glamor Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 13 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε και τα δύο .Χωρίς διαβατήριο και ΕΤΑ δεν ταξιδευεις για ΗΒ. δεν βγάζεις ΕΤΑ χωρίς διαβατήριο.Γιατί μπερδευεσαι; Θα την βγάλεις μόνο απο το https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta που ειναι το επίσημο.Μην πας απο αλλού είναι απατεώνες. έβγαλα πρόσφατα ETA μια και η καντεμιά μου θα είμαι εκεί την ημέρα εφαμογη του από το επίσημο site μέσο κινητό (να εχει και NFC) κατεβάζεις αυτή την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.gov.HomeOffice.ho3 δεν αποθηκεύει πληροφορίες άλλα πρέπει να δηλώσεις τηλ και email και να έχεις ενεργό διαβατήριο όταν κάνεις την διαδικασία, μερικές φωτογραφίες και πληρώνεις €12,59 θα έχει ισχύ για 2 χρόνια (σε περίπτωση αλλαγή ή λήξει πριν από 2 χρόνια το διαβατήριο απαιτεί νέο ETA λόγο αλλαγή αρ. διαβατήριο σε όσους το έκανα ήρθε έγκριση μέσα σε 5 λεπτά μέσο email 2
glamor Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου ενδιαφέρον ... πόσο σας πήγε η ενοικίαση αυτοκίνητο εκεί? Στις 11/3/2025 στις 5:25 ΜΜ, NIKOsVAIO είπε Κύριοι, επανέρχομαι για μελλοντική αναφορά σε όποιον σκεφτεί κάτι αντίστοιχο. Από τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει. Όλα πήγαν καλά. Κανένα φόβος για τίποτα. Η εμπειρία οδήγησης εκεί θα μου μείνει αξέχαστη αλλά το λέω ευχάριστα. Δεν είναι σίγουρα για λιπόψυχους η οδήγηση στην Αίγυπτο, αλλά αν νιώθεις άνετα στο τιμόνι και με προσοχή, κοινή λογική και 5 ζευγάρια έξτρα μάτια για radar στα πέριξ όλα καλά. Ρίξαμε τρελό γέλιο. Εκτός Καϊρου διασχίσαμε την Έρημο και οι δρόμοι ήταν σε γενικές γραμμές πολύ εντάξει. Κάνουν κι έργα παντού και φτιάχνονται νέοι. Το αυτοκίνητο μας προσέφερε ευελιξία 100% στο που πάμε, πότε πάμε κλπ. Ξαναλέω βέβαια, η οδήγηση εκεί δεν είναι σίγουρα η καλύτερη ιδέα σε όποιον δεν έχει οδηγήσει εκτός Ε.Ε ή περιμένει ότι θα έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συνηθίσει. Οι άνθρωποι είναι τελείως "αλλού". Οι κανόνες είναι άγραφοι και οδηγάς περισσότερο με το ένστικτο αναγνωρίζοντας τον κώδικά τους παρά με τη λογική που έχεις από την Ευρώπη. Αγγλικά μιλάνε οι περισσότεροι λίγο πολύ για τα απαραίτητα. Ίντερνετ με τοπική sim είναι επαρκέστατο. Η αστυνομία δεν ασχολείται ούτε λίγο με τουρίστες. Μόνο με ντόπιους. Περάσαμε από όλα τα τσεκ ποιντς άερας με μόνον 1 σύντομο έλεγχο στην Ελ Γκούνα για να ξέρουν ποιοι μπήκαν μέσα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει εν έτει 2025 που πήγα εγώ. Κάναμε ένα σωρό δραστηριότητες που δε θα κάναμε σε καμία άλλη χώρα τόσο φθηνά. Το φαγητό μια χαρά εφόσον προσέχεις που πας και χρησιμοποιείς επίσης κοινή λογική. Το ότι συνέπεσε το ταξίδι με το Ραμαζάνι τους το έκανε πολύ πιο ωραίο. Γνωρίσαμε ντόπιους και βγήκαμε μαζί τους σε κάτι σαν δικό μας πανυγύρι. Δεν υπάρχει υπόνοια παρενόχλησης απλά και μόνο επειδή δεν είσαι μουσουλμάνος ή είσαι γυναίκα. Όχι αν δεν πας ο ίδιος στα σημεία που φωνάζουν "μη". Γυρίσαμε οδικώς μεγάλο μέρος της χώρας και προτείνω την εμπειρία 100%. Εξτρεμιστές και τρομοκρατία δεν υπάρχουν στο προσκήνιο για την ώρα, βάσει των συζητήσεων με ντόπιους που συναντηθηκαμε, και σίγουρα δεν είναι κατά των τουριστών. Ζουν από εμάς. Είναι μια πολύ φτωχή χώρα δυστυχώς που ίσως το πιο σπαστικό είναι ότι πρέπει να είσαι alert για μικροαπαταιωνιές με τιμές σε παζάρια, και pickpocketing πχ. Και γερά νεύρα για παζάρεμα. Αλλά κάποιος που πάει ξέροντας τον προορισμό και μη συγκρίνοντάς το με τη ματιά του δυτικού, είναι μια must εμπειρία. Είναι η πιο κοντινή μακρινή εμπειρία για έναν Έλληνα. Το ταξίδι μας ήταν Κάϊρο -> Οδήγηση νότια από τη Σαχάρα προς Λούξορ -> Οδήγηση από Λούξορ προς Ερ. Θάλασσα και Χουγκαρντα -> Ελ Γκουνα -> Οδήγηση από την πλευρά της Ερ. Θάλασσας προς Κάϊρο. Προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι, όπως και σε κάθε χώρα, απλώς καταλήγω λέγοντας πως περισσότερο πολλά είναι παλιά στερεότυπα παρά έχουν ιδιαίτερη βάση. Με σωστή και καλή προετοιμασία εννοείται και χρήση κοινής λογικής, 100% προτεινόμενο για όποιον θέλει να φύγει από το "δυτικό" στυλ και να δει κάτι τελείως διαφορετικό, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι τουρίστες με τα πρακτορεία. Σας ευχαριστώ και πάλι για το input σας και τη βοήθεια. Στο επόμενο! ενδιαφέρον ... πόσο σας πήγε η ενοικίαση αυτοκίνητο εκεί?
NIKOsVAIO Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 23 λεπτά πριν, glamor είπε ενδιαφέρον ... πόσο σας πήγε η ενοικίαση αυτοκίνητο εκεί? ενδιαφέρον ... πόσο σας πήγε η ενοικίαση αυτοκίνητο εκεί? 620€ για 4 μέρες που το κράτησα αλλά έχοντας μέσα φουλ έξτρα σε ασφάλεια και κάλυψη (MUST για την Αίγυπτο αυτό), και διαφορετικό σημείο παραλαβής / παράδοσης. Ήμασταν 6 άτομα οπότε δε μας φάνηκε, + ότι η βενζίνη και τα διόδια είναι ανέκδοτο για εμάς. ~0,45€ /lt η βενζίνη | Λιγότερο από 4€ τα συνολικά διόδια για όλες τις διαδρομές που έκανα μαζί. Μπορείς να βρεις και πολύ πιο φθηνά από την τιμή αυτή γιατί εγώ 1ον είχα μεγάλο αμάξι για να μας χωράει (Peugeot 5008), 2ον είχα νοικιάσει με απεριόριτα χλμ που ανέβαζε στην τιμή (στην Αίγυπτο θα δεις ότι δε δίνουν οι περισσότεροι απεριόριστα όπως αλλού), 3ον είχα νοικιάσει με τη SIXT που είναι ακριβή έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν ήθελα εκεί μπλεξίματα σε local για να μην έχω τίποτα εκπλήξεις. 2
Lewnidas1995 Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου Χαζη ερώτηση μαλλον αλλα πραγματικα δεν βρισκω και τοσο σοβαρο λογο για τα 70€ Ταξιδευω Ιαπωνια 3 με 17 απριλιου. Πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαλεια ταξιδιου γιατι ακομη και τις βαλιτσες να χασεις σε πληρωνουν ή αν χρειαστεις κατι σε νοσοκομεια ειναι δωρεαν. Εγω παλι εχω δει απο ατομα να μην μπορουν να κανουν χρηση της πληρωμενης ασφαλειας σε διαφορες χωρες. Ποια ειναι η δικη σας αποψη ; Πραγματικα θα ξοδεψω τοσα λεφτα για το ταξιδι αυτο αλλα καπως τσιγκουνευομαι αυτο το νταβατζιλικι
btsaroux Δημοσ. 16 Μαρτίου Δημοσ. 16 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε Χαζη ερώτηση μαλλον αλλα πραγματικα δεν βρισκω και τοσο σοβαρο λογο για τα 70€ Ταξιδευω Ιαπωνια 3 με 17 απριλιου. Πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαλεια ταξιδιου γιατι ακομη και τις βαλιτσες να χασεις σε πληρωνουν ή αν χρειαστεις κατι σε νοσοκομεια ειναι δωρεαν. Εγω παλι εχω δει απο ατομα να μην μπορουν να κανουν χρηση της πληρωμενης ασφαλειας σε διαφορες χωρες. Ποια ειναι η δικη σας αποψη ; Πραγματικα θα ξοδεψω τοσα λεφτα για το ταξιδι αυτο αλλα καπως τσιγκουνευομαι αυτο το νταβατζιλικι Κανονικά δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις, τώρα από την άλλη εάν κάτι σου τύχει και χρειαστείς νοσοκομείο λογικό είναι να πληρώσεις. Θα πάω τον Αύγουστο και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα για ασφάλεια. Από όσο ξέρω δεν είναι προαπαιτούμενο και ούτε ήταν την προηγούμενη φορά που πήγα. Νομίζω ότι ίσως το πιο απλό και φτηνό για να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια εκεί να είναι να κάνεις μια συνδρομή revolut metal για τον μήνα που θα είσαι εκεί και μετά να την κόψεις. Επεξ/σία 16 Μαρτίου από btsaroux
alex.fentagin Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι , για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !!!
