Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, johnpap21 είπε

Ο ασφαλέστερος υπολογιστής είναι αυτός που βρίσκεται σε ένα χτισμένο δωμάτιο χωρίς είσοδο και unplugged από το ρεύμα και το δίκτυο (και πάλι δεν είσαι 100% σίγουρος...). Με το dual boot απλώς προσθέτεις ένα εμπόδιο παραπάνω, αλίμονο αν ήταν πανάκεια.

Στην τελική φτιάξε ένα dedicated PC μόνο για gaming (εδώ μπορείς να μου πεις ότι αφού θα βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο πάλι θα υπάρχει κίνδυνος για τις υπόλοιπες δικτυακές συσκευές). Ε τι να σου πω, αν είσαι τόσο γκαντέμης/απρόσεκτος (όπως θες πες το) άστο μόνο για offline gaming. 

Επίσης, να σου θυμίσω τις περιπτώσεις malware που πέρασαν κατεβάζοντας εφαρμογές από το google play.... Οπότε, άστα να πάνε... 😁

Αν συνωμοτήσει το σύμπαν η ζημιά θα γίνει, ακόμη κι αν δεν έχεις πατήσει πότε σε sites με περιεχόμενο αμφιβόλου αξιοπιστίας και ποιότητας...

συγγνωμη, χωρις παρεξηγηση. Ειναι ατοπο αυτο που λες κι ας ακουγεται ομορφα. τα χρηματα σχεδον για ολους ειναι λιγοστα. Ακου ομως και την αντιφαση στα λεγομενα σου. Δεν μπορεις να φτιαχνεις μερικα πισι χαλωντας χρηματα την ιδια στιγμη προσπαθωντας να γλυτωσεις χρηματα απο ταγνησια  games. και η αντιφαση συνεχιζεται.

θα χαλασεις χρηματα αλλα δε θα μπορεις να παιξεις  online .Εσυ ομως τοχρησιμοποιεις ως επιχειρημα.( Ε τι να σου πω, αν είσαι τόσο γκαντέμης/απρόσεκτος (όπως θες πες το) άστο μόνο για offline gaming. ). Εν τω μεταξυ δεν εχω κατεβασει τοσα χρονια ουτε malware ουτε κι αλλη απειλη απο το playstore. στο πισι 10ετις τωρα 3 ιους κολλησα κι αυτο καλη ωρα απο πειρατια.

για να το παθαινεις τοσο μαλλον πρεπει να ξανακοιταξεις τις συνηθειες σου. οπως λεει κι ο  "ειδικος" απο το pc steps {τον διαβαζω απο το πιξελ} οι πειρατες σπανε τα προγραμματα και τα παιχνιδια για να βγαζουν χρηματα, οχι απο χομπι. σχεδον παντα εμπεριεχουν "κρυμμενο" κωδικα. ξανασξεψου το οταν θα ξαναμπεις στο winbank απο το pc που εχει το battlefield 4 απο cpy... ξερεις σιγουρα μονο εσυ τους κωδικους?

Επεξ/σία από razorblade334
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπομονή σίγουρα και ειδικά αν υπάρχουν και άλλοι τίτλοι στην κατοχή σου και έχεις με τι να ασχοληθείς.  Από εκεί και πέρα εγώ προτείνω και μεταχειρισμένο αν δεν μπορεί να περιμένει κάποιος. Ειδικά  για το ps4 αν δεν είναι κατεστραμμένο το δισκάκι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Εκτός ελάχιστων περιπτώσεων που το παίρνεις γιατί έχεις τρέλα,  το τερματίζεις και το δίνεις 10 - 15 € φθηνότερα και είσαι οκ. Απλά προσωπικά δεν το ευχαριστιέμαι αρκετά με αυτόν τον τρόπο. 

Δημοσ.

Πρακτικα και εγω κατι τετοιο κανω, αλλα απο ανάγκη θα ελεγε κανεις. Εχοντας pc που ειναι ικανο τα τρεξει χοντρικά μονο τιτλους που εχουν κυκλοφορησει μεχρι το 2013, δεν αγοραζω παιχνιδια που εχουν βγει πιο προσφατα. Ετσι, αγοραζω εξαιρετικους τιτλους πολυ φθηνα (πχ πηρα περυσι dishonored 3€ , deus ex human revolution 4€, witcher 2 2€, κλπ) κυριως απο steam sales.

Δημοσ.
Στις 8/6/2018 στις 11:53 ΜΜ, MTX είπε

τι χαζομάρες κάθεσαι και γραφεις και εσύ και ο άλλος φίλε μου , ποσο iq έχεις ? καταλαβαίνεις τι διαφορα του trolling από τι πραγματικότητα , όπως διάβασες αυτό που έγραψα εσύ τι κατάλαβες ? και μην μου λες εμενα για κόστος ζωής και έξοδα , μένω μονος μου και πληρώνω ενοίκιο από το 1999 και είμαι 18 χρονια παντρεμένος , το παιδί μου είναι όσο είσαι εσύ , και άμα πληρώνεις το 2018 και εσύ και ο άλλος 100 ευρώ δίμηνο για internet καλά να πάθετε , 24 ευρώ CYTA 50άρα VDSL το μηνα με δωρεάν σταθερά και 180 λεπτά σε κινητά , 

και θα σου πω ένα μυστικό τα πολλά λεφτά φεύγουνε από τα καθημερινά μικρά έξοδα , εκεί τι φάγαμε τι πατάτα με το ευρώ

Καλά να πάθεις που είσαι παντρεμένος εγώ 34 και ελεύθερος τώρα σε έχω trollarei 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, razorblade334 είπε

συγγνωμη, χωρις παρεξηγηση. Ειναι ατοπο αυτο που λες κι ας ακουγεται ομορφα. τα χρηματα σχεδον για ολους ειναι λιγοστα. Ακου ομως και την αντιφαση στα λεγομενα σου. Δεν μπορεις να φτιαχνεις μερικα πισι χαλωντας χρηματα την ιδια στιγμη προσπαθωντας να γλυτωσεις χρηματα απο ταγνησια  games. και η αντιφαση συνεχιζεται.

Καμία παρεξήγηση! Τις απόψεις μας παραθέτουμε σε μια φιλική συζήτηση.

Το software στην πορεία ενδέχεται να σου κοστίσει περισσότερο από το hardware, εκτός αν παίζεις ελάχιστα games ή μόνο f2p games (στις κονσόλες γίνεται πιο γρήγορα γιατί το αρχικό κόστος αγοράς είναι μικρότερο).  Άλλωστε, γι' αυτό γράφτηκε αυτό το άρθρο!

Το παράδειγμά μου ήταν επίτηδες ακραίο για τους πιο παρανοϊκούς.  Ένα φθηνό PC (πόσο μάλλον αν είναι μεταχειρισμένο) μόνο για τέτοιες δουλειές (τράπεζα, paypal, online αγορές κ.α.) δεν κοστίζει πολλά στις μέρες μας. Ακόμα κι ένα φθηνό tablet μόνο γι' αυτό το σκοπό θα μπορούσες να έχεις, αρκεί να μην βρεθεί με προ-εγκατεστημένο malware από τη μάνα του, όπως έγινε σε κινεζικές συσκευές 😁.   Κι αυτό το λέω ανεξάρτητα αν κατεβάζεις πειρατικό software ή όχι.

θα χαλασεις χρηματα αλλα δε θα μπορεις να παιξεις  online .Εσυ ομως τοχρησιμοποιεις ως επιχειρημα.( Ε τι να σου πω, αν είσαι τόσο γκαντέμης/απρόσεκτος (όπως θες πες το) άστο μόνο για offline gaming. ). Εν τω μεταξυ δεν εχω κατεβασει τοσα χρονια ουτε malware ουτε κι αλλη απειλη απο το playstore. στο πισι 10ετις τωρα 3 ιους κολλησα κι αυτο καλη ωρα απο πειρατια.

Online μπορείς να παίξεις αν πάρεις τα μέτρα σου στο τοπικό σου δίκτυο διαχωρίζοντας το «επικίνδυνο» μηχάνημα απ' τα υπόλοιπα, υπάρχουν τρόποι για να γίνει αυτό.

Σε εποχές προ Meltdown/Spectre μπορούσες να την γλυτώσεις κάνοντας τις «πονηριές» σου σε Virtual machines, κι έτσι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος από αυτά που κατέβαζες. 

Με την ίδια λογική μπορώ να σου πω κι εγώ πως από τις αρχές του 90 κατεβάζοντας από BBS και ύστερα από το internet η μοναδική φορά που πέρασε ιός ήταν για MS-DOS... κι αυτό έγινε από «μολυσμένη» δισκέτα που μου έδωσε φίλος. Επειδή κάτι δεν έγινε σ' εσένα/εμένα δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει σε άλλους ή και σε εσένα/εμένα τον ίδιο στο μέλλον. Αντίμετρα υπάρχουν πολλά (anti-virus/malware, firewalls, VPN,  virtualization, συχνά updates, ενημέρωση, προσοχή, κοινή λογική κτλ) όμως δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω, γιατί κινδυνεύουμε να βγούμε εκτός θέματος αν δεν έχει γίνει ήδη.

για να το παθαινεις τοσο μαλλον πρεπει να ξανακοιταξεις τις συνηθειες σου. οπως λεει κι ο  "ειδικος" απο το pc steps {τον διαβαζω απο το πιξελ}

Σίγουρα αυξάνεις τις πιθανότητες για να συμβεί κάτι δυσάρεστο, αλλά και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο... Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους αν θα γίνει η ζημιά ή όχι. Αυτό προσπαθώ να σου πω.

οι πειρατες σπανε τα προγραμματα και τα παιχνιδια για να βγαζουν χρηματα, οχι απο χομπι. σχεδον παντα εμπεριεχουν "κρυμμενο" κωδικα. ξανασξεψου το οταν θα ξαναμπεις στο winbank απο το pc που εχει το battlefield 4 απο cpy... ξερεις σιγουρα μονο εσυ τους κωδικους?

Δεν μπορείς να είσαι απόλυτος γι' αυτό και σίγουρα δεν συμφωνώ (βλέπε hacking vs cracking). Μπορώ να σου το αποδείξω μάλιστα και ιστορικά, γιατί δυστυχώς (για τα χρονάκια μου) ή ευτυχώς, παίζω games από τα 80s, αλλά θα επεκταθούμε πολύ και κάποια πράγματα δεν λέγονται δημόσια 😅 

Άσε που μπορεί να δώσω τη λάθος εντύπωση ότι προωθώ την πειρατεία  και δεν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση!

Επεξ/σία από johnpap21
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, razorblade334 είπε

για να το παθαινεις τοσο μαλλον πρεπει να ξανακοιταξεις τις συνηθειες σου. οπως λεει κι ο  "ειδικος" απο το pc steps {τον διαβαζω απο το πιξελ} οι πειρατες σπανε τα προγραμματα και τα παιχνιδια για να βγαζουν χρηματα, οχι απο χομπι. σχεδον παντα εμπεριεχουν "κρυμμενο" κωδικα. ξανασξεψου το οταν θα ξαναμπεις στο winbank απο το pc που εχει το battlefield 4 απο cpy... ξερεις σιγουρα μονο εσυ τους κωδικους?

Πωπω φοβια.. κανει δουλεια η προπαγανδα 

Ξεκινησα να κατεβαζω πειρατικα απ οταν ημουν ακομα στο δημοτικο, χωρις ποτε να χω θεμα, ισα ισα πολλες φορες καλυτερη εμπειρια ειχα απ οτι οσοι πληρωσαν. Δεν χρησιμοποιω antivirus, μονο των windows γιατι βαριεμαι να το κλεινω. Μιλαμε παντα για εναν υπολογιστη με συνδεση στο ιντερνετ, χωρις dual boot, vpn κλπ

Επίσης δεν ειναι θεμα χρηματων, αν κατι μ αρεσει και χω λεφτα το αγοραζω ΑΡΚΕΙ να χει πεσει και στη σωστη τιμη. Νταβατζιλικια 60 ευρω εγω προσωπικα δεν πληρωνω, και χαιρομαι που αλλαξαν οι καιροι και τα indie αποδεικνύουν οτι με το 1/4 των χρηματων μπορουν να βγαλουν παιχνιδαρες

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Πωπω φοβια.. κανει δουλεια η προπαγανδα 

Ξεκινησα να κατεβαζω πειρατικα απ οταν ημουν ακομα στο δημοτικο, χωρις ποτε να χω θεμα, ισα ισα πολλες φορες καλυτερη εμπειρια ειχα απ οτι οσοι πληρωσαν. Δεν χρησιμοποιω antivirus, μονο των windows γιατι βαριεμαι να το κλεινω. Μιλαμε παντα για εναν υπολογιστη με συνδεση στο ιντερνετ, χωρις dual boot, vpn κλπ

Επίσης δεν ειναι θεμα χρηματων, αν κατι μ αρεσει και χω λεφτα το αγοραζω ΑΡΚΕΙ να χει πεσει και στη σωστη τιμη. Νταβατζιλικια 60 ευρω εγω προσωπικα δεν πληρωνω, και χαιρομαι που αλλαξαν οι καιροι και τα indie αποδεικνύουν οτι με το 1/4 των χρηματων μπορουν να βγαλουν παιχνιδαρες

ωραια αφου δε κοστιζει, δωσε μου 200 ευρω .οσο η ζημια που επαθα οταν κολλησα rootkit που δεν εβγαινε. επισης θελω να μου πληρωσεις το ρευμα που καιω οταν βλεπω πειρατικες ταινιες στο ταινιομανια και αγωνα στο olympiakoslive (κατεβαζουν κρυπτονομισματα, επισης αν χασω λεφτα απ τον τραπεζικο μου λογαριασμο να μου τα αντικαταστησεις. εξ αλλου οπως λες δε κοστιζει τιποτα. περα απ την πλακα μερικοι για να δικαιολογησετε στον εαυτο σας την επιλογη σας πραγματικα λετε οτι ναι.  στεκει δε στεκει. κι εγω εχω παιξει πολλα πειρατικα αλλα δε πεταω στα συννεφα να λεω οτι να ναι. να προσπαθω να κοψω τις γωνιες και να το παρουσιαζω στον εαυτο μου οσο πιο ωραιοποιημενα μπορω. τουλαχιστον στη ζωη για οτι δε γνωριζω δεν εχω αποψη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/6/2018 στις 11:40 ΠΜ, tsakali_gr είπε

Από εκεί και πέρα, αυτό που με στεναχωρεί είναι το θέμα της πειρατείας, γιατί πλέον με τόσες επιλογές σε retail και ψηφιακά κανάλια, πραγματικά δεν αξίζει η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός, το ρίσκο (βρες σωστά "καθαρά" αρχεία, απόφυγε ιούς, ψάχνε cracks κλπ) και εν τέλει η παρανομία.

Όταν μπορείς να αγοράσεις AAA παιχνίδια ή συλλογές ολόκληρες σε πλατφόρμες όπως το steam, το gog και πολλές ακόμη με 1 έως 5 ευρώ και επίσης βρίσκεις στο εμπόριο retail στα 15-30 ευρώ, δεν το χωνεύω γιατί πρέπει να καταφύγει κάποιος στο παράνομο download.

Ζημιώνει πρωτίστως εμάς ως gamers, αλλά και τους δημιουργούς και το μέλλον της βιομηχανίας.

Χωρίς να υποστηρίζω επουδενί την πειρατία, η βιομηχανία έχει βρει τον επόμενο τρόπο για να μας αρμέγει: microtransactions.

Στις 8/6/2018 στις 3:49 ΜΜ, logistoulis είπε

σε pc το retail έχει καταντήσει ανούσιο, με μόνη εξαίρεση αν θες day one κάτι (και εννοείται το παντρεύεσαι μετά) και δεν θες να μπεις στη γκρίζα ζώνη των κλειδάδικων 

τα retail day one στο pc είναι αρκετά συχνά πιο φθηνα (από κονσόλες εννοείται) από ψηφιακά, ακόμα και σε μεγάλες αλυσίδες 

Σε έχασα εδώ. Γιατί δεν μπορείς να δώσεις το δισκάκι σε άλλον να παίξει, όπως κάνεις σε μια κονσόλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Σε έχασα εδώ. Γιατί δεν μπορείς να δώσεις το δισκάκι σε άλλον να παίξει, όπως κάνεις σε μια κονσόλα;

γιατί το κλειδί που έχει μέσα στη συσκευασία δένεται με το λογαριασμό σου στο steam.. άρα μετά αν θες πετάς το δισκάκι στα σκουπίδια , δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς το steam σου

εκτός αν σε αυτόν τον κάποιον δώσεις μαζί με το δισκάκι και τα credentials του λογαριασμού σου... που δεν θα το κάνεις.. ειδικά σε πώληση (σε κάνα φίλο "δανεικά" ίσως) 

ή εκτός αν φτιάχνεις έναν λογαριασμό για κάθε παιχνίδι και πουλάς το λογαριασμό μαζί με το παιχνίδι

με λίγα λογια στο pc δεν υπάρχει πλέον αγορά μεταχειρισμένων 

αυτές τις παπαριές πήγε να κάνει και ms πριν βγάλει το one και έφαγε γκόλ από τα αποδυτήρια και προσπαθεί τώρα τελευταία να σώσει την κακή της εικόνα (με καλές μεν κινήσεις, αλλά too little too late που λένε και αυτοί που το λένε.. ) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

γιατί το κλειδί που έχει μέσα στη συσκευασία δένεται με το λογαριασμό σου στο steam.. άρα μετά αν θες πετάς το δισκάκι στα σκουπίδια , δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς το steam σου

εκτός αν σε αυτόν τον κάποιον δώσεις μαζί με το δισκάκι και τα credentials του λογαριασμού σου... που δεν θα το κάνεις.. ειδικά σε πώληση (σε κάνα φίλο "δανεικά" ίσως) 

ή εκτός αν φτιάχνεις έναν λογαριασμό για κάθε παιχνίδι και πουλάς το λογαριασμό μαζί με το παιχνίδι

με λίγα λογια στο pc δεν υπάρχει πλέον αγορά μεταχειρισμένων 

αυτές τις παπαριές πήγε να κάνει και ms πριν βγάλει το one και έφαγε γκόλ από τα αποδυτήρια και προσπαθεί τώρα τελευταία να σώσει την κακή της εικόνα (με καλές μεν κινήσεις, αλλά too little too late που λένε και αυτοί που το λένε.. ) 

Δηλαδή τα retail pc games δεν έχουν δισκάκι μέσα;

Πόσο πίσω έχω μείνει;;; :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Δηλαδή τα retail pc games δεν έχουν δισκάκι μέσα;

Πόσο πίσω έχω μείνει;;; :P

υπάρχει και αυτή η περίπτωση.. αν και σπάνια

όσοι παίρνουν από τα λεγόμενα κλειδάδικα πάντως αυτό αγοράζουν, μια φωτογραφία με τον κωδικό από κάποιο retail (σε κάποια άλλη χώρα όπου τα παιχνίδια είναι πολύ πιο φθηνά, βλέπε ρωσία..) και το πραγματικο retail θα πετάχτηκε άμεσα στα σκουπίδια 

γενικά έχουν μέσα δισκάκια για όσους δεν έχουν όρεξη να κατεβάζουν (ή έχουν αργές συνδέσεις), αλλά όπως έγραψα και πριν έχω πιασει τον εαυτό μου να βάζω απλά τον κωδικό, το steam να κατεβάζει και τα δισκάκια να μην βγαίνουν ποτέ από το κουτί τους

προτίμησα να κατέβει με το vdsl παρά να βάζω και να βγάζω δισκάκια, μόνο αν βρεις καλή τιμή έχει νόημα το retail πλέον ή αν θες να στολίζεις το ράφι σου 

πρακτικό νόημα στο pc δεν έχουν, στις κονσόλες τα πράγματα είναι όπως τα άφησες, αν και οι εταιρείες θα προτιμούσαν τα πράγματα να ήταν όπως στο steam

απλά στις κονσόλες υπάρχει ανταγωνισμός, οπότε αν πάει να το κάνει ένας (βλέπε ms που πήγε να το κάνει) αμέσως έρχεται η οικονομική πανωλεθρία και ο αντίπαλός σου (σόνυ) εμφανίζεται ως λαϊκός ήρωας και σωτήρας, στο pc που έχουμε το "άγιο steam" πρακτικά ως μονοπώλιο, αυτή η τακτική πέρασε και δεν άνοιξε ρουθούνι

βέβαια στο pc δεν περνάνε άλλα πράγματα όπως το να πληρώνεις για να έχεις πρόσβαση σε online servers ή cloud saves.. γιατί εκεί δεν τους παίρνει προς το παρόν κάτι τέτοιο, ενώ στις κονσόλες το έκανε η ms πέρασε σε αυτή τη περίπτωση και ακολούθησε μέχρι και η nintendo πλεον 

γενικά όπου τους παίρνει κάνουν ο,τι τους παίρνει (dlc, microtransactions, early access, προπαραγγελίες κτλ..) και όπου ο καταναλωτής αντιστέκεται ακόμα δεν μας έχουν καβαλήσει, ανά περίπτωση η φάση διαφέρει

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/6/2018 στις 1:44 ΠΜ, Hatsos είπε

Εάν είναι παιχνίδι τύπου the last of us, death stranding (θα δείξει) και γενικά παιχνίδια που ξέρω ότι αξίζουν τα παίρνω day one και επειδή δεν μπορώ να περιμένω αλλά και επειδή μου αρέσει να στηρίζω τους devs με αυτό τον τρόπο αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια όπως ανέφερα κ παραπάνω. Από κει κ πέρα κυρίως insomnia.gr αγγελίες, και να χαμε να λέγαμε. 

Οι devs συνήθως πληρώνονται με το τεμάχιο/licence που πωλείται και όχι την εκάστοτε τιμή αγοράς. Είτε αγοράσεις κάτι 60 είτε 20, την πλειοψηφία των κερδών θα καρπωθεί ο εκδότης (και αυτοί είναι που ελέγχουν την διακύμανση των τιμών) και ο developer θα πληρωθεί ένα προσυμφωνημένο ποσό από τον εκδότη (το οποίο μπορεί να αντιστοιχεί στο 20% της αντικειμενικής αξίας ενός  παιχνιδιού, δεν ξέρω, πρόκειται για προσυμφωνημένα ποσά τα οποία δεν γνωρίζουμε). Μπορεί οι devs να  πληρώνονται προκαταβολικά από τους εκδότες και όχι αργότερα με βάση τα έσοδα πωλήσεων, δεν γνωρίζω. Εν πάσει περιπτώσει, είτε αγοράσεις στην αρχική τιμή, είτε στην μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση, ο developer θα καρπωθεί τα κέρδη που έχουν ήδη συμφωνήσει και εσύ θα τον έχεις στηρίξει ούτως ή άλλως.

Στα δε παιχνίδια των οποίων οι devs ανήκουν στην εκδότρια εταιρεία (π.χ. η Naughty Dog ανήκει στην Sony) τα περισσότερα κέρδη αν όχι όλα πάνε κατευθείαν στη μητρική, εκδότρια εταιρεία και όχι στο στούντιο. Το στούντιο έχει ήδη βγάλει λεφτά είτε από την χρηματοδότηση της ανάπτυξης του παιχνιδιού από τον εκδότη, είτε από την συμφωνία που έχει κλείσει με τον εκδότη πριν την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού και με βάση τις εκτιμήσεις για την πορεία του. Γι αυτό πολλές φορές βλέπουμε να κλείνουν οι εκδότες στούντιο που δεν ανταποκρίθηκαν τα παιχνίδια τους στις προσδοκίες πωλήσεων, γιατί συνειδητοποιούν οι εκδότες ότι δεν τους συμφέρει οικονομικά να τα κρατάνε ενεργά και να συνεχίζουν να τα χρηματοδοτούν...

Εάν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος σχετικός.

Επεξ/σία από Mad Mango
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mad Mango είπε

Οι devs συνήθως πληρώνονται με το τεμάχιο/licence που πωλείται και όχι την εκάστοτε τιμή αγοράς. Είτε αγοράσεις κάτι 60 είτε 20, την πλειοψηφία των κερδών θα καρπωθεί ο εκδότης (και αυτοί είναι που ελέγχουν την διακύμανση των τιμών) και ο developer θα πληρωθεί ένα προσυμφωνημένο ποσό από τον εκδότη (το οποίο μπορεί να αντιστοιχεί στο 20% της αντικειμενικής αξίας ενός  παιχνιδιού, δεν ξέρω, πρόκειται για προσυμφωνημένα ποσά τα οποία δεν γνωρίζουμε). Μπορεί οι devs να  πληρώνονται προκαταβολικά από τους εκδότες και όχι αργότερα με βάση τα έσοδα πωλήσεων, δεν γνωρίζω. Εν πάσει περιπτώσει, είτε αγοράσεις στην αρχική τιμή, είτε στην μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση, ο developer θα καρπωθεί τα κέρδη που έχουν ήδη συμφωνήσει και εσύ θα τον έχεις στηρίξει ούτως ή άλλως.

Στα δε παιχνίδια των οποίων οι devs ανήκουν στην εκδότρια εταιρεία (π.χ. η Naughty Dog ανήκει στην Sony) τα περισσότερα κέρδη αν όχι όλα πάνε κατευθείαν στη μητρική, εκδότρια εταιρεία και όχι στο στούντιο. Το στούντιο έχει ήδη βγάλει λεφτά είτε από την χρηματοδότηση της ανάπτυξης του παιχνιδιού από τον εκδότη, είτε από την συμφωνία που έχει κλείσει με τον εκδότη πριν την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού και με βάση τις εκτιμήσεις για την πορεία του. Γι αυτό πολλές φορές βλέπουμε να κλείνουν οι εκδότες στούντιο που δεν ανταποκρίθηκαν τα παιχνίδια τους στις προσδοκίες πωλήσεων, γιατί συνειδητοποιούν οι εκδότες ότι δεν τους συμφέρει οικονομικά να τα κρατάνε ενεργά και να συνεχίζουν να τα χρηματοδοτούν...

Εάν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος σχετικός.

Όχι όχι τα λες πολύ σωστά. Απλά και πάλι αν δεν πουλήσει το παιχνίδι το στούντιο θα κλείσει όπως είπες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...