Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπευω να ξεκινησω ενα αποταμιευτικο λογαριασμο για μικρο παιδι με τα εξης χαρακτηριστικα:

Ληξη: μετα απο 15 χρονια

ποσο: ας πουμε 100 ευρω το μηνα σταθερα.

Θεωρητικα αυτο αποδιδει απο μονο του, 18.000 ευρω.

Ψαχνω προγραμματα που να εχουν την καλυτερη αποδοση και σαφως κατι παραπανω απο τα 18 χιλιαρικα.

Καμια ιδεα?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν αρκετα αποταμιευτικα προγραμματα με εγγυημενο το ποσο σου στην ληξη, ετησια αναπροσαρμογη περιπου στο 3% και με προαιρετικες καλυψεις απαλλαγης πληρωμης ασφαλιστρων για τον αντισυμβαλλομενο σε περιπτωση ανικατοτητας ή θανατου. Υπολογισε να βρεις μαξιμουμ ενα 2 με 2,5% επιτοκιο.

Εγω προσωπικα αν εκανα τωρα θα εκανα στην Eurolife. 

Επεξ/σία από Jorvik
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Jorvik είπε

Υπαρχουν αρκετα αποταμιευτικα προγραμματα με εγγυημενο το ποσο σου στην ληξη, ετησια αναπροσαρμογη περιπου στο 3% και με προαιρετικες καλυψεις απαλλαγης πληρωμης ασφαλιστρων για τον αντισυμβαλλομενο σε περιπτωση ανικατοτητας ή θανατου. Υπολογισε να βρεις μαξιμουμ ενα 2 με 2,5% επιτοκιο.

Εγω προσωπικα αν εκανα τωρα θα εκανα στην Eurolife

ενδιαφερον της eurolife,

πχ αυτο με τα 50 ευρω (το 150 μου φαινεται λιγο δυσκολο) της τριτης σειρας

ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩ  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 

50

1

17  14.254  14.930

150

1

17  42.761  44.791

50

3

19  16.744  17.639

150

3

19  50.233  52.920

δινω κεφαλαιο 11400 και σε 17 χρονια παιρνω εγγυημενα 16744? (και αμα πανε ολα καλα 17++++)

ισχυει αυτος ο συλλογισμος?

Δημοσ.

Εγγυημενα ειναι οσα λεφτα εχεις βαλει τοσο καιρο καθαρα στην αποταμιευση (οχι το ποσο που δινεις ετησια για Απαλλαγη πληρωμης ασφαλιστρων), το ποσο που βλεπεις στην ληξη ειναι ενδεικτικο με ενα ενδεικτικο επιτοκιο που εχει βαλει η eurolife στον πινακα. Αν θυμαμαι καλα ειναι 4% . Εσυ υπολογιζε στην καλυτερη 2%.

Δημοσ.

Αυτο ειναι μεσω συνεργαζομενης ασφαλιστικης εταιριας. Δεν εχω ακουσει ομως να δινει εως τωρα καποιο ετησιο επιτοκιο.  

Δημοσ.

Φίλε μου καλύτερα άνοιξε ένα λογαριασμό κ βάλε ένα ποσό κάθε μήνα. 

Δεν είδες τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τις φούσκες - ασφάλειες; 

Στην καλύτερη λοιπόν οι ασφαλισμενοι πήραν τα λεφτά τους. 

Σε άλλες περιπτώσεις πήραν ψίχουλα (βλέπε Aspis)  κ στη χειρότερη - όπως η δική μου, (Nationale Netherlande ή ING ή όπως λέγεται τώρα NN) δεν πήραμε τίποτα. 

Εγώ τουλάχιστον σαν πατέρας δύο παιδιών έχω δύο αποταμιευτικους κ κάθε μήνα βάζω ένα ποσό + δώρα από παππούδες, γιαγιάδες, νονούς κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και απο μένα

Εχω κάνει για την μεγάλη κόρη 5,5  χρονων σήμερα 2 οταν το έκανα της eurolife

1 Δόση 50 ευρώ καθε μήνα να τα τραβα μεσω eurobank. η ΕUROLIFE ανέξαρτητα ποτε τα βαζεις τα τραβα κάθε τρίμηνο η εξάμηνο, Επέλεξα απο την αρχή εξαμηνηναία καταβολη   με αναπρορμογή κτλ τελευται πληρωμή μου  ήταν 318 ευρώ  περίπου

2 Στα θετικά με αυτό ειναι οτι αν για ενα μηνα δεν εχεις τα βαζεις το επόμενο κτλ ,αυτό που την νοιάζει ειναι στο εξαμηνο να τα τραβήξει

3 Τα ασφάλιστρα αφορουν προκαταβολή χρόνου ( αν το  κάνεις σήμερα πχ θα ειναι περιοδος Ιουνιος -Δεκέμβριος του 2018)

4 Υπάρχει μια "" ατυπη ''' παρατάση σε πληρωμη προφανως λογω της  οικονομικής κατάστασης ολων μας  πχ εγω έχω καταληκτική ημερομηνία κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο και Πληρώνω κάθε Μαιο και Νοέμβριο μιας και μου στέλνουν επιστολή ΄΄ στα πλαισία συνεργασίας μας καιιι .... μεταφέρουμε την δόση

5 Επιπλέον για κάθε ασφαλιστικό έτος μπορω  να ζητω εγω μεταφορά δοσης πχ τωρα έπρεπε να πληρωσω Απρίλιο ,ατυπα Μαιο , τους πήρα τηλ τους λεω  δυσκολευομαι με έστειλαν σε ενα καταστημα eurobank και την μετέφεραν για Ιουνιο που το πλήρωσα

6 Παίζει και αποζημιωση λογω θανάτου ( μακρια απο εμάς ) και πολλα άλλα τα αναφέρει σε site τους αν το ψαξεις

ΥΓ

Σόρυ για το σεντόνι

Δημοσ.
19 ώρες πριν, tornado είπε

ενδιαφερον της eurolife,

πχ αυτο με τα 50 ευρω (το 150 μου φαινεται λιγο δυσκολο) της τριτης σειρας

ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩ  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩ 

50

1

17  14.254  14.930

150

1

17  42.761  44.791

50

3

19  16.744  17.639

150

3

19  50.233  52.920

δινω κεφαλαιο 11400 και σε 17 χρονια παιρνω εγγυημενα 16744? (και αμα πανε ολα καλα 17++++)

ισχυει αυτος ο συλλογισμος?

Σύμφωνα με τον πίνακα που λες, εάν βάζω 150 ευρώ τον μήνα για 17 χρόνια = 30.600 και αυτοί θα μου δώσουν πίσω 42.761 ;;;; Δηλαδή θα πάρω 12.161 πίσω; Ισχύει κάτι τέτοιο;

Όταν το είχα ψάξει στην Εθνική για αποταμιευτικό, το κέρδος ήταν σχεδόν μηδαμινό....

Δημοσ.

Aρχικα δεν θα εχεις καταθεσει μονο 30.600€. Δεν εχεις υπολογισει 3% ετησια αναπροσαρμογη, ο πινακας ειναι με αναπροσαρμογη. 

1ο ετος 150€, 2ο ετος 154,5€, 3ο ετος 159,1 κτλπ.

Κατα δευτερον δεν μπορει κανεις να σου εγγυηθει οτι θα παρεις 4% επιτοκιο που εχει ο πινακας. Επαναλαμβανω να υπολογιζεται κανα 2%. Αν και σε λιγο καιρο απο οτι ακουγεται θα κοπει και αυτο και λογικα θα πηγαινεις μονο για το εγγυημενο στην ληξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υποθέσουμε ότι έχεις 3% αναπροσαρμογή και 3,012% επιτόκιο (και αυτό γιατί δεν ξέρω να υπολογίσω την αξία με επιτόκιο μικρότερο της αναπροσαρμογής, όποιος ξέρει ας μου πει πως γίνεται), θα έπρεπε να πάρεις 20,116.44 στη λήξη.

H αναπροσαρμογή είναι ετησίως 3% αλλά δεν πάει ανά μήνα αφού οι καταβολές είναι μηνιαίες? Δηλαδή 0,25% το μήνα?

Αν είναι καθαρά ετήσιες, το έχω βγάλει λάθος.

Επεξ/σία από idomeneas7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Της Eurolife που έχω έχει το εξής καλό:

Αν έχεις κάρτα eurobank με επιστροφή (με πιστωτική το έχω... δεν ξέρω αν ισχύει και με χρεωστική), έχεις 2% επιστροφή σε κάθε χρέωση που κάνει.

Κάτι είναι και αυτό!

https://www.eurolife.gr/el/epistrofi

... απλά αν θελήσεις να τα σπάσεις νωρίτερα έχεις ρήτρα... παίρνεις λιγότερα από αυτά που έβαλες...! Εχοντας 2 προγραμματα 10ετιας στα παιδιά που λήγουν 11/2020 να σκεφτείς ότι θα πάρω περίπου 7-8% λιγότερα αν τα σπάσω τώρα! Ατόφιο το ποσό θα το πάρω μόνο στη λήξη + καποιες υπεραποδόσεις (μικρες)

Επεξ/σία από gregdel
Δημοσ.

Δεν με ενθουσιαζουν αυτα τα προγραμμα γιατι ενεχουν τον κινδυνο αλλαγης νομισματος 

Θα προτεινα κατι λιγο πιο περιπλοκο για καλυτερη αποδοση,αλλα θα χρειαστει λιγο διαβασμα για να κατανοησετε το θεμα:

Το ποσο που μπορειτε να διαθεσετε να το βαζετε καθε μηνα (χωρις δεσμευση προφανως) σε ενα index fund σε broker εξωτερικου 

Πιο απλα: Θα εχετε καλαθι μετοχων ξενου χρηματιστηριου (πχ Γερμανιας ή ΗΠΑ) το οποιο διαχρονικα θα σας αποδοσει ενα ποσο σαφως καλυτερο

Τα χρηματα θα ειναι εξω και δεν θα εχετε το κινδυνο αλλαγης νομισματος,ενω δεν θα εχετε το κινδυνο να χασετε κατι αν σταματησετε τις πληρωμες 

Αυτα,αλλα οπως ειπα,ειναι μονο για οσους ειναι διατεθειμενοι να διαβασουν λιγο και να κατανοησουν τους κινδυνους και τα οφελη 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...