Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε

Νομίζω ότι κάποιοι έχετε καταλάβει κάτι λάθος.

Μερικά χρόνια πίσω, ζητούσαμε οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - να εξαλειφθούν τα bezels και βλέπαμε κάτι concept phones από την Sharp αν θυμάμαι καλά και γενικά θέλαμε περισσότερη οθόνη.
Πριν μερικά χρόνια φτάσαμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο αφού είχαμε και οθόνες οι οποίες σχεδόν αγγίζουν και την πλαϊνή πλευρά της συσκευής όπως στα Samsung.
Ο κόσμος όμως ήθελε περισσότερα!

Έτσι λοιπόν οι εταιρείες έστυψαν τα μυαλά τους και πρώτη (μπορεί να μη το σκέφτηκε πρώτη αλλά το υλοποίησε) η Apple έδωσε την "λύση" του notch για να κερδίσει μερικά pixel ακόμη... άλλοι προσπάθησαν να βάλλουν την εμπρόσθια κάμερα στο κάτω μέρος, άλλοι την έκρυψαν στο πάνω μέρος της συσκευής και όταν άνοιγε η εφαρμογή της κάμερας πεταγόταν σαν κάτι flash που είχαν οι κάμερες την δεκαετία του 90.
Το notch ήταν αυτό που επικράτησε, και σίγουρα η apple παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Φυσικά και σε κάποιους δεν άρεσε αισθητικά... έτσι λοιπόν όταν το υιοθέτησε το android το πήγε ένα βήμα παραπέρα δίνοντας την δυνατότητα να μαυρίζεις εντελώς την topbar έτσι ώστε έξυπνα να κρύβεις το αντιαισθητικό (για κάποιους) notch.
Πολύ καλή λύση κατά την άποψη μου.

Θέλω να πω ότι δεν πρόκειται περί αντιγραφής ή οτιδήποτε σχετικό.
Είναι απλά η εξέλιξη και η ζήτηση/αποδοχή του κόσμου είναι που καθορίζει το τελικό προϊόν.
Αν το notch το είχαν αποδοκιμάσει περισσότεροι ίσως να μιλούσαμε για αποτυχία της Apple και οι υπόλοιποι κατασκευαστές να απέφευγαν μια τέτοια λύση.
Είτε θα μέναμε στο κλασσικό design είτε θα είχαμε την κάμερα να πετάγεται πάνω από την οθόνη.
Για να συνεχίζεται το design αυτό πάει να πει ότι ο περισσότερος κόσμος το αποδέχτηκε!

Σε landscape mode η εγκοπή είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Η κάλυψη του Νοτς μέσω software περιθωρίου απλώς καλύπτει μεγαλύτερο μέρος της οθόνης δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις σε αυτή τη ζωή. Επίσης η εγκοπή έχει νόημα όταν δεν έχεις κάτω πλαίσιο. Όταν έχεις κάτω πλαίσιο ή περιθώριο είναι ανοησία. Όσον αφορά τις πωλήσεις στη Δύση είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξουμε.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, songless_bird είπε

Αλλαγη στο τζαμι της οθονης. Κυριως αισθητικες παρεμβασεις. Μεσα σε δυο εβδομαδες για παραγωγη της ναυρχιδας τους σε χιλιαδες κομματια. Φανταζεσαι τι θα μπορουσαν να κανουν σε δυο μηνες αν ηταν θεμα ανταγωνισμου;

Δε θα παραχθούν εκείνες τις δύο βδομάδες οι συσκευές. Δυο βδομάδες θα είναι η καθυστέρηση λόγω αυτής της αλλαγής.

Για αυτό και η ανακοίνωση για την καθυστέρηση, έγινε 2 μήνες πριν. ΉΔΗ το αντιμετωπίζουν. Δε θα το αντιμετωπίσουν μέσα σε δύο βδομάδες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Δε θα παραχθούν εκείνες τις δύο βδομάδες οι συσκευές. Δυο βδομάδες θα είναι η καθυστέρηση λόγω αυτής της αλλαγής.

Για αυτό και η ανακοίνωση για την καθυστέρηση, έγινε 2 μήνες πριν. ΉΔΗ το αντιμετωπίζουν. Δε θα το αντιμετωπίσουν μέσα σε δύο βδομάδες.

Αλλαγη μεσα σε δυο μηνες με μονο δυο εβδομαδες καθυστέρηση επειδη ο Ceo ειδε σε αισθηση κατι καλυτερο στον ανταγωνισμο.

Εδω μιλαμε για κατι πιο σημαντικο και υποθετεις οτι δεν θα μπορουσαν να κανουν την αλλαγη αν ειχε αντικτυπο στις πωλησεις τους.Λες και δεν ειχαν δει ποτε πριν την παραγωγη του iphone X πως θα ειναι η οθονη του οταν πχ τις οθονες τις φτιαχνουν τριτοι ( στην περιπτωση του x η samsung). Δεν υπαρχει  βιομηχανικη κατασκοπια. Πεφτω απο τα συννεφα...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jimmy08 είπε

Να αποφασίσουν όμως οι χρήστες android, τι τελικά είναι το iphone.

Να τα παίρνουμε για να τα αφήνουμε στο τραπεζάκι της καφετέριας ώστε να φαίνεται το μηλαράκι ή όχι; Τι λένε οι ειδικοί;

Είναι μια συσκευή με τα θετικά και τα αρνητικά της, η οποία είναι υπερκοστολογημένη.  Υπάρχουν πολλές τέτοιες, δεν είναι μόνο το iPhone.

Δημοσ.

Ασυνήθιστα βαθειά η πληγή που άφησε η βαθειά εγκοπή του Pixel στους απανταχού notch haters.

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, coffeex said:

Το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, δεν έχει σημασία για το ποιος το έφτιαξε κάτι πρώτος κτλ το θέμα είναι αν το παρουσιάσει ή όχι η Apple, αν ναι τότε όλοι θα ακολουθήσουν.

Όπως είναι γνωστό όλες οι εταιρίες θέλουν να γίνουν Apple.

Oχι, απολυτως καμμια. Το ποιος το εκανε πρωτος ειναι απλά μια λεπτομερεια 😛

Εν προκειμενω λοιπον, το εκανε πρωτη η essential και οι αλλοι ακολουθησαν. Μαζι με την Apple, που και αυτη ακολουθησε

23 minutes ago, dali13gr said:

Ασυνήθιστα βαθειά η πληγή που άφησε η βαθειά εγκοπή του Pixel στους απανταχού notch haters.

Ναι, απλα δεν θα το αγορασουν :) Τεραστια πληγη...,,,,,

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, strawman είπε

Oχι, απολυτως καμμια. Το ποιος το εκανε πρωτος ειναι απλά μια λεπτομερεια 😛

Εν προκειμενω λοιπον, το εκανε πρωτη η essential και οι αλλοι ακολουθησαν. Μαζι με την Apple, που και αυτη ακολουθησε

Ναι, απλα δεν θα το αγορασουν :) Τεραστια πληγη...,,,,,

Αυτό που λέω είναι ότι αν δεν το έβαζε η Apple δεν θα το έβαζαν και οι άλλοι.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ναι παιδιά, θα πέσουν οι πωλήσεις smarthpone γενικότερα λόγω των notch, αυτό θα γίνει 😅

Γενικά φωνάξτε δυνατά στις εταιρίες που σας δίνουν περισσότερα pixels, οτι δεν τα θέλετε. Προτιμάτε λιγότερα pixels αντί για notch. Σας αρέσουν τα status icons μπαταρίας, σήματος κλπ να τρώνε χώρο του UI των apps σας, πείτε το δυνατά!!!

Αλλά τι να λέμε, είστε οι ίδιοι που είχατε Windows XP desktop με εγκατεστημένα apps για καγκουρεμένα themes, με gauges παντού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, songless_bird είπε

Αλλαγη μεσα σε δυο μηνες με μονο δυο εβδομαδες καθυστέρηση επειδη ο Ceo ειδε σε αισθηση κατι καλυτερο στον ανταγωνισμο.

Εδω μιλαμε για κατι πιο σημαντικο και υποθετεις οτι δεν θα μπορουσαν να κανουν την αλλαγη αν ειχε αντικτυπο στις πωλησεις τους.Λες και δεν ειχαν δει ποτε πριν την παραγωγη του iphone X πως θα ειναι η οθονη του οταν πχ τις οθονες τις φτιαχνουν τριτοι ( στην περιπτωση του x η samsung). Δεν υπαρχει  βιομηχανικη κατασκοπια. Πεφτω απο τα συννεφα...

Φίλε μου εδώ μιλάμε για αλλαγή των προδιαγραφών ενός εξαρτήματος, όχι για ριζικό ανασχεδιασμό της οθόνης.

Και αυτό το αντιμετωπίζουν ήδη δύο μήνες πριν (ίσως και παραπάνω).

Το τι νομίζεις ότι υποθέτω είναι άλλη ιστορία...

Επεξ/σία από Jimmy08
Δημοσ.
1 hour ago, coffeex said:

Αυτό που λέω είναι ότι αν δεν το έβαζε η Apple δεν θα το έβαζαν και οι άλλοι.

Αυτο ειναι αποψη σου η οποια προφανως και ειναι λαθος, και αμα καταλαβαινες το ΓΙΑΤΙ μπηκε το Notch θα καταλαβαινεις και γιατι ειναι λαθος η αποψη σου.

Εξισου ομορφα θα σου πω και εγω αν δεν το βαζε η essential δεν θα το εβαζε και η Apple...

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα μόδα είναι, οι πωλήσεις θα δείξουν αν θα συνεχιστεί αν δεν ανέβουν οι δείκτες απλά θα εγκαταλείψουν όλοι 

• Like 1
Δημοσ.
12 hours ago, panathatube said:

Σε landscape mode η εγκοπή είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Η κάλυψη του Νοτς μέσω software περιθωρίου απλώς καλύπτει μεγαλύτερο μέρος της οθόνης δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις σε αυτή τη ζωή. Επίσης η εγκοπή έχει νόημα όταν δεν έχεις κάτω πλαίσιο. Όταν έχεις κάτω πλαίσιο ή περιθώριο είναι ανοησία. Όσον αφορά τις πωλήσεις στη Δύση είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξουμε.

Άρα θα πρότεινες να πάει η κάμερα κάτω ή να μείνει επάνω και μετατεθεί το υπόλοιπο της οθόνης προς τα κάτω?

Αν υποθέσουμε ότι κάμερα είναι κάτω, τότε εύκολα μπορείς βγάζεις selfies τις τρίχες από την μύτη σου... ;)

Αν υποθέσουμε ότι η κάμερα μένει επάνω και όλη η οθόνη πάει κάτω, τότε μπορεί να έχεις θέμα με τον χειρισμό στην συσκευή.
Προσωπικά η default θέση του αντίχειρα μου, σε resting mode κάθετε στο "άδειο" κάτω μέρος της συσκευής, αν εκείνο ήταν οθόνη με content τότε ίσως να είχα ανεπιθύμητα πατήματα.
(Φυσικά και θα μπορούσαν να το λύσουν με κάποιο software αυτό αλλά ίσως να μην άξιζε να λυθεί το πρόβλημα αν μπορούσε να αποφευχθεί εντελώς, πραγματικά δεν ξέρω...)

Η Google δεν είναι καμιά τυχαία εταιρεία και αν σε κάτι την παραδέχομαι, όπως και την Apple φυσικά, είναι το user experience και το usability testing που έχουν.
Για παράδειγμα η Google έχει γράψεις σελίδες και σελίδες για το πως πρέπει να λειτουργεί ένα app ή ένα site.

Θέλω να πω ότι οι εταιρείες θα έχουν κάνει την έρευνα τους και κατέληξαν εκεί για κάποιο λόγο.
Ούτε εγώ προσωπικά είμαι fan του notch και για την ώρα δεν έχω κινητό με notch.
Αν γίνουν όλα έτσι.. ε τότε κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα αποκτήσω. :P
Design matters.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, strawman είπε

Αυτο ειναι αποψη σου η οποια προφανως και ειναι λαθος, και αμα καταλαβαινες το ΓΙΑΤΙ μπηκε το Notch θα καταλαβαινεις και γιατι ειναι λαθος η αποψη σου.

Εξισου ομορφα θα σου πω και εγω αν δεν το βαζε η essential δεν θα το εβαζε και η Apple...

Όχι δεν κάνω λάθος.

Αν ψάξεις θα δεις ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι haters της Apple λένε σταματήστε την αντιγραφή και μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το γιατί το κάνουν αυτό. 

Δημοσ.

Ζουμε στην εποχη που ολες οι εταιριες βγαζουν κινητα με notch και μετα βαζουν λειτουργια για να το κρυβουν μεσω software....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, White Wolf είπε

Ζουμε στην εποχη που ολες οι εταιριες βγαζουν κινητα με notch και μετα βαζουν λειτουργια για να το κρυβουν μεσω software....

Καλα αυτο μονο θετικο το λες...Γιατι σε καποιους μπορει ν αρεσει η συσκευη,η εταιρια κτλπ αλλα να μην θελουν το Notch,αρα τους δινει την επιλογη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...