Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Ξανανοίγω το θέμα της κάρτας seasmiles (εκπτωτική κάρτα για ακτοπλοικά δρομολόγια) καθώς επίκειται ταξίδι μας καλοκαιρινό με αμάξι από Πειραιά προς Κω. Επειδή όπως γνωρίζετε η ενεργοποίηση προυποθέτει επιβίβαση και μάλλον δεν παίζει από εμάς να προηγηθεί ταξίδι, υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς ή κάποιος γενικότερα που θα ταξιδέψει με όμιλο Attica Group (BlueStar, Anek, Superfast, Hellenic seaways) να θέλει να ταξιδέψει με το ονομα μου και τον αριθμό της κάρτας μου; (Δεν ελέγχουν τπτ..)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

*Επίσης αν κάποιος έχει κάρτα και τέλος Ιουλίου θέλει να δανείσει τον αριθμό του και το όνομα του πάλι ευπρόδεκτος είναι εννοείται.

Επεξ/σία από Nickally
  • Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, vassar είπε

Θα επισκεφτείτε και την Βενετία ή απλά θα αποβιβαστείτε για να συνεχίσετε οδικώς;

Αν δεν σταματήσετε Βενετία υπάρχει και η επιλογή της Ανκόνας και απο εκεί Ζυρίχη, που είναι αρκέτα λιγότερες οι ώρες μέσα στο πλοίο και κανένα 2ωρο παραπάνω με το αυτοκινητο από την Ανκονα στην Ζυρίχη σε σχέση με την Βενετία.

Για υποδομές ΑΜΕΑ υπάρχουν παντού, ειδικά στην Ελβετία θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

Θυμάμαι οταν επισκεφτήκαμε τον Καταρράκτη του Ρήνου (Rheinfall), παρκαραμε σε θέση ΑΜΕΑ και αμέσως ήρθε κάποιος απο τους φύλακες να μας ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάποια βοηθεία και αν θέλουμε να μεταφέρει κάτι, πραγματικά δεν το πίστευα αυτο που είχε γίνει.

Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να κινηθούμε μέσω Αγκόνας αλλά στην πορεία  άλλαξα γνώμη με την λογική ότι το πλοίο στην Αγκόνα φθάνει μετά το μεσημέρι και έχω άλλα 720 Km μέχρι την Ζυρίχη… σε αντίθεση με την Βενετία που φθάνει νωρίς το πρωί και θα έχω όλη την ημέρα μπροστά μου για τα 550 km που απομένουν.

Επίσης για κάποιο άγνωστο λόγο για την Αγκόνα δεν υπάρχουν δρομολόγια από τα SuperFast  για όλο το Μάιο και το για  πρώτο 20ήμερο του  Ιουνίου και για αυτό το διάστημα δείχνει η γραμμή να εξυπηρετείτε αποκλειστικά από τη Gribaldi.

Οσο για το πόσο φιλική είναι η Ελβετία στα ΑμεΑ  μας εχει ενημερώσει η κόρη μου που είναι εκει… αλλα το έχω διαβάσει και το έχω δει και σε βίντεο. Εκείνο που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι βλέποντας ένα βίντεο για ένα τουριστικό τραίνο που  πηγαίνει  στο Jungfraujoch  (ψηλότερος σταθμός στην Ευρώπη στα 3454 m)  για επίσκεψη στον παγετώνα ότι είναι προσβάσιμα στα ΑμεΑ και το τραίνο και ο παγετώνας….. και για την ιστορία,  στην Ελβετία  έχουν κάνει επιστήμη τον σιδηρόδρομο, δεν υπάρχει βουνό, δεν υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο που να μην πηγαίνει τραίνο (140 σιδηροδρομικοί σταθμοί  σε υψόμετρο πάνω απο 1200m και απο αυτούς οι 20 σταθμοι  πάνω απο 2000m )  και σκέφτομαι τι δούλεμα έχουμε φάει τόσα χρόνια που μας λένε  ότι το ανάγλυφο του εδάφους της Ελλάδας εμποδίζει την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου.

Επεξ/σία από teot
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, margaritagr said:

Παιδιά για Μέτσοβο ποια διαδρομή προτείνετε; 

Μας βγάζει μια από Πατρα και μια από Λαμία το google maps 

Από Πάτρα εισαι σχεδόν  μόνιμα σε διπλό δρόμο με  διαζωμα. Έχει πιο πολλά χιλιόμετρα και έξοδα αλλά είναι πιο ξεκούραστη διαδρομή.  Από Λαμία με το που βγαίνεις Μουργκανη μετά τα Μετέωρα στα τελευταία 50τοσα χιλιόμετρα είναι ο κλασικός επαρχιακός δρόμος με στροφές. Μπορεί να το κανεις από μια μέχρι μιάμιση ώρα αυτό το κομμάτι.  

• Thanks 1
Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία με αυτή τη διαδρομή και τις ανταποκρίσεις με την Turkish Airlines, γιατί έχω κάποιες σοβαρές ανησυχίες και δεν έχω καταφέρει να πάρω ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρεία.

Έχω κλείσει πτήση από Αθήνα προς Μπουένος Άιρες για τις 2 Ιανουαρίου 2026, με ενδιάμεσες στάσεις στην Κωνσταντινούπολη και στο Σάο Πάολο. Το δρομολόγιο είναι το εξής:

• Πτήση TK1846: Αθήνα 21:35 → Κωνσταντινούπολη 00:20 (+1)
  • Αναμονή στην Κωνσταντινούπολη: 9 ώρες και 45 λεπτά
  • Πτήση TK15: Κωνσταντινούπολη 10:05 → Σάο Πάολο 17:45
  • Αναμονή στο Σάο Πάολο: 1 ώρα και 35 λεπτά
  • Πτήση TK15: Σάο Πάολο 19:20 → Μπουένος Άιρες 22:25

Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή στις 7 Ιανουαρίου 2026:

• Πτήση TK16: Μπουένος Άιρες 23:55 → Σάο Πάολο 02:30 (+1)
  • Πτήση TK16: Σάο Πάολο 04:05 → Κωνσταντινούπολη 22:35
  • Αναμονή στην Κωνσταντινούπολη: 9 ώρες και 35 λεπτά
  • Πτήση TK1843: Κωνσταντινούπολη 08:10 (+1) → Αθήνα 08:40

Έχω τις εξής απορίες:

1. Το transit 1 ώρα και 35 λεπτά στο Σάο Πάολο είναι επαρκές για διεθνή ανταπόκριση;
  2. Το πιο σημαντικό: Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στην πτήση από Κωνσταντινούπολη και χάσω την ανταπόκριση στο Σάο Πάολο, η Turkish Airlines αναλαμβάνει αυτόματα να με μεταφέρει σε επόμενη πτήση; Ή υπάρχει ρίσκο να μείνω εκτεθειμένος και να πρέπει να πληρώσω νέο εισιτήριο;

Να σημειώσω πως:

• Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με την Turkish Airlines τόσο τηλεφωνικά όσο και με email, αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο που να μου δώσει σαφή απάντηση.
  • Η κράτηση έχει γίνει ενιαία, ως ένα εισιτήριο (single booking), και όλες οι πτήσεις είναι με την Turkish Airlines, επομένως θεωρώ ότι η εταιρεία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς μου στην επόμενη διαθέσιμη πτήση, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με παρόμοιο δρομολόγιο ή με την Turkish σε τέτοιες περιπτώσεις;
Θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, greekmistis είπε

Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία με αυτή τη διαδρομή και τις ανταποκρίσεις με την Turkish Airlines, γιατί έχω κάποιες σοβαρές ανησυχίες και δεν έχω καταφέρει να πάρω ξεκάθαρη απάντηση από την εταιρεία.

Έχω κλείσει πτήση από Αθήνα προς Μπουένος Άιρες για τις 2 Ιανουαρίου 2026, με ενδιάμεσες στάσεις στην Κωνσταντινούπολη και στο Σάο Πάολο. Το δρομολόγιο είναι το εξής:

Έχω τις εξής απορίες:

1. Το transit 1 ώρα και 35 λεπτά στο Σάο Πάολο είναι επαρκές για διεθνή ανταπόκριση;
  2. Το πιο σημαντικό: Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στην πτήση από Κωνσταντινούπολη και χάσω την ανταπόκριση στο Σάο Πάολο, η Turkish Airlines αναλαμβάνει αυτόματα να με μεταφέρει σε επόμενη πτήση; Ή υπάρχει ρίσκο να μείνω εκτεθειμένος και να πρέπει να πληρώσω νέο εισιτήριο;

Να σημειώσω πως:

• Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με την Turkish Airlines τόσο τηλεφωνικά όσο και με email, αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω με κάποιον εκπρόσωπο που να μου δώσει σαφή απάντηση.
  • Η κράτηση έχει γίνει ενιαία, ως ένα εισιτήριο (single booking), και όλες οι πτήσεις είναι με την Turkish Airlines, επομένως θεωρώ ότι η εταιρεία οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της μεταφοράς μου στην επόμενη διαθέσιμη πτήση, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία με παρόμοιο δρομολόγιο ή με την Turkish σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχω εμπειρία απο κάτι τέτοιο.Αλλά αφού είναι όλο το ταξίδι με την ίδια εταιρία το λογικό είναι να αναλαμβάνει να λύσει και όποια θέματα δημιουργηθούν με πιθανές καθυστερήσεις.Μακάρι να σου πάνε όλα καλά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, greekmistis είπε

Γεια σας,

Έχω τις εξής απορίες:

Να σημειώσω πως:

Ευχαριστώ πολύ!

Από τη στιγμή που η Turkish σου πουλάει το εισιτηριο, σημαίνει πως το transit το προλαβαίνεις άνετα. Επίσης ενδεχομένως στο Σάο Πάολο να μη κατεβείτε καν, υπάρχουν κάποια λιγα δρομολόγια που εκτελούνται με στάση (κι όχι με ανταπόκριση όπως έχεις στη Κων/πολη), όπως φαίνεται να είναι το δικό σου. Θα πετάξει Κων/πολη-Σαο Πάολο, θα κατεβάσει όσους είναι για εκεί και θα συνεχίσετε για Μπουένος Άιρες.

Σε ενιαία εισιτήρια, όπως το δικό σου, εννοείται πως η εταιρία αναλαμβάνει να σου κάνει rebooking εάν χαθεί ανταπόκριση εξαιτίας της.

Δημοσ.

ΠΣΚ ανεβαινω Θεσσαλονική και τελικά εκλεισα ξενοδοχειο 100μ από Αριστοτελους. Οπως ειχα γραψει σκοπος ειναι να μην μετακινησω καθολου το αυτοκινητο και να κινηθω χαλαρα μεχρι Λευκο Πυργο, βολτες, καφε , φαγητο, ψωνια κλπ. 

Ψαχνω καπου να παμε να φαμε , παλι στο ιδιο στυλ -οχι αυτοκινητο δηλαδη- και οχι φυσικα γκουρμε στυλ τρωμε δυο κουτσουλιες φαγητο και νομιζουμε οτι παιζουμε στο μαστερ σεφ. Απο την αλλη δεν θελω και σουβλακι στο χερι (θα το κανω και αυτο εννοειται ). Οποτε οποιος ξερει καποιο εστιατοριο να αξιζει στην περιοχη παραλια, αριστοτελους, τσιμισκη και λιγο πιο πανω ας μου προτεινει κατι. 

Μου ειπαν γνωστοι Μαμαλουκα και Μπακαλ δεν εχω ιδεα απλα τα πεταω στην κουβεντα.

Το ιδιο και για ποτο το βραδυ , οχι κλαμπ και νταμπαντουπα, να μπορεις να κατσεις πχ στο μπαρ να πιεις ενα κοκτειλ σε ενα ωραιο μαγαζι . 

Ευχαριστω εκ των προτερων και σορρυ για τις ιδιοτροπιες!😁

Δημοσ.

Στο μαμαλουκα εχει ωραιο φαγητο αλλα νομιζουν οτι ειναι κλαμπ. Οποτε και να πας παιζουν τερμα δυνατα μουσικη. 

Κατα τα αλλα εκει γύρω πας:

Salento Wood Fired Street Food για πίτσα ή δυναντο σαντουιτσάκι στο χερι. https://maps.app.goo.gl/KsDywmxdFAARB5bk9

Χαρουπι , Μεζεν, Ρουγα και μου αρεσουν απο το κεντρο. 

Λαικον για μπιφτεκι - σουβλακι. 

Ταραντινο για μπεργκεράκι 

• Thanks 1
Δημοσ.

Για χειραποσκευή έχουμε κάποια πρόταση, δε θέλω κάτι ακριβό αλλά ούτε και να σπάσει με τη μία.

Δημοσ.

Καλησπέρα για Αγγλία τέλος Μαϊου χρειάζεται διαβατήριο ή έχει αλλάξει και θέλουν ΕΤΑ

Διαβάζω και μπερδεύτηκα

Ευχαριστώ

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fotini1 είπε

Καλησπέρα για Αγγλία τέλος Μαϊου χρειάζεται διαβατήριο ή έχει αλλάξει και θέλουν ΕΤΑ

Διαβάζω και μπερδεύτηκα

Ευχαριστώ

Από 2/4/2025 χρειάζεται ΕΤΑ για Αγγλία.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/2/2025 στις 11:52 ΠΜ, NIKOsVAIO είπε

Σε ευχαριστώ και για τη δική σου γνώμη. Όλα αυτα τα έχουμε κάνει. Revolut εννοείται, ΑΤΜ ανάληψη, SIM Vodafone Αιγυπτου, Offline χάρτες, νερά, αποφυγή σε παγάκια και τροφές, επαφές με άτομα από εκεί. Ό,τι περνάει από το χέρι μου ως προς την προετοιμασία έχει γίνει. Οι δραστηριότητες είναι ήδη booked από αξιόπιστους φορείς.

Η ανησυχία μου έγγειται στο ότι θα είμαστε στον δρόμο με 4 κοπέλες, και προσπαθώ να έχω πλήρη εικόνα και προσχεδιασμό για ό,τι μπορώ που θα μπορούσε να πάει λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε σαν τα γίδια, να το πω έτσι.

Αλλά επειδή πάμε χωρίς πρακτορείο, προφανώς το ρίσκο ανεβαίνει και για αυτό το thread εδώ και στο Reddit. Ομολογώ ότι η εδώ πλευρά με τρόμαξε περισσότερο. Οι υπόλοιποι επιστούν υπερβολική προσοχή με το αυτοκίνητο και τα κλασσικά μετά με το ντύσιμο.

Όπως κι αν έχει, σας ευχαριστώ όλους. Αναλόγως και το τι θα κάνουμε, θα επανέλθω με την εμπειρία ελπίζω.

Κύριοι, επανέρχομαι για μελλοντική αναφορά σε όποιον σκεφτεί κάτι αντίστοιχο.

Από τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει. Όλα πήγαν καλά. Κανένα φόβος για τίποτα. Η εμπειρία οδήγησης εκεί θα μου μείνει αξέχαστη αλλά το λέω ευχάριστα. Δεν είναι σίγουρα για λιπόψυχους η οδήγηση στην Αίγυπτο, αλλά αν νιώθεις άνετα στο τιμόνι και με προσοχή, κοινή λογική και 5 ζευγάρια έξτρα μάτια για radar στα πέριξ όλα καλά. Ρίξαμε τρελό γέλιο.

Εκτός Καϊρου διασχίσαμε την Έρημο και οι δρόμοι ήταν σε γενικές γραμμές πολύ εντάξει. Κάνουν κι έργα παντού και φτιάχνονται νέοι. Το αυτοκίνητο μας προσέφερε ευελιξία 100% στο που πάμε, πότε πάμε κλπ. Ξαναλέω βέβαια, η οδήγηση εκεί δεν είναι σίγουρα η καλύτερη ιδέα σε όποιον δεν έχει οδηγήσει εκτός Ε.Ε ή περιμένει ότι θα έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συνηθίσει. Οι άνθρωποι είναι τελείως "αλλού". Οι κανόνες είναι άγραφοι και οδηγάς περισσότερο με το ένστικτο αναγνωρίζοντας τον κώδικά τους παρά με τη λογική που έχεις από την Ευρώπη.

Αγγλικά μιλάνε οι περισσότεροι λίγο πολύ για τα απαραίτητα. Ίντερνετ με τοπική sim είναι επαρκέστατο.

Η αστυνομία δεν ασχολείται ούτε λίγο με τουρίστες. Μόνο με ντόπιους. Περάσαμε από όλα τα τσεκ ποιντς άερας με μόνον 1 σύντομο έλεγχο στην Ελ Γκούνα για να ξέρουν ποιοι μπήκαν μέσα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει εν έτει 2025 που πήγα εγώ.

Κάναμε ένα σωρό δραστηριότητες που δε θα κάναμε σε καμία άλλη χώρα τόσο φθηνά.

Το φαγητό μια χαρά εφόσον προσέχεις που πας και χρησιμοποιείς επίσης κοινή λογική.

Το ότι συνέπεσε το ταξίδι με το Ραμαζάνι τους το έκανε πολύ πιο ωραίο. Γνωρίσαμε ντόπιους και βγήκαμε μαζί τους σε κάτι σαν δικό μας πανυγύρι. Δεν υπάρχει υπόνοια παρενόχλησης απλά και μόνο επειδή δεν είσαι μουσουλμάνος ή είσαι γυναίκα. Όχι αν δεν πας ο ίδιος στα σημεία που φωνάζουν "μη".

Γυρίσαμε οδικώς μεγάλο μέρος της χώρας και προτείνω την εμπειρία 100%. Εξτρεμιστές και τρομοκρατία δεν υπάρχουν στο προσκήνιο για την ώρα, βάσει των συζητήσεων με ντόπιους που συναντηθηκαμε, και σίγουρα δεν είναι κατά των τουριστών. Ζουν από εμάς.

Είναι μια πολύ φτωχή χώρα δυστυχώς που ίσως το πιο σπαστικό είναι ότι πρέπει να είσαι alert για μικροαπαταιωνιές με τιμές σε παζάρια, και pickpocketing πχ. Και γερά νεύρα για παζάρεμα.

Αλλά κάποιος που πάει ξέροντας τον προορισμό και μη συγκρίνοντάς το με τη ματιά του δυτικού, είναι μια must εμπειρία. Είναι η πιο κοντινή μακρινή εμπειρία για έναν Έλληνα.

Το ταξίδι μας ήταν Κάϊρο -> Οδήγηση νότια από τη Σαχάρα προς Λούξορ -> Οδήγηση από Λούξορ προς Ερ. Θάλασσα και Χουγκαρντα -> Ελ Γκουνα -> Οδήγηση από την πλευρά της Ερ. Θάλασσας προς Κάϊρο.

Προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι, όπως και σε κάθε χώρα, απλώς καταλήγω λέγοντας πως περισσότερο πολλά είναι παλιά στερεότυπα παρά έχουν ιδιαίτερη βάση. Με σωστή και καλή προετοιμασία εννοείται και χρήση κοινής λογικής, 100% προτεινόμενο για όποιον θέλει να φύγει από το "δυτικό" στυλ και να δει κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι τουρίστες με τα πρακτορεία.

Σας ευχαριστώ και πάλι για το input σας και τη βοήθεια.

Στο επόμενο! :-)

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, Arwindan said:

Από 2/4/2025 χρειάζεται ΕΤΑ για Αγγλία.

Δηλαδη επειδη δεν καταλαβα χωρις να εχω βγαλει ποτε διαβατηριο;;; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, fotini1 είπε

Διαβάζω και μπερδεύτηκα

Ευχαριστώ

και τα δύο .Χωρίς διαβατήριο και ΕΤΑ δεν ταξιδευεις για ΗΒ.

2 ώρες πριν, fotini1 είπε

Δηλαδη επειδη δεν καταλαβα χωρις να εχω βγαλει ποτε διαβατηριο;;; 

δεν βγάζεις ΕΤΑ χωρίς διαβατήριο.Γιατί μπερδευεσαι;

Θα την βγάλεις μόνο απο το https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta που ειναι το επίσημο.Μην πας απο αλλού είναι απατεώνες.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...