lactate Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Ένας φίλος μου έχει κάνει τα χαρτιά του για παιδιατρική και μου είπε ότι έκανε ένα κομμάτι της ειδικότητας στην επαρχία και τώρα περιμένει 6 χρόνια για να τον πάρουν Αθήνα κάπου. Η απορία μου είναι η εξής: τι ακριβώς κάνει κάποιος γιατρός μέχρι να τον δεχτούν για ειδικότητα; Άκουγα για κάτι άλλες ότι μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια. Δηλαδή σοβαρά κάποιος 10χρόνια από τη ζωή του τι κάνει; Μου φαίνεται παρανοϊκό και επειδή δεν έχω γνωστούς γιατρούς ας μου πει κάποιος τι συμβαίνει. Υπάρχει ειδικότητα χωρίς αναμονή στην Ελλάδα; 1
doctorkostis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Οι αναμονές έχουν μειωθεί δραματικά σε σχέση με το παρελθόν. Πολλές ειδικότητες είναι πλέον χωρίς αναμονή σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, πράγμα ανήκουστο σε σχέση με 10-15 χρόνια πριν. Φυσικά υπάρχουν ακόμα ειδικότητες που έχουν αναμονή. Πολλοί νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να κάνουν την ειδικότητα που επιθυμούν χωρίς αναμονή. Άλλοι λόγοι είναι η προοπτική στην Ελλάδα που δεν είναι καλή για τους νέους γιατρούς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά, οι μισθοί που έχουν μειωθεί και είναι 3-4 φορές λιγότερο σε σχέση με δυτική Ευρώπη. Στο τι θα κάνει κατά την αναμονή, η λογική απάντηση είναι θα πάει στο εξωτερικό να ξεκινήσει έστω ειδικότητα. Σε 6 χρόνια θα έχει τελειώσει λογικά. Άλλες επιλογές είναι το αγροτικό, το να κάνει το γιατρό σε σχολικούς αγώνες με κάνα 50αρικο αμοιβή, να δουλεύει σε κέντρο αισθητικής με κάνα 500€ το μήνα η το γιατρό σε τουριστικά ιατρεία το καλοκαίρι και να βαράει 12ωρα. Η επιλογή είναι εύκολη κατά τη γνώμη μου.
lactate Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, doctorkostis είπε Οι αναμονές έχουν μειωθεί δραματικά σε σχέση με το παρελθόν. Πολλές ειδικότητες είναι πλέον χωρίς αναμονή σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, πράγμα ανήκουστο σε σχέση με 10-15 χρόνια πριν. Φυσικά υπάρχουν ακόμα ειδικότητες που έχουν αναμονή. Πολλοί νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να κάνουν την ειδικότητα που επιθυμούν χωρίς αναμονή. Άλλοι λόγοι είναι η προοπτική στην Ελλάδα που δεν είναι καλή για τους νέους γιατρούς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά, οι μισθοί που έχουν μειωθεί και είναι 3-4 φορές λιγότερο σε σχέση με δυτική Ευρώπη. Στο τι θα κάνει κατά την αναμονή, η λογική απάντηση είναι θα πάει στο εξωτερικό να ξεκινήσει έστω ειδικότητα. Σε 6 χρόνια θα έχει τελειώσει λογικά. Άλλες επιλογές είναι το αγροτικό, το να κάνει το γιατρό σε σχολικούς αγώνες με κάνα 50αρικο αμοιβή, να δουλεύει σε κέντρο αισθητικής με κάνα 500€ το μήνα η το γιατρό σε τουριστικά ιατρεία το καλοκαίρι και να βαράει 12ωρα. Η επιλογή είναι εύκολη κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή λίγο μαύρα τα πράγματα είναι αν μείνει κάποιος στην Ελλάδα μου λες. Ο μισθός ενός ειδικευόμενου στην Ελλάδα είναι στάνταρ; Εγώ που είχα ένα μάθημα στο αττικό και έχω πάει 5-6 φορές όλο με κάτι καφέδες να τριγυρνάνε σχετικά ευδιάθετους τους έβλεπα τους ειδικευόμενους πάντως. Επίσης έχω ακούσει ότι ορισμένες ειδικότητες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αν τις κάνεις έξω ίσως έχεις ένα πρόβλημα.. είχα ακούσει από έναν γνωστό κάτι ότι είχε κάνει ειδικότητα καρδιοχειρουργική και κάτι του έλεγαν ότι εδώ έχει μόνο χειρουργική θώρακος ως ειδικότητα.. γενικά λίγο μπλέξιμο νομίζω
defacer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 33 minutes ago, lactate said: Εγώ που είχα ένα μάθημα στο αττικό και έχω πάει 5-6 φορές όλο με κάτι καφέδες να τριγυρνάνε σχετικά ευδιάθετους τους έβλεπα τους ειδικευόμενους πάντως. Όταν περνάς έξω από τίποτα καφέ ή εμπορικά ή δεν ξέρω τι άλλο που δουλεύουν όλη μέρα για τρεις κι εξήντα, εκεί τους βλέπεις να χτυπιούνται με μαύρο δάκρυ ή υπάρχει περίπτωση αυτό που φαντάζεσαι ότι θα έπρεπε να βλέπεις να είναι μόνο στη φαντασία σου; 1
lactate Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 56 λεπτά πριν, defacer είπε Όταν περνάς έξω από τίποτα καφέ ή εμπορικά ή δεν ξέρω τι άλλο που δουλεύουν όλη μέρα για τρεις κι εξήντα, εκεί τους βλέπεις να χτυπιούνται με μαύρο δάκρυ ή υπάρχει περίπτωση αυτό που φαντάζεσαι ότι θα έπρεπε να βλέπεις να είναι μόνο στη φαντασία σου; Κοίτα από εμπορικά δεν έχω άποψη αλλά από το σούπερ μάρκετ που ψωνίζω μέσα στα νεύρα μου φαίνονται όλοι. Επίσης δεν ξέρω αν στο εμπορικό αφήνουν τους υπαλλήλους να ανεβάζουν στορις κάθε 3 και λίγο, να πίνουν καφέ και να σιγοτραγουδάνε φουρείρα. Δε λέω ότι έτσι γίνεται παντού ούτε λέω ότι οι ειδικευόμενοι δε σκοτώνονται στη δουλειά. Λέω απλά τι έχω δει εγώ ως θεατής από τις κάποιες λίγες ώρες που έχω δει. Δεν λέω ότι είναι ο κανόνας ούτε το γενικεύω.
defacer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 @lactate έχεις χάσει όλο το point, το οποίο είναι: η βγαλμένη από δεν ξέρω πού άποψη ότι άνθρωποι που έχουν να αντιμετωπίσουν άσχημες καταστάσεις επί μονίμου βάσεως πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να φέρονται σα κακομοιροι χωρικοί σε ταινία του Κουροσάβα, είναι τελείως άκυρη. "Αν ήταν τόσο άσχημα δε θα περνούσαν με γέλια και χαρές" είναι μια νοοτροπία που δείχνει άγνοια και για την ιστορία και για την ανθρώπινη φύση, και σταματάω εδώ. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα