Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να κάνω σύνδεση VDSL στην Cosmote. Το θέμα είναι ότι στο Α/Κ που ανήκω (Κολωνός), δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες καμπίνες για VDSL. Παρόλα αυτά, μένω ακριβώς στο όριο μεταξύ του Α/Κ Κολωνού και Α/Κ Δαγκλή και απο το σπίτι μου στα 200-250 μέτρα σε ευθεία υπάρχει νέα καμπίνα VDSL που όμως ανήκει στο Α/Κ Δαγκλή. Μπορώ να συνδεθώ με VDSL απο εκείνη την καμπίνα; Με άλλα λόγια, μπορώ να συνδεθώ σε καμπίνα άλλου Α/Κ σε σχέση με αυτό στο οποίο ανήκω;

Με την Cosmote που μίλησα μου τα μασούσαν. Μου έλεγαν ότι κανονικά η πολυκατοικία μου δεν υποστηρίζει VDSL, αλλά 2-3 πολυκατοικίες γύρω, γύρω έχουν VDSL και πως να κάνω πρώτα συμβόλαιο και βλέπουμε και ότι ίσως και να γίνεται να συνδεθώ με την καμπίνα του άλλου Α/Κ κλπ κλπ... Προσωπικά αν δεν πάρω ρητή διαβεβαίωση δεν θέλω να κάνω κάποια κίνηση, γι' αυτό ρωτάω και δω, αν αυτό γίνεται ή απλά η Cosmote μου τα λέει για να με κλείσει πελάτη και μετά με την δικαιολογία ότι δεν υποστηρίζει VDSL, να με ρίξει σε 24αρα.

Επεξ/σία από Gkostas2007
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

H vdsl καμπίνα το καφαο και το σπίτι σου ειναι άρρηκτα δεμενα μεταξύ τους και δεν μπορείς με καμια δύναμη να τα αλλάξεις.

Οπότε βλακείες αυτά που μου έλεγαν για άλλη καμπίνα κλπ; Πραγματικά με τους παρόχους έχω αρχίσει να τρομάζω με την ασυδοσία που έχουν, προκειμένου να κλείσουν νεο πελάτη.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, divo είπε

Υπάρχει μία περίπτωση να μπορείς να πάρεις από άλλη καμπίνα αλλά για την περιοχή που  λες το βλέπω λίγο αδύνατο. Οι πολυκατοικίες που έχει γύρω-γύρω μπορεί να έχουν όντως VDSL αλλά όχι από την καμπίνα Εάν είσαι κοντά στον κατανεμητή μέχρι 800 μέτρα ενδέχεται να μπορείς να πάρεις VDSL από τον κατανεμητή Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το 30αρι θα παίρνεις 30

Ο κατανεμητής τι είναι; Αυτό που λες για την ταχύτητα ισχύει πάντως. Η Cosmote μου είπε ότι οι γύρω μου έχουν 21-27Mbts με 30αρα σύνδεση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

Ειναι το κτήριο που ξεκινα η τηλεφωνια και το ιντερνετ (εχει τα μηχανήματα δλδ), οταν δεν εισαι συνδεδεμενος σε καμπινα.

Αν μου δώσουν απο εκεί, ξέρεις αν πέρα απο την ταχύτητα (που προσωπικά δεν με πειράζει και 21 Mbts να είναι), θα υπάρχει παραπάνω σταθερότητα σε σχέση με το 24αρι; Πιο πολύ δλδ το θέμα της σταθερότητας με ενδιαφέρει που συνήθως λύνεται με την VDSL σύνδεση (δλδ να μην έχω συνέχεια αποσυνδέσεις λόγω του χαλκού ή να μην έχω πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα του τύπου 4-5Mbts και κάτω). Btw, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Αν μου δώσουν απο εκεί, ξέρεις αν πέρα απο την ταχύτητα (που προσωπικά δεν με πειράζει και 21 Mbts να είναι), θα υπάρχει παραπάνω σταθερότητα σε σχέση με το 24αρι; Πιο πολύ δλδ το θέμα της σταθερότητας με ενδιαφέρει που συνήθως λύνεται με την VDSL σύνδεση (δλδ να μην έχω συνέχεια αποσυνδέσεις λόγω του χαλκού ή να μην έχω πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα του τύπου 4-5Mbts και κάτω). Btw, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση σου από το σημείο που σου δίνει ίντερνετ ο πάροχος τόσο το χειρότερο, αν ειναι vdsl ακομα χειρότερα.

Το vdsl εχει συγκεκριμένη απόσταση  που μπορεί να πάει, απο εκει και πέρα παίζεις με την τύχη σου

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Gkostas2007 είπε

Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Με τη vdsl η γραμμή σου είναι πιο ευαίσθητη σε θέματα σταθερότητας.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους σας, απλά έχω μπερδευτεί απίστευτα τώρα. Λόγω συνεχόμενων αποσυνδέσεων που είχα με εναλλακτικό πάροχο, οι οποίες όπως μου είπε οφείλονταν στο ζεύγος στο καφαο και στο ότι δεν υπήρχε άλλο εναλλακτικό, ο τεχνικός του με συμβούλεψε ότι για να λυθεί το θέμα πρέπει να βάλω VDSL εφόσον υπάρχει (αυτοί δεν έχουν VDSL προς το παρόν). Αυτό ισχύει ή τζάμπα τα παραπάνω λεφτά; Μήπως να βάλω απλά 24αρα με ΟΤΕ τότε μπας και μου βρει-δώσει καλύτερο ζευγαρι; Όπως έχω εξηγήσει και σε άλλο θρεντ, έχω κάνει πλήρη διακοπή σύνδεσης με τον άλλο πάροχο (αριθμό τηλ κλπ). Όπως είπα και πριν και με 11-12Mbts εγώ ευχαριστημένος είμαι. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το VDSL είναι γιατί μου είπαν ότι έτσι θα λυθεί το θέμα.

Δημοσ.
12 hours ago, Gkostas2007 said:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλους σας, απλά έχω μπερδευτεί απίστευτα τώρα. Λόγω συνεχόμενων αποσυνδέσεων που είχα με εναλλακτικό πάροχο, οι οποίες όπως μου είπε οφείλονταν στο ζεύγος στο καφαο και στο ότι δεν υπήρχε άλλο εναλλακτικό, ο τεχνικός του με συμβούλεψε ότι για να λυθεί το θέμα πρέπει να βάλω VDSL εφόσον υπάρχει (αυτοί δεν έχουν VDSL προς το παρόν). Αυτό ισχύει ή τζάμπα τα παραπάνω λεφτά; Μήπως να βάλω απλά 24αρα με ΟΤΕ τότε μπας και μου βρει-δώσει καλύτερο ζευγαρι; Όπως έχω εξηγήσει και σε άλλο θρεντ, έχω κάνει πλήρη διακοπή σύνδεσης με τον άλλο πάροχο (αριθμό τηλ κλπ). Όπως είπα και πριν και με 11-12Mbts εγώ ευχαριστημένος είμαι. Ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το VDSL είναι γιατί μου είπαν ότι έτσι θα λυθεί το θέμα.

δυο απλα πραγματα.

α.δεν μπορεις να παρεις οπως ειπαν απο αλλο Kv ειδικα οταν πεφτεις σε εσκαλιτ.αν πεφτεις σε box υπαρχει σπανια περιπτωση δυο box να ειναι κοντα σου και να μπορουν να παρουν απο το αλλο το οποιο μπορει να πεφτει σε αλλο καφαο(δυσκολο) και ακομα πιο δυσκολο σε αλλο αστικο κεντρο.θα πρεπει να ειναι καποιος στα συνορα και μιλαμε για πιθανοτητα 1 στο 1.000.000

β.οταν καποιος εχει γραμμη adsl και εχει θεματα πολλες φορες λενε να πας σε vdsl ωστε να μην εχεις θεματα.αυτο ισχυει μονο στην περιπτωση που μιλαμε για vdsl απο το Kv και οχι απο το αστικο κεντρο.επισης προυποθετει οτι το προβλημα δεν ειναι στο απερχομενο ζευγαρι.

αν πχ εσυ εισαι 5 Km μακρια απο το αστικο κεντρο το adsl μπορει να εχει χαμηλη ταχυτητα και αποσυνδεσεις.οποτε αν σε ριξουν για vdsl στο kv που ειναι 100 μετρα πραγματι θα παιζεις μια χαρα αν δεν εχει θεμα το απερχομενο. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

δυο απλα πραγματα.

α.δεν μπορεις να παρεις οπως ειπαν απο αλλο Kv ειδικα οταν πεφτεις σε εσκαλιτ.αν πεφτεις σε box υπαρχει σπανια περιπτωση δυο box να ειναι κοντα σου και να μπορουν να παρουν απο το αλλο το οποιο μπορει να πεφτει σε αλλο καφαο(δυσκολο) και ακομα πιο δυσκολο σε αλλο αστικο κεντρο.θα πρεπει να ειναι καποιος στα συνορα και μιλαμε για πιθανοτητα 1 στο 1.000.000

β.οταν καποιος εχει γραμμη adsl και εχει θεματα πολλες φορες λενε να πας σε vdsl ωστε να μην εχεις θεματα.αυτο ισχυει μονο στην περιπτωση που μιλαμε για vdsl απο το Kv και οχι απο το αστικο κεντρο.επισης προυποθετει οτι το προβλημα δεν ειναι στο απερχομενο ζευγαρι.

αν πχ εσυ εισαι 5 Km μακρια απο το αστικο κεντρο το adsl μπορει να εχει χαμηλη ταχυτητα και αποσυνδεσεις.οποτε αν σε ριξουν για vdsl στο kv που ειναι 100 μετρα πραγματι θα παιζεις μια χαρα αν δεν εχει θεμα το απερχομενο. 

800 με 850 μετρα απο το ΑΚ ειμαι, οποτε δεν παιζει το θεμα της αποστασης. Επομενως αυτο που φταιει ειναι το ιδιο με αυτο που μου ειπε ο παροχος. Το ζευγαρι. Aρα παω σε 24αρα κ ελπιζω να μου βρει η Cosmote καλυτερο ζευγαρι σε σχεση με αυτο που ειχα πριν διακοψω την συνδεση.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Πραγματικα με γλυτωσατε αρκετα λεφτα που θα εδινα για VDSL!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 06/06/2018 at 19:22, Gkostas2007 said:

800 με 850 μετρα απο το ΑΚ ειμαι, οποτε δεν παιζει το θεμα της αποστασης. Επομενως αυτο που φταιει ειναι το ιδιο με αυτο που μου ειπε ο παροχος. Το ζευγαρι. Aρα παω σε 24αρα κ ελπιζω να μου βρει η Cosmote καλυτερο ζευγαρι σε σχεση με αυτο που ειχα πριν διακοψω την συνδεση.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Πραγματικα με γλυτωσατε αρκετα λεφτα που θα εδινα για VDSL!

αν και παλιο θεμα αν παρεις vdsl στα 800 μετρα μπορει να παιξεις vdsl αλλα μπορει να μην φτασεις ουτε τα 30.μπορει πχ να εχεις καλυτερο upload και καλυτερο download απο το adsl 24/1 .το αν αξιζει αυτο που θα κερδισεις το ξερεις εσυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...