Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζη ερώτηση μαλλον αλλα πραγματικα δεν βρισκω και τοσο σοβαρο λογο για τα 70€
Ταξιδευω Ιαπωνια 3 με 17 απριλιου. Πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαλεια ταξιδιου γιατι ακομη και τις βαλιτσες να χασεις σε πληρωνουν ή αν χρειαστεις κατι σε νοσοκομεια ειναι δωρεαν.
Εγω παλι εχω δει απο ατομα να μην μπορουν να κανουν χρηση της πληρωμενης ασφαλειας σε διαφορες χωρες.
Ποια ειναι η δικη σας αποψη ;
Πραγματικα θα ξοδεψω τοσα λεφτα για το ταξιδι αυτο αλλα καπως τσιγκουνευομαι αυτο το νταβατζιλικι

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε

Ταξιδευω Ιαπωνια 3 με 17 απριλιου. Πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαλεια ταξιδιου γιατι ακομη και τις βαλιτσες να χασεις σε πληρωνουν ή αν χρειαστεις κατι σε νοσοκομεια ειναι δωρεαν.
Εγω παλι εχω δει απο ατομα να μην μπορουν να κανουν χρηση της πληρωμενης ασφαλειας σε διαφορες χωρες.
Πραγματικα θα ξοδεψω τοσα λεφτα για το ταξιδι αυτο αλλα καπως τσιγκουνευομαι αυτο το νταβατζιλικι

Κανονικά δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις, τώρα από την άλλη εάν κάτι σου τύχει και χρειαστείς νοσοκομείο λογικό είναι να πληρώσεις. Θα πάω τον Αύγουστο και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα για ασφάλεια. Από όσο ξέρω δεν είναι προαπαιτούμενο και ούτε ήταν την προηγούμενη φορά που πήγα.

Νομίζω ότι ίσως το πιο απλό και φτηνό για να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια εκεί να είναι να κάνεις μια συνδρομή revolut metal για τον μήνα που θα είσαι εκεί και μετά να την κόψεις.

Επεξ/σία από btsaroux
Δημοσ.

Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι ,  για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !!!

Δημοσ.

Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι ,  για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !!

Δημοσ.

Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρώτη πτήση, έχεις τον χρόνο που αναφέρεις και δεν θα περιμένεις βαλίτσα, θα το κάνεις υπερβολικά άνετα. Το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου είναι σχετικό μικρό, πιο μικρό από της Αθήνας. Πάνω από 20λεπτο δεν θα σου παρει να πας απο την μια πύλη στην άλλη. Η μόνη χοντρή καθυστέρηση που έχω φάει στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπου πάω συχνά, ήταν στον έλεγχο ταυτοτήτων πριν μπουν στη Σένγκεν. 

• Thanks 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Τιμισοάρα - Βουκουρέστι - Αθήνα
Δημοσ.
2 hours ago, alex.fentagin said:

Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι ,  για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !!

Το πρόβλημα θα είναι αν υπάρξει καθυστέρηση στην 1η πτήση. 

Δημοσ.
23 hours ago, btsaroux said:

Κανονικά δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις, τώρα από την άλλη εάν κάτι σου τύχει και χρειαστείς νοσοκομείο λογικό είναι να πληρώσεις. Θα πάω τον Αύγουστο και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα για ασφάλεια. Από όσο ξέρω δεν είναι προαπαιτούμενο και ούτε ήταν την προηγούμενη φορά που πήγα.

Νομίζω ότι ίσως το πιο απλό και φτηνό για να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια εκεί να είναι να κάνεις μια συνδρομή revolut metal για τον μήνα που θα είσαι εκεί και μετά να την κόψεις.

Δεν ισχύει αυτο που λες με το Metal. Ειναι ακριβως το ιδιο που συμβαινει με τις ελληνικες πιστωτικες καρτες. Πρεπει να εχεις πληρωσει το αεροπορικο με την συγκεκριμενη καρτα για να εχεις ασφαλεια.

Δεν ειναι οντως προαπαιτουμενο αλλα μια στραβη να τυχη τρεχα γυρευε.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/3/2025 στις 7:02 ΜΜ, Lewnidas1995 είπε

Εννοειται για ταξιδι εκτος ΕΕ να κανεις ταξιδιωτικη ασφαλεια για ιατρικα επειγοντα. Αν συμβει κατι και αναλογα τη σοβαροτητα μπορει να βρεθεις να χρωστας παρα πολλα...

Για εντος ΕΕ καλυπτει για επειγοντα σε δημοσιες δομες η Ευρωπαικη Καρτα Ασφαλισης που παιρνεις απο το ταμειο σου δωρεαν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι 1 εισιτήριο και συνεργάζονται οι αεροπορικές, δεν σε απασχολεί οτιδήποτε και να γίνει. Εσύ πλήρωσες να πας από Timisoara-Αθήνα.
Αν είναι 2 διαφορετικά, τότε θα έπρεπε να πάρεις βαλίτσες και να τις παραδώσεις πάλι, οπότε δεν είναι 2 διαφορετικά.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, csontheline είπε

Αν είναι 1 εισιτήριο και συνεργάζονται οι αεροπορικές, δεν σε απασχολεί οτιδήποτε και να γίνει. Εσύ πλήρωσες να πας από Timisoara-Αθήνα.
Αν είναι 2 διαφορετικά, τότε θα έπρεπε να πάρεις βαλίτσες και να τις παραδώσεις πάλι, οπότε δεν είναι 2 διαφορετικά.

2 διαφορετικες πτησεις ειναι. απλα δεν εχω να παραδωσω βαλιτσα ειναι μονο η 8κιλη που θα εχω πανω στην πτηση. Ειναι διαφορετικες εταιριες και δεν νομιζω να συνεργαζονται

Δημοσ.
5 minutes ago, alex.fentagin said:

2 διαφορετικες πτησεις ειναι. απλα δεν εχω να παραδωσω βαλιτσα ειναι μονο η 8κιλη που θα εχω πανω στην πτηση. Ειναι διαφορετικες εταιριες και δεν νομιζω να συνεργαζονται

Οκ, στην αρχή κατάλαβα ότι θα είναι "πάνω στο εισιτήριο", δηλαδή δεν θα ασχοληθείς.
Οπότε, ισχύουν ότι σου είπαν για το αεροδρόμιο. Δεν θα έχεις και ελέγχους διαβατηρίων (είσοδος/έξοδος από Schengen), γρήγορη μετεπιβίβαση!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, csontheline είπε

Οκ, στην αρχή κατάλαβα ότι θα είναι "πάνω στο εισιτήριο", δηλαδή δεν θα ασχοληθείς.
Οπότε, ισχύουν ότι σου είπαν για το αεροδρόμιο. Δεν θα έχεις και ελέγχους διαβατηρίων (είσοδος/έξοδος από Schengen), γρήγορη μετεπιβίβαση!

βεβαια τωρα βλεπω οτι επειδη η εσωτετικη πτηση ειναι με μικροτερο αεροπλανο (if you travel with an aircraft type ATR 42 / ATR 72 the luggage carried to the cabin should not exceed the following dimensions: 35x 30 x 20cm (length x width x height) . Το δικο μου backpack ειναι 44χ31χ20 ελπιζω να την γλιτωσω μπας κ προλαβω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...