vasiatsmd Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 γεια σας. λοιπον εχω θεμα με την φορολογική δηλωση. το ετος 2017 ημουν φοιτητρια (προστατευομενο μελος δλδ). στο τελος του 2017 δουλεψα απο 14/12 εως τελος του δεκεμβρη. τωρα θελω να υποβάλλω φορολογική δηλωση αλλα δεν υπαρχει πεδιου που να λεει πχ ήμουν προστατευομενο μελος στον πατερα μου και στην μητερα μου. τι κανω? εμενα σε φοιτητικη εστια οποτε δεν επαιρνα φοιτητικο επιδομα ουτε πληρωνα ενοικιο
kormos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 44 λεπτά πριν, vasiatsmd είπε γεια σας. λοιπον εχω θεμα με την φορολογική δηλωση. το ετος 2017 ημουν φοιτητρια (προστατευομενο μελος δλδ). στο τελος του 2017 δουλεψα απο 14/12 εως τελος του δεκεμβρη. τωρα θελω να υποβάλλω φορολογική δηλωση αλλα δεν υπαρχει πεδιου που να λεει πχ ήμουν προστατευομενο μελος στον πατερα μου και στην μητερα μου. τι κανω? εμενα σε φοιτητικη εστια οποτε δεν επαιρνα φοιτητικο επιδομα ουτε πληρωνα ενοικιο Ο λογιστής σας τι λέει;
ASTOU Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 47 λεπτά πριν, vasiatsmd είπε γεια σας. λοιπον εχω θεμα με την φορολογική δηλωση. το ετος 2017 ημουν φοιτητρια (προστατευομενο μελος δλδ). στο τελος του 2017 δουλεψα απο 14/12 εως τελος του δεκεμβρη. τωρα θελω να υποβάλλω φορολογική δηλωση αλλα δεν υπαρχει πεδιου που να λεει πχ ήμουν προστατευομενο μελος στον πατερα μου και στην μητερα μου. τι κανω? εμενα σε φοιτητικη εστια οποτε δεν επαιρνα φοιτητικο επιδομα ουτε πληρωνα ενοικιο Πρέπει να έχεις πάνω από κάποιο εισόδημα, το οποίο φαντάζομαι δεν φτάνεις με 2 εβδομάδες εργασίας, ώστε να κάνεις ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Άρα προς το παρόν παραμένεις προστατευομενο μέλος.
Hapatingo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Προστατευόμενο μέλος είσαι όταν δεν κάνεις φορολογική δήλωση. Επίσης εργασία λιγότερη από μήνα καλύτερα είναι να μην αναφέρεται δημόσια. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από Hapatingo
Salvation81 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Βεβαια αν εχεις το οτιδηποτε στο ονομα σου Πρεπει να κανεις δηλωση (πχ αν εχες το μισο μηχανακι η το μισο αυτοκινητο).
georgerov Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Σε περίπτωση που στην Εφορία φαίνεται ότι σε φιλοξενούν οι γονείς σου το όριο για να θεωρηθείς προστατευόμενο μέλος είναι μεχρι 3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Αν φαίνεσαι με διαφορετική διεύθυνση στην εφορία το όριο είναι μέχρι 6.000 ευρώ. Πρέπει επίσης να είσαι μέχρι 26 και να φοιτεις σε σχολή είτε να είσαι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
mezger Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Στις 16/6/2018 στις 5:36 ΜΜ, vasiatsmd είπε γεια σας. λοιπον εχω θεμα με την φορολογική δηλωση. το ετος 2017 ημουν φοιτητρια (προστατευομενο μελος δλδ). στο τελος του 2017 δουλεψα απο 14/12 εως τελος του δεκεμβρη. τωρα θελω να υποβάλλω φορολογική δηλωση αλλα δεν υπαρχει πεδιου που να λεει πχ ήμουν προστατευομενο μελος στον πατερα μου και στην μητερα μου. τι κανω? εμενα σε φοιτητικη εστια οποτε δεν επαιρνα φοιτητικο επιδομα ουτε πληρωνα ενοικιο Κάνεις δήλωση κανονικά, και μπαίνεις και προστατευόμενο μέλος στη δήλωση των γονέων (υποθέτω ότι δεν έβγαλες πάνω από 3000). Για την κατοικία, το πιό απλό θα ήταν να δηλώσεις φιλοξενούμενη των γονέων, και το πιο σωστό φιλοξενούμενη στην εστία (αλλά θα χρειαστείς το ΑΦΜ του νομικού προσώπου που διαχειρίζεται την εστία).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα