Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή πιάνουν τα χέρια μου, αποφάσισα να κάνω μια κατασκευή διαχωριστικού με γυψοσανίδα, στην οποία θα ενσωματώσω και διαμπερές ενυδρείο. Έχω διαβάσει αρκετά και έχω δει αρκετά videos σχετικά με την διαδικασία τοποθέτησης γυψοσανίδας στον μεταλλικό σκελετό που αποτελείται από στρωτήρες και ορθοστάτες, όμως δεν έχω καμία εμπειρία στο αν αυτό που έχω στο μυαλό μου σαν σχέδιο και που έχω προσπαθήσει να το αποτυπώσω για να το δείτε, αν τελικά είναι εφικτό και ασφαλές.

Πριν σας δείξω την εικόνα που έχω φτιάξει, να σας περιγράψω λίγο την κατάσταση. Υπάρχει εναιαίος χώρος τραπεζαρία με σαλόνι. Περίπου στο κέντρο ολόκληρου του τοίχου, υπάρχει δοκάρι/κολώνα που προεξέχει από τον τοίχο. Σε αυτό το σημείο, θέλω να κάνω το χώρισμα. Μερικές μετρήσεις:

α) Μήκος δοκαριού/κολώνας: 49,5 cm

β) Ύψος δοκαριού/κολώνας (μέχρι ταβάνι): 290 cm

γ) Μήκος γυψοσανίδας (κάθετα στο δοκάρι): 160 cm

Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι εύκολο και όποιος έχει τις συγκεκριμένες γνώσεις, αν έχω σχεδιάσει σωστά τον μεταλλικό σκελετό που θα ντυθεί με την γυψοσανίδα, καθώς και ό,τι άλλες σκέψεις έχετε πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Η εικόνα:
https://ibb.co/iCHJno

Aqua_Sketch.jpg

Δημοσ.

Καλο θα ηταν να μιλησεις με επαγγελματια γιατι μιλαμε για 300 κιλα βαρος.... 

υγ.Αν το φτιαξεις μονος σου, επειδη πιανουν τα χερια σου να εχεις προχειρη την σφουγγαριστρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για το ενυδρειο να φτιάξεις βάση από στραντζαριστό

για να φέρεις πρόσωπο την σανίδα θα βάλεις πιο μέσα τα σίδερα,όσο το πάχος της γυψοσανίδας(ή των 2)

 

Επεξ/σία από bapel
Δημοσ.

Τα 300 (300+) κιλά βάρος θα πατάνε σε βάση και στο πάτωμα, θα είναι εσωρετικά του μεταλλικού σκελετού που θα μπει η γυψοσανίδα. Ο μεταλλικός σκελετός του σχεδιαγράμματος θα υποστηρίζει μόνο το βάρος των κομματιών γυψοσανίδας, παρ'ολα αυτά θα ήθελα να μου πει αν κάποιος έχει τις γνώσεις, αν σχεδιαστικά είναι σωστό ή αν χρειάζονται αλλαγές.

Δημοσ.

Στο πρώτο σχέδιο δεν καταλαβαίνω τι θες να αποτυπώσεις. 

Το δεύτερο σχέδιο μια χαρά φαίνεται. 

Ξεκινά με σωστές αλφαδιες κ τοποθέτησε περιμετρικά τον σκελετό (στρωτηρες). 

Έπειτα φτιάξε τον κάτω κομμάτι κ τοποθέτησε το ενυδρείο 

Τέλος κάνε το ντύσιμο με γυψοσανιδα κ ολοκλήρωσε το επάνω τμήμα της κατασκευής. 

Όμως να ξέρεις πως αν κ η κατασκευή φαίνεται απλή διαδικασία δεν είναι, ειδικά αν δεν έχεις κάνει ανάλογο εγχείρημα ξανά. 

Πρέπει να φέρεις αλφαδιες στους σκελετούς, έπειτα η γυψοσανιδα να έρχεται αλφαδια με τον τοίχο που πατάει κτλ. 

Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, έχεις το σπατουλαρισμα της γυψοσανιδας, κάλυψη των αρμών κτλ. 

Σε όλα τα προηγούμενα πρόσθεσε τα κατάλληλα εργαλεία. 

Δημοσ.

Καλησπέρα Bill,

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρώτο σχέδιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά η κάτοψη για να φανούν οι 2 γυψοσανίδες (3 κανονικά, ξέχασα να κλείσω την κάτω μικρή πλευρά) και ο χώρος που θα δημιουργηθεί εσωτερικα για τοποθέτηση της βάσης του ενυδρείου και το ενυδρείο το ίδιο.

Κατανοώ ότι δεν θα είναι εύκολο για κάποιον που δεν το έχει ξανακάνει και όντως δεν το έχω κάνει, αλλά γενικά έχω βοηθήσει 2 φορές σε τοποθέτηση και τουλάχιστον την θεωρία την ξέρω. Απλά δεν ήμουν σίγουρος αν έχω τον σκελετό σωστά στο μυαλό μου.

Δημοσ.

Κοίτα ο σκελετός σωστός δείχνει. Πέρα από τη θεωρία κ τα βιντεακια στο YouTube έχε στο μυαλό σου πως πρέπει να φτιάξεις ένα σκελετό ανθεκτικό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν χρειάζεται υπερβολές του στυλ βάζω ορθοστάτες ανά 60cm κτλ απλά κοίτα η κατασκευή σου να είναι στιβαρή κ σωστή. 

Επίσης επειδή πέρα από το λειτουργικό κομμάτι σημασία έχει κ το αισθητικό πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στις αλφαδιες ώστε η κατασκευή να μην μοιάζει ξένη στο χώρο. 

Κάλυψε επίσης τα τελειώματα με γωνιοκρανα ώστε να δώσεις ακόμη καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Αυτό όμως που θα καλύψει αρκετές ατέλειες κ θα αναδείξει την κατασκευη είναι το σωστό σπατουλαρισμα κ το σχολαστικό τριψιμο. 

Δεν έχω ιδέα από ενυδρεία αλλά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί πως θα γίνεται ο καθαρισμός του, αν πρέπει ο χώρος πάνω από το ενυδρείο να είναι επισκεψιμος, αν πρέπει να τραβήξεις γραμμές για φωτισμό κ παροχή ρεύματος κτλ. 

Γενικά θέλει καλό σχεδιασμό 

Δημοσ.

Το ενυδρείο θέλει συντήρηση. Η συντήρηση θέλει πρόσβαση. Δεν βλέπω να έχει ληφθεί αυτό υπόψη στο σχεδιασμό σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά τα λες όλα. Ελπίζω να μου βγει, δεν το βιάζομαι οπότε θα το πάω βήμα-βήμα να γίνουν όλα σωστά.

Έχω σκεφτεί και για την πρόσβαση, θα γίνεται με 2 τρόπους. Αρχικά, μόλις τελειώσει η κατασκευή, θα μπει περίγραμμα στο ενυδρείο, πάνω στην γυψοσανίδα, σαν περίγραμμα κορνίζας σκέψου το, μόνο που το πάνω κομμάτι, στο πάνω μέρος του ενυδρείου, θα έχει απλό μηχανισμό για να ανοίγει το πλαίσιο από την πάνω μεριά, σαν καπάκι προς τα πάνω, για να φτάνω το πάνω μέρος του ενυδρείου (για τάϊσμα κλπ). Επίσης, θα κάνω μία ή δύο θυρίδες επίσκεψης στο κάτω μέρος της γυψοσανίδας, ώστε να έχω πρόσβαση και στην βάση του ενυδρείου που θα μπουν τα διάφορα παρελκόμενα, όπως το φίλτρο.

Ρεύμα θα χρειαστώ, νομίζω πως απλά θα οδηγήσω ένα πολύμπριζο στο εσωτερικό της κατασκευής, με καναλάκι απέξω στο γύρω σοβατεπί για το αισθητικό κομμάτι.

Επεξ/σία από Nomad7
Δημοσ.

Αν καταλαβα καλα μιλάς κ στις δυο περιπτωσεις για θυριδες επισκεψης. 

Να ξέρεις πω υπάρχουν ετοιμες στην αγορά σε διαφορες διαστασεις. Γκούγκλαρε να παρεις μια ιδεα.

Αν δεν το κατεχεις με το ρευμα, τοτε καλυτερα κανε αυτο που λες με το πολυμπριζο.

 

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...