qwertyuiop2 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα! Αγόρασα αρχές Ιουνίου ένα ψυγείο (Samsung RB29HSR2DSA), αφού το παλαιό παρέδωσε πνεύμα. Μετά από 10 μέρες λειτουργίας, η συσκευή ξεκίνησε να κάνει διαφορετικούς φρικτούς ήχους κατά τη λειτουργία, άλλοτε πολύ ψηλών συχνοτήτων, άλλοτε σα να δονείται κλπ. Στην αρχή νόμισα πως πρόκειται για διαδικασία απόψυξης, αλλά μάλλον δεν είναι γιατί α) γίνεται πολύ συχνά και β) υπάρχει ποικιλία στο ηχόχρωμα της φασαρίας. Επίσης, από τη μέρα που μου παραδόθηκε το ψυγείο, ένα κουμπάκι, αυτό της επιλογής θερμοκρασίας στη συντήρηση, λειτουργεί, αλλά φαίνεται κακοβαλμένο κι ετοιμόρροπο. Σα να είναι έτοιμο να χαλάσει. Αύριο θα καλέσω το σέρβις της σάμσουνγκ. Επειδή είμαι μικρός ακόμα, και δεν έχει χρειαστεί να ξανασχοληθώ με εγγυήσεις κλπ, πώς πιστεύετε ότι πρέπει να το χειριστώ; Να πω όλα του τα προβλήματα (και τη φασαρία και το κουμπάκι) ; Αν αρχίσουν τα μα-μου, τι τρόπο άμυνας έχω για να τους "συμμορφώσω"; Επισημαίνω ότι πλήρωσα πριν 18 μέρες ακριβώς μία συσκευή 400 ευρώ με υποτιθέμενη εγγύηση 2ετίας στο σώμα και ... 10ετίας στο μοτέρ, και ήρθε με μισοχαλασμένο κουμπί και (μάλλον) μισοχαλασμένο συμπιεστή. Επίσης, για τις μέρες της επισκευής, δίνουν κάποιο ανταλλακτικό, ή μένει το σπίτι χωρίς ψυγείο καλοκαιριάτικα; Έχει κάποιος εμπειρία από το customer service της samsung; Επισημαίνω, τέλος, ότι το ψυγείο φρόντισα να είναι σχεδόν άψογα αλφαδιασμένο από το 1ο λεπτό λειτουργίας, καθώς και ότι δεν υπάρχουν (εμφανή) σημάδια χτυπημάτων πουθενά. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Η επισκευη γινεται επι τοπου ...Δεν νομιζω να μεινεις χωρις ψυγειο .Αν δεν εχουν ανταλλακτικα ειναι το προβλημα. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από Γιάννης Platano
xrist0s4 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Η επισκευη γινεται επι τοπου ...Δεν νομιζω να μεινεις χωρις ψυγειο .Αν δεν εχουν ανταλλακτικα ειναι το προβλημα. Η κωλοσαμσουνγκ με είχε αφήσει προπερσυ από 20 Ιουλίου μέχρι 25 Αυγούστου χωρίς ψυγειο.Ηταν κ μένα μες την εγγύηση κ είχε κάνει η πλακέτα ινβερτερ. Αγόραζα πάγο για να έχω δροσερό νερό να πίνω κατακαλοκαιρο ...
papoys1 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Θα το φτιάξει επιτόπου.Αν είναι σοβαρή ζημιά (μοτέρ ξέρω γω) θα επανέλθει άλλη μέρα με ανταλακτικό.Αν είναι σοβαρή ζημιά να τους πιέσεις για αλλαγή με καινούργιο.Εσύ έχεις το δίκιο που ταλαιπωρείσαι καλοκαιριάτικα και όχι αυτοί να έχεις αναστολές. Να παίρνεις ακριβό ψυγείο καλή μάρκα και να τραβάς όλα αυτά.Είχα πάρει πριν 14-15 χρόνια έναν ψυγειοκαταψύκτη PITSOS.Στην αρχή είχε πρόβλημα ήρθε τεχνικός ευτυχώς μετά από 3-4 μέρες το έφτιαξε επιτόπου και όλα καλά.Δε λέω καλός σκυλί από τότε,αλλά όταν δουλεύει το μοτέρ το ακούς και από το άλλο δωμάτιο.Πήρα πριν 2 χρόνια έναν ψυγειοκαταψύκτη Ρουμανοβουλγαροκινέζικο φτηνιάρικο για το εξοχικό γιατί από τις συνεχείς διακοπές της ΔΕΗ ο άλλος τάπαιξεΠας δίπλα κολλάς πάνω του το αυτί και δεν είσαι σίγουρος αν δουλεύει το μοτέρ εκείνη τη στιγμή ή είναι σταματημένο.Την πρώτη φορά και μέχρι να πιάσει ψύξη νόμιζα έχει πρόβλημα. Ψύξη τέλεια τόσο συντήρηση όσο και κατάψυξη.
qwertyuiop2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Παιδιά επαναφέρω το θέμα, γιατί 4 μήνες περίπου μετά την αρχική επισκευή, το ψυγείο κάνει έναν βόμβο δόνησης (μάλλον από συντονισμό) όποτε το μοτέρ παίρνει μπρος. Έχω δοκιμάσει να πιέσω με μονωμένη πένσα όλα τα κινούμενα μέρη του από πίσω, και δεν σταματάει με τίποτα, ώστε να βρω την πηγή. Τα παταράκια του είναι αλφαδιασμένα μια χαρά. Ο ήχος είναι απάλευτος, ακούγεται σα μικρό κομπρεσέρ στο σπίτι ολόκληρο. Το ίδιο το μοτέρ γκαραντί δεν έχει πρόβλημα, γιατί και ψυχει σωστά, και αν κολλήσω το αυτί μου σε αυτό παράγει έναν πολύ ήπιο και εύκολα ανεκτό θόρυβο. Το μοντέλο είναι RB29HSR2DSA και η φασαρία μοιάζει πολύ με αυτήν εδώ. Απλά του ανθρώπου στο βίντεο ο κομπρέσορας κάνει πολύ περισσότερη φασαρία. Ο δικός μου θόρυβος είναι πιο κοντά στο γκρ-γκρ του 0:11-0:25.
3DJIN Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 εμενα σε αναλογη περιπτωση με ψυγειοκαταψυκτη samsung,αφου ηρθαν δυο φορες και κατι αλλαξαν,την τριτη το πηραν μαζι και μου αφησαν για δυο βδομαδες ενα liebherr !!! οταν το επεστρεψαν λειτουργησε φυσιολογικα για περιπου ενα χρονο και μετα ξαναχαλασε,απο τοτε σε αλλες τρεις αγορες ψυγειων που εκανα(ενα σαμ,δυο χιτατσι) απεφυγα να παω σε ψυγειοκαταψυκτες.
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Παιδιά επαναφέρω το θέμα, γιατί 4 μήνες περίπου μετά την αρχική επισκευή, το ψυγείο κάνει έναν βόμβο δόνησης (μάλλον από συντονισμό) όποτε το μοτέρ παίρνει μπρος. Έχω δοκιμάσει να πιέσω με μονωμένη πένσα όλα τα κινούμενα μέρη του από πίσω, και δεν σταματάει με τίποτα, ώστε να βρω την πηγή. Τα παταράκια του είναι αλφαδιασμένα μια χαρά. Ο ήχος είναι απάλευτος, ακούγεται σα μικρό κομπρεσέρ στο σπίτι ολόκληρο. Το ίδιο το μοτέρ γκαραντί δεν έχει πρόβλημα, γιατί και ψυχει σωστά, και αν κολλήσω το αυτί μου σε αυτό παράγει έναν πολύ ήπιο και εύκολα ανεκτό θόρυβο. Το μοντέλο είναι RB29HSR2DSA και η φασαρία μοιάζει πολύ με αυτήν εδώ. Απλά του ανθρώπου στο βίντεο ο κομπρέσορας κάνει πολύ περισσότερη φασαρία. Ο δικός μου θόρυβος είναι πιο κοντά στο γκρ-γκρ του 0:11-0:25. Σίγουρα ανυπόφορο.Κάπου υπάρχει πρόβλημα αλλά αν δεν έχει μακριά από τέτοιο ψυγείο .Και εμένα κάνει ένα μικρό ήχο το PITSOS αλλά όχι τόσο ενοχλητικό. Η πλάκα είναι ότι πριν 1 χρόνο πήρα για το εξοχικό έναν ψυγειοκαταψύκτη 1,75 χ 60 Ρουμανοκινέζικο, από σκρουτζομάγαζο με 255 ευρώ δουλεύει κολλάς το αυτί πάνω και δεν ακούς τίποτε.Σαν να μη δουλεύει. Η ψύξη του τέλεια κάπου στη μέση της ένδειξης πάνω κάτω. Και μετά σου λένε πάρε μάρκα και ακριβό να μην έχεις προβλήματα.
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εντος εγγυησης με ψυγειο της κας AEG/electrolux αρχισε να υπολειτουργει. Οσες φορες και αν το φορτωσε η αντπροσωπεια ολες τις φορες το εφερνε μισοχαλασμενο, αδυνατουσε να κανει σωστη ψυξη. Τελικα το πεταξαμε και επρεπε να κανουμε μηνυση. Η υπηρεσια καναταλωτη δεν εκανε τιποτα.Οσες φορες μιλαγα με τα κεντρικα που διναν την εντυπωση οτι μιλαω με λαμογια/ψευτες. Αγορασα εναν ψυγειοκαταψυκτη samsung με οθονουλα και chilled box και ειναι απιθανο αθορυβο. Τωρα στην περιπτωση σου, φερε την αντιπροσωπεια. Τιποτα αλλο μην κανεις. Θεωρω οτι ειναι καλο δικτυο και η ακρη θα βρεθει. 50 λεπτά πριν, papoys1 είπε Σίγουρα ανυπόφορο.Κάπου υπάρχει πρόβλημα αλλά αν δεν έχει μακριά από τέτοιο ψυγείο .Και εμένα κάνει ένα μικρό ήχο το PITSOS αλλά όχι τόσο ενοχλητικό. Η πλάκα είναι ότι πριν 1 χρόνο πήρα για το εξοχικό έναν ψυγειοκαταψύκτη 1,75 χ 60 Ρουμανοκινέζικο, από σκρουτζομάγαζο με 255 ευρώ δουλεύει κολλάς το αυτί πάνω και δεν ακούς τίποτε.Σαν να μη δουλεύει. Η ψύξη του τέλεια κάπου στη μέση της ένδειξης πάνω κάτω. Και μετά σου λένε πάρε μάρκα και ακριβό να μην έχεις προβλήματα. Ενα παλιο συμβατικο Pitsos που εχω στο αλλο σπιτι, κανει ενα μικρο θορυβο οταν λειτουργει. Επειδη ειναι αρμονικος με νανουριζει την νυχτα οταν τον ακουω καμια φορα απο ψυξη πολυ καλο και αυτο. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από Zerg13 1
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Ενα παλιο συμβατικο Pitsos που εχω στο αλλο σπιτι, κανει ενα μικρο θορυβο οταν λειτουργει. Επειδη ειναι αρμονικος με νανουριζει την νυχτα οταν τον ακουω καμια φορα απο ψυξη πολυ καλο και αυτο. Εμένα το PITSOS είναι nofrost περίπου 13-14 ετών και δουλεύει τέλεια.Στα φυγεία είμαι κολλημένος με τα pitsos απλά είναι ακριβά και στο εξοχικό που ο άλλος τα έπαιξε μετά από 16 χρόνια αναγκαστικά πήγα στη φτηνή Ρουμανοκινέζικη λύση αλλά δεν έχω παράπονο. 2
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, papoys1 είπε Εμένα το PITSOS είναι nofrost περίπου 13-14 ετών και δουλεύει τέλεια.Στα φυγεία είμαι κολλημένος με τα pitsos απλά είναι ακριβά και στο εξοχικό που ο άλλος τα έπαιξε μετά από 16 χρόνια αναγκαστικά πήγα στη φτηνή Ρουμανοκινέζικη λύση αλλά δεν έχω παράπονο. Ποιο τα επαιξε; Τι μαρκα; Δεν επισκευαζοταν;
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε Ποιο τα επαιξε; Τι μαρκα; Δεν επισκευαζοταν; Άκου τώρα περίπτωση.Δεν έχω και δουλειά ποδόσφαιρο δεν έχει, οπότε θα βαρεθείς να διαβάζεις. Ο παλιός pitsos που είχα στο εξοχικό τα έπαιξε μετά από 16-17 χρόνια και πολλά άντεξε γιατί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είχαμε πολύ συχνές διακοπές ρεύματος οι οποίες ως γνωστόν είναι θάνατος για τα ψυγεία. Τον πήγα εκεί για επισκευή αλλά δεν επισκευαζόταν γιατί είχε χάσει το φρέο από το πλέγμα που βρίσκεται εσωτερικά στο πίσω μέρος του ψυγείου (συντήρηση) μάλλον από τρύπα.Το έφερα για πλάκα Αθήνα μετά την αγορά καινούργιου το πήγα σε ένα παλιό μάστορα ψυγείων και ο μπαγάσας με 80 ευρώ το έφτιαξε με Ελληνική πατέντα. Έκοψε από άλλο ψυγείο την πλάκα και την τοποθέτησε εσωτερικά στο πάνω μέρος στη συντήρηση.Η κατάψυξη δούλευε και πριν χωρίς πρόβλημα.Όχι μόνο δουλεύει το έχω στο 2 αλλά αν το βάλεις στο 7 η συντήρηση μετατρέπεται σχεδόν σε κατάψυξη.Τώρα το έχω εδώ και το δουλεύω όταν το χρειαστώ σαν 2ο. Δεν πίστευα ότι θα το φτιάξει και του είπα ότι θα τον πληρώσω μετά από δοκιμή και αν το ψυγείο δουλέψει σωστά όπως πριν.Μου είπε ότι θα δουλεύει και καλύτερα όπως πράγματι έγινε οπότε πήρε το 80άρι.
Zerg13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, papoys1 είπε Άκου τώρα περίπτωση.Δεν έχω και δουλειά ποδόσφαιρο δεν έχει, οπότε θα βαρεθείς να διαβάζεις. Ο παλιός pitsos που είχα στο εξοχικό τα έπαιξε μετά από 16-17 χρόνια και πολλά άντεξε γιατί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είχαμε πολύ συχνές διακοπές ρεύματος οι οποίες ως γνωστόν είναι θάνατος για τα ψυγεία. Τον πήγα εκεί για επισκευή αλλά δεν επισκευαζόταν γιατί είχε χάσει το φρέο από το πλέγμα που βρίσκεται εσωτερικά στο πίσω μέρος του ψυγείου (συντήρηση) μάλλον από τρύπα.Το έφερα για πλάκα Αθήνα μετά την αγορά καινούργιου το πήγα σε ένα παλιό μάστορα ψυγείων και ο μπαγάσας με 80 ευρώ το έφτιαξε με Ελληνική πατέντα. Έκοψε από άλλο ψυγείο την πλάκα και την τοποθέτησε εσωτερικά στο πάνω μέρος στη συντήρηση.Η κατάψυξη δούλευε και πριν χωρίς πρόβλημα.Όχι μόνο δουλεύει το έχω στο 2 αλλά αν το βάλεις στο 7 η συντήρηση μετατρέπεται σχεδόν σε κατάψυξη.Τώρα το έχω εδώ και το δουλεύω όταν το χρειαστώ σαν 2ο. Δεν πίστευα ότι θα το φτιάξει και του είπα ότι θα τον πληρώσω μετά από δοκιμή και αν το ψυγείο δουλέψει σωστά όπως πριν.Μου είπε ότι θα δουλεύει και καλύτερα όπως πράγματι έγινε οπότε πήρε το 80άρι. Η πλακετα που εβαλε ειναι μεσα στο ψυγειο μαζι με τα φαγητα; Ή τελειως μεσα δεν την βλεπεις ποτε;
dpolal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Παιδιά επαναφέρω το θέμα, γιατί 4 μήνες περίπου μετά την αρχική επισκευή, το ψυγείο κάνει έναν βόμβο δόνησης (μάλλον από συντονισμό) όποτε το μοτέρ παίρνει μπρος. Έχω δοκιμάσει να πιέσω με μονωμένη πένσα όλα τα κινούμενα μέρη του από πίσω, και δεν σταματάει με τίποτα, ώστε να βρω την πηγή. Τα παταράκια του είναι αλφαδιασμένα μια χαρά. Ο ήχος είναι απάλευτος, ακούγεται σα μικρό κομπρεσέρ στο σπίτι ολόκληρο. Το ίδιο το μοτέρ γκαραντί δεν έχει πρόβλημα, γιατί και ψυχει σωστά, και αν κολλήσω το αυτί μου σε αυτό παράγει έναν πολύ ήπιο και εύκολα ανεκτό θόρυβο. Το μοντέλο είναι RB29HSR2DSA και η φασαρία μοιάζει πολύ με αυτήν εδώ. Απλά του ανθρώπου στο βίντεο ο κομπρέσορας κάνει πολύ περισσότερη φασαρία. Ο δικός μου θόρυβος είναι πιο κοντά στο γκρ-γκρ του 0:11-0:25. Δοκίμασε να του αλλάξεις ελαφρά την θέση και τσέκαρε αν τα ποδαράκια του είναι στο σωστό ύψος. Αν στραβοπατάει λίγο μπορεί να έχει στρεβλώσει ελαφρώς το σασί του και όταν πέρνει μπρος το μοτέρ να κάνει θόρυβο ή να συντονίζει κατά την λειτουργία του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν ακουμπάει από δίπλα ή πίσω σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας ή στον τοίχο. 1
papoys1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Η πλακετα που εβαλε ειναι μεσα στο ψυγειο μαζι με τα φαγητα; Ή τελειως μεσα δεν την βλεπεις ποτε; Εσωτερικά είναι.Είναι ακριβώς όπως η άλλη και πάνω στην άλλη.Πως να το πω έκοψε με τροχό ψαλίδι δεν ξέρω με τι το κομμάτι αυτό από άλλο ψυγείο που βλέπουμε στην μέσα μεριά στο βάθος της συντήρησης και την τοποθέτησε με 4 βίδες πάνω στη δική μου,έκανε εξωτερικά τη σύνδεση ώστε να κυκλοφορεί το φρέο γιατί η δική μου πλάκα κάπου είχε τρυπήσει και όλα εντάξει. Είναι στο δίπλα διαμέρισμα βαριέμαι τώρα να βγάλω φωτογραφία να δεις. Edit.Ναι τη βλέπεις φυσικά αν ανοίξεις την πόρτα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2018 από papoys1
overpower Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε ... Ιδεα, αλλα μηπως κανα fanακι βρισκει πουθενα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα