Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να παραθέσω λίγο τι βρήκα όσον αφορά την νομοθεσία που ο νόμος δεν είναι μια άποψη αλλά κάτι που πρέπει να τηρούμε.

Στην επίσημη τοποθεσία για τα drones στην Ελλάδα  https://dagr.hcaa.gr αναφέρει ότι απαγορεύεται το πέταγμα drone 30 λεπτά μετά την δύση του ήλιου, οπότε όποιος πετάει κοντά σε μπαλκόνια το βράδυ είναι παράνομος. 

Απαγορεύεται να πετάς πάνω από ανθρώπους. 

Απαγορεύεται να φωτογραφίζεις η να βγάζεις βίντεο κάποιον χωρίς την άδεια του με το drone. 

ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία και την ασφαλή απόσταση του ΣμηΕΑ από ανθρώπους και κινητά/ακίνητα στοιχεία περιουσίας στο έδαφος ή τη θάλασσα. Οι χειριστές των ΣμηΕΑ που χρησιμοποιούνται για μη επαγγελματικούς σκοπούς θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα ίπτανται πάνω από ανθρώπους.

Οταν λέει διατηρούμε ασφαλή απόσταση από πρόσωπα ξέρετε πόση είναι αυτή; 50ΜΕΤΡΑ. Οπότε αν έρθεις κοντά στην ταράτσα μου 2,3 μέτρα είσαι παράνομος. Ελάχιστη απόσταση 50 μέτρα από ανθρώπους, ζώα, κινητά ή ακίνητα αντικείμενα.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, manolis115 είπε

Να παραθέσω λίγο τι βρήκα όσον αφορά την νομοθεσία που ο νόμος δεν είναι μια άποψη αλλά κάτι που πρέπει να τηρούμε.

Στην επίσημη τοποθεσία για τα drones στην Ελλάδα  https://dagr.hcaa.gr αναφέρει ότι απαγορεύεται το πέταγμα drone 30 λεπτά μετά την δύση του ήλιου, οπότε όποιος πετάει κοντά σε μπαλκόνια το βράδυ είναι παράνομος. 

Απαγορεύεται να πετάς πάνω από ανθρώπους. 

Απαγορεύεται να φωτογραφίζεις η να βγάζεις βίντεο κάποιον χωρίς την άδεια του με το drone. 

ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία και την ασφαλή απόσταση του ΣμηΕΑ από ανθρώπους και κινητά/ακίνητα στοιχεία περιουσίας στο έδαφος ή τη θάλασσα. Οι χειριστές των ΣμηΕΑ που χρησιμοποιούνται για μη επαγγελματικούς σκοπούς θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα ίπτανται πάνω από ανθρώπους.

Οταν λέει διατηρούμε ασφαλή απόσταση από πρόσωπα ξέρετε πόση είναι αυτή; 50ΜΕΤΡΑ. Οπότε αν έρθεις κοντά στην ταράτσα μου 2,3 μέτρα είσαι παράνομος. Ελάχιστη απόσταση 50 μέτρα από ανθρώπους, ζώα, κινητά ή ακίνητα αντικείμενα.

Εδω, με το όριο 50 μέτρα, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται ανάμεσα από πολυκατοικίες. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, idomeneas7 είπε

Δεν πετάμε χαμηλά έτσι κι αλλιώς για να μην μπλέξουμε σε καλώδια ή κουτουλήσουμε σε κανένα κτήριο.

2 ώρες πριν, idomeneas7 είπε

Νευριάζω στην σκέψη ότι μπορεί να τύχει να περάσω στα 2-3 μέτρα από καμιά ταράτσα

Τώρα εμένα γιατί αυτά τα 2 μου φαίνονται αντιφατικά ; :P

Δημοσ.

....

Δεν είναι πολλές οι ενοχλητικές περιπτώσεις. 3 μέσα στο 2018.

Θα γράψω την 1η...Στο μπαλκόνι.

Σάββατο ή Κυριακή...γύρω στις 10...πολύ καλός καιρός. Κάθομαι στο μπαλκόνι και διαβάζω την πολιτεία του Πλάτωνα...από την εφημερίδα...

(Μένω στο τελευταίο όροφο κσι η πολυκατοικία που νοικιάζω είναι η ψηλότερη στην περιοχή).

Ακούω το βουητό...γυρίζω το βλέπω να με "βλέπει"στα 4-5μέτρα. Κάνω μια κίνηση...όπως όταν θέλουμε να τρομάξουμε ένα ζώο...ανεβαίνει...κατεβαίνει ξανά...στέκεται...κάνω να του πετάξω το βιβλίο...ξαναανεβαίνει..δεν το ξαναβλέπω.

Τα άλλα 2 περιστατικά ήταν στην παραλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολες οι περιπτωσεις παντως που αναφερετε ειναι πιασμενες απο τα μαλλια 

Εγω οσες φορες εχω πεταξει το drone μου σε παραλια ειναι παντα αφου εχει αραιωσει ο κοσμος απογευμα κ το μονο που εισπρατω ειναι χαμογελα τα παιδακια να γουσταρουν κ οι ενηλικες να με περικυκλωνουν κ να ρωτανε ποσο εχει

Δεν μου εχει γινει μανουρα ποτε ....

Μιλαμε παντα για drone με gps που περνιυν πλανα απο ψηλα κ οχι για ενοχλητικα toys

Αλλα κ παλι σκεφτομαι πως γινετε καποιον να τον ενοχλει το drone οταν πεταει στη θαλασσα πολλα μετρα ψηλα κ δεν τον ενοχλουν τα παιδακια που ουρλιαζουν,οι ρακετες των διπλα,ο σκυλος των διπλα η μουσικες απο bluetooth ηχεια κλπ 

Οι περιπτωσεις που αναφερετε στις πολεις αναμεσα σε πολυκατοικιες κλπ ειναι πιστευω μειοψηφια κ οντως θελουν καταριψη χαχα

(εγω μενω ζωγραφου κ για να πεταξω το δικο μου μεταναστευω με το scooter ειτε πανεπιστημιουπολη ειτε υμμητο οπου θα παρω κ κανα ωραιο πλανο...τι νοημα εχει ηθελα να ξερα να το πετας στα στενα ,ταρατσες?? να τραβας τα σωβρακα τα απλωμενα?? )

Επεξ/σία από pigos23
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, pigos23 είπε

ολες οι περιπτωσεις παντως που αναφερετε ειναι πιασμενες απο τα μαλλια 

Εγω οσες φορες εχω πεταξει το drone μου σε παραλια ειναι παντα αφου εχει αραιωσει ο κοσμος απογευμα κ το μονο που εισπρατω ειναι χαμογελα τα παιδακια να γουσταρουν κ οι ενηλικες να με περικυκλωνουν κ να ρωτανε ποσο εχει

Δεν μου εχει γινει μανουρα ποτε ....

Μιλαμε παντα για drone με gps που περνιυν πλανα απο ψηλα κ οχι για ενοχλητικα toys

Αλλα κ παλι σκεφτομαι πως γινετε καποιον να τον ενοχλει το drone οταν πεταει στη θαλασσα πολλα μετρα ψηλα κ δεν τον ενοχλουν τα παιδακια που ουρλιαζουν,οι ρακετες των διπλα,ο σκυλος των διπλα η μουσικες απο bluetooth ηχεια κλπ 

Οι περιπτωσεις που αναφερετε στις πολεις αναμεσα σε πολυκατοικιες κλπ ειναι πιστευω μειοψηφια κ οντως θελουν καταριψη χαχα

(εγω μενω ζωγραφου κ για να πεταξω το δικο μου μεταναστευω με το scooter ειτε πανεπιστημιουπολη ειτε υμμητο οπου θα παρω κ κανα ωραιο πλανο...τι νοημα εχει ηθελα να ξερα να το πετας στα στενα ,ταρατσες?? να τραβας τα σωβρακα τα απλωμενα?? )

Το θέμα είναι ότι μόνο οι ενοχλητικές εμπειρίες μένουν (όχι μόνο για τα drones) και για αυτές συνήθως γίνονται οι απαγορεύσεις και οι νόμοι.

Εάν όλοι πετούσαν τα drones τους στον Υμηττό, στη Θάλασσα, στα βουνά, για ωραία πλάνα κλπ, κανένας δεν θα είχε πρόβλημα, γιατί απλά κανένας δεν θα τα έχει δει.  Όταν όμως πάρει ένας Μ@λ@κ@ς το drone, παιχνίδι ή όχι στην παραλία πχ και το πετά πάνω από τα κεφάλια του κόσμου, μέσα απ τις ομπρέλες ή βλέπει - φωτογραφίζει κόλους και μπικικίνια  (χωρίς να μοιράζει τις φωτογραφίες μάλιστα), τότε αυτό αφήνει μια κακή αποτύπωση για τη χρήση των drones.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, pigos23 είπε

τι νοημα εχει ηθελα να ξερα να το πετας στα στενα ,ταρατσες?? να τραβας τα σωβρακα τα απλωμενα?? )

Καλα, αμα πιασουμε του καθενος τις εν δυναμει μπανιστιρτζικιες ανωμαλιεςβλεψεις,
και σε μια πολη +5 εκατομυριων ειδικα, μπορει ετσι μια χαρα να χαθει η μπαλα! 🤓😵

Αλλα αποκλειοντας τους peeping toms, σκεψου λιγο πως τα drones μπορει πανευκολα να
αποδειχθουν μοναδικα τρισμεγιστα δωραεργαλεια στα χερια (επιδοξων) μπουκαδορων 😨

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά... η ύπαρξη του thread και τα ποστ μιλάνε απο μόνα τους για το αν τα τα drones ενοχλούν και έχουν μπει στην ζωή μας λίγο ή πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου πάνω στο θέμα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάποια τέτοια εμπειρία ζώντας στην Αθήνα αρκετά κοντά στο κέντρο,λογικά αυτά συμβαίνουν σε τουριστικά μερη και θάλασσες. Γενικά για τα drone που είναι toys (50-150 ευρά) δεν  χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αδεια. Για τα πιο επαγγελματικά drones  πάει ανάλογα το βάρος τους . Κάποια απο τα επαγγελματικά αρκετά ελαφριά που μπορεί να τα πετάξει δηλαδή ερασιτέχνης χωρίς αδεια πρέπει να τα πετάξει μακριά από ανθρώπους ενω δεν πρέπει να τα πετά σε υψος πάνω απο 50 μέτρα και σε μήκος, πρέπει πάντα να τα έχει σε οπτική επαφη και μακριά απο κατοικίες. Εγώ για παράδειγμα σαν ερασιτέχνης (χρόνια στον μοντελισμό) δεν έχω βγάλει άδεια για το drone μου ( είναι κατηγορία Α1 και δεν χρειάζεται άδεια χειρηστή) για αυτό τον λόγο όμως το πετάω πάντα μονο μεχρι 50 Μ ύψος και σε οπτική επαφή , ΠΑΝΤΑ μακριά απο συγκεντρώσεις κόσμου απο αυτοκινητόδρομους καλώδια κλπ. Οποιος πετά drone κοντά σε αυλές μπαλκόνια κλπ. είναι κάργα παράνομος και ως τετοιος πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι επαγγελματίες που τραβούν επαγγελματικά φούτατζ κλπ δεν κάθονται να πετούν το drone 20 μέτρα απο τα μπαλκόνια του κοσμάκη αλλά 100-200 μετρα ψηλά οπου πραγματικά δεν φαίνονται και λεπτομέρειες των σπιτιών ή κώλων στην παραλία ενώ κάνουν απλή διελευση και δεν στέκονται δηλαδή να τραβούν εμμονικά μια ταράτσα ή ενα μπαλκόνι. Η νομοθεσία είναι αρκετά σαφής.

https://hellasdrones.com/2017/05/η-νομοθεσια-απλα-και-κατανοητα/

https://techblog.gr/gadgets/drones-regulation-in-greece-from-january-1st-2017-3866/

Το δικό μου drone αν και  κατηγορία Α1 το έχω δηλώσει στην ΥΠΑ διότι έχει εμβέλεια άνω των 50 μέτρων. Αν κάποιος παραβαίνει την νομοθεσία όπως ο περιεργος με το phantom που διαβασα πιο πάνω, να του κάνετε καταγγελία να τον τσούξει ( με κάτι τέτοιους παίρνει και εμάς τους νόμιμους η μπάλα) μην λυπάστε δεν είναι σε καμία περίπτωση ρουφιανιά. Προς τους πραγματικούς ερασιτέχνες (οπως εγώ) που έχετε πάθος με την πτήση , δεν πετάμε πάνω απο 50μ υψος και μηκος, αποφευγουμε πυκνοκατοικημένες περιοχές αλλά και πυκνές συγκεντρώσεις κόσμου και γενικά ακολουθούμε τον νομο καταγράμμα. Σόρι για την σύνταξη μου, γράφω στο πόδι .

Επεξ/σία από Oulianov
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/6/2018 στις 12:31 ΜΜ, IOSIF SALEM είπε

Αν ήσασταν τεχνικοί θα σκεφτόσασταν διαφορετικά

1.Ούτε αεροβόλα,ούτε αναχαιτίσεις ούτε τίποτα άλλο.Παρεμβολή στην συχνότητα εκπομπής-λήψης του drone και άντε να ψάχνει να βρει ο τύπος απο ποιο
σημείο του ήρθε η παρεμβολή και τι ήταν αυτό που του προκάλεσε απώλεια λήψης δεδομένων

2.Λήψη του εκπεμπόμενου σήματος βίντεο του drone απο δικό σας κεραιοσύστημα για να βλέπετε εικόνα όχι μόνο απο ένα drone που πετάει κοντά σας αλλά απο όλα εκείνα που πετούν στην κοντινή  περιοχή

Παρακολούθηση της γειτονιάς με τις κάμερες που έχουν τα drone δεν γίνεται γιατί πρέπει το drone να πλησιάσει αρκετά τον στόχο και γίνεται αντιληπτό.

Αυτός που θέλει να κάνει σωστή δουλειά θα βάλει μια καμερούλα με ένα καλό ζουμ και αν δεν υπάρχουν έτοιμες υλοποιήσεις στην αγορά θα κάνει πατέντα
και θα κάθεται στα 100 και 200 μέτρα ψηλα και θα βλέπει ό,τι θέλει ζουμάρωντας,χωρίς να τον καταλαβαίνει κανείς

κάμερα με 30X οπτικό ζουμ για να την βάλετε στο drone σας

https://www.dji.com/zenmuse-z30

Ο γείτονας σας Θα σας παρακολουθεί απ'τα 30 χιλιάδες πόδια και εσείς θα κοιμάστε ήσυχοι

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει παρεμβολή στις συχνότητες επικοινωνίας του drone? Σε τι συχνότητες επικοινωνούν και λαμβάνουν δεδομένα τα drone. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα για αυτo; Εγώ που είμαι ραδιοερασιτέχνης π.χ μπορώ να παρεμβάλλω με τον πομποδέκτη μου το drone; Λογικά πάντως, δεν παίζει να μπορώ να κάνω κάτι, θα έχουν άλλες συχνότητες επικοινωνίας τα drone και θα είμαι παράνομος εφόσον εκπέμψω σε μη ραδιοερασιτεχνικές υποζώνες.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει παρεμβολή στις συχνότητες επικοινωνίας του drone? Σε τι συχνότητες επικοινωνούν και λαμβάνουν δεδομένα τα drone. Εγώ που είμαι ραδιοερασιτέχνης π.χ μπορώ να κάνω κάτι με τον πομποδέκτη μου στο drone; Λογικά πάντως, δεν παίζει να μπορώ να κάνω κάτι, θα έχουν άλλες συχνότητες επικοινωνίας τα drone και θα είμαι παράνομος εφόσον εκπέμψω σε μη ραδιοερασιτεχνικές υποζώνες.

Αχ πως μου αρέσουν οι ραδιοερασιτέχνες που λειτουργούν με manual.Στα 240-270 MHz έχεις παίξει ποτέ; Πήγαινε μια βόλτα σε αυτές τις συχνότητες και πες μου τι ακούς.Εγκυκλοπαιδικά σε ενημερώνω πως εσύ ως ραδιοερασιτέχνης μπορείς ανετότατα να κάνεις παρεμβολές στην γκαραζόπορτα του γείτονα.Μπορείς να την ανοιγοκλείνεις όποτε το επιθυμήσεις

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, pigos23 είπε

τι νοημα εχει ηθελα να ξερα να το πετας στα στενα

Τα βυζγια φυσικα.

22 ώρες πριν, Whargoul είπε

χωρίς να μοιράζει τις φωτογραφίες μάλιστα

Αυτοι ειναι οι κακοι ανθρωποι,οι παρτακιδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, IOSIF SALEM είπε

Αχ πως μου αρέσουν οι ραδιοερασιτέχνες που λειτουργούν με manual.Στα 240-270 MHz έχεις παίξει ποτέ; Πήγαινε μια βόλτα σε αυτές τις συχνότητες και πες μου τι ακούς.Εγκυκλοπαιδικά σε ενημερώνω πως εσύ ως ραδιοερασιτέχνης μπορείς ανετότατα να κάνεις παρεμβολές στην γκαραζόπορτα του γείτονα.Μπορείς να την ανοιγοκλείνεις όποτε το επιθυμήσεις

Οτι να ναι πραγματικά. Εσύ ανέφερες για παρεμβολές στο drone και σε ρώτησα με ποιον τρόπο μπορούμε να το κάνουμε, και εννοείται νόμιμα. Μην μου πεις να βρω να αγοράσω χειριστήριο γιατί κάθε μάρκα έχει το δικό της και γενικά δεν αξίζει να μπούμε σε τέτοιο κόστος και ψάξιμο. Στα 240-270MHz απαγορεύεται να εκπέμψω. Η γκαραζόπορτα του γείτονα παντελώς άσχετο με το θέμα, μόνο αν έχεις χειριστήριο αντίγραφο σαν το δικό του μπορείς να την πειράξεις.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οτι να ναι πραγματικά. Εσύ ανέφερες για παρεμβολές στο drone και σε ρώτησα με ποιον τρόπο μπορούμε να το κάνουμε, και εννοείται νόμιμα. Μην μου πεις να βρω να αγοράσω χειριστήριο γιατί κάθε μάρκα έχει το δικό της και γενικά δεν αξίζει να μπούμε σε τέτοιο κόστος και ψάξιμο. Στα 240-270MHz απαγορεύεται να εκπέμψω. Η γκαραζόπορτα του γείτονα παντελώς άσχετο με το θέμα, μόνο αν έχεις χειριστήριο αντίγραφο σαν το δικό του μπορείς να την πειράξεις.

όπως είπα! Ραδιοερασιτέχνης με manual!

Δεν ξέρει σε τι συχνότητα εκπέμπουν τα drone και θέλει να κάνει και νόμιμες παρεμβολές.Και να ήθελες να εκπεμψεις στα 270 με τι "μηχανάκι" θα το έκανες;
Το δικό σου ούτε στα 170 δεν μπορεί να εκπέμψει γιατί θα είναι κλειδωμένο υπο το φόβο των Ιουδαίων.

Αν ο ραδιοερασιτέχνης δεν έχει σφαιρική γνώση για το τι κινείται στο φάσμα,είναι απλά ερασιτέχνης χωρίς το ράδιο.

Όσον αφορά τις γκαραζόπορτες αν πας στα 432 θα τις ακούσεις απο το γιουετσιφικό σου να τρίζουν

και που'σαι μαστορα; Κάτι πήρε το αυτί μου οτι μπορείς να ακούσεις και το tetra σε dolby atmos κατάσταση.Μην με ρωτάς περισσότερα γιατί γράφω οτι να 'ναι
και στο τέλος θα μου φορέσουν ζουρλομανδύα

Τον όρο "νόμιμη παρεμβολή" απο το μυαλό σου τον έβγαλες ή τον άκουσες σε κανα πηγαδάκι ραδιοερασιτεχνών ;

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, IOSIF SALEM είπε

όπως είπα! Ραδιοερασιτέχνης με manual!

Δεν ξέρει σε τι συχνότητα εκπέμπουν τα drone και θέλει να κάνει και νόμιμες παρεμβολές.Και να ήθελες να εκπεμψεις στα 270 με τι "μηχανάκι" θα το έκανες;
Το δικό σου ούτε στα 170 δεν μπορεί να εκπέμψει γιατί θα είναι κλειδωμένο υπο το φόβο των Ιουδαίων.

Αν ο ραδιοερασιτέχνης δεν έχει σφαιρική γνώση για το τι κινείται στο φάσμα,είναι απλά ερασιτέχνης χωρίς το ράδιο.

Όσον αφορά τις γκαραζόπορτες αν πας στα 432 θα τις ακούσεις απο το γιουετσιφικό σου να τρίζουν

και που'σαι μαστορα; Κάτι πήρε το αυτί μου οτι μπορείς να ακούσεις και το tetra σε dolby atmos κατάσταση.Μην με ρωτάς περισσότερα γιατί γράφω οτι να 'ναι
και στο τέλος θα μου φορέσουν ζουρλομανδύα

Τον όρο "νόμιμη παρεμβολή" απο το μυαλό σου τον έβγαλες ή τον άκουσες σε κανα πηγαδάκι ραδιοερασιτεχνών ;

Ώρες ώρες δεν σε καταλαβαίνω αν είσαι τρολλ, ή κανας σπουδαγμένος που κοντεύει να του σαλέψει. :P

Σωστα πράγματα λες, αλλά λίγο πιο ήρεμα ρε φιλαράκι. Λίγο πιο ήρεμα.

Just my two cents.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...