alex.fentagin Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι , για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !!
giwrgostr Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στην πρώτη πτήση, έχεις τον χρόνο που αναφέρεις και δεν θα περιμένεις βαλίτσα, θα το κάνεις υπερβολικά άνετα. Το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου είναι σχετικό μικρό, πιο μικρό από της Αθήνας. Πάνω από 20λεπτο δεν θα σου παρει να πας απο την μια πύλη στην άλλη. Η μόνη χοντρή καθυστέρηση που έχω φάει στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, όπου πάω συχνά, ήταν στον έλεγχο ταυτοτήτων πριν μπουν στη Σένγκεν. 1
alex.fentagin Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 30 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Είναι ενιαίο το εισιτήριο σου ή δύο χωριστα; Αν ρωτας εμενα ειναι ξεχωριστα εισητηρια
alxandros_gr Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 2 hours ago, alex.fentagin said: Καλημέρα σας . Εχει κανει καποιος αεροπορικα το παραπανω δρομολογιο?? Εχω ενα προβλημα με τον χρονο και δεν ξερω κατα ποσο μεγαλο ειναι το αεροδρομιο στο βουκουρεστι , για το αν θα προλαβω την επομενη πτηση. Φτανω απο τιμισοαρα στο βουκουρεστι(TAROM) απογευμα 19:45 και η επομενη πτηση απο βουκουρεστι για αθηνα (AEGEAN) στις 21:20. Αποσκευες θα εχω πανω στην πτηση οποτε δεν θα περιμενω να παρω κατι. Υπαρχει καποιος φοβος να μην προλαβω ή τζαμπα αγχωνομαι ?? Ευχαριστω !! Το πρόβλημα θα είναι αν υπάρξει καθυστέρηση στην 1η πτήση.
Lewnidas1995 Δημοσ. 17 Μαρτίου Δημοσ. 17 Μαρτίου 23 hours ago, btsaroux said: Κανονικά δεν βλέπω τον λόγο να κάνεις, τώρα από την άλλη εάν κάτι σου τύχει και χρειαστείς νοσοκομείο λογικό είναι να πληρώσεις. Θα πάω τον Αύγουστο και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα για ασφάλεια. Από όσο ξέρω δεν είναι προαπαιτούμενο και ούτε ήταν την προηγούμενη φορά που πήγα. Νομίζω ότι ίσως το πιο απλό και φτηνό για να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια εκεί να είναι να κάνεις μια συνδρομή revolut metal για τον μήνα που θα είσαι εκεί και μετά να την κόψεις. Δεν ισχύει αυτο που λες με το Metal. Ειναι ακριβως το ιδιο που συμβαινει με τις ελληνικες πιστωτικες καρτες. Πρεπει να εχεις πληρωσει το αεροπορικο με την συγκεκριμενη καρτα για να εχεις ασφαλεια. Δεν ειναι οντως προαπαιτουμενο αλλα μια στραβη να τυχη τρεχα γυρευε. 1
stcp Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Στις 16/3/2025 στις 7:02 ΜΜ, Lewnidas1995 είπε Χαζη ερώτηση μαλλον αλλα πραγματικα δεν βρισκω και τοσο σοβαρο λογο για τα 70€ Ταξιδευω Ιαπωνια 3 με 17 απριλιου. Πολλοι μου εχουν πει οτι ειναι απαραιτητο να εχεις ασφαλεια ταξιδιου γιατι ακομη και τις βαλιτσες να χασεις σε πληρωνουν ή αν χρειαστεις κατι σε νοσοκομεια ειναι δωρεαν. Εγω παλι εχω δει απο ατομα να μην μπορουν να κανουν χρηση της πληρωμενης ασφαλειας σε διαφορες χωρες. Ποια ειναι η δικη σας αποψη ; Πραγματικα θα ξοδεψω τοσα λεφτα για το ταξιδι αυτο αλλα καπως τσιγκουνευομαι αυτο το νταβατζιλικι Εννοειται για ταξιδι εκτος ΕΕ να κανεις ταξιδιωτικη ασφαλεια για ιατρικα επειγοντα. Αν συμβει κατι και αναλογα τη σοβαροτητα μπορει να βρεθεις να χρωστας παρα πολλα... Για εντος ΕΕ καλυπτει για επειγοντα σε δημοσιες δομες η Ευρωπαικη Καρτα Ασφαλισης που παιρνεις απο το ταμειο σου δωρεαν. 1
csontheline Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Αν είναι 1 εισιτήριο και συνεργάζονται οι αεροπορικές, δεν σε απασχολεί οτιδήποτε και να γίνει. Εσύ πλήρωσες να πας από Timisoara-Αθήνα. Αν είναι 2 διαφορετικά, τότε θα έπρεπε να πάρεις βαλίτσες και να τις παραδώσεις πάλι, οπότε δεν είναι 2 διαφορετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα