτι τέτοιο, θέλω να κρατήσω το κόστος σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Δεν ξέρω, όμως, κατά πόσον αξίζει να δώσει κάποιος 800€ ή 900€ για να βλέπει ταινίες και να σερφάρει. Γιατί ακούω και διαβάζω πολλούς που ψάχνουν για laptop και με βάση τη χρήση που περιγράφουν, δεν νομίζω ότι έχουν ανάγκη τα σούπερ ντούπερ specs.

Συν του ότι και τα laptop έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα βιωσιμότητας.

12 λεπτά πριν, babaliaris είπε

Με την σηζήτηση που κάναμε έχω καταλήξει σε αυτά τα 2:

Huawei-MateBook-D-15

Asus-VivoBook-S14-M433IA

Και μάλλον θα επιλέξω Asus VivoBook. Εαν έχετε αντίρηση πείτε την μου!!! Ξανά θυμίζω, για προγραμματισμό το θέλω.

Προσωπικά, το μόνο που με χαλάει από το Asus είναι ότι το service του βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Επίσης, το 14άρι vivobook έχει ενσωματωμένη ram, σε αντίθεση με το 15άρι, που έχει 4 gb ενσωματωμένη και ένα slot.

https://www.skroutz.gr/s/25291248/Asus-VivoBook-15-M513IA-WB511T-Ryzen-5-4500U-8GB-512GB-FHD-W10.html

Επεξ/σία από nk9
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, babaliaris είπε

Με την σηζήτηση που κάναμε έχω καταλήξει σε αυτά τα 2:

Huawei-MateBook-D-15

Asus-VivoBook-S14-M433IA

Και μάλλον θα επιλέξω Asus VivoBook. Εαν έχετε αντίρηση πείτε την μου!!! Ξανά θυμίζω, για προγραμματισμό το θέλω.

Ναι, έχω αντιρρηση... 😋

https://www.electroholic.gr/el/product/COMLEN01517 14", IPS, 4700U...

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-4500U-vs-AMD-Ryzen-7-4700U/3702vs3699

Επεξ/σία από kostis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Ναι αλλά είναι ποιο ακριβό. Θα δω, αναλόγος το budget που θα έχω...

Επεξ/σία από babaliaris
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...