Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stormrain είπε

Οχι, τίποτα. Σχεδόν δεν το πίστευα.

Πιο πολλες πιθανοτητες ειχες να πιασεις το τζοκερ

• Haha 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 hours ago, Menelaos83 said:

Kατα προτιμηση Βελγικη.

Αν και απο τα αλλα υπαρχει κατι πολυ καλο  ευπροσδεκτα και αυτα.

fritzguard αλλα μη διανοηθεις να παρεις χαμπουγκερ εκει

επισης chez Leon για τη δικη του μπυρα αλλα και για μυδια (που ειναι το εθνικο πιατο). Μη παρεις κουβα με μυδια αν πας, καλυτερα ογκρατε ή αν σου αρεσει η πιτσα, μυδια με τυρι και ντοματα

• Like 1
Δημοσ.

Σε περίπου έναν μήνα θα επισκεφτώ την Στουτγκάρδη για μία συναυλία!

Θα είμαι 2 ημέρες στην πόλη και θα ήθελα να μάθω, αν κάποιος γνωρίζει την πόλη, τι θα άξιζε να δω, μέρη για βόλτα, φαγητό κλπ

Όπως επίσης τι να αποφύγω ή αν θα πρέπει να προσέξω κάτι

Ευχαριστώ! 😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kakofonixx είπε

Σε περίπου έναν μήνα θα επισκεφτώ την Στουτγκάρδη για μία συναυλία!

Θα είμαι 2 ημέρες στην πόλη και θα ήθελα να μάθω, αν κάποιος γνωρίζει την πόλη, τι θα άξιζε να δω, μέρη για βόλτα, φαγητό κλπ

Όπως επίσης τι να αποφύγω ή αν θα πρέπει να προσέξω κάτι

Ευχαριστώ! 😁

Μην έχεις υψηλές προσδοκίες, μια αδιάφορη ως και άσχημη πόλη είναι, ευτυχώς δεν θα μείνεις πολύ.

Μια βολτα στο κέντρο και στην κεντρική πλατεία και πάρκο, εκεί που είναι το νέο κάστρο. Και παραδίπλα, στους πεζόδρομους γύρω από το παλιό κάστρο έχει ωραία μαγαζάκια και τύπου καντίνες με τραπεζάκια, πιο παραδοσιακά για φαγητό, μπίρες κλπ.

Αν σε ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, μπορείς να πάρεις το τρένο και να πας λίγο έξω από την πόλη στα μουσεία της Porsche και της Mercedes. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιζει να κλεισεις διακοπες στην Ελλαδα μεσω εξωτερικου για φθηνοτερα ?

Κατι τετοιο λεγοταν ή ειναι αστικος μυθος?

Δημοσ.
13 minutes ago, adi32 said:

Παιζει να κλεισεις διακοπες στην Ελλαδα μεσω εξωτερικου για φθηνοτερα ?

Κατι τετοιο λεγοταν ή ειναι αστικος μυθος?

εχω κλεισει αεροπορικο καλοκαιρι (που οι τιμες ειναι στο θεο) με ...30 ευρ απο flytui

μπορεις και αναποδα αν εισαι Ελλαδα να κλεισεις για εξωτερικο

αρκετα ευρωπαικα γραφεια πλεον προσφερουν ειτε πακετα διακοπων ειτε αεροπορικα/πτησεις τσαρτερ δικες τους χωρις υποχρεωσει να μενεις στη χωρα

Δημοσ.

Σκέφτομαι να κλείσω φέτος Κεφαλονιά για διακοπές, τέλη Ιουλίου 5-6 ημέρες.

Πέρα από τα γνωστά Φισκάρδο, Μύρτο, Ασομ Μελισσάνη έχετε να προτείνετε κάτι;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Μου τα έχει σκάσει έντονα ένα mood του τύπου "You only live once" και σκέφτηκα μήπως με την κοπελιά να κάναμε ένα all in και να πηγαίναμε ένα Road Trip στο west coast των ΗΠΑ τώρα που είμαστε ακόμα νέοι χωρίς παιδιά, σκυλιά, γατιά κτλ.. Τα λεφτά πολλά μεν, αλλά είναι από τα ταξίδια που είμαι σίγουρος ότι θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή.

Το πρώτο και πολύ πρόχειρο πλάνο είναι:

Άφιξη L.A και διαμονή -> οδικώς παραλιακά μέχρι San Franscisco και διαμονή -> Οδικώς μέχρι Seattle και διαμονή όπου και από εκεί θα επιστρέψουμε Ελλάδα. Σύνολο ημερών υπολογίζω 12 με 15 μέρες.

Μέσα στο πλάνο εννοείται θα έχουμε αρκετές στάσεις, εκδρομές τριγύρω, διανυκτερεύσεις σε μικρές πόλεις ίσως κτλ.

Θα ήθελα απλά συμβουλές από όποιον έχει κάνει τέτοιο ταξίδι, κυρίως για το τι budget θα ήταν καλό να στοχεύσω. Γενικά δεν πάμε για διακοπάρες. Κοιτάω για φθηνά καταλύματα και από φαγητό θα πέσει τρελό junk food και super market για να κόψουμε κόστος από εκεί. 

Σαν αφετηρία σκέφτομαι τα 4.500 ευρώ και οι δυο μας μαζί. Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μέσα τα αεροπορικά και θα ήθελα μια άποψη αν είναι καλό ποσό ή αν θα πρέπει να ανέβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νουμερο που γραφεις σωστο ειναι αν εχεις καπου δωρεαν να μεινεις ή να μεινεις σε δωματια τυπου χοστελ.

Εξοδα 

-Διατροφη (κατω απο 30 ευρ δυσκολα την ημερα εκτος αν τη βγαλετε με τοστακι απο σουπερ μαρκετ και να τα φτιαξετε εσεις)

-Μουσεια/Αξιοθεατα (δε ξερω τι θελετε να δειτε αλλα δεν ειναι παραξενο μιας και θα ειστε πολιτεια ΛΑ να πανε και πανω απο 30 το κεφαλι)

-Ενοικιαση ιχ/Βενζινη/παρκινγκ για το ιχ

-Ψωνια/σουβενιρ

Για ζευγαρι για 10 ημερες κατω απο 4000 ειναι παρα πολυ δυσκολο. Με 6000 για 12-15 ημερες ειναι ανετα χωρις αγχος. Αφου you only live once αν δε πας σε μερικα παραδοσιακα εστιατορια ή να δεις μεγαλης πολεις ισως καλυτερα να πας καπου αλλου π.χ Νοτια Αμερικη (που το προτεινω)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Το νουμερο που γραφεις σωστο ειναι αν εχεις καπου δωρεαν να μεινεις ή να μεινεις σε δωματια τυπου χοστελ.

Εξοδα 

-Διατροφη (κατω απο 30 ευρ δυσκολα την ημερα εκτος αν τη βγαλετε με τοστακι απο σουπερ μαρκετ και να τα φτιαξετε εσεις)

-Μουσεια/Αξιοθεατα (δε ξερω τι θελετε να δειτε αλλα δεν ειναι παραξενο μιας και θα ειστε πολιτεια ΛΑ να πανε και πανω απο 30 το κεφαλι)

-Ενοικιαση ιχ/Βενζινη/παρκινγκ για το ιχ

-Ψωνια/σουβενιρ

Για ζευγαρι για 10 ημερες κατω απο 4000 ειναι παρα πολυ δυσκολο. Με 6000 για 12-15 ημερες ειναι ανετα χωρις αγχος. Αφου you only live once αν δε πας σε μερικα παραδοσιακα εστιατορια ή να δεις μεγαλης πολεις ισως καλυτερα να πας καπου αλλου π.χ Νοτια Αμερικη (που το προτεινω)

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Η αλήθεια είναι η διαμονή τσιμπάει, αλλά βγαίνει σε ένα ψιλό λογικό κόστος. Δηλαδή νορμαλ καταλύματα με μια έρευνα βρήκα με συνολικό κόστος τα 1400 ευρώ υπολογίζω και 100 ευρώ τα 2 άτομα την ημέρα φαγητό (καλώς ή κακώς θα ζοριστούμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά στην τελική το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι το φαγητό στο συγκεκριμένο ταξίδι).

Άρα μετά από τα αεροπορικά - διαμονή - φαγητό, μένουν περίπου 2.000 ευρώ που είναι καθαρά για αξιοθέατα, μουσεία, χαζό ψώνια κτλ. Είναι κάτι που μου διαφεύγει; Γιατί στο μυαλό μου με 2.000 ευρώ καβάτζα και χωρίς τρελά γούστα μου φαίνονται μια χαρά για 12 μέρες. 

Το μόνο μεγάλο κόστος μετά είναι αμάξι + βενζίνες. Αλλά το αμάξι το έχω στο μυαλό μου για 4-5 μέρες συνολικά, όχι παραπάνω.

Στην τελική όμως, όπως είπα είναι αφετηρία το ποσό που είχα πει και μπορούμε να ζοριστούμε λίγο για να ανέβουμε και παραπάνω άμα χρειαστεί.

Δημοσ.

Πώς θα κάνεις road trip με αυτοκίνητο σε 4 μόνο μέρες όταν η οδήγηση μόνο από το ένα μέρος στο άλλο διαρκεί το ενα 24ωρο; Στη διαδρομή έχει και πολύ ωραία εθνικά πάρκα, αν είσαστε της φύσης, που αξίζουν ένα πέρασμα και μια πεζοπορία. Στις πόλεις δεν θα βρεις αξιοπρεπές κατάλυμα με χαμηλό κόστος, στο δρόμο ναι, αλλά πώς θα βρεθείς εκεί χωρίς αυτοκίνητο; Έχε και υπόψη σου ότι καλό θα ήταν να πάρεις πακέτο με καλή ασφάλεια κι ότι συνήθως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κόστος για να αφήσεις το αυτοκίνητο σε διαφορετικό μέρος. Αυτά που βλέπεις με μια πρόχειρη μάτια από 50 την ημέρα, στην πράξη μπορεί να γίνουν 200.

Αν σε ενδιαφέρουν και μουσεία και αξιοθέατα, κάποια, τα βασικότερα, είναι αρκετά ακριβά, studios πχ, θέλεις 150 το άτομο, γύρω στα 100 για ένα τουρ στο Αλκατράζ, δεν ξέρω τι έψαξες και τι ενδιαφέροντα έχεις, αλλά κατάλαβες. Τα 1000 θα φύγουν αν πάτε απλά σε 3-4 βασικά πράγματα. Τα 100 ευρώ την ημέρα για φαγητό είναι το πιο εφικτό, τα έχουν κι όλα μεγάλα εκεί…

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, animor είπε

Πώς θα κάνεις road trip με αυτοκίνητο σε 4 μόνο μέρες όταν η οδήγηση μόνο από το ένα μέρος στο άλλο διαρκεί το ενα 24ωρο; Στη διαδρομή έχει και πολύ ωραία εθνικά πάρκα, αν είσαστε της φύσης, που αξίζουν ένα πέρασμα και μια πεζοπορία. Στις πόλεις δεν θα βρεις αξιοπρεπές κατάλυμα με χαμηλό κόστος, στο δρόμο ναι, αλλά πώς θα βρεθείς εκεί χωρίς αυτοκίνητο; Έχε και υπόψη σου ότι καλό θα ήταν να πάρεις πακέτο με καλή ασφάλεια κι ότι συνήθως υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κόστος για να αφήσεις το αυτοκίνητο σε διαφορετικό μέρος. Αυτά που βλέπεις με μια πρόχειρη μάτια από 50 την ημέρα, στην πράξη μπορεί να γίνουν 200.

Αν σε ενδιαφέρουν και μουσεία και αξιοθέατα, κάποια, τα βασικότερα, είναι αρκετά ακριβά, studios πχ, θέλεις 150 το άτομο, γύρω στα 100 για ένα τουρ στο Αλκατράζ, δεν ξέρω τι έψαξες και τι ενδιαφέροντα έχεις, αλλά κατάλαβες. Τα 1000 θα φύγουν αν πάτε απλά σε 3-4 βασικά πράγματα. Τα 100 ευρώ την ημέρα για φαγητό είναι το πιο εφικτό, τα έχουν κι όλα μεγάλα εκεί…

Όταν λέω Roadtrip βασικά εννοώ κάτι μεταξύ διαμονής και roadtrip. 

Δηλαδή διαμονή λίγες μέρες σε κάθε μεγάλη πόλη και με αμάξι οι διαδρομές μεταξύ τους για να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι. Το 24ωρο για ποια διαδρομή αναφέρεσαι;

Από L.A -> S.F βλέπω είναι 10 ώρες η διαδρομή (που έτσι και αλλιώς θα παιχτεί τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση). Από S.F -> Seattle είναι 12 ώρες που ναι μεν είναι σκότωμα αλλά βγαίνουν (και παίζει και εκεί να γίνει κάποια διανυκτέρευση)

Για αυτό και λέω το αμάξι το θέλουμε πρακτικά για λίγες μέρες. Εκτός αν έχω μπερδέψει τα μπούτια μου στις αποστάσεις.

Αλλά έστω, αν από τα 2.000 ευρώ πάμε στα 3.000 (και ξαναλέω χωρίς μέσα τα αεροπορικά, διαμονή και φαγητό). Θα είμαστε καλά; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlueBlade είπε

31 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Όταν λέω Roadtrip βασικά εννοώ κάτι μεταξύ διαμονής και roadtrip. 

Δηλαδή διαμονή λίγες μέρες σε κάθε μεγάλη πόλη και με αμάξι οι διαδρομές μεταξύ τους για να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι. Το 24ωρο για ποια διαδρομή αναφέρεσαι;

Από L.A -> S.F βλέπω είναι 10 ώρες η διαδρομή (που έτσι και αλλιώς θα παιχτεί τουλάχιστον 1 διανυκτέρευση). Από S.F -> Seattle είναι 12 ώρες που ναι μεν είναι σκότωμα αλλά βγαίνουν (και παίζει και εκεί να γίνει κάποια διανυκτέρευση)

Για αυτό και λέω το αμάξι το θέλουμε πρακτικά για λίγες μέρες. Εκτός αν έχω μπερδέψει τα μπούτια μου στις αποστάσεις.

Αλλά έστω, αν από τα 2.000 ευρώ πάμε στα 3.000 (και ξαναλέω χωρίς μέσα τα αεροπορικά, διαμονή και φαγητό). Θα είμαστε καλά; 

24ωρο υπολόγισα στο περίπου λος Άντζελες Σιάτλ, δεν έπεσα πολύ έξω. Από τη στιγμή που δεν θέλεις επομένως να κανείς road trip και να εξερευνήσεις τη διαδρομή και απλά να το έχεις για μεταφορικό μέσο από τη μια πόλη στην άλλη, δες μήπως συμφέρει να κάνεις τις μετακινήσεις αεροπορικώς, τουλάχιστον το δεύτερο κομμάτι, μπορείς να βρεις σίγουρα με 100 την πτήση. Ξεκούραστα και σε λιγότερο χρόνο.

Οπως και να χει, μην τα πας ακριβώς και μετρημένα,, εχε κι ένα ποσο ασφαλείας παραπάνω, πολλά μπορεί να συμβούν, είτε δυσάρεστα είτε ευχάριστα, που θα χρειαστεί να ξοδέψεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει απολυτα δικιο ο @animor και εκτος αυτου υποτιθεται οτι πας διακοπες: αν ειναι να γυρισεις πιο κουρασμενος ή πιασμενος νομιζω οτι κατι δε παει καλα...

εγω στο νου μου οταν παω σε μια πολη π.χ ΑΘΗΝΑ θελω να δω ακροπολη, πλακα/μοναστηρακι αν ειναι να παω Αθηνα και να παω να φαω σε ενα φαστφουνταδικο ή σουπερ μαρκετ και μετα να παω στην επομενη πολη τοτε καλυτερα να μη κανω διακοπες

Μπονους κανονακι: συνηθως στους τουριστες απο Ευρωπη κανουν αναβαθμιση στο ιχ που νοικιαζουν. Μπορει π.χ να παραγγειλεις το πιο βασικο π.χ kia Soul και να σου δωσουν κανα θηριο SUV! Απλως κοιταξε να το ασφαλισεις κομπλε γιατι ειδικα πολιτεια LA δαγκωνουν τα προστιμα/ελεγχοι και δε κανουν εξαιρεσεις σε τουριστες. Φιλος ελληνας πριν λιγες ημερες τους ζητησε οποιο φθηνο ηλεκτρικο ειχαν. Ετοιμαζοταν για κανα nissan και του δωσαν....cybertrack και αρχισε να φλεξαρει (με σαγιοναρα).

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...