chris1999 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παλικάρια, είμαι στο πρώτο έτος στην σχολή του Καποδιστριακου στο τμήμα της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, έχει περάσει ένας χρόνος και επειδή χάζευα(δεν περνουσα μαθήματα, μια παρακολουθουσα μια όχι) έκανα ένα διάλειμμα από τις Πανελλήνιες που έδωσα πέρσι. Επειδή βλέπω αρχίζουν και μαζεύονται μπόλικα μαθήματα (9 στο πρώτο έτος) σκέφτομαι να κάνω το 10% και πάω σε κάποια άλλη σχολή πληροφορικής όπως η ΑΣΟΕ. Μπορείτε να μου προτείνετε τι να κάνω εάν μπορώ να αναπληρωσω τον χρόνο που έχασα και ποια σχολή θα επιλέγατε εσείς,ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Παρεμπιπτόντως έχω περάσει από Επαλ και δεν έχω καλές γνώσεις στην φυσική και στα μαθηματικά. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2018 από chris1999
defacer Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Για το τι διδάσκει κάθε σχολή υπάρχουν προγράμματα σπουδών ακριβώς για να τα βλέπει κόσμος όπως εσύ. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις, αν θες να βγεις ξέροντας τίποτα τότε θα πρέπει να το κερδίσεις μόνος σου αυτό. Διαφορετικά ακόμα κι αν πάρεις πτυχίο δεν πρόκειται να χρησιμεύσει εκτός αν το θες για να γίνεις καθηγητής σε λύκειο. Τα εννιά χρωστούμενα είναι απολύτως τίποτα, εύκολα μπορείς να τα καλύψεις, αλλά αν έχεις στραβή νοοτροπία και απλά θες πτυχίο χωρίς κόπο θα κάνεις ζημιά στον εαυτό σου και κανένας τρίτος δε μπορεί να σε βοηθήσει. 3
chris1999 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου παλικάρι, οπότε πρέπει να αρχίσω να στρώσω κώλο εάν θέλω να πάω μπροστά
mikebol Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Φιλε ειμαι πληροφορικη ΑΣΟΕΕ και απ οτι εχω ακουσει τα τμηματα ειναι παρομοιας δυσκολιας. Ημουν ακριβως στην ιδια κατασταση με εσενα. Θα σου δωσω μερικες συμβουλες και ελπιζω να τις ακολουθησεις. 1) Η εκπαιδευτικη ζωη δεν τελειωσε στις παννελληνιες, εκει αρχισε. Ξεκινα να περνας εστω τα ευκολα μαθηματα με διαβασμα γιατι μετα θα ψαχνεις τον χρονο σου. 2) Ακολουθα το προγραμμα σπουδων, αν φτασεις σε σημειο να εχεις 10-12 το εξαμηνο (σαν εμενα) θα τρεχεις. 3) Προσπαθησε να κανεις παραλληλα πραγματα με την σχολη. Πχ κανεις δεν εμαθε java περνωντας ενα μαθημα με 5-6. Ασχολησου μονος σου, γιατι θα ειναι μεγαλη ντροπη να ζητανε ατομο που να ξερει java και εσυ ως τελειοφοιτος πληροφορικης να μην μπορεις να προταθεις 4) μην ψαρωνεις, ειμαι στο πιο δυσκολο τμημα της ΑΣΟΕΕ και εχω ακουσει οτι ολα ειναι δυσκολα. Ψυχραιμια μεθοδικοτητα και πιστεψε με μπορεις να τα συνδυασεις ολα (ζωη, σχολη) αν δεν καθεσαι 5 ωρες για καφε και αλλες 3 youtube την ημερα. Ελπιζω να βοηθησα. Οσο για την προταση μου ειναι μην αλλαξεις σχολη δεν εχει νοημα, ειδικα αν εχεις κανει παρεες. 1
kaliakman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 10 ώρες πριν, chris1999 είπε Καλησπέρα παλικάρια, είμαι στο πρώτο έτος στην σχολή του Καποδιστριακου στο τμήμα της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, έχει περάσει ένας χρόνος και επειδή χάζευα(δεν περνουσα μαθήματα, μια παρακολουθουσα μια όχι) έκανα ένα διάλειμμα από τις Πανελλήνιες που έδωσα πέρσι. Επειδή βλέπω αρχίζουν και μαζεύονται μπόλικα μαθήματα (9 στο πρώτο έτος) σκέφτομαι να κάνω το 10% και πάω σε κάποια άλλη σχολή πληροφορικής όπως η ΑΣΟΕ. Μπορείτε να μου προτείνετε τι να κάνω εάν μπορώ να αναπληρωσω τον χρόνο που έχασα και ποια σχολή θα επιλέγατε εσείς,ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Παρεμπιπτόντως έχω περάσει από Επαλ και δεν έχω καλές γνώσεις στην φυσική και στα μαθηματικά. Αρχικά θέλω να ρωτήσω γιατί θέλεις να αλλάξεις σχολή; Με την λογική ότι θέλεις κάτι πιο εύκολο; Τον έναν χρόνο τον έχασες, είτε ξεκινήσεις πάλι από το πρώτο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ είτε από την αρχή σε άλλη σχολή. Η ΑΣΣΟΕ που λες δεν έχει καμία σχέση με την πληροφορική του ΕΚΠΑ. Η πρώτη έχει προτίμηση στην σύνδεση πληροφορικής με οικονομικά ενώ η δεύτερη με τηλεπικοινωνίες. Στο ΕΚΠΑ αν εξαίρεσεις 4-5 μαθήματα τα 2 πρώτα έτη που έχουν να κάνουν με τηλεπικοινωνίες μετά δεν έχει κανένα με φυσική. Αν το πρόβλημα είναι τα μαθηματικά τότε ατύχησες επειδή δεν υπάρχει σχολή πληροφορικής χωρίς. Πιθανότατα(έχω καιρό να δω το πρόγραμμα σπουδών) η ΑΣΣΟΕ να έχει και πιο πολλά από το ΕΚΠΑ λόγω της οικονομικής φύσης. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην σου αρέσει το αντικείμενο και να μπήκες στην σχολή για άλλους λόγους (υψηλά μόρια σε σχέση με άλλες πχ) όπου εδώ όπου και να πας θα σου φανεί κόλαση. Αν θέλεις να πας σε κάτι πιο πρακτικό έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το ΤΕΙ Αθήνας που ναι μεν έχει μαθηματικά (για φυσική δεν γνωρίζω) αλλά έχει και πιο πολλά εργαστήρια που και παρουσίες έχουν οπότε αναγκαστικά πηγαίνεις και είναι πιο πρακτικά από την θεωρία (duh!). Τέλος μιας και μου μένει 1 έτος για να τελειώσω το ΕΚΠΑ να πω ότι η σχολή είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει (να σου μάθει πληροφορική) αλλά έχει και μαθήματα για να μάθεις προγραμματισμό (ναι είναι διαφορετικά πράγματα). Ναι έχει αρκετά μαθηματικά και όχι πάντα εύκολα αλλά με παρακολούθηση δεν έχεις πρόβλημα όπως επίσης και τα "τηλεπικοινωνιακά". Επίσης ναι έχει και δύσκολα μαθήματα προγραμματισμού που θα "ιδρώσεις" αλλά τα αξίζει γιατί μαθαίνεις αρκετά και αν ακολουθήσεις την ροή των προγραμματιστικών μαθημάτων ανα εξάμηνο είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Το μυστικό (τουλάχιστον με αυτήν την σχολή) είναι η παρακολούθηση. Αν πήγαινεις συνέχεια έχεις κάνει το 70% για το διάβασμα στο τέλος. Με την βοήθεια του delos νομίζω δεν υπάρχει δικαιολογία. Καλή επιτυχία. 1
chris1999 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Spoiler Ευχαριστώ τον @mikebolγια τις συμβουλές απλά έλεγα να πάω σε άλλη σχολή παρόμοια έτσι ώστε να τα πάρω από την αρχή και να δίνω περισσότερη σημασία. Ευχαριστώ επίσης και καλό πτυχίο να δω εμένα τώρα... @kaliakman
seventeen Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2018 στις 10:45 ΜΜ, kaliakman είπε Αρχικά θέλω να ρωτήσω γιατί θέλεις να αλλάξεις σχολή; Με την λογική ότι θέλεις κάτι πιο εύκολο; Τον έναν χρόνο τον έχασες, είτε ξεκινήσεις πάλι από το πρώτο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ είτε από την αρχή σε άλλη σχολή. Αυτό. Τα 10 μαθήματα δεν είναι τίποτα. Ήμουν σε παρόμοια θέση (δεν πάτησα πόδι τον πρώτο χρόνο σχολή, είμαι Παπει Πληροφορική) και μαζεύτηκαν αρκετά εύκολα. Όλα μια απόφαση είναι. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από seventeen
MitsarasAth Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 βασικα πρωτσα απολα πρεπει να αποτιναξεις την νοοτροπια του επαλ. η πληγροφορικη θελει διαβασμα τελος. ακομα και να περασεις το μαθημα δεν αρκει. πχ τζαβα c# δεν μαθαινονται σε λιθγες ωρες οπως ειπε πιο πανω καποιος. τωρα σχετικα με τα μαθηματικα ειτε θα πρεπει αν διαβασεις ειτε να αποφευγειθς μαθηματα που εχουν μαθηματικα μεσα αν γινεται αυτο και ειναι επιλογης.
the other one Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Με μια πρώτη σκέψη θα σου λεγα πως το να κάνεις 10% για σχολή στο ίδιο αντικείμενο χωρίς σοβαρό λόγο είναι χαζό, αλλά το έχουν κάνει φίλοι μου και τους βγήκε οπότε δε μπορώ να το πω. Νομίζω ωστόσο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με εσένα όχι τη σχολή. Για να πιστόλιασες ένα ολόκληρο έτος σημαίνει πως δεν σου αρέσει το αντικείμενο. Κι αν όντως είναι έτσι δεν πρόκειται να τελειώσεις εύκολα τη σχολή κι ακόμη κι αν το κάνεις θα ναι σαν να μην την έβγαλες. Επειδή βέβαια τρώγοντας έρχεται και η όρεξη, κάνε ό,τι σε κάνει να αισιοδοξείς περισσότερο προσπάθησε για το καλύτερο και θα ανταμειφθείς πιστεύω.
Aggeluska Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 On 10/06/2018 at 22:45, kaliakman said: Αρχικά θέλω να ρωτήσω γιατί θέλεις να αλλάξεις σχολή; Με την λογική ότι θέλεις κάτι πιο εύκολο; Τον έναν χρόνο τον έχασες, είτε ξεκινήσεις πάλι από το πρώτο εξάμηνο στο ΕΚΠΑ είτε από την αρχή σε άλλη σχολή. Η ΑΣΣΟΕ που λες δεν έχει καμία σχέση με την πληροφορική του ΕΚΠΑ. Η πρώτη έχει προτίμηση στην σύνδεση πληροφορικής με οικονομικά ενώ η δεύτερη με τηλεπικοινωνίες. Στο ΕΚΠΑ αν εξαίρεσεις 4-5 μαθήματα τα 2 πρώτα έτη που έχουν να κάνουν με τηλεπικοινωνίες μετά δεν έχει κανένα με φυσική. Αν το πρόβλημα είναι τα μαθηματικά τότε ατύχησες επειδή δεν υπάρχει σχολή πληροφορικής χωρίς. Πιθανότατα(έχω καιρό να δω το πρόγραμμα σπουδών) η ΑΣΣΟΕ να έχει και πιο πολλά από το ΕΚΠΑ λόγω της οικονομικής φύσης. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην σου αρέσει το αντικείμενο και να μπήκες στην σχολή για άλλους λόγους (υψηλά μόρια σε σχέση με άλλες πχ) όπου εδώ όπου και να πας θα σου φανεί κόλαση. Αν θέλεις να πας σε κάτι πιο πρακτικό έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το ΤΕΙ Αθήνας που ναι μεν έχει μαθηματικά (για φυσική δεν γνωρίζω) αλλά έχει και πιο πολλά εργαστήρια που και παρουσίες έχουν οπότε αναγκαστικά πηγαίνεις και είναι πιο πρακτικά από την θεωρία (duh!). Τέλος μιας και μου μένει 1 έτος για να τελειώσω το ΕΚΠΑ να πω ότι η σχολή είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει (να σου μάθει πληροφορική) αλλά έχει και μαθήματα για να μάθεις προγραμματισμό (ναι είναι διαφορετικά πράγματα). Ναι έχει αρκετά μαθηματικά και όχι πάντα εύκολα αλλά με παρακολούθηση δεν έχεις πρόβλημα όπως επίσης και τα "τηλεπικοινωνιακά". Επίσης ναι έχει και δύσκολα μαθήματα προγραμματισμού που θα "ιδρώσεις" αλλά τα αξίζει γιατί μαθαίνεις αρκετά και αν ακολουθήσεις την ροή των προγραμματιστικών μαθημάτων ανα εξάμηνο είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα. Το μυστικό (τουλάχιστον με αυτήν την σχολή) είναι η παρακολούθηση. Αν πήγαινεις συνέχεια έχεις κάνει το 70% για το διάβασμα στο τέλος. Με την βοήθεια του delos νομίζω δεν υπάρχει δικαιολογία. Καλή επιτυχία. Το ΤΕΙ Αθηνα τωρα π εγινε ΠΑΔΑ στο νεο προγραμμα σπουδων εχει και φυσικη και αλλα μαθηματα επιπλεον. Ειναι πολυ ενδιαφερον το νεο προγραμμα. σου προτεινω να το δεις.
Dinos_12345 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Κάτσε εκεί που είσαι. 9 μαθηματα, είναι αστείο πλήθος μαθημάτων. Στην χειρότερη, πιάστο από την αρχή. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